מקדימה ואומרת שלמתכון הזה יש ה-מ-ו-ן גרסאות שטוענות לכתר .
חלקן כוללות בצל מטוגן וחלקן לא, עם או בלי דבש, עם קינמון או בלעדיו.
מביאה את הגרסה של חמותי שלטעמי היא מצוינת ,מעודנת ונהדרת על אורז לבן.
רק מבהירה : מתכון בריאות זה לא. זה טעים מאד וגם משמין מאד .
רכיבים :
חצי כוס שקדים חצויים או גפרורי שקדים מולבנים ולא קלויים או מומלחים.
שליש כוס צימוקים לבנים שהושרו במים רותחים ונבדקו.
חצי כוס משמשים בדוקים וחתוכים לרבעים.
חצי כוס שזיפים מיובשים, בדוקים וחתוכים לרבעים.
אופציונלי: חופן אגוזי מלך טבעיים.
כף סוכר חום.
חצי כוס תירוש
1/4 כוס מים
קורט מלח.
מעט שמן.
אופן ההכנה:
בסיר קטן מטגנים את השקדים והאגוזים עם שתי כפות שמן עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח. שומרים בצד.
מניחים בסיר קטן את הפרות ומטגנים כחצי דקה עם כף שמן.
מוסיפים את הסוכר, המלח, המים והיין ומביאים לרתיחה.
מנמכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-9 דקות עד שהרוטב מצטמצם והפרות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם.
מוסיפים את השקדים והאגוזים ומבשלים עוד כדקה.
מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול.
הצעת הגשה:
בקערת הגשה אובלית או עגולה מסדרים אורז לבן מבושל.
מעטרים את שולי הקערה בטנזיה- כמו מחרוזת מסביב לאורז.
מגישים חם.
אחסון:
במידה והצלחתם להציל משהו הטנזיה נשמרת היטב במקרר למספר ימים וגם בהקפאה.
הטנזיה מצוינת גם להגשה על קוסקוס.