כללי טיפ - מותר (ואפילו עדיף) להתחיל בקטן

מצב
הנושא נעול.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מיכל נ.;588866:
למה להתרברב?
לא יפה...
גם אם זה טיפ חשוב, יש דרך נעימה ומכבדת יותר

זאת ממש לא היתה הכוונה (זה יותר סגנון הכתיבה שלי...), אבל לקחתי לתשומת לבי את ההערה, תודה.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
להתרברב? למה לראות את זה כך?
לדעתי זה היה כתוב נעים, ברור ובעיקר נכון.
ובאמת, כולנו היינו פעם צעירים, ירוקים ומתחילים. בעזרת השם ההצלחה מגיעה, זה לא הופך את מי שהצליח לסנוב... (זה לפחות לא חייב להפוך אותו לסנוב)

אביטל אסולי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;588867:
לא אמרתי "לא מיתוג".
אמרתי - מיתוג, בעיתו ובזמנו.
כשיש למותג נפח מאחוריו, של ניסיון ויכולות, זה נפלא, והמיתוג יכול רק להוסיף.
אבל כשהמותג הוא כמו בלון ריק שאין בתוכו כלום, זה יכול רק להזיק.

מי שיש לו שאיפות גדולות - אני האחרונה שאוציא לו את האוויר מהמפרשים...
אדרבא, שיעבוד קשה, שיעצב, שיבנה מאגר לקוחות קבועים ונאמנים, שיגדל, שיפרח, ואז יעצב לעצמו לוגו ויגדיר את עצמו כסטודיו.

אני פשוט לא מסכימה איתך!

זה ממש לא הסדר הנכון של הדברים.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סימן טוב;588829:
אני לא מבינה משהו. אם מישהו פותח עסק כלשהו, לעיצוב כובעים או מאפיה וכו' וכו' - לא תמליצו לו לעשות לוגו? ולתת שם לעסק? מה עדיף, להיות עסק בלי שם ובלי פנים? הרי כל הרעיון של לוגו זה לחבר את הצרכן לאופי המיוחד ולסגנון הייחודי, אחרת למה יבחר בו ולא במעצבת כובעים אחרת? כי אהב את מה שהוא משדר. ואיך ישדר את זה? דרך שם המיוחד לו, לוגו וכו'! אז במה אנו הגרפיקאים שונים?! כי יש הרבה?? דרך אגב, לי עדיין אין לוגו.. ואני בהחלט חשה כ"סנדלר ההולך יחף"

אין בעיה לעשות מיד "לוגו", אבל יש מין התלהבות של צעירים ירוקים ומתחילים לחפש איזה שם גזעי כמו "תומר דיזיין" (כי קוראים לה תמי), ולעצב איזה לוגו עם מליוני אפקטים בפוטושופ, וזו עוד הבעיה הקטנה בעיני.
הבעיה הגדולה היא הטייטל המדבר על מיתוג, פרסום ויח"צ כשבעצם... את לא באמת יודעת איך עושים את זה. (חשוב להדגיש, לא מדובר על אף אחד באופן אישי, אלא על גישה שבחלקים מסויימים גם אני סבלתי ממנה פעם)

מעשה אבותי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
והבעיה היותר גדולה זה שאותם מתחילים שכבר הפכו לסטודיו, למרות שעדיין הם לא באמת מכירים את התוכנות, כבר מפרסמים על "לימודי גרפיקה ברמה גבוהה ומקצועית...."
ויש כאלה!

סטודיו בר אוריאן

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;588856:
בתחום שלנו יש דווקא הרבה יתרון, לפחות בשנים הראשונות, להכרות אישית עם הלקוחות ולכך שהלקוח פונה ל"יוסקה כהן" ולא ל"סטודיו" גדול ומנוכר.
גם אני שבחרתי בשם לסטודיו (כאמור, לאחר מס' שנים של פעילות והתמחות בתחום), עדיין מקפידה לא להשתמש (באתר שלי למשל) בלשון רבים ("אנחנו מעצבים" וכדומה) ולצייר ציור מוטעה של משרד גדול ומנופח, מכיוון שבעידן של היום גם החברות הגדולות מחפשות את הטאצ' האישי.
מתוך ויקיפדיה באנגלית, ערך "סטודיו":
חדרו של אמן או פועל, או כינוי לאומן ועובדיו שעובדים איתו בסטודיו (החדר שבו הוא עובד, כאמור..)
סטודיו אינה מילה מפחידה, היא אפילו אינה מילה המבטיחה מקצועיות, והיא בכלל לא מילה יחודית לענף התקשורת החזותית, היא בסה"כ מגדירה סביבת עבודה.
נכון,ייתכן ואצל חלק מהלקוחות המילה תגרום, באופן בלתי מודע, לתפיסתו של המעצב כמקצועי יותר, אבל מה רע בזה?
בקיצור, לא כל מי שכתוב לו סטודיו הופך להיות גיתם BBDO
אני יודע שאם הייתי בעל עסק, שהשקיע רבות במוצר שלו, בטח שלא הייתי רוצה להפקיד אותו אצל "יוסקה עיצובים", וקרוב לוודאי שאפילו את תיק העובודות שלו לא הייתי פותח, ומיאדך גם ל"סטודיו x" לא הייתי מגיע בגלל הפרקט האיטלקי, אבל לפחות הוא אופציה.
הבעיה היא ממש לא צירוף המילה סטודיו, או בחירת שם מקצועי ובטח שלא בניית לוגו. הבעיה היא לא במיתוג עצמי, הבייה שתיארת היא שמעצבים מתהדרים ביכולות שאין להם לפעמים, וזה כבר לא קשור להוזלת מושגים כמו "מיתוג", "סטודיו" ודומיהם, אלא בעיה של הונאת הלקוח.
אז את הלקוחות שפונים למעצב גרפי בשביל היכרות ו"טאצ'" אישיים- אני בשמחה אשאיר לך וליוסקה (בכיף אין בעד מה..), אני מניח שלקחות שרוצים מענה מקצועי ומדוייק לצרכי המותג שלהם כבר ימצאו איזה סטודיו..
וד"א פרקט לימנציה נשחק בקלות בתעבורת אנשים גדולה, אבל עם הגישה הזאת זה לא אמור להטריד אותך ;)

ליפשיץ

משתמש רשום
כאחד שכבר שנים בתחום עדיין אין לי לוגו וכלום.
עד שלא יהיה לי משרד פרסום אני לא צריך שם.

קחו טיפ:
כל המשרדים הגדולים - השם שלהם זה שמות משפחה:
אדלר חומסקי
שלמור אבנון עמיחי
ברוקנר נטע יער
גליקמן נטלר סמסונוב
ועוד...

וזה מי שאני (חוץ מהכינוי כאן...) השם שלי.
בלי להתרברב עם "פרסום מיתוג שמיתוג..."

בהצלחה, ופותחת האשכול היי ברוכה.

Nahum

משתמש צעיר
D I G I T A L
שאפו לnaama.

רק אוסיף ואומר, שלדעת רבים מאנשי הפרסום, המותג הכי חזק - הוא השם שלך.
אם אתה מוכן להיחשף בשמך המלא, סימן שיש לך מה למכור (לפחות בהתרשמות ראשונית...)

לכן לא מובן לי למה כל גרפיקאי מתחיל (לא הכוונה לכולם, אלא רק למי שהחל את דרכו לא מכבר...) כאן, מוצא לעצמו שם כזה או אחר - 'תלתלים' 'ענן' 'אגזוז' וכדומה.
(מלבד העובדה שרבים מהשמות כאן, הם שמות של חברות ותיקות - כל כך קשה לחפש בגוגל?...)

לכו על השם שלכם - גם מותג, גם מגע אישי וגם חסכתם כאב ראש!

גילוי נאות: אמנם הניק שלי מתהדר בשם ולוגו 'פסים', אך כבר מזמן אני לא משתמש בו, אלא בשם הפרטי שלי, ואני כבר 6 שנים במקצוע... אם יהיה לי כח, אבקש מחיים לשנות אותו.

בהצלחה לכולם!

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודיו בר אוריאן;588926:
אז את הלקוחות שפונים למעצב גרפי בשביל היכרות ו"טאצ'" אישיים- אני בשמחה אשאיר לך וליוסקה (בכיף אין בעד מה..), אני מניח שלקחות שרוצים מענה מקצועי ומדוייק לצרכי המותג שלהם כבר ימצאו איזה סטודיו..
וד"א פרקט לימנציה נשחק בקלות בתעבורת אנשים גדולה, אבל עם הגישה הזאת זה לא אמור להטריד אותך ;)

הכי קל לרדת לפסים אישיים במקום להיות ענייניים :)
אתה גם מתעקש, ולא ברור לי למה, להעמיד פנים כאילו טענתי שלהיות יוסק'ה שמעצב פלאיירים לאינסטלטורים זה הטופ שבטופ מבחינתי, וכאילו אני אישית רואה את עצמי כיום במקום הזה וחושבת שזה המקום הכי טוב למעצב לעמוד בו. זה כמובן לא נכון, ואני מתארת לעצמי שרוב הגולשים שקראו אותי הצליחו לעמוד על כך.

אם למצות את הטענה שלי בהודעה הפותחת, היא היתה כזו - מתחילים לא צריכים לקפוץ מעל הפופיק, ואין טעם למעצב/גרפיקאי להתהדר בכותרת "סטודיו" ל"מיתוג" ובלוגו מפונפן, כשעוד בקושי בקע מהביצה. זה לא משדר מקצועיות, אלא מוזיל את המקצוע. האם אתה מתנגד לטענה הנ"ל? אשמח לשמוע על כך.

אין שום סתירה בין טאצ' אישי לבין מענה מקצועי ומדוייק. אדרבא ואדרבא, בדיוק להפך.
מעצב עצמאי, שעובד סולו, צריך להכיר הן בחסרונות והן ביתרונות שלו מול הסטודיואים והמשרדים הגדולים באמת. יש לו חסרונות, אבל יש לו גם יתרונות חזקים מאוד, גם מבחינת לקוחות שרוצים "מענה מקצועי ומדוייק". הוא יכול לספק ללקוח שלו יחס אישי וזמינות גבוהה מאוד, שהוא לא יקבל באף משרד מנוכר עם פרקטים. תתפלא, יש הרבה לקוחות שמחפשים בדיוק את זה, גם חברות הייטק בינוניות ומעלה של עשרות עובדים. אני מטפלת בלקוחות כאלה (ואת האלה שאני לא רוצה לעבוד איתם אני משאירה ליוסק'ה...) והם בוחרים לעבוד עם מעצבת עצמאית, למרות -ואולי בגלל- שהם יודעים שאני לא מעסיקה עובדים, שהסטודיו שלי הוא בבית וש(ש... אל תגלה) אין לי בסטודיו פרקט איטלקי אלא מרצפות מלפני 30 שנה.

סטודיו הוא אכן חדר עבודה של יוצר, במשמעותו המילולית של המושג.
אבל לא נכון יהיה להתעלם מהקונוטציה של המושג בישראל של שנת 2011.
מכל מקום, סטודיו הוא אכן מקום שבו פועלים יוצרים. ואני חוזרת לאותו אחד שסיים קורס פוטושופ ו"משחק בתוכנה" כדי ליצור אפקטים - אין כל קשר בינו לבין סטודיו, והוא עוד לא הגיע למדרגת יוצר. הרבה מאותם אנשים יתקדמו, יגדלו, ויגיעו לרמה של יוצרים. חלקם ימשיכו לדרוך במקום, וגם זה לגיטימי וגם לזה יש שוק בימינו.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נעמה, תרשי לי לתרגם את מה שכתבת לתועלת מי שרואה בזה סתם התנשאות?
אולי ניתן משל קטן: כמו שנראה פרסום מדהים ומפוצץ לאתר נופש נפלא מלא באטרקציות, והמודעה תהיה מעוצבת נפלא ומזמינה. כשנגיע למקום אחרי שנשלשל טבין ותקילין נמצא בריכה קטנה דלוחה וכמה ספסלים מעופשים, ובתוספת מגלשת מתכת מימי המנדט. - איך נרגיש?
כך לקוח המחפש עבודה עיצוב רצינית, פונה לגרפיקאי/ת מתחילה מתוך רושם מוטעה שמדובר במקום מקצועי עם נסיון. הוא מקבל את התוצאה ומתאכזב קשות- הוא יכעס, יעשה בלאגן בעניין התשלום,ויותר לעולם לא יפנה ואף יזהיר את חבריו. לא חבל על הנזק העסקי? נעמה מציעה לכל אחד להגדיר את עצמו בהתאם ליכולתיו וכישוריו למנוע את הבעיה הזו.
אבל, אהה נעמה מה על אלה שהם הכשרון הנדיר ביותר בסביבה (בעיני עצמם)? -אליהם לא הופנתה ההודעה.
הרבה ברכה והצלחה לכולנו!

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם היה אפשר לתת שתי תודות להודעות של נעמה ונוי האחרונות - הייתי נותן בשמחה.

vj

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נעמה עזרת לי כל כך בדיוק בזמן!

סטודיו בר אוריאן

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;588980:
1
1. הכי קל לרדת לפסים אישיים במקום להיות ענייניים :)
אתה גם מתעקש, ולא ברור לי למה, להעמיד פנים כאילו טענתי שלהיות יוסק'ה שמעצב פלאיירים לאינסטלטורים זה הטופ שבטופ מבחינתי, וכאילו אני אישית רואה את עצמי כיום במקום הזה וחושבת שזה המקום הכי טוב למעצב לעמוד בו. זה כמובן לא נכון, ואני מתארת לעצמי שרוב הגולשים שקראו אותי הצליחו לעמוד על כך.

2. אם למצות את הטענה שלי בהודעה הפותחת, היא היתה כזו - מתחילים לא צריכים לקפוץ מעל הפופיק, ואין טעם למעצב/גרפיקאי להתהדר בכותרת "סטודיו" ל"מיתוג" ובלוגו מפונפן, כשעוד בקושי בקע מהביצה. זה לא משדר מקצועיות, אלא מוזיל את המקצוע. האם אתה מתנגד לטענה הנ"ל? אשמח לשמוע על כך.

3. אין שום סתירה בין טאצ' אישי לבין מענה מקצועי ומדוייק. אדרבא ואדרבא, בדיוק להפך.

4. סטודיו הוא אכן חדר עבודה של יוצר, במשמעותו המילולית של המושג.
אבל לא נכון יהיה להתעלם מהקונוטציה של המושג בישראל של שנת 2011.
מכל מקום, סטודיו הוא אכן מקום שבו פועלים יוצרים. ואני חוזרת לאותו אחד שסיים קורס פוטושופ ו"משחק בתוכנה" כדי ליצור אפקטים - אין כל קשר בינו לבין סטודיו, והוא עוד לא הגיע למדרגת יוצר. הרבה מאותם אנשים יתקדמו, יגדלו, ויגיעו לרמה של יוצרים. חלקם ימשיכו לדרוך במקום, וגם זה לגיטימי וגם לזה יש שוק בימינו.
1. ממש לא התכוונתי לפגוע באופן אישי, אנא מסרי את התנצלותי הכנה בפני הפרקט ( סתם נו אני כמובן צוחק.. התכוונתי בפני המרצפות)

2. כבר כתבתי ש: הבעיה היא לא במיתוג עצמי, הבייה שתיארת היא שמעצבים מתהדרים ביכולות שאין להם לפעמים, וזה כבר לא קשור להוזלת מושגים כמו "מיתוג", "סטודיו" ודומיהם, אלא בעיה של הונאת הלקוח.

3. את עמדתי בנושא תוכלי לקרוא כאן(אפילו הגבת פה:D): http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74299

4. וגם את זה כתבתי כבר: נכון,ייתכן ואצל חלק מהלקוחות המילה תגרום, באופן בלתי מודע, לתפיסתו של המעצב כמקצועי יותר, אבל מה רע בזה?
בקיצור, לא כל מי שכתוב לו סטודיו הופך להיות גיתם BBDO

ואנשים יודעים זאת.

נראה לי שפשוט אנו חלוקים בראיית המציאות, וכבר דיי מאוחר.. לא נראה לי שיש יותר מידי מה להאריך פה...
ואם יורשה לי, אף אחד פה לא חושב שאת בת גילו או בת דודתו של יוסקה, יש לך עבודות שמדברות בעד עצמן (הפורטפליו של המיה מורן אהוב עלי במיוחד) אז אל תקחי את ההערות קשה מידי..:cool:

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממה שאני מרגישה פה בפורום

הזה ובאחרים...
שכל אחד שמרגיש "גדול" בתחומו מנסה להטיף לאלה שנראים בעיניהם "קטנים\דפוקים\מתחילים\בוגרי קורס בפוטושופ\" (הקיפו בעיגול)

למה להוריד את השני ?גם אם הוא נראה פחות ממכם..
כאילו ניראה שע"י שנוריד את השני נגדיל את עצמנו...

שכל אחד יתרכז בעצמו, בעבודתו .ינסה להשתפר הוא.
ואם ירצה באמת לעזור לאחרים- אז יש כאן בפורום הרבה הזדמנויות לענות\לעודד\לכוון אחרים \מתחילים\קטנים..
בהצלחה!
ולא לסקול אותי

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;588991:
נעמה מציעה לכל אחד להגדיר את עצמו בהתאם ליכולתיו וכישוריו למנוע את הבעיה הזו.

בדיוק.
ולפרוטוקול: אין לי שום בעיה עם ההגדרה סטודיו, וגם לא עם המילים מיתוג, שיווק, פרסום ובידול - כשהן במקום ובהקשר המתאים. כל הטענה שלי היא על הקונטרסט שנוצר כשמשתמשים במילים האלה במקום ובהקשר הלא נכון.

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני משתדל מפעם לפעם לקחת חופשה בת כמה ימים מהפורום. גלישה אינטנסיבית בפורום עם מאסה של מאות גרפיקאים יוצרת לעיתים תחושה של "מי אני בתוך כל הסיפור הזה"?

אם אני טוב, לא מפריע לי שרבים וטובים הם גם טובים או לפחות שואפים להיות טובים. אך כדי לחוש זאת, כפי שציינתי, אקח חופשה מידי פעם מהפורום. ולו כדי להרגיש לפחות לכמה ימים שאני המצאתי את הגרפיקה.

הציבור החרדי עבר בשנים האחרונות שינויים גדולים. לפני 15 שנה, גרפיקאי חרדי זה היה אחד שמעמד משנה ברורה ומשניות קהתי, היום גרפיקאי חרדי הוא מעצב, הוא פרסומאי, נכון, יש קצת התלהבות. זו התלהבות של ציבור שלם שגילה המון בשנים האחרונות, לטעמי זאת ההתלהבות נפלאה. וזה מדהים בעיניי.

ולכן אציג את דעתי ההפוכה: לכל המעצבים די בכל אתר ואתר, קטנים וגדולים כאחד, חדשים וותיקים כאחד, מיתגו את עצמיכם, פיתחו סטודיו, תשאפו לגדולות, תתחילו בקטן או בגדול העיקר תגיעו לגדולות.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י רותי12;589006:
הזה ובאחרים...
שכל אחד שמרגיש "גדול" בתחומו מנסה להטיף לאלה שנראים בעיניהם "קטנים\דפוקים\מתחילים\בוגרי קורס בפוטושופ\" (הקיפו בעיגול)

למה להוריד את השני ?גם אם הוא נראה פחות ממכם..
כאילו ניראה שע"י שנוריד את השני נגדיל את עצמנו...

שכל אחד יתרכז בעצמו, בעבודתו .ינסה להשתפר הוא.
ואם ירצה באמת לעזור לאחרים- אז יש כאן בפורום הרבה הזדמנויות לענות\לעודד\לכוון אחרים \מתחילים\קטנים..
בהצלחה!
ולא לסקול אותי
אם תעייני בתגובותיה השונות של נעמה באשכולות של ייעוץ וחוות דעת, תגלי כי תמיד היא עונה בתגובות ארוכות ומושקעות המנומקות כהלכה, ועוזרת מאוד למשתתפי הפורום באשר הם. אני בטוחה, שחוץ ממני הרבה הסתייעו מעצותיה היעילות שניתנו ברוחב לב.
לכן ראיתי בהודעתה עוד נסיון לעזרה, עם בעיה בנסוח. זה הכל.
נראה לי שפורום עיצוב גרפי דווקא מתאפיין בפרגון ועזרה הדדית מדהימים (מה שלא ניתן לומר על כל הפורומים)

ישראל פרדס

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עצרתם אותי ממש בזמן אוטוטו כמעט פתחתי סטודיו לתלת מימד וברגע האחרון עצרתם אותי, איזה נס.

ואגב בכל הפורומים עוזרים, פשוט יש סטוקים של גרפיקאים, ואין סטוקים של תלתיסטים, פלשיטים, צלמים, ציירים וכו' הקף בעיגול או מחק את המיותר, ולכן העזרה שם מגיעה בקצב יותר איטי מפורום עיצוב.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שלקחו פה את האשכול לכיוונים לא קשורים בעליל, וחבל.
סך הכל מה שנעמה אמרה בצורה מאד יפה ובהירה, שכאשר את מנסה לספר על עצמך מה שאתה לא, אתה רק גורם לעצמך וללקוחותיך נזק. הדוגמא שנוי הביאה היתה כל כך מוסברת ונכונה!
אני לא רואה פה באמת שום סיבה לעלבון. יש פה הדרכה עסקית נבונה, כלל וכלל לא ממקום של התנשאות. להפך, ממקום של הזדהות ושל "אתמול הייתי ככה".
אפשר לפתוח סטודיו בבית, למה לא, אבל כדאי שהלקוח ידע מול מי הוא עובד, מה נקודות החוזק שאת/ה כמעצב פרטי מציע לו, ולא לחפש את המילים הבומבסטיות בתקווה שהן תקנינה את הלקוח הפוטנציאלי. לשווק מתוך נקודת אמת זה עובד יותר מכל הרעש והצלצולים שבעולם.

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י רותי12;589006:
הזה ובאחרים...
אני לא יודע איזה פורומים אחרים את מכירה, אבל זה עניין של זמן עד שתראי עד כמה זה לא נכון. כל אחד שיודע הרבה ומנסה לעזור זה יכול להתפרש כהתנשאות ובפרט אצל הנחיתי.
וזה באמת סיבה למסויימים לא לעזור כדי לא להיראות "אחד שיודע הכל" וחבל.
ובמקרה זה, זה עוד יותר לא נכון כמו שהעירו על כמות העזרה שהכותבת נותנת, רק שבאמת הניסוח טיפונת עשוי להשפיל מעט.
אבל בכל פורום אחר (אינטרנטי וגם לא), ההשפלה צורבת הרבה יותר. ה"נועם" כאן לא יאומן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה