@אהבת עולם
אני אגיב לדברים שאת כותבת בפוסט בצורה מפורטת, אך ראשית לכל, אני חושב שניתן לסכם את דברייך כך.
רק אדגיש לפני הכתיבה שדברי לא מתיחסים בכלל אלייך, כי אני יודע שרק ביקשת להסביר מה אנשים רצו לומר. הדברים שלי מתיחסים לתחושה שנוצרת מהעיתונים כביכול המצב היום קשה מאוד.
זה אומר, שלא משנה כמה שקלים נקבל, ואפילו אם תרדנה מהשמים מזוודות מלאות דולרים, עדיין תהיינה "גזירות נוראות", פשוט מאוד, כשכולם ירויחו 20,000 ₪ חודשי, יתחילו להוציא את הכסף על פטיפורים למסיבת ראש חודש ביתית, השכרת שמלות ערב לכל שבת שניה, והחלפת הריהוט פעם בחצי שנה.
חז"ל אומרים "יש לו מנה רוצה מאתיים" ו"איזהו עשיר השמח בחלקו".
ככל דברי חז"ל, שני המשפטים האלו נכונים תמיד, ובפרט בהקשר שלנו.
אנחנו בעצם אומרים לקב"ה, כל מה שתיתן לנו תמיד זה יהיה בגדר 'גזירות נוראות'. כי אנחנו נרצה יותר. גם אם יהיה יותר קל לקנות לחם, יותר זול להדליק מכשירי חשמל, יותר חופשה שנתית, עדיין, תמיד זה לא מספיק.
נכון, אבל כשמדברים על גזירות ביאת משיח, ועוד ועוד קומפלימנטים זה מתבקש לבדוק אחורה האם אכן קרה משהו.
כנ''ל.
התשובה, לכל הפחות בנוגע לשבוע העבודה בישראל, (שמשליך על שכר המינימום שלפיו ניתחתי את ההוצאות), שבוע העבודה קוצר בשעה לפני 4 שנים.
לא עושה לי הרושם. (חוץ מזה במרכז צריך לשלם יותר על דיור, כך שזה מתקזז, זו גם הסיבה שאנשים לא עוברים למרכז במידה רבה)