רכבים יועץ רכב יעקב כרמל

חרוץ ויסודי

משתמש רשום
@חרוץ ויסודי
ערב טוב,
רכב וולו S60 כל כ-1,000 ק"מ יש למלא שמן שנת 2015 זה נורמלי?
מה יכול להיות הבעיה?
אציין שאמרו לנו שזה בגלל שאנחנו מאיצים מהר ברכב אציין שזה T5 דגם טורבו(קשור?)
היי, צהרים טובים💥

נורמלי?😅 זה עניין יחסי...
זו תצרוכת שמן גבוהה ביותר, ועל פניו ברור שיש קשר גם לטורבו.
לרכב הזה היו 2 סוגי מנועים (בנפח 1.6 ונפח 2.0) רוב המנועים תוצרת פורד כנ"ל גם הגירים, והם מנועים מועדים לבעיות.
ישנו דגם אחד (מ2016 או 2017 לא זוכר בדיוק כרגע) שבו המנוע והגיר של וולוו, שמה הדברים נראים אחרת.

לא כיף לך לקרוא את מה שכתבתי אני משער... אבל תתנחם בזה שהרכב שיש לך אוכל שמן בכל מקרה ולאו דווקא אתה זה שאשם בזה.

בהצלחה בעז"ה❤️❤️

• תודה
Reactions: HMB

חרוץ ויסודי

משתמש רשום
סליחה שאני עונה במקום המומחה
אבל לגבי הרעידות כדאי לבדוק שזה לא מגיע מהמנוע וחושבים שזה ברקס תנסה פעם להעביר להילוך B ותיראה אם יש זה מהמנוע וזה קשור למצערת וסעפת היניקה וזה בד"כ מתי שמרימים רגל מהגז או איך שלוחצים על הגז
ולגבי האויר בצמיגים תבדוק גם את הגלגל הרזרבי
בהצלחה
אלוףףף

חרוץ ויסודי

משתמש רשום
היי, צהרים טובים💥

לרכב הזה היו 2 סוגי מנועים (בנפח 1.6 ונפח 2.0) רוב המנועים תוצרת פורד כנ"ל גם הגירים, והם מנועים מועדים לבעיות.
ישנו דגם אחד (מ2016 או 2017 לא זוכר בדיוק כרגע) שבו המנוע והגיר של וולוו, שמה הדברים נראים אחרת.

לא כיף לך לקרוא את מה שכתבתי אני משער... אבל תתנחם בזה שהרכב שיש לך אוכל שמן בכל מקרה ולאו דווקא אתה זה שאשם בזה.

בהצלחה בעז"ה❤️❤️
וגם זה מנחם קצת... המנוע 1.6 180 כ"ס שכמובן גם הוא טורבו ונקרא t4, גרוע בהרבה מה-t5🤗🤗

• תודה
Reactions: HMB

HMB

משתמש פעיל
היי, צהרים טובים💥

בהצלחה בעז"ה❤️❤️
תודה על המענה המפורט
כמה שידוע לי כבר מ-2015 זה לא פורד.
וגם זה מנחם קצת... המנוע 1.6 180 כ"ס שכמובן גם הוא טורבו ונקרא t4, גרוע בהרבה מה-t5🤗🤗
למה?אשמח להסבר...

ציבי פוטש

משתמש צעיר
@חרוץ ויסודי מה ההבדל (חוץ מהצורה) בין טויטה קורולה לטויטה אוריס (לא היברידי) 2012?
חשוב לי להבין בעיקר מבחינת אמינות של הרכב, כי היו שטענו לי שזה קורולה בצורה שונה, ומאידך גיסא שמעתי שזה פחות אמין מקורולה.
תודה רבה!

חרוץ ויסודי

משתמש רשום
@חרוץ ויסודי מה ההבדל (חוץ מהצורה) בין טויטה קורולה לטויטה אוריס (לא היברידי) 2012?
חשוב לי להבין בעיקר מבחינת אמינות של הרכב, כי היו שטענו לי שזה קורולה בצורה שונה, ומאידך גיסא שמעתי שזה פחות אמין מקורולה.
תודה רבה!
אכן. יש פער משמעותי באמינות מהנסיון שלי לטובת הקורולה. בהצלחה❣️

חרוץ ויסודי

משתמש רשום
ובין פריוס לאוריס היברידי מה הייתה בוחר מבחינת ביצועי מנוע ושרידות הרכב ובעיקר הסוללה
תודה רבה
הם דומים, אם לא זהים לגמרי מבחינת מנוע וכו'.
ההחלטה שלך צריכה לבוא ממה מדבר אליך יותר.
לטעמי האישי, הייתי מעדיף את הפריוס, כי באיכות נהיגה, נוחות ועוד ועוד, הפריוס נותנת יותר.

בהצלחה🎈

פרוגניסטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אשמח לשמוע מהמבינים
רכב טויוטה פריוס 2010

GLI Plus היברידי אוט׳ 1.8 (99 כ״ס)

295000 ק"מ
יד 3
טסט לשנה
הוחלף בטריה מקורית ב 2018

(הרכב עושה מבני ברק לירושלים 1 ל 19)
הרכב נראה במצב תקין

אשמח לשמוע חוות דעת האם שווה? יקר?זול? וכן מבחינת הק"מ

אלי @@@

משתמש מקצוען
אשמח לשמוע מהמבינים
רכב טויוטה פריוס 2010

GLI Plus היברידי אוט׳ 1.8 (99 כ״ס)

295000 ק"מ
יד 3
טסט לשנה
הוחלף בטריה מקורית ב 2018

(הרכב עושה מבני ברק לירושלים 1 ל 19)
הרכב נראה במצב תקין

אשמח לשמוע חוות דעת האם שווה? יקר?זול? וכן מבחינת הק"מ
לא כתבת מה המחיר
צריך לבדוק האם הסוללה מקורית והוחלפה בטויוטה
וכמה ק"מ עשתה הבטריה
בד"כ ההחלפה מתבצעת בין 250 ל 300 ק"מ ויותר וברכב הזה זה נראה שהוחלף לו הסוללה מוקדם מדי אם נגיד שהממוצע השנתי שלו זה 15K כפול 6 אז הוא החליף סוללה ב205K זה נראה לי מוקדם מדי
בקיצור לשאול אותו מה הסיפור
בהצלחה

אלי @@@

משתמש מקצוען
למיטב ידיעתי זה ממש לא מוקדם!
למיטב ידיעתי זה מוקדם
הסוללה המקורית יכולה לסחוב בכיף עד 300K אלא אם קרעו את הרכב בפתיחות ונסיעה בטוואי קשה או שלא טיפלו בזמן לדוגמא ניקוי מאורר של הסוללה ניקוי פילטר לסוללה אם עשו לו בנפרד טיפול EGR ניקוי מצערת וסעפת יניקה וכ"ו
אנשים לפעמים לא מבינים שבפריוס יש טיפולים קצת שונים לסוללה מרכב רגיל והבטריה מתחממת יותר ממה שצריך וכך נשרפים תאים עד למוות מוחלט שלה
לכן הייתי בודק שזה לא הסיפור ברכב הנ"ל כי א"כ לא הייתי קונה אותו

פרוגניסטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לא כתבת מה המחיר
צריך לבדוק האם הסוללה מקורית והוחלפה בטויוטה
וכמה ק"מ עשתה הבטריה
בד"כ ההחלפה מתבצעת בין 250 ל 300 ק"מ ויותר וברכב הזה זה נראה שהוחלף לו הסוללה מוקדם מדי אם נגיד שהממוצע השנתי שלו זה 15K כפול 6 אז הוא החליף סוללה ב205K זה נראה לי מוקדם מדי
בקיצור לשאול אותו מה הסיפור
בהצלחה
תודה על התשובה
רכב אחר
טיוטה פריוס 2010 280 אלף קמ
אוחלפה בטריה לבטריה של פנסוניק המוסכניק אמר שזה המקורי מוסך מורשה בעלות של 9000 שח והבטריה עשתה בערך 100000 קמ 23.500 טסט לחצי שנה צמיגים חדשים

אלי @@@

משתמש מקצוען
תודה על התשובה
רכב אחר
טיוטה פריוס 2010 280 אלף קמ
אוחלפה בטריה לבטריה של פנסוניק המוסכניק אמר שזה המקורי מוסך מורשה בעלות של 9000 שח והבטריה עשתה בערך 100000 קמ 23.500 טסט לחצי שנה צמיגים חדשים
מה זה בטריה של פנסוניק ? נשמע כמו חירטוט מקצועי אני אישית לא שמעתי על דבר כזה
יש סוללה של טויוטה שמחליפים בטויוטה או כל מיני שיפוצים ויד 2 מפירוק או יבוא תאים מחול והרכבה בארץ אבל על פנסוניק לא שמעתי
אדרבה אם מישהו כאן מכיר אשמח לשמוע

י ח ל

משתמש חדש
שאלה שאלתית😅 אני אישית מעדיף את הפריוס כי היא נותנת פי כמה וכמה תמורה כרכב. נכון שהפריוס נדירה יותר ונמכרת משמעותית מעל המחירון, אני אישית הייתי מוסיף את הכסף. אבל רוב האנשים שתשאל לא יראו שום הבדל ביניהם ואדרבה, בגלל שרואים הרבה את האיוניק בכבישים, רוצים דווקא אותו. שים לב לבדוק כמה נקודות: כמה זמן אחריות לסוללה נותנים ביונדאי וכמה בטויוטה, לזכור שטויוטה התחילו עם ההיברידי שנים רבות לפני יונדאי (פריוס ראשונה בשנת 1997 או אפילו 1995, לא זוכר בדיוק) כך שהנסיון שלהם גדול בהרבה.

בהצלחה במה שתבחר!!🥰

אלי @@@

משתמש מקצוען
מה זה בטריה של פנסוניק ? נשמע כמו חירטוט מקצועי אני אישית לא שמעתי על דבר כזה
יש סוללה של טויוטה שמחליפים בטויוטה או כל מיני שיפוצים ויד 2 מפירוק או יבוא תאים מחול והרכבה בארץ אבל על פנסוניק לא שמעתי
אדרבה אם מישהו כאן מכיר אשמח לשמוע
אני רק חייב לציין שמסתבר שכן יש דבר כזה שטויוטה משתמשת בסוללה של פנסוניק
רק שצריך לבדוק את האמינות של המקום שמתחייב לך שזה פנסוניק ולא דוחפים איזה סוללה אחרת מפירוק
קרדיט: רכבים זה לזה מומלץ בחום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה