ילדות ירושלים
משתמש פעיל
לא נראה לי שבכזה מצב שהאם והבת נמצאות כדאי להוסיף גם את זה.את יכולה להראות לבת שלך איך היא נראית כשהיא מוצצת אצבע, אולי תסריטי אותה ואז מקווה שהיא כבר תעשה 'חושבים' לבד
חברה תרגיעו, זה נפש בישראל לעומת מציצת אצבע!
לא נראה לי שבכזה מצב שהאם והבת נמצאות כדאי להוסיף גם את זה.את יכולה להראות לבת שלך איך היא נראית כשהיא מוצצת אצבע, אולי תסריטי אותה ואז מקווה שהיא כבר תעשה 'חושבים' לבד
מפחיד ודוחה!בלי לקרוא תגובות
אני חושבת שהכל מתחיל ונגמר בנסיון שלך לגמול אותה..
זה הגמילה שלה, וככל שתלחצי יותר, התגובה תהיה הפוכה..
וכיתה א זה בקטנה..
מכירה כלה שמצצה בחתונה שלה, פתאום בלי לשים לב..
וזוג תאומים נשואים + כמה ילדים שמוצצים אצבע תוך כדי נהיגה...
לא כל התינוקות הם אותו הדבר, ולפעמים הם מלמדים אותנו, שלא על הכל אנחנו יכולים לשלוט.התגובה שלי תהיה מעצבנת, אבל לא מצליחה להתאפק.
למה תגידו למה אתן נותנות בכלל לפעוטות למצוץ אצבע?
זה כל כך כל כך לא בריא, לא אסתטי, לא נקי, למה???
והגמילה מזה כמעט בלתי אפשרית כי אין אפשרות לזרוק את האגודל לפח או לתלות אותו על עץ וגמרנו.
כשראיתי שהתינוק התורן מנסה למצוץ אצבע, לא נתתי לו לעשות את זה.
יום יומיים דחפתי לו שוב ושוב מוצץ עד שהוא התרגל.
אף אחד אצלי לא מצץ אצבע. או מוצץ או כלום.
אני ממש מסכימה איתך! יש לי ילד שמוצץ אצבע מגיל 0 וכל הנסיונות למנוע אותו מזה, לא עזרו!לא כל התינוקות הם אותו הדבר, ולפעמים הם מלמדים אותנו, שלא על הכל אנחנו יכולים לשלוט.
(מניסיון אישי ביותר).
אי אפשר להבין סיטואציה עד שמגיעים אליה!בחברה ובהתפתחות זה לא יעלה ולא יוריד.
אבל מה עם הרגשת האהבה של אם לביתה? מה יהיה על זה??? זה מעוות לא יוכל לתקון!!!
הדחיית סיפוקים די מסתדר לי, השאלה מה עושים בנידון??במציצת אצבע יש משהו נוסף שכדאי להורים לשים לב אליו:
ערך עצמי ביחס להצלחה בדחית סיפוקים
ועינו ערך מחקר המרשמלו.
לפני שנה בערך לקחת לשיחה תו"כ טיול את שלשת הבנות שלי, הגדולות היו יותר בעניין והקטנה פחות, וסיפרתי להם את מבחן המרשמלו, ודיברנו על המשמעות של דחית סיפוקים (גילאים: 6,8),הדחיית סיפוקים די מסתדר לי, השאלה מה עושים בנידון??
ומאז אנחנו עושים מידי פעם תרגילים: פודינג שנמצא על השולחן מתחילת ארוחת הערב ושותים אותו רק בסוף, או - הסוכריה מחכה לך פה, את גומרת לסדר ולוקחת לבד, אני סומכת עליך....
וביחס לאצבע שנכנסה כל פעם בלי משים לפה - יש לך הזדמנות לאמן את השריר של דחית סיפוקים במוח כל הזמן, כיף לך! זה התעמלות טובה כל פעם שאת לא מכניסה לפה את האצבע...
הרצון הזה הגיע לבד, השליטה בעצמה. היה שווה.
לא עוקבת אחריה, זו האחריות שלהושאלה- מתי זה הפסיק?
כל-כך נכון! מילות מפתח!אי אפשר להבין סיטואציה עד שמגיעים אליה!
קל להגיד, קשה ליישם
לא בחוויה הרגשית ולא בתגובה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: