עזרה ראשונה! ייאוששששש, בוכה מהברית ללא הפסקה

מצב
הנושא נעול.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
2cc כל 5 שעות
ובגלל שבכה הרבה, הספיק לגמור בקבוקון שלם o_O
נתתם 2CC נובימול? וואו! טעות אנוש של יולדת עיפה אמא לילד בוכה . יוסיפו בגללכם הערה באדום על האריזה וזה יהיה למען כולם.
1694349301631.png

נערך לאחרונה ב:

תותית י.

משתמש מקצוען
העיקר שהכל בסדר ב"ה
הרבה כח!
(אם הוא יהיה מאושפז יותר מ 14 יום(כולל הימים של האישפוז של הלידה) הבט"ל מאריך את החל"ד במספר ימי האישפוז אני מקווה שלא תגיעו לזה אבל אם כן אתם זכאים)

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נתתם 2CC נובימול? וואו! טעות אנוש של יולדת עיפה אמא לילד בוכה . יוסיפו בגללכם הערה באדום על האריזה וזה יהיה למען כולם.
צפה בקובץ המצורף 1459990
אמאלה!
לא ראית את טבלת המינונים על אריזת הנובימול?
הייחודיות של הנובימול זה שמספיק ממנו מינון ממש קטן.
לתינוק ששוקל 3 קילו המינון הוא 0.45 מ"ל.
2 מ"ל זה מינון לילד ששוקל 13-14 קילו! משקל ממוצע לילד בן 3.

ברור שבדקנו, ולכן
התקשרנו למוהל לוודא שוב את הכמות לפני שהתחלנו להביא לו....
יתכן ויש נובימול לא מרוכז שאליו התכוון המוהל?

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
ברור שבדקנו, ולכן
התקשרנו למוהל לוודא שוב את הכמות לפני שהתחלנו להביא לו....
לפחות את יודעת שבדקת ונהגת כמו שצריך, ואין לך נקיפות מצפון... מסכנה, איזה לחץ זה.
העיקר שב"ה הכל בסדר עם התינוק, מאחלת לך שתסיימו עם זה מהר!

יתכן ויש נובימול לא מרוכז שאליו התכוון המוהל?
אולי התכוון לאקמול.

מוהל מומחה

משתמש רשום
ברוך ה' ששלום לתינוק, תרוו ממנו רוב נחת דקדושה, זה הקטן גדול יהיה, וכשם שנכנס לברית, כן (יותר בקלות) יכנס לתורה לחופה ולמעשים טובים,
כבר אמרו אין חכם כבעל הניסיון, ומדפדוף באשכול ראיתי שהורי הרכים הנימולים לדורותיהם העלו את רוב הנקודות החשובות והנכונות,
ואולי רק אכתוב באופן כללי מה אמורים לעשות בתינוק שבוכה אחרי ברית, כסיכום לדברים, ואין בית מדרש בלא חידוש,
הרבה מוהלים (שלא רוצים שיאשימו אותם בבכיות התינוק:) ), אומרים להורים תזכרו שגם אתמול הוא בכה, אך האמת שגם אם בוכה יותר מאתמול, זה לא חידוש שברית זה כואב, ובהחלט קורה שתינוק מיוסר בגלל הברית, ולכאורה כמו שיש שעת רצון בבכיות התינוק בברית, ה"ה בכל בכי שבוכה מחמת המצווה, אני תמיד אומר לנסות להאכיל אותו לראות שאינו רעב, אבל לא להעמיס, שרק יציק לו יותר, ואם גם אחרי האוכל הוא בוכה ניתן לקחת משכך כאבים, בנובימול שהוא מרוכז 0.15 CC לכל קילו, ובאקמול המידות יותר גדולות, ניתן לתת כל 4 שעות, ואני יודע שלא כ"כ ירצו לשמוע את זה אחרי מה שקרה, אבל מעט פחות הרבה פעמים לא משפיע, וקצת יותר, ושוב אני מדגיש "קצת" לא מזיק, כדאי שהמקום יהיה מהודק (מומלץ להוריד את המקום כלפי מטה בצורה ישרה ולהדק בחוזק), מהרבה סיבות, אבל אחד מהם כי רוב הכאבים הם משפשופים של המקום, אך אם הוא מקובע אפשר אפי' לצאת איתו בריקוד בסוף סעודת הברית, אבל... כאן מגיע הנקודה הגדולה כל זה בהתנהגות סטנדרטית של תינוק אחרי ברית, אך בשום אופן לא יתכן שתינוק יבכה בלי הפסקה, חייבים למצוא את הסיבה, ותפקידו של המוהל לשאול את השאלות הנכונות ולאתר את הסיבה, לפעמים זה רק משהו טכני כגון שהוא רעב, קר לו או חם לו, צריך לשלול דימום, אם לא נתן שתן כנראה שהתחבושת לוחצת, אבל חייבים לדעת שיתכן פעמים שאפי' שרואים שהטיט' רטוב הוא לא מצליח לתת את כל השתן, (לפעמים רק אחרי זמן מהתנפחות המקום) ודבר זה גורם גם ייסורים לתינוק, וגם יכול להביא לפגיעה בכליות ובמערכת ההפרשה או לדלקת בדרכי השת', מאחר שהשת' הוא חומצתי והיציאה התקינה שלו שוטפת זיהומים, (ויש לזה עוד סיבות), (במקרה של חום יש לפנות מיד למיון ולא לתת אקמול שהוא הנורת האזהרה היחידה בתינוק), (אם המקום יבש אחרי 8 שעת מהברית והוא רגוע כנראה שנתן שת' וההורים לא ראו, או שלא אכל ואפשר לתת לו נוזלים, במקרה ויש לתינוק קושי ביציאה הוא אמור לצרוח), לפעמים עוזר קצת להרטיב את המקום, לגעת ולדקדק במקום ומעליו, לעשות עליו רוח, או להשאיר למס' דקות טיט' פתוח, עוד צריך לדעת שתחבושת לוחצת יכולה לגרום לדם שהגיע לתאים לא לחזור לכיוון הלב (במקרה זה צבע העט' תהיה כחול או סגול כהה), ובמקרה היותר גרוע הדם אפי' לא נכנס לשם, (מה שיגרום לצבע לבן, ובמקרה יותר גרוע שחור, שמראה על נמ' או התחלתו), (במקרה וכבר יש חשש לתחילת נמק מומלץ לרחוץ במים חמים להרחבת כלי הדם), גם אם הכל נראה כרגיל והוא עדיין בוכה כדאי להוריד תחבושת, אך תמיד תמיד צריך למצוא את הסיבה, ואם הכל נראה רגיל ועדיין לא רגוע לשלוח לבדיקה רפואית, אני מכיר מקרה (הזכירו לעיל) שהתברר שלתינוק היה שבר ברגל מפיסוק הרגליים בברית). וחובה ליצור קשר עם המוהל על כל שאלה, (משרד הבריאות דורש שגם תינוק שהגיע כבר למיון בשל דימום על המוהל להגיע לבית החולים כי התמחותו בנושא זה גדולה משל הרופאים).

הודיה הרמבם

משתמש רשום
וואי כ"כ הזדהתי...
אני ילדתי לפני 7 חודשים
אמרו לי לא לקחת מוהל מסויים שהוא עם ניסיון של מעל 30 שנה
ולא הקשבתי כי היה מוהל של כל האחים שלי
אמרו לי שהוא כבר לא בגיל אבל בעלי לחץ והתעקש שזה לשון הרע

שעתיים אחרי הברית הילד צרחותתת
לא נרגע לא נרדם
פותחת את הטיטול מלא דם
שמה הרבה שמן כמו שהמוהל אמר
המוהל שאל בטלפון אם עשה שתן אמרתי שכן כי היה קו צהוב
אבל אז קלטתי שזה לא שתן זה השמן ששפחתי לו על האיזור

הברית יום שישי לפני שבת אני בוכה ואומרת לבעלי שזה לא הגיוני ורוצה לבדוק
כולם מרגיעים אותי כך זה אחרי ברית...
אמרתי אני מכירה את הילד שלי ואני לבד בלי שאף אחד הבין אותי
וכולם אומרים לי את סתם היסטרית
דיברתי עם מוהל אחר שהמליצו לי עליו ממש לפני
שהוא התלמיד של הרב נטף והוא גם חובש בהצלה
(0508755561)
צדיק עם ירא"ש

(שלא הסכים לקחת ממנו שקל
אמר לנו שימו בצדקה )

וראיתי שיש לו ווצאפ (בגלל שעובד בהצלה)
שלחתי לו תמונות
אמר לי אני מגיע
פחות משעה לפני שבת הגיע
אני ברחתי מהבית
בעלי סיפר שפתח לו את התחבושת
איך שפתח הילד רוקן שתן של 6 שעות
המוהל הקודם שהיה מאד מבוגר
ואח"כ אמרו לי שגם רעד ביידים
חבש לו בשיטה ישנה והידק לו את זה בצורה חזקה והיה לו עצירת שתן
אח"כ חבש לו חבישה עדינה ויפה בלי טיפת דם
שם לו אבקה לעצירת הדימום
(היה לו דימום מפחיד לפני
כמויות של דם בכל טיטול)
הגעתי הביתה אחרי 20 דקות שטיפל בו הילד
אני רואה ילד ערני ורגוע שוכב בלול
בכיתי את נשמתי איך הוא בכה לפני כמה סבל...
וב"ה שטיפלנו בזה לפני שבת
היד ישן אחכ כל השבת ברצף הערתי אותו לבד רק לאכול
מרוב שהיה תשוש מהבכיות לא התעורר בדקתי כל רגע לבדוק אם הוא נושם

מפרסמת את זה כי לי יש מצפון שלא הקשבתי לכל ההזהרות
כמה שצריך ירא"ש במוהל צריך גם מקצועיות
היום יש שיטות מתקדמות במילה
לא קושרים תחבושת אלה עושים סיבוב עדין

וגם לא שמים שמן
שמן מגביר דימום

שעה

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אולי התכוון לאקמול.
לא רציתי להרגיש מטופשת אז... שמענו עכשיו את ההקלטה של השיחה של בעלי עם המוהל וזו בדיוק היתה כוונתו, ועשינו כדבריו בדיוק נמרץ מידי :sne:

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אסתי מזל טוב!
כל הכבוד שהיית עירנית
בעז''ה שתתאוששו שניכם במהרה.
גידול קל והרבה נחת

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ואווו מסכנה, איזה תסכול
רצית להקל עליו והגעת לבית חולים. :cry:
בעז"ה הוא יתחזק ויצא מזה מחושל לחיים.;)
ותשמרי על עצמך ותזכרי שאת יולדת. כן?

והרבה הרבה מזל טוב!!
תגדלו אותו בבריאות, בקלות ובנחת!

ואחרי שתתאוששו תקבעי תור לאוסטאופת - זה יכול רק להועיל!
ורייז מקבל רק תינוקות קטנים, אז שלא תפספסו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה