ביקורת יזמרו לשמך - פיקוח על תזמורות בחתונה

מצב
הנושא נעול.

%;

משתמש פעיל
ההפגנות על הרכבת הקלה זה גם מיזם של הבד"צ ?:confused:
ככה כתוב במפורש בכל מיני מקומות....
והם עושים את זה בשביל כסף?
לקחת אנשים שעובדים בשביל האידישקייט ולהפוך אותם ל"שודדים" זה עוול

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
נראה לי שצריך לחלק:
א. הבד"ץ הוציא קריאת התעוררות בנושא
ב. הגיע אדם ורכב על אותה קריאה כדי לעשות כסף
(לכאורה)

אסתי רוזנפלד

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אם בחור אחד בישיבה לקח את זמר X, שילם(?) וקיבל עליו אישור, האם כל שאר הבחורים בישיבה צריכים גם לשלם כדי "לדעת" ?
קשה להאמין שמה שאתם כותבים נכו
לא צריכים לשלם כדי לדעת
צריכים לשלם כדי לקבל שלט ליד התזמורת שזה מאושר

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אתה צריך לצפות באירוע כדי להבין מי הם האנשים שמניעים את המהלך
להאשים אותם במניעים כספיים זה הכי מגוחך שיכול להיות
אז למה הם גובים כאלו סכומים על הכשרות לערב אחד?
לאן הולך הכסף?

א. אדם

משתמש מקצוען
לא הבנתי
שהזמר יסכם עם החתן והוריו לפי מה שהישיבה דורשת
מה קשר לערב פה ארגון חיצוני??
בדיוק כמו שיש ראשי ישיבה שמשפיעים אל אופי החתונה/ הנהגות שונות- ותאמינו לי הם משפיעים
כי יש להם כח (המשפט נכתב בנימה חיובית...)
כך גם זה יהיה
למה בכל מקום צצים ארגונים "לשם שמיים" שמנסים לתווך בין דברים שלא צריכים תיווך??
בישיבה פלונית- הבחורים חייבים להתחתן בימים מסוימים- יקום ארגון שיקח כסף מאולמות שימחקו את הימים האחרים?
בסמינר אלמוני חברות האחיות יכולות להשתתף רק מגיל מסוים בשמחה אז יקום ארגון שיפקח על בנות מסתננות??

לארג'

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי
שהזמר יסכם עם החתן והוריו לפי מה שהישיבה דורשת
מה קשר לערב פה ארגון חיצוני??
בדיוק כמו שיש ראשי ישיבה שמשפיעים אל אופי החתונה/ הנהגות שונות- ותאמינו לי הם משפיעים
כי יש להם כח (המשפט נכתב בנימה חיובית...)
כך גם זה יהיה
למה בכל מקום צצים ארגונים "לשם שמיים" שמנסים לתווך בין דברים שלא צריכים תיווך??
בישיבה פלונית- הבחורים חייבים להתחתן בימים מסוימים- יקום ארגון שיקח כסף מאולמות שימחקו את הימים האחרים?
בסמינר אלמוני חברות האחיות יכולות להשתתף רק מגיל מסוים בשמחה אז יקום ארגון שיפקח על בנות מסתננות??
ככה מגדילים תעסוקה במגזר

גונן

משתמש מקצוען
צריך לומר - גם ההכשרים למיניהם מרוויחים על חשבון הציבור, אבל הם לא איזה ארגון עם מטרות נשגבות של שמירה על קדושת המחנה או על טהרת החתונות...

יהודי פושט

משתמש פעיל
כמה שקלים? מדובר על דמי תיווך של כמה מאות שקלים...
הסכום הזה מתחלק כך שחציו הולך לאמרגן הראשי שאיתו עובדים הארגניסטים וחציו השני הולך לבחור בישיבה שמשכנע את החתן התמים למה דווקא האורגניסט הזה הוא "הפצצה" של החתונות

אני יודע על 200 ש"ח
יתכן שאני טועה כי אני לא מונח בתחום בכלל
ובכל מקרה גם אם יותר גם אם פחות, זה משהו שתמיד היה, וללא כל קשר לפיקוח כן או לא שזה נושא האשכול...
עד כאן קראתי...

מה שלי ידוע הכסף של האמרגן מגיע ע"ח האורגניסט או הזמר - שהוא משלם.
ייתכן שבגלל זה המחירים עולים אבל זה לא אומר שאם הזמנת ישירות את הבעל מנגן אז הוא ייקח ממך פחות כסף...

א. אדם

משתמש מקצוען
צריך לומר - גם ההכשרים למיניהם מרוויחים על חשבון הציבור, אבל הם לא איזה ארגון עם מטרות נשגבות של שמירה על קדושת המחנה או על טהרת החתונות...
יש להם ים הוצאות
ההוצאה הכי גדולה של ארגון פיקוח תזמורות זה אוזניות, אולי

גאונה

משתמש מקצוען
רצה הקב"ה לזכות את ישראל -בפרנסה ברווח- לפיכך הרבה להם תורה ומצוות, וכך כל אחד מוצא מקום להתגדר בו, זה בד' מינים, זה בציצית, זה בסת"ם, זה בחזנות, תקיעת שופר, משגיח כשרות וכו' וכו'.
רק תחשבו כמה פרנסה מיוצרת ע"י המצוות.
אז גם זה אחד מהם.
(זה ווארט, לא הפשט, נא לא לתקוף, גם אני נגד המחיר המופרז והלא נצרך)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ההשוואה היא מול המחיר שאתה משלם לאמרגן "רגיל"
האם ידעתם שהאמרגן משלשל לכיסו 800 ש"ח על כל אירוע?
למה לארגון הזה אסור לבקש את זה ישירות מההורים במקום בעקיפין מהאורגניסט והזמר????
סליחה? אתם קולטים כמה הטענה שלכם הזויה?
מה מטרת הארגון? האמרגן עובד באופן רשמי ומוצהר למען רווח כספי. אם זו מטרתו של הארגון - שיציג זאת בריש גלי, בבקשה, ולא יפרוש טלפיו בשם פיקוח על זמרים.
האמרגן מעולם לא הציג את עצמו כבעל חסד שדואג לציבור ולקדושתו. כאן העניינים קצת אחרים, כידוע
בכל מקרה, מה הקשר לגבות את הסכום הזה מההורים? הזמר רוצה להיות מאושר על ידם? לקבל הכשר? שישלם סכום חד פעמי, וחלאס. למה צריך לגבות סכום גבוה ומופקע מההורים בכל חתונה מחדש?
מה ההבדל בין החתונה לש היום לחתונה של מחר? מחר הוא ישיר שירי זוועה כי ההורים לא שילמו לפיקוח? אתמול הם עברו איתו שיר שיר כדי להיות בטוחים שהכל בסדר?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה