אבא של ...
משתמש פעיל
השבת הכנתי יאפצ'יק
יצא אלוף
רכיבים
קילו וחצי בשר עם המון שומן (מומלץ אסאדו ברצועות)
שבע תפוחי אדמה
בצל גדול
3 ביצים
פלפל ומלח
הוראות הכנה
להפריד את השומן מהבשר
לחתוך את הבשר לחתיכות קטנות
להכניס בתבנית מכוסה היטיב לתנור על 110 מעלות
לחכות כשמונה שעות עד שרוב השומן נמס והופך לשמן
לטחון את התפוחי אדמה ובצל במעבד מזון
להוסיף את הביצים המלח ופלפל
לשפוך לתערובת את השומן הנמס
לערבב היטב
לקחת תבנית גבוהה (כ18ס"מ גובה)
מומלץ להוסיף נייר אפיה
לשים שיכבה של תערובת התפו"א בערך ס"מ גובה
לשים שיכבה של בשר על כל התבנית
לכסות בשאר התערובת
להשאיר כס"מ בתבנית
לשפוך לתבנית את כל שאריות הנוזלים לכסות היטב
לאפות כשש שעות על 100 מעלות
(אפשר אחרי זה כרבע שעה על חום גבוה בשביל השחימות לא חובה)
להשאיר מכוסה היטב
להניח ממש לפני שבת על הפלטה
ללקק את האצבעות אחרי הסעודה ביום
בתיאבון
והכי חשוב לא לשכוח מהקניה בכל שלב לומר לכבוד שבת קודש
יצא אלוף
רכיבים
קילו וחצי בשר עם המון שומן (מומלץ אסאדו ברצועות)
שבע תפוחי אדמה
בצל גדול
3 ביצים
פלפל ומלח
הוראות הכנה
להפריד את השומן מהבשר
לחתוך את הבשר לחתיכות קטנות
להכניס בתבנית מכוסה היטיב לתנור על 110 מעלות
לחכות כשמונה שעות עד שרוב השומן נמס והופך לשמן
לטחון את התפוחי אדמה ובצל במעבד מזון
להוסיף את הביצים המלח ופלפל
לשפוך לתערובת את השומן הנמס
לערבב היטב
לקחת תבנית גבוהה (כ18ס"מ גובה)
מומלץ להוסיף נייר אפיה
לשים שיכבה של תערובת התפו"א בערך ס"מ גובה
לשים שיכבה של בשר על כל התבנית
לכסות בשאר התערובת
להשאיר כס"מ בתבנית
לשפוך לתבנית את כל שאריות הנוזלים לכסות היטב
לאפות כשש שעות על 100 מעלות
(אפשר אחרי זה כרבע שעה על חום גבוה בשביל השחימות לא חובה)
להשאיר מכוסה היטב
להניח ממש לפני שבת על הפלטה
ללקק את האצבעות אחרי הסעודה ביום
בתיאבון
והכי חשוב לא לשכוח מהקניה בכל שלב לומר לכבוד שבת קודש