דרוש מידע יובש נוראי בשפתיים מראקוטן(בשבת)

תמר!!

משתמש חדש
הי
מה אני יכולה לשים על השפתיים בשבת שיעזור?
ניסיתי שמן חוחבה ושמן זית אבל זה לא כ"כ עזר לי...
תודה רבה!!!

ימחק המבין

משתמש רשום
ראשית, חשוב מאוד באמת להקפיד כמה וכמה פעמים ביום [חול] למרוח, גם לפני שמרגישים את היובש, אחרת זה מתפתח מאוד חזק וחבל. לגבי שבת, ככל שהיובש עדיין סביר ואין פצע ממש אלא רק יובש, מותר לשים שמן זית, אבל לא וזלין [בוזלין יש בעיה של ממרח, בשמן זית הבעיה היא רק של רפואה בשבת, וככל שעדיין אין פצע, זו לא רפואה אלא סיכה שמותרת כיון שהיא פעולת אנשים בריאים], אם כבר יש פצע אין לשים שמן זית אלא אם כן זה ממש כואב ברמה המוגדרת כבר כחולי. לכן כדאי לשים את השמן לפני שמתפתח פצע.

הכי חשוב לשים לפני שבת ממש ומיד לאחריה.

כמו כן, כאשר מדובר בתקופת חגים אפשר להפסיק כמה ימים עם התרופה, אמר לי רופא שהפסקה של שבוע לא גורמת כל נזק, מה שקורה הוא שריבוי של חג שבת חג כפי שמצוי למשל בחודש תשרי, גורם ליובש מאוד משמעותי שמציק מאוד.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
אם מניחים ולא מורחים אין בעיה ם וזלין!

נערך לאחרונה ב:

תמר!!

משתמש חדש
ראשית, חשוב מאוד באמת להקפיד כמה וכמה פעמים ביום [חול] למרוח, גם לפני שמרגישים את היובש, אחרת זה מתפתח מאוד חזק וחבל. לגבי שבת, ככל שהיובש עדיין סביר ואין פצע ממש אלא רק יובש, מותר לשים שמן זית, אבל לא וזלין [בוזלין יש בעיה של ממרח, בשמן זית הבעיה היא רק של רפואה בשבת, וככל שעדיין אין פצע, זו לא רפואה אלא סיכה שמותרת כיון שהיא פעולת אנשים בריאים], אם כבר יש פצע אין לשים שמן זית אלא אם כן זה ממש כואב ברמה המוגדרת כבר כחולי. לכן כדאי לשים את השמן לפני שמתפתח פצע.

הכי חשוב לשים לפני שבת ממש ומיד לאחריה.

כמו כן, כאשר מדובר בתקופת חגים אפשר להפסיק כמה ימים עם התרופה, אמר לי רופא שהפסקה של שבוע לא גורמת כל נזק, מה שקורה הוא שריבוי של חג שבת חג כפי שמצוי למשל בחודש תשרי, גורם ליובש מאוד משמעותי שמציק מאוד.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.

תודה רבה!
יש פתרונות מה אפשר לשים בשבת?

ק'סניק

משתמש מקצוען
מנסיון שלי אם תשתמשי בבפנטן במשך השבוע ותגיעי לשבת עם שפתיים במצב מצויין... עד סוף השבת הם יישארו במצב מצויין ומיד אח"כ למרוח שוב בפנטן...
יעץ לי את זה רופא עור מצויין (עובד במחקרים...) שאצלו אם יש טיפת יובש כתוצאה מהטיפול בכל מקום בגוף שהוא לא מצליח להילחם בה לגמרי זה נקרא כישלוןןן!!!
צריך לדעת שהעור אמור להישאר בריא ורגיל גם בטיפול רק צריך לדעת איך ובמה להשתמש...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה