טישטוש ומריחות בתמונה

lyzer

משתמש צעיר
[FONT=&quot]שלום וברכה<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]אני עורך וידאו, קיבלתי חומר שצולם ברמה מקצועית גבוהה ונתקלתי בבעיה מוזרה. התמונה לא חדה בכלל ,יש מן מריחות כאלו.<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot](כמעט וא"א לראות את [/FONT][FONT=&quot]האובייקטים[/FONT][FONT=&quot] הרחוקים שבתמונה [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] כי הכל מרוח)<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot] החומר צולם במצלמת [/FONT] dvx100[FONT=&quot] ברזולוצית 16:9. <o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot] יש לציין שהצלם הוא צלם מקצועי מהשורה הראשונה עם נסיון רב בתחום , שולט על המצלמה ומצלם מידי יום ביומו, ואף הוא אומר שלא נתקל בסוג כזה של בעיה.<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]החומר צולם בכמה ימים נפרדים וכל פעם השתמש הצלם במצלמה אחרת (כולם מהדגם הנ"ל)<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]כך שמסתבר שזו לא בעיה במצלמה. <o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]הלכתי עם החומר לעוד כמה עורכים כי חשבתי אולי יש בעיה אצלי, אך בכל עמדת עריכה התוצאה היתה זהה.<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]דגמתי חומר מפרויקט אחר שצולם באותו דגם של מצלמה אך ברזולוציה 3:4 והיה חד לחלוטין.<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]אני לא יודעת אם הבעיה בדגימת החומר למחשב. (מה שלא נראה לי משום שבדקתי אצל עוד כמה עורכים מקצועיים במיוחד)<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]או שהבעיה אצל הצלם בכיוון האופציות בצילום.(מה שלא נראה לי כי הוא צלם שמצלם לטלויזה כל יום וכבר היה עולה על הבעיה, והוא גם אומר שהוא לא מבין מה זה)<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]או שהבעיה במצלמה עצמה(מה שלא נראה לי משום שכל פעם החומר צולם במצלמה אחרת)<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]אם למישהו יש קצה של רעיון איפה טמון הכלב אשמח להתעדכן במהרה.<o>:p></o>:p>[/FONT]
[FONT=&quot]תודה מראש<o>:p></o>:p>[/FONT]

קבצים מצורפים

• אינטרנט 2.avi
    7.8 MB · צפיות: 11

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
INTERLANCE, ניתן לתקן ע"י אפקט או בפרימייר יש הגדרה לכך. החברה בפורום יענו כבר, לי אין פרימייר.

אביה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
האמת שאצלי החומר עולה נחמד, לא מצליחה להבין לאיזה מריחות התכוונת
בכל אופן ל-INTERLANCE שפופקו ציין מגיעים דרך לחצן עכבר ימני על הסרט בtimeline
תבחר את האופציה failde option שם זה נמצא
בהצלחה

lyzer

משתמש צעיר
ניסיתי את מה שהצעת ולא היה שינוי,
קראתי קצת באינטרנט על הנושא, ולפי הבנתי זו בעית טשטוש רק כשהאוביקטים זזים
כלומר: כשהאוביקט זז יש טשטוש וכשהוא עומד סטטי הוא חד.
אצלי הבעיה היא לאורך כל הדרך באותה מידה.
האם הבנתי את הענין נכון?
תודה רבה

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
פופקו, אני לא רואה פה בעיה של INTERLANCE. ואני גם לא רואה מריחות. אני כן רואה ירידת איכות משמעותית שמזכירה דחיסה מוגזמת. הגורם לכך להערכתי בצילום
נתקלתי בתופעה של ירידת איכות בתמונה ממצלמת DVX100 שצולם ב16:9.
בכיוון הגדרות הצילום צריך לקרופ שוליים במצלמה הזו על מנת להגיע למצב 16:9. יש 2 אופציות לעשות את זה.
1, סקוואז(אין לי כוח לאיית באנגלית) שזה הדרך הנכונה, מה שעושה המצלמה זה בעצם חיתוך הפרמיים העליונים והתחתונים וסגירת התמונה על כל המסך.
2. לטר בוקס, שזה חיתוך פריימים והשארת התמונה איך שהיא ללא סידור היחס(כלומר מרוחה לרוחב). בעריכה צריך למתוח את התמונה על מנת למלאות את הגובה וזה פוגם באיכות.
אם הצלם עבד בשיטת הלטר בוקס - יתכן מאוד וזה גרם לירידת האיכות
אם הוא עבד נכון, אז יכול להיות שהמצלמה הזו לא נותנת את אותה האיכות בצילום יחס 16:9

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אני פשוט לא ראיתי את הסרט אתמול ולכן הצעתי מה שהצעתי.

עכשיו כשאני רואה ת'סרט אני לא מבין מה הבעיה, האיכות היא לכל אורך הקטע אותו דבר, נכון שיש טישטוש אבל לדעתי זה נובע או מצילום לא טוב, ואם הצילום טוב, אז מההמרה.

lyzer

משתמש צעיר
זו בדיוק הבעיה שיש טשטוש לאורך כל הסרט.
אין בעיה בצילום. כעת חיברתי מכשיר dsr15 למוניטור וצפיתי בקלטות וזה היה מצוין-חד וברור.
הקובץ שהעלתי הוא החומר גלם בלי שום המרה.
תודה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
וודאי שיש המרה, הרי זה היה על קלטת אנלוגית, וכאן זה דיגיטלי....(קובץ)

תנסה להוריד אולי בצורה אחרת מהקלטת.

MFA

משתמש רשום
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
במצלמה DVX100 אין יחס 16*9 אמיתי. זה כתוב במדריך שלה. היא עובדת כמו CROP באופציה 16*9.
לכן תעשה דגימה ב3*4, ותשים פילטר CROP.

lyzer

משתמש צעיר
זה צולם על קלטת mini dv ועד כמה שידוע לי זה נשמר על זה כקובץ דיגיטלי תקן אותי אם אני טועה
בכל אופן באיזה עוד צורות אני יכול לדגום

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אם הז נשמר כדיגטלי אז מצויין, אך יש לי תחושה שכמו שאמרו יש שם בעיה עם ה 16:9 וה 4:3.

lyzer

משתמש צעיר
האופציה של הcrop נשמעת לי מענינת.
תוכל להסביר לי בדיוק איך עושים את זה?
מה זה נקרא לדגום ב4:3 , בהגדרות של הסיקוונס?

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י MFA;448999:
במצלמה DVX100 אין יחס 16*9 אמיתי. זה כתוב במדריך שלה. היא עובדת כמו CROP באופציה 16*9.
לכן תעשה דגימה ב3*4, ותשים פילטר CROP.
אם הצלם כיוון את ה16:9 בצורה נכונה, לא אמור להיות בעיה בדגימה גם אם היא מכוונת על 16:9. אך אני לא פוסל את האפשרות שזה יפתור את הבעיה. תמיד לא יזיק לנסות..
אם פותח האשכול ישאל את הצלם על איזה פונקציה הוא השתמש במצלמה כדי לקרופ שוליים, יתכן וזה יעזור במעט להסיק מסקנות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה