יוקר המחיה - מה יהיה הסוף?????????

ברכון

משתמש מקצוען
@ברכון אם נתחיל לדון על כל הנתונים בעולם, לא נגמור.
הביאו את הלחם, זה התברר כטעות.
אחרי זה הביאו את החשמל והדלק, גם זה עומד להתברר כטעות.

לדעתי גם מדד המחירים לצרכן לא חווה עליות כאלו גבוהות ב15 שנים האחרונות, ובהתרשמות גסה גם העליות שלו נמוכות מעליה של שכר המינימום, בעזרת ה' אבדוק זאת בהמשך.

את צודקת לגבי המשכורת החציונית, אבל לצערי אני לא מצאתי את הנתון הזה, לכן הבאתי את משכורת מינימום שהיא כן אינדיקטור מצוין. (כמעט כל מי שרוצה יכול למצוא עבודה בשכר מינימום).

(חוק הלפרט הסתיים כבר ב2003, אגב).
אנחנו לא מתווכחים,
דיברו כאן על יוקר המחיה,
ושאפילו את מחירי הלחם מעלים,
וכן דיברו על מדד המחיר לצרכן שנמצא בעליה חדה בשנתיים האחרונות,
את טוענת שאין עליה, -יתכן שביחס לצרכן, שמרויח משכורת ממוצעת, העליה מתאזנת עם עלית המשכורת (וכאן אני חושבת שאת בהחלט צודקת, )
העליה במדד מתאזנת כנראה עם העליה במשכורת , אבל העליה במדד לא כוללת מחירי דירות שהם מכה אנושה לכל ישראלי.....!!!!
(אני אישית, כתבתי שהמשכורות הם לא התחום שלי, כך שאני לא ממש יודעת, רק ציינתי את תחום ההיטק שבו ספציפית אני כן מצויה...)
ואת ההשלכות של המשכורות בהייטק , אני מרואה יום
יום יום תוך כדי עבודה...

ולכן הדגשתי כאן, שביחס להשתכרות למשפחה חרדית ,
אכן המדד עלה מאד , ומשפיע מאד + קיצוץ בקיצבאות ועוד...

כמו"כ כיון שהכסף בתקופה האחרונה היה כסף "זול" , העליה היתה פחות נוראית , כיום כשגם הכסף הוא כסף "יקר"
אפשר בהחלט להזדהות עם כותרת האשכול,
זה לא סותר את דבריך....

מעבר לכך שאת מתעלמת, ממחירי הדיור שהם לדעתי המכה הכי כואבת במשק, והם עלו בצורה מ-א-ד חשה ב25 שנה האחרונות.
וזה משפיע על הכיס של כולנו....

גוט שעבאס.

נ.ב. אכן היו בעבר הלא מאד רחוק, מדדים גבוהים מאד.... והכלכלה בזמנים האלו היתה בשפל.....

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
הגיעו הנתונים של הלמ"ס מדד מחירים לצרכן

הלשכה המרכזית לסטיסטיקה מפרסמת נתונים על עליות המחירים בישראל, מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.4% בחודש יוני 2022 . בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד המחירים לצרכן ב-4.4%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי תחבורה שעלה ב-2.4%, דיור שעלה ב- 0.7%, תרבות ובידור שעלה ב- 0.7% ובריאות שעלה ב-0.6%.

ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות שירדו ב- 8.5% והלבשה והנעלה שירד ב-3.4%.

מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים

מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים עלה ב-0.6% בחודש יוני 2022. בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים ב-6.6%.
עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיף "חומרים ומוצרים - סך כולל" שעלה ב-1.1%. יש לציין כי בסעיף זה התייקרו במיוחד מחירי בטון מובא ב-3.9%, מלט ב-3.6%, בלוקים מבטון ומגבס ב-3.4%. לעומת זאת, ירדו מחירי עץ לבניה ב-3.4%, מוצרים מוגמרים מעץ וחומרים אחרים ב-2.3%, רשתות ברזל ב-1.4% ומוצרים אחרים מבטון וברזל לבניה ב-1.3% כל אחד.

מדד מחירי תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים

מדד המחירים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים עלה ב-2.5% בחודש יוני 2022. בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד המחירים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים ב-17.5%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בענפים: מוצרי נפט מזוקק (ב-10.6%), מוצרים על בסיס מינרלים אל-מתכתיים (ב-3.7%), מוצרי מזון (ב-2.4%), רהיטים (ב-1.7%), מכונות וציוד (ב-1.6%), מוצרי גומי ופלסטיק (ב-1.6%), נייר ומוצריו (ב-1.5%), טקסטיל (ב-1.4%) ומחשבים, מכשור אלקטרוני ואופטי (ב-1.0%).

לעומת זאת, ירדו מחירי מוצרי הלבשה (ב-5.9%).

שינוי במחירי שוק הדירות (אינו חלק ממדד המחירים לצרכן)

מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אפריל 2022 – מאי 2022 לעומת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים מרץ 2022 – אפריל 2022, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-1.4% ובכך השלימו עלייה של 15.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (אפריל 2021 – מאי 2021).

בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות בחודשים אפריל 2022 – מאי 2022 לעומת החודשים מרץ 2022 – אפריל 2022, נרשמו עליות מחירים בכל המחוזות: תל-אביב 1.9%, ירושלים 1.6%, צפון 1.4%, חיפה 1.3%, דרום 1.2% ומרכז 1.1%.

בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אפריל 2022 – מאי 2022, לעומת אפריל 2021 – מאי 2021, נרשמו עליות מחירים בכל המחוזות: מרכז (19.5%), תל אביב (15.3%), ירושלים (14.6%), חיפה (14.4%), דרום (14.2%) וצפון (12.8%).

הודיה בן חיים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא אני התיחסתי ללחם, מישהו אחר הביא אותו
אבל אין בעיה, אני מוכן לבדוק גם ביחס לחשמל ודלק.
רק יש לי בקשה אחת, תגידי לי קודם כל בלי לבדוק, כמה לדעתך שיעור ההתיקרות מ2007 ביחס לשכר מינימום או ביחס למשכורת ממוצעת. אחזור במוצ''ש-ראשון בעז''ה

רק נקודה קטנה, 2007 לא הגיעה אחרי שנתיים שאנשים ישבו מובטלים בבית.
הקורונה התבטאה ביותר הוצאות ופחות הכנסות, וזה משליך גם הלאה.

בקשר לשכר מינימום, יש אזשהו מדד שהשכר מינמום מוצמד אליו. הוא גדל אבל לא בהרבה, [כמה מאות שקלים], זה לא משמעותי כשגם המחירים כיום יותר יקרים.

ברכון

משתמש מקצוען
הגיעו הנתונים של הלמ"ס מדד מחירים לצרכן

הלשכה המרכזית לסטיסטיקה מפרסמת נתונים על עליות המחירים בישראל, מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.4% בחודש יוני 2022 . בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד המחירים לצרכן ב-4.4%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי תחבורה שעלה ב-2.4%, דיור שעלה ב- 0.7%, תרבות ובידור שעלה ב- 0.7% ובריאות שעלה ב-0.6%.

ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות שירדו ב- 8.5% והלבשה והנעלה שירד ב-3.4%.

מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים

מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים עלה ב-0.6% בחודש יוני 2022. בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים ב-6.6%.
עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיף "חומרים ומוצרים - סך כולל" שעלה ב-1.1%. יש לציין כי בסעיף זה התייקרו במיוחד מחירי בטון מובא ב-3.9%, מלט ב-3.6%, בלוקים מבטון ומגבס ב-3.4%. לעומת זאת, ירדו מחירי עץ לבניה ב-3.4%, מוצרים מוגמרים מעץ וחומרים אחרים ב-2.3%, רשתות ברזל ב-1.4% ומוצרים אחרים מבטון וברזל לבניה ב-1.3% כל אחד.

מדד מחירי תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים

מדד המחירים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים עלה ב-2.5% בחודש יוני 2022. בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד המחירים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים ב-17.5%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בענפים: מוצרי נפט מזוקק (ב-10.6%), מוצרים על בסיס מינרלים אל-מתכתיים (ב-3.7%), מוצרי מזון (ב-2.4%), רהיטים (ב-1.7%), מכונות וציוד (ב-1.6%), מוצרי גומי ופלסטיק (ב-1.6%), נייר ומוצריו (ב-1.5%), טקסטיל (ב-1.4%) ומחשבים, מכשור אלקטרוני ואופטי (ב-1.0%).

לעומת זאת, ירדו מחירי מוצרי הלבשה (ב-5.9%).

שינוי במחירי שוק הדירות (אינו חלק ממדד המחירים לצרכן)

מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אפריל 2022 – מאי 2022 לעומת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים מרץ 2022 – אפריל 2022, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-1.4% ובכך השלימו עלייה של 15.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (אפריל 2021 – מאי 2021).

בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות בחודשים אפריל 2022 – מאי 2022 לעומת החודשים מרץ 2022 – אפריל 2022, נרשמו עליות מחירים בכל המחוזות: תל-אביב 1.9%, ירושלים 1.6%, צפון 1.4%, חיפה 1.3%, דרום 1.2% ומרכז 1.1%.

בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אפריל 2022 – מאי 2022, לעומת אפריל 2021 – מאי 2021, נרשמו עליות מחירים בכל המחוזות: מרכז (19.5%), תל אביב (15.3%), ירושלים (14.6%), חיפה (14.4%), דרום (14.2%) וצפון (12.8%).
בחודש הבא תהיה עוד עליה.....

sap13

משתמש מקצוען
אגב למותג 'יש' יש לחם ב-4.9.
גם הוא יעלה?

sap13

משתמש מקצוען

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אבל הסכום שמשפחה מוציאה על דיור עלה בלי השוואה, ככה שנשאר פחות כסף לקנות לחם.
לא בהכרח. יש משפחות שב-2007 כבר היתה להם דירה, ככה שמחיר הדיור שלה לא עלה בכלל.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הקורונה התבטאה ביותר הוצאות ופחות הכנסות, וזה משליך גם הלאה.
לא בהכרח. היו אנשים שהיא התבטאה אצלם בפחות הוצאות, כיון שלא יכלו לצאת לחו"ל ולמופעים.
כיום (כל חישוב הוא עבור החודש שעבר) הוא עומד על 4.1%
ואם לא יהיה שינוי דרסטי לטובה עד סוף החודש הוא יעמוד על 5% בערך!!
המדד עומד על 4.4 לשנה.

ברכון

משתמש מקצוען
לא בהכרח. היו אנשים שהיא התבטאה אצלם בפחות הוצאות, כיון שלא יכלו לצאת לחו"ל ולמופעים.

המדד עומד על 4.4 לשנה.
נכון להיום - שפירסמו את המדד של החודש שעבר,
זאת אומרת המדד של לפני חודש (חודש מאי ) עמד על 4%.

לפי מה שאני ראיתי אתמול , המדד ימשיך לטפס גם בחודש הבא..... (חצי חודש כבר מאחורינו...)

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכון להיום - שפירסמו את המדד של החודש שעבר,
זאת אומרת המדד של לפני חודש (חודש מאי ) עמד על 4%.

לפי מה שאני ראיתי אתמול , המדד ימשיך לטפס גם בחודש הבא..... (חצי חודש כבר מאחורינו...)
מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.4% בחודש יוני 2022 . בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2022 לעומת יוני 2021) עלה מדד המחירים לצרכן ב-4.4%.
מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.6% בחודש מאי 2022, בהשוואה לחודש אפריל 2022
בשנים עשר החודשים האחרונים (מאי 2022 לעומת מאי 2021) מדד המחירים לצרכן עלה ב- 4.1%,

ברכון

משתמש מקצוען
@yonatanr
אנחנו טוענים בדיוק את אותו הדבר....
לפני מאי היה 3.6
אחרי עליה של 0.4 עלה ל-4%
החודש האחרון עלה ל4ץ4
ואני מוסיפה שבחודש הבא תהיה עליה דרסטית נוספת......

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יש אנשים טובים והגונים!!!!
רשת רמי לוי השייכת לאיש העסקים רמי לוי הודיעה שתספוג בעצמה את העלייה במחירי הלחם!, כדי שאנשים יוכלו לפרנס את ביתם במוצרי מזון בסיסיים בכבוד!!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לפני מאי היה 3.6
לא.
לפני מאי זה היה 4%
במאי זה עלה ל4.1%
ועכשיו זה 4.4%

זה תמיד רק באופן יחסי ל12 חודשים אחורה, ולכן זה גם תלוי מאד במה שהיה לפני 12 חודשים.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הפוסטים דלהלן מוקדשים למי שמעוניין לקרוא מספרים קטנטנים ;):D (ולהודות לקב''ה על חסדיו עימנו)

לעיל הראיתי כי מחיר הלחם ב15 השנים האחרונות ירד משמעותית, גם אם נחשב את העלייה האחרונה (וגם אם נחשב ביחס לשכר מינימום, לתשומת לב @ברכון, חישבתי בפוסטים אלו רק ביחס לשכר המינימום).
עכשיו אני רוצה להראות כי גם מחיר הדלק והחשמל כלל לא עלה (כן, הדלק עלה קצת, כבר תראו).

אז לפי הדו''ח של חברת החשמל, מחיר החשמל עמד אז על 14.59 ש''ח לחודש, ו44.91 אגורות לקוט''ש.
כמה המחיר כיום?
אז אמנם זה קצת מסובך. אבל לקחתי את הפרטים מהחשבון שלי, וזה יוצא 24 ש''ח לחודש (נראה לי שגובים יותר מידי, צריך לבדוק), ועוד 52.49 אגורות לקוט''ש.
זה אומר שבשכר מינימום של 2007 (3,709) אפשר היה לקנות 8258 קוט''ש, ולעומת זאת בשכר מינימום של היום (5300) אפשר לקנות 10,097 קוט''ש. (העלייה הקלה של המחיר החודשי נבלעת בהוזלה הגדולה של מחיר הקוט''ש).

נערך לאחרונה ב:

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הבה ונעבור לדלק.
מחיר הדלק (95) נכון להיום עומד על 8.08 בשירות עצמי, לעומת זאת ב2007 מחירו עמד על 5.40 (ולקחתי את המחיר הזול ביותר באותה שנה).
בשכר מינימום דאז, אפשר היה לקנות 686 ליטר דלק.
בשכר מינימום דהיום, אפשר לקנות רק 655 ליטר דלק. כך שאכן הדלק התייקר. בכמה? בפחות מ5% ב15 שנה!! כן, כן.
(ואגב, צריכת הדלק של הרכבים נשארה היום כבעבר?)

אז לבינתיים סיימנו שהלחם הוזל בלמעלה מ10 אחוז, החשמל הוזל בקרוב ל20%, והדלק התייקר ב5%.
שוב אפשר לומר הודו לה' כי טוב ולסיים בשבח.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ועכשיו למדד המחירים לצרכן.
במחשבון הזה נגלה שמדד המחירים לצרכן עלה מאז ה1 בינואר 2007 עד היום ב28% סך הכל.
לעומת זאת שכר המינימום עלה ב42%!!!!

(חשוב גם לדעת שמדד המחירים לצרכן אינו באמת קבוע אלא הוא בדרך כלל מתרחב וכולל הרבה יותר דברים ממה שנכלל בו בשנים הקודמות)

נערך לאחרונה ב:

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
למה זה חשוב לי?
כי לפעמים נוצרת לי התחושה כביכול אנחנו לא מודים מספיק על ההטבה העצומה שניתנה לנו.
אנחנו באמת חיים ברווחה משמעותית על פני הדורות הקודמים, אבל מי שיקרא את כותרות העיתונים יתרשם שמדובר באחד הדורות האומללים בכל ההיסטוריה.
חשוב לנו להודות לקב''ה על השפע הזה, ולבקש שימשך הלאה.

הודיה בן חיים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הפוסטים דלהלן מוקדשים למי שמעוניין לקרוא מספרים קטנטנים ;):D (ולהודות לקב''ה על חסדיו עימנו)

לעיל הראיתי כי מחיר הלחם ב15 השנים האחרונות ירד משמעותית, גם אם נחשב את העלייה האחרונה (וגם אם נחשב ביחס לשכר מינימום, לתשומת לב @ברכון, חישבתי בפוסטים אלו רק ביחס לשכר המינימום).
עכשיו אני רוצה להראות כי גם מחיר הדלק והחשמל כלל לא עלה (כן, הדלק עלה קצת, כבר תראו).

אז לפי הדו''ח של חברת החשמל, מחיר החשמל עמד אז על 14.59 ש''ח לחודש, ו44.91 אגורות לקוט''ש.
כמה המחיר כיום?
אז אמנם זה קצת מסובך. אבל לקחתי את הפרטים מהחשבון שלי, וזה יוצא 24 ש''ח לחודש (נראה לי שגובים יותר מידי, צריך לבדוק), ועוד 52.49 אגורות לקוט''ש.
זה אומר שבשכר מינימום של 2007 (3,709) אפשר היה לקנות 8258 קוט''ש, ולעומת זאת בשכר מינימום של היום (5300) אפשר לקנות 10,097 קוט''ש. (העלייה הקלה של המחיר החודשי נבלעת בהוזלה הגדולה של מחיר הקוט''ש).
למה החישובים האלה מראים שהמחירים לא עלו?

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
רשתות המזון הודיעו כי הסכימו לדחות את עליית מחירי הלחם המפוקח לבקשת שרת הכלכלה אורנה ברביבאי. השרה פנתה לרשתות המזון רמי לוי, שופרסל, יינות ביתן, ויקטורי ויוחננוף בבקשה להשהות את עליית מחירי הלחם המפוקח בשבועיים הקרובים עד למציאת פתרון קבע שימנע את עליית המחירים. בהודעת משרד ראש הממשלה נכתב כי הרשתות הסכימו לבקשתה וזאת למרות החלטת ועדת המחירים באוצר לעדכון המחירים למעלה ביום ראשון.

בתוך כך, בסוף שבוע שעבר הודיע ראש הממשלה יאיר לפיד כי נבחנות חלופות שימנעו את העלאת מחיר הלחם שבפיקוח. מחר (ראשון) יכנס לפיד דיון עם גורמי המקצוע במשרד ראש הממשלה, שם ייבחנו האפשרויות שעל השולחן מחקיקה ועד להרחבת הפיקוח הממשלתי. הנושא בטיפול בלעדי של שרת הכלכלה וראש הממשלה מכיוון ששר האוצר בניגוד עניינים בנושא הלחם.

במהלך שבוע שעבר ערך לפיד התייעצויות רחבות על עליית מחירי הלחם שנגרמו ממשבר החיטה בעקבות המלחמה באוקראינה. ראש הממשלה הנחה לבחון את כל האפשרויות, החל מהרחבת הפיקוח על הלחם ועד שיפוי המאפיות על מנת לבלום את עליית מחיר הלחם. בהודעה נכתב כי נבחנות גם אפשרויות לחקיקת בזק שתעצור את התהליך. בנוסף עדכן לפיד את היועמ"שית בצעדיו הבאים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה