דרוש מידע ילדה בכיתה א מוצצת אצבע!!!

פונקציונלית

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם ממש מייאשים בנושא---
גם הבת שלי מוצצת אצבע, כשהיא התחילה בגיל הגן בכלל לא היה אכפת לי, כי היא היתה מפונקת מפונדרקת ועוד בלי מוצץ ובכתה המון המון, אז ברגע שהיא התחילה למצוץ אצבע ממש שמחתי שיש משהו שמרגיע אותה.
והיום היא כבר כמעט בת 9, כבר ניסינו הכל הכל כולל הבטחה על מתנה יקרה מה שהיא תבחר לעצמה, וכלום לא עזר:( עד שהתחלנו לאיים שנעשה לה מזלג בשיניים (מתקינים אצל רופא שיניים), וזה ממש הרתיע אותה, אבל אחרי יום היא חזרה שוב לאצבע.
הקטע, שהיא מלאת בטחון עצמי ובין המשתתפות הראשיות בשיעורים, וחצי כיתה בגללה גם לוקחות אצבע, והמורה שלהם כבר היתה ממש מתוסכלת מהעניין, ופעם היא אמרה להם שהיא מוציאה מצלמה ומצלמת אותן, אז כל הבנות הוציאו מיד את האצבע, חוץ מהבננה שלי...
זה ממש מתסכל.
האמת שאני שיחררתי לגמרי, לא מלחיצה אותה בכלל, אבל זה גם לא עוזר.

מצחיק שהקטנה שלי לא ממזמן זרקה את המוצץ, וניסתה גם לקחת אצבע, וואו איזה טרור עשינו לה... היום היא מפחדת לחשוב על הכיוון הזה.
אז קודם כל תדעו שאם מונעים את זה מיד זה אפשרי, אחרי שמתרגלים זה כבר ממש קשה.
מה עם הבת שלך? עדיין מוצצת?
יש תקווה לילדה עקשנית בת 8?
אשמח לשמוע על פתרונות.... היא ממש מרחפת כשהיא עם אצבע בפה....

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
לא יודע מה תחשבו
אבל אני עד גיל 11 זוכר את עצמי מוצץ אצבע
היום אני נשוי
בחתונה בבירור לא מצצתי אצבע
הייתי ממליץ על תכנית התנהגותית ככל שהעניין קריטי
אם לא עד החתונה זה יעבור

סטודיו-CROWN

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
כבר מגיל 3 שאני מנסה לגמול את הבת שלי בכל דרך אפשרית. הבטחות, פרסים גדולים, קטנים, מרה ה-כל. שום דבר לא עוזר!
אני מרגישה שזה נושא מאוד טעון בינינו. אני לא יכולה לקבל את פניה כשהיא מגיעה, או סתם להתיחס- כשאני רואה אותה עם האצבע בפה.
קשה לי עם זה כי אני יודעת שזה לא טוב לה לא חברותית, התפתחותית וכו.
יש למישהו נסיון בזה? נגמר בסוף מתישהו?!
תודה,
בלת"ק (כי לא קראתי)
שמעתי משהו נכון
ילד יש לו צורך למצוץ על גיל 6-7 ואם לוקחים להם את זה הם ינסו לחפש דרכים חילופיות למציצה
ילד שנשאר עם מציצה אחרי הגיל הזה זה רק בגלל שנכנסו איתו למערבולת של להגמל מזה
תעשי סקר כל אלו שנשארו עם זה אחרי הגיל הזה היו צעקות ומריבות בבית וביקשו מהם להגמל והם רצו דווקא להשאר עם זה ואם הם כן הוציאו נשאר להם זכרון רע מזה
כן אפשר וצריך לעשות גבולות אבל לא לדבר על גמילה לתת להם לבד לעשות את זה
הכי בריא

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
תעשי סקר כל אלו שנשארו עם זה אחרי הגיל הזה היו צעקות ומריבות בבית וביקשו מהם להגמל והם רצו דווקא להשאר עם זה ואם הם כן הוציאו נשאר להם זכרון רע מזה
קשה לעשות כזה סקר
כיוון שלדעתי 97% מההורים לא מוכנים לקבל את זה
וממילא גם מי שהמשיך לגיל מבוגר וגם מי שלא ההורים לא אהבו את זה

פונקציונלית

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
למה לא להרפות? מניסיון (ב"ה לשעבר) זה מגיע עם הגיל היא תחוש בעצמה לא נעים....
המורה מתלוננת שבשיעורים היא יושבת עם רגליים על הכסא ואצבע בפה מרגישה בחוף הים.... ולא בענינים
שמתי לב שכשהיא עם אצבע בפה היא ממש מרחפת, בלי זה היא בעניין לגמרי

גינדי

משתמש מקצוען
המורה מתלוננת שבשיעורים היא יושבת עם רגליים על הכסא ואצבע בפה מרגישה בחוף הים.... ולא בענינים
נשמע ממש מושלם:sne:
במחשבה שניה אולי תתחילי במבצע תשאלי אותה מה היא הייתה רוצה לקבל תקבעו יעד כלשהו ותעדכני אם זה עזר---
הייתי ממליצה לך לא ללכת בשיטה של להכריח כי מזה לא יוצא כלום.

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כבר מגיל 3 שאני מנסה לגמול את הבת שלי בכל דרך אפשרית. הבטחות, פרסים גדולים, קטנים, מרה ה-כל. שום דבר לא עוזר!
אני מרגישה שזה נושא מאוד טעון בינינו. אני לא יכולה לקבל את פניה כשהיא מגיעה, או סתם להתיחס- כשאני רואה אותה עם האצבע בפה.
קשה לי עם זה כי אני יודעת שזה לא טוב לה לא חברותית, התפתחותית וכו.
יש למישהו נסיון בזה? נגמר בסוף מתישהו?!
תודה,
אני מצצתי עד כיתה ו'.... :p
את לא לבד...
ועוד משהו תדעי שזה יעבור לבד.
וככל שהילדה תרגיש את המתח שלך התהליך יהיה קשה יותר.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
אם זה באמת דחוף
הייתי הולך על תכנית התנהגותית מסודרת
ולא רק על סתם מבצע
לי הבטיחו אופניים וזה לא עזר...

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לשחרר
ריבים מיותרים ומתח ביחסים. כשזה יפריע לה זה יפסיק.
יש לי חברה שאמרה לבעלה-אני מוצצת אצבע, מתאים לך? נמשיך,או שלא...קיבל אותה ככה. :)

Positive spirit

משתמש מקצוען
בחיים לא שמעתי על ילדה שצעקו עליה והכריחו אותה להוציא אצבע וזה עזר, בחיים לא!!!!! זה צריך להיות החלטה של הילד בלבד ושום דבר חיצוני לא יכול לעזור לו, זו התמכרות לכל דבר....

אני מצצתי אצבע עד גיל 10 בלילה, לילה אחד החלטתי להפסיק ופשוט הפסקתי, אני זוכרת איך הייתי "מחביאה" לעצמי את האצבע מתחת לשמיכה ומדמיינת שאני פשוט לא מוצאת אותה. עברו לילה או שתיים והצורך הזה פשוט נגמר לי...

יש לי אחות שהייתה לא רק מוצצת אצבע אלא את האגודל היא הייתה שמה בתוך הפה ואת האצבע של אותה היד בתוך האף (!!!!!!) וככה עד גיל די גדול (תכלס היא עדיין עושה את זה לפעמים), זה היה כל כך דוחה ולא נעים, ולא עזר כל מה שעשו לו, היא חטפה צעקות, סתירות, השפלות ובמקביל מתנות בלי סוף והבטחות עד לב השמיים וכלום לא עזר, היא פשוט אמרה: אני לא יכולה להפסיק אני לא שולטת בזה...

צריך פשוט לשחרר אותם, להבין שהם לא שולטים בזה, שאם למבוגר זה קשה עד בלתי אפשרי להגמל מהתמכרויות (אגב שמעתי פעם שכל פעם ש"נדמה" לכם שאתם נגמלים מהתמכרות מסוימת, שימו לב שאתם מפצים את עצמכם טוב טוב עם משהו אחר... כלומר, פשוט מתמכרים למשהו אחר) אז ק"ו שלילד זה כמעט בלתי אפשרי.

בואי נקווה שהיא תפסיק לבד, ואם לא - שאלו יהיו הצרות שלך, אמן!

נערך לאחרונה ב:

שרה֫

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מציצת אצבע זה בדר"כ כאלו שיש להם בעיות תחושה או רקע רגשי וזה נותן להם סוג של רוגע
בדר"כ זה מסתדר בעצמו גם אם זה בגיל יותר מאוחר אפילו בגיל העשרה+
הבעיה היחדה שאני חושבת שזה יוצר זה עם השיניים ואולי זה מגעיל אחרים

Positive spirit

משתמש מקצוען
נשמע ממש מושלם:sne:
במחשבה שניה אולי תתחילי במבצע תשאלי אותה מה היא הייתה רוצה לקבל תקבעו יעד כלשהו ותעדכני אם זה עזר---
הייתי ממליצה לך לא ללכת בשיטה של להכריח כי מזה לא יוצא כלום.
חבל על המאמץ... לא יעזור,
לאחותי הבטיחו (וגם נתנו) בובה אמריקאית, ויום למחרת היא המשיכה למצוץ במרץ, (לכאורה היא מצצפה גם לפני ופשוט הסתירה את זה)

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
מציצת אצבע זה דיאטטי מאוד

השואל מבני ברק

משתמש פעיל
לא בטוח שהאצבע מביאה את הריחוף
די סביר שהמצב הפוך

בת צלפחד

משתמש מקצוען
למורה שומעים יותר מאשר להורים לפעמים,
זה גם זמן יותר מגבל,
אני לא מרשה בכיתה למצוץ,
ברב המקרים מנתק מלמידה,
בפשטות אומרת להן - כאן בכיתה לא מוצצים,
אומרת להן שלי אישית זה לא נעים...
זה דוחה אותי שתקחי ממני שכפול רטוב,
או תכתבי על הלוח עם לורד עם רוק וכדו...
מדי פעם מזכירה וברב המקרים - נגמר הסיפור בבית ספר די בקלות,
חסכנו לפחות חצי יום...

תנסי לבקש טובה מהמורה.

לפעמים אפשר גם להיעזר בשכנה / ידידה,
לבקש ממנה בלי שהילדה יודעת כמובן,
שאם היא פוגשת את הילדה עם אצבע בפה,
תאמר לה איזה משפט כמו -
לא מתאים לך,
את כ"כ גדולה...
לפעמים זה גורם להם להתבייש ולהפסיק.

הייתה לי פעם תלמידה ששמו לה מן מחסום בפה ,
סוג של מלתעות...
כך היא לא יכלה למצוץ,
אבל גם לא לאכל כ"כ בנחת...
לי - זה עשה רע...

בהצלחה ובקלי קלות אי"ה.

חביבונת

משתמש מקצוען
אישית, מצצתי אצבע עד החתונה (!)...
לא כל היום, וגם לא כל הלילה, אבל היה לי את הצורך הזה פה ושם.
אני מסכימה עם אלה שאמרו שכנראה שזה על רקע רגשי.
חושבת שא"א לגרום לילד להפסיק לגמרי למצוץ אצבע כשזה לא בא מכיוונו. (וכמה כולם ניסו לגרום לי לזה...)
אבל כן אפשר וכדאי להגביל בזמנים- בתחילה לומר לה לא בשיעורים, ובהמשך לא בבי"ס, רק בבית, רק בלילה וכו'...
אבל להשאיר את האופציה כשהיא מרגישה שהיא צריכה את זה, כי אחרת היא לא תצליח לשים גבולות...
בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה