כללי טיפ - מותר (ואפילו עדיף) להתחיל בקטן

מצב
הנושא נעול.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ההודעה נכתבת באופן כללי ואינה מופנית לאף אחד מיושבי הפורום באופן אישי.

--

לאחרונה נראה שכל מי שסיים קורס לתוכנות גרפיות, מיד פותח "סטודיו", מעצב לעצמו "לוגו" ומצהיר על עצמו כעוסק ב"מיתוג", "בידול", "פרסום", "שיווק", "תדמית" ושאר תאורים מפוצצים.

אני ממליצה לכל מסיימי הקורסים למיניהם - אל תקפצו מעל הפופיק. תתחילו בקטן. כמעצבים עצמאיים בצעדיהם הראשונים בשוק, אתם לא זקוקים ללוגו. אתם לא "סטודיו". אתם מעצב, או מעצבת עצמאיים פרטיים, שמבצעים עבודות בתשלום. אין שום בושה בטייטל הזה.
כמעצבים מתחילים, שזה הרגע עיצבו את מודעת הפרסומת הראשונה לאינסטלטור השכונתי, אתם לא עוסקים ב"פרסום". וכמעצבים מתחילים שזה הרגע עיצבו לוגו לגיסה הפאנית, אתם (עוד) לא עוסקים ב"מיתוג".

חבל לשחוק עד דק את המילים האלה, וחבל ליצור מצב של קונטרסט מביך משהו בין הלוגו והסלוגן המפוצצים לבין תוצרים של מתחילים, הן מבחינת הרמה העיצובית והקונספטואלית והן מבחינת הרמה הטכנית של הביצוע.
מה רע בלחתום על הפלאייר לאינסטלטור, בפשטות, "עיצוב גרפי: יוסק'ה כהן"?

זו לא בושה להיות מתחיל, כולנו היינו שם פעם.
אישית, כ-3 שנים עסקתי בעבודות עיצוב פרטיות (בשנה ג' של הלימודים קיבלתי את העבודה הרצינית הראשונה שלי) לפני שפתחתי באופן רשמי את הסטודיו, עיצבתי לעצמי לוגו ובניתי אתר עם עבודותיי. בעיניי זה קצב סביר והגיוני, וזה נותן "גב" שעומד מאחורי הלוגו...

לסיכום - לכו לאט לאט בלי לקפוץ מדרגות. בסוף כולנו (נו, טוב, חלקנו...) נשב במשרדים מפוארים עם פרקטים מקיר לקיר וסיגר שמן בפה, וננהל צוות של 20 עובדים.

בהצלחה לכולנו!

nili

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני כבר כמעט 4 שנים בתחום הגרפיקה ורק ממש לאחרונה התחלתי למתג את עצמי,
וזה קרה רק לאחר שכבר כמה לקוחות אמרו לי "למה את לא ממתגת את עצמך, קוראת לך איזה שם של סטודיו?" רק אז נחתה בי ההכרה שאולי באמת הגיע הזמן לקרוא לעצמי סטודיו, עכשיו כשאני מרגישה שוחה בתחום מאשר בתחילת דרכי..
אז לכל המתחילים, כמו שנעמה אומרת זה לא בושה להיות גרפיקאי/ת בלי לקרוא לעצמכם באיזה שם רציני.. יום יבוא וגם זה יגיע- כשתהיו שם תדעו כבר

יוספי רוזן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מסכימה עם כל מילה שלך נעמה!!
שאפו על האומץ והביטוי הגלוי כל כך!

אברוּמי

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י דני;588694:
שאפו על האומץ והביטוי הגלוי כל כך!

אומץ אין כאן.
שאפו על הכתיבה האיכותית יש כאן.

האומץ ליוסק'ה כהן
שמיתג את האינסטלטור השכונתי "שרביה"
תחת הסלוגן "פלס דרכך לצנרת".

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י nili;588693:
אני כבר כמעט 4 שנים בתחום הגרפיקה ורק ממש לאחרונה ... נחתה בי ההכרה שאולי באמת הגיע הזמן לקרוא לעצמי סטודיו...

אני כבר כמעט 10 שנים ועדיין לא הפכתי לסטודיו :(

shany

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מסכימה איתך! :)

אני סיימתי ללמוד באופן רשמי לפני שנתיים , כרגע ממשיכה ללמוד ולהתקדם ולחדש את תיק העבודות וזה נכון אני עדין מרגישה מתחילה וברור שאם משהו יבקש ממני עבודה פרטית הוא עדין לא נכנס לסטודיו של... או שהעבודה שלו נעשתה ע"י הסטודיו של...
אבל אני כן חושבת שדווקא בתור מתחילה אני ישקיע קצת בתדמית שלי..... לא בתור סטודיו אלא בתור לוגו חמוד לשם לא משהו מפוצץ אלא מביע רעיון מסויים בלי סלוגן רק שם ומספר טלפון...... בכל אופן כל מישהו מתחיל לא ירצה לזלזל בעצמו אם הוא מתחיל לקבל עבודות פרטיות יש לו עמדה מסויימת.....

תודה על הטיפ..... יש בו הרבה למי שבאמת רוצה להצליח....
הכל צריך לעשות מתוך שיקול דעת....
(והייתי אומרת אפילו מתוך ידיעה של - דע את מקומך! אני יודעת שהחיים עוד לפני ויגיע הזמן המתאים לעלות מעלה...)

מאחלת לכולנו סיעתא דשמיא , הצלחה ופרנסה טובה בכבוד וברווח!!!

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ןאני לא התחלתי את הלימודים מחוסר 'שם' כהלכה :)
על הלוגו התפשרתי להמתין עוד.
לא נעים...

סטודיו בר אוריאן

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;588652:
לסיכום - לכו לאט לאט בלי לקפוץ מדרגות. בסוף כולנו (נו, טוב, חלקנו...) נשב במשרדים מפוארים עם פרקטים מקיר לקיר וסיגר שמן בפה, וננהל צוות של 20 עובדים.

בהצלחה לכולנו!

תודה על הטיפ!
חבל שבאתר "המעבדה" לא מצויינת כתובת הסטודיו - הייתי שמח לבוא להתרשם מהפרקטים...
מי יודע שבאסכולה מימד (ז"ל) לימדו גם ניהול ושיווק, אין ספק שמעתה אשנה את תדמיתי - מהיום אמרו דודי - לעיצוב עלונים שכונתיים!
אין ספק - מהיום הלקוחות יתדפקו על דלתי (שהיא במקרה דלת הסטודיו לשעבר..)

lmaof

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מסימה עם שני לא לפתוח סטודיו וכו'
אבל לוגו בפרוש כן!
את עושה לוגואים? נראה את שלך....

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אני כבר שלוש וחצי שנים בגרפיקה, ועדיין אין לי לוגו נורמלי. אני לא מכנה את עצמי סטודיו. רק "תמנתי עיצוב גרפי" . עדיין אני מרגישה כגרפיקאית מתחילה ביחס לרמה של חלק מהגרפיקאים שפה.

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כל הכבוד לפותחת האשכול. מסכים עם כל מילה.
מאחד שעובד כבר 20 שנה בתחום, ולא רואה שום צורך לכתוב שהוא סטודיו שמבדל, ממתג, ממספר ומגרגף.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
ברגע שאנשים שואלים אתכם למה אין לכם איזה סטודיו או משהו, כנראה זה אומר שהגיע הזמן...

סימן טוב

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני לא מבינה משהו. אם מישהו פותח עסק כלשהו, לעיצוב כובעים או מאפיה וכו' וכו' - לא תמליצו לו לעשות לוגו? ולתת שם לעסק? מה עדיף, להיות עסק בלי שם ובלי פנים? הרי כל הרעיון של לוגו זה לחבר את הצרכן לאופי המיוחד ולסגנון הייחודי, אחרת למה יבחר בו ולא במעצבת כובעים אחרת? כי אהב את מה שהוא משדר. ואיך ישדר את זה? דרך שם המיוחד לו, לוגו וכו'! אז במה אנו הגרפיקאים שונים?! כי יש הרבה?? דרך אגב, לי עדיין אין לוגו.. ואני בהחלט חשה כ"סנדלר ההולך יחף"

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודיו בר אוריאן;588757:
תודה על הטיפ!
חבל שבאתר "המעבדה" לא מצויינת כתובת הסטודיו - הייתי שמח לבוא להתרשם מהפרקטים...
מי יודע שבאסכולה מימד (ז"ל) לימדו גם ניהול ושיווק, אין ספק שמעתה אשנה את תדמיתי - מהיום אמרו דודי - לעיצוב עלונים שכונתיים!
אין ספק - מהיום הלקוחות יתדפקו על דלתי (שהיא במקרה דלת הסטודיו לשעבר..)

דווקא כתוב שהסטודיו הוא בישוב דולב :), אבל לקחתי לתשומת ליבי ואוסיף גם את שם הרחוב והמספר (רח' הרב ישראלי 30, אם מישהו באמת רוצה לבוא ולהתרשם מהפרקטים).

יש לי הרבה זכרונות טובים מהלימודים באסכולה ז"ל, אבל עצותיי בתחום השיווק הן אך ורק מתוך מה שחוויתי על בשרי, מתוך תובנותיו של היועץ העסקי שלי, ומתוך הבנתי הדלה את המציאות... מותר גם לחלוק עלי, אגב, חופשי.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סימן טוב;588829:
אני לא מבינה משהו. אם מישהו פותח עסק כלשהו, לעיצוב כובעים או מאפיה וכו' וכו' - לא תמליצו לו לעשות לוגו? ולתת שם לעסק? מה עדיף, להיות עסק בלי שם ובלי פנים? הרי כל הרעיון של לוגו זה לחבר את הצרכן לאופי המיוחד ולסגנון הייחודי, אחרת למה יבחר בו ולא במעצבת כובעים אחרת? כי אהב את מה שהוא משדר. ואיך ישדר את זה? דרך שם המיוחד לו, לוגו וכו'! אז במה אנו הגרפיקאים שונים?! כי יש הרבה?? דרך אגב, לי עדיין אין לוגו.. ואני בהחלט חשה כ"סנדלר ההולך יחף"

יש הבדל גדול בין בעל מקצוע עצמאי שנותן שירות, לבין חנות כמו מאפייה או חנות כובעים, שבה הלקוח אינו מכיר בהכרח את בעל העסק אלא בעיקר את הזהות של החנות-ה"עסק".
בתחום שלנו יש דווקא הרבה יתרון, לפחות בשנים הראשונות, להכרות אישית עם הלקוחות ולכך שהלקוח פונה ל"יוסקה כהן" ולא ל"סטודיו" גדול ומנוכר.
גם אני שבחרתי בשם לסטודיו (כאמור, לאחר מס' שנים של פעילות והתמחות בתחום), עדיין מקפידה לא להשתמש (באתר שלי למשל) בלשון רבים ("אנחנו מעצבים" וכדומה) ולצייר ציור מוטעה של משרד גדול ומנופח, מכיוון שבעידן של היום גם החברות הגדולות מחפשות את הטאצ' האישי.

עוד הבדל קטן אך משמעותי -
מי שמתכנן לפתוח מאפייה, לרוב לא יעשה זאת לפני שהוא יודע להגיש פיצות וסמבוסקים כהלכתם, כך שלא מרגישים שזו מאפייה חדשה, ואם מרגישים זה רק לטובה.
זאת לעומת התחום שלנו, שהזילות בו רבה, וכל בוגר קורס פוטושופ הוא "סטודיו למיתוג", וכך אנחנו נתקלים בקרדיטים עם לוגואים מפוארים על גבי מודעות מפוקסלות, נטולות קונספט ועשויות רע באופן כללי.

אביטל אסולי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סימן טוב;588829:

אני איתך לגמרי!!

לא הבנתי מה העניין?!
מאוד חשוב להתחיל בצורה מכובדת ומסודרת
וכמו כל עסק אחר כמובן שרצוי לצאת לשוק מצויד בלוגו כמו שצריך
ומי כמונו יודע ומבין את זה
שזה תפקידינו בכוח..
ומה העניין להוציא את האויר מהמפרשים למי שיש לו ברוך ה' שאיפות גדולות!??
אדרבה! - חבר'ה תמתגו את עצמכם!!
ובהצלחה לכולם!

מיכל נ.

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
למה להתרברב?
לא יפה...
גם אם זה טיפ חשוב, יש דרך נעימה ומכבדת יותר

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אביטל אסולי;588863:
אני איתך לגמרי!!

לא הבנתי מה העניין?!
מאוד חשוב להתחיל בצורה מכובדת ומסודרת
וכמו כל עסק אחר כמובן שרצוי לצאת לשוק מצויד בלוגו כמו שצריך
ומי כמונו יודע ומבין את זה
שזה תפקידינו בכוח..
ומה העניין להוציא את האויר מהמפרשים למי שיש לו ברוך ה' שאיפות גדולות!??
אדרבה! - חבר'ה תמתגו את עצמכם!!
ובהצלחה לכולם!

לא אמרתי "לא מיתוג".
אמרתי - מיתוג, בעיתו ובזמנו.
כשיש למותג נפח מאחוריו, של ניסיון ויכולות, זה נפלא, והמיתוג יכול רק להוסיף.
אבל כשהמותג הוא כמו בלון ריק שאין בתוכו כלום, זה יכול רק להזיק.

מי שיש לו שאיפות גדולות - אני האחרונה שאוציא לו את האוויר מהמפרשים...
אדרבא, שיעבוד קשה, שיעצב, שיבנה מאגר לקוחות קבועים ונאמנים, שיגדל, שיפרח, ואז יעצב לעצמו לוגו ויגדיר את עצמו כסטודיו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה