הלוואיאולי....
כל כך אהבתי אותו
הלוואיאולי....
לא מסכימה אתיךמה שמעצבן במיוחד בספר יוזבד, זה שהוא לא מוביל לשום מקום, חוץ מלדברים רעים כמו מות יקוואל, ומה שהכי גרוע, שאני כנראה כבר לא אקרא את החלק הבא, פשוט נמאס מכל מיני ספרים, וסופרים, שלא יודעים לגמור את הסיפור בזמן,
ספר הוא לא מסטיק, וגם ממסטיק בסוף נמאס, 4 כרכים ועוד לא רואים את הסוף,
ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד אוהבת את העלילה, ואת סגנון הכתיבה, אבל צריך שיהיה סוף לכל דבר, אי אפשר למרוח אותנו אם שום סיפור למעלה מ10 שנים.
אני קוראת ומעריצה מושבעת של הסדרה.
קראתי את אסתרק ומהללהל מאות (?) פעמים.
וידעתי אותם כמעט בעל פה.
וחיכיתי ליוזבד. וחיכיתי. וחיכיתי. וחיכיתי.
(ואפילו כבר היה לי רעיון בשבילה לפרסום, (לא שהיא צריכה פרסום אבל...) לפני שהספר יוצא לחנויות לפרסם מודעת אירוסים פשוטה בכל העיתונים המובילים אונמר הביוהר & אולה טרסדיאן (מקאן) מאורשים... תדמיינו את שאגות המעריצים בבתים...)
וחיכיתי.
ואז זה יצא.
וקניתי. (איזה עולם מקפלת המילה הפשוטה הזו) וקראתי ביום שישי. לא משנה שזה יום שישי.
ואחרי הכללללללל. סגרתי את הספר באנחה קלה, כי לא. זה לא זה.
וזהו.
עברו ימים. ותאבוני גבר, ושוב נפתח לו הספר.
ועולמות חדשים נפרשו לפני.
ואז קראתי שוב.
ושוב.
ואז חשבתי.
ואז הגעתי למסקנה.
פעם ראשונה: אכזבה.
פעם שניה: התרגשות.
פעם שלישית: התפעמות...!!!!!!!!!!
כי כשקוראים פעם אחת עסוקים בלהשביע את המתח, וככל שקוראים יותר, פנויים למצא את המטמוניות המסתתרות.
עד פה מונולוגי. (יש מילה כזו?)
בדיוק באתי לשאול את המאוכזבים כמה פעמים קראתם את הספר...כל אלה שהתאכזבו ברמות מיוזבד, ולא יקנו את הספר הבא וכדומה.
האם קראתם פעם אחת?
כל מי ששאלתי שקרא פעם שניה דיבר חיובי.
בדיוק באתי לשאול את המאוכזבים כמה פעמים קראתם את הספר...
כל אלה שהתאכזבו ברמות מיוזבד, ולא יקנו את הספר הבא וכדומה.
האם קראתם פעם אחת?
כל מי ששאלתי שקרא פעם שניה דיבר חיובי.
כמו שכתבתי באשכול אחר:
כמה וכמה פעמים.בדיוק באתי לשאול את המאוכזבים כמה פעמים קראתם את הספר...
לגמרי.אני חושה שהחסרון ביוזבד הוא שאע"פ שהוא דמות מרכזית בספר, בכ"א המחברת לא הצליחה לחבר אותו רגשית לקוראים. (בשונה מאיסתרק וכמובן מהללאל שלענ"ד בזכות זה הוא הכי הלך).
אני חושה שהחסרון ביוזבד הוא שאע"פ שהוא דמות מרכזית בספר, בכ"א המחברת לא הצליחה לחבר אותו רגשית לקוראים. (בשונה מאיסתרק וכמובן מהללאל שלענ"ד בזכות זה הוא הכי הלך).
זה חדש לכם?נקודה אחרת שהציקה לי בספר
איך זה שיוסף משוכנע בצדקתו?
נכון מאדזה חדש לכם?
ואיך יש אנשים שמרשים לעצמם לגזול, לגנוב, לנכס לעצמם כל מיני דברים שלא קשורים אליהם, רודפי כבוד וכו'
יודעים מתי ומה לשכוח
והכל באיצטלה מצטדקת עם מליון תירוצים ובגיבוי רבנים
צדק אמיתי יש רק בעולם העליון. ואם נראה למישהו שהגזמתי, אני מאחלת לו מעומק הלב שהאמת לא תטפח לו בפנים אף פעם.
ואם זה יקרה - אוכל רק לומר לו:
1. הוא בחברה טובה
2. יכל להיות יותר גרוע.
כי לכל דבר היתה סיבה חשובה מאד!נכון מאד
אבל כשיוסף עושה חשבון נפש והעוון היחיד שהוא מוצא הוא זה שהוא הרחיק את שלוואן זה קצת מוגזם
גם ניסיון לרצוח את איסתרק ומיכאל?כי לכל דבר היתה סיבה חשובה מאד!
...
ב"ה אף פעם לא הייתי במקום כזהגם ניסיון לרצוח את איסתרק ומיכאל?
והנסיכים הקטנים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: