טיפ חשוב להיות מוכנים למשכנתא טובה

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איזה מלך y996 . כל הכבוד על התשובות.

אגב גם בבנק לאומי אפשר להיעזר קצת יותר מהנטו אם מביאים טופס 106....
הכנסה מהורים הבנקים שמסכימים להתייחס לזה רוצים לפחות חצי שנה וגם יותר . נתקלתי גם בשנה

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
איזה מלך y996 . כל הכבוד על התשובות.

אגב גם בבנק לאומי אפשר להיעזר קצת יותר מהנטו אם מביאים טופס 106....
הכנסה מהורים הבנקים שמסכימים להתייחס לזה רוצים לפחות חצי שנה וגם יותר . נתקלתי גם בשנה
וקרן השתלמות?

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

יהודה גל

משתמש מקצוען
אם יש הפקדות חסכונות. זה ממש גבוה.
אני מפקיד מידי חודש סכום מסויים לקופת חיסכון בבנק לצורך קניית דירה בעז''ה (בקרוב...), כך יוצא שלעיתים אני מגיע למינוס קטן עקב קופת החיסכון, שאלתי האם זה מזיק לעתיד כשארצה לקחת משכנתא בתנאים טובים?
אשמח מאוד לתשובה בעניין!

abc321

משתמש פעיל
אני מפקיד מידי חודש סכום מסויים לקופת חיסכון בבנק לצורך קניית דירה בעז''ה (בקרוב...), כך יוצא שלעיתים אני מגיע למינוס קטן עקב קופת החיסכון, שאלתי האם זה מזיק לעתיד כשארצה לקחת משכנתא בתנאים טובים?
אשמח מאוד לתשובה בעניין!
אם יש לך מסגרת והמינוס הוא בתוך המסגרת וזה לא קרוב לניצול המסגרת
לא מפריע

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אם יש לכם סכום כסף לא קטן? יש בנקים שברגע שזה נמצא בעובר ושב שבועיים שלושה זה משפר את הדירוג הפנימי של הלקוח הזה בתוך הבנק.. כדאי לדעת בפרט בתקופה של לפני לקיחת משכנתא.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

מאושרים

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה
קבלת משכורת כל חודש לחשבון הבנק אבל לא בתאריך מסויים (גם אחרי העשירי, וגם לפעמים יותר מאוחר מכך, בתאריכים שונים. אבל באותו החודש עצמו).
האם יכול להיות בעיה בזה?

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קבלת משכורת כל חודש לחשבון הבנק אבל לא בתאריך מסויים (גם אחרי העשירי, וגם לפעמים יותר מאוחר מכך, בתאריכים שונים. אבל באותו החודש עצמו).
האם יכול להיות בעיה בזה?
אם זה תמיד ככה זה פחות נורא. יש וותק מספיק ממקום העבודה בזה??

יעית

משתמש פעיל
אשכול ישן, אבל ברשותכם כמה שאלות-
א' אין לי כלל הכנסות עם תלוש, רק כויללים וקצבה מביטוח לאומי, בשביל עצם החיים הם מספיקים לי, ב"ה.
אבל משכנתא יש מצב שאני מקבל ככה,
ואם לא, אז מה הפיתרון הכי מהיר וישים, תודה,
ב' אני מעוניין לקנות דירת גג, ולבנות עליה עוד קומה, עדיף לקחת את כל המשכנתא בפעם אחת כבר בקניית הדירה, או שאין צורך,
ג' יש לי נכס שאינו מגודר כדירה, אלא כקרקע/מגרש, זה מפריע לקבלת תעודת זכאות להלוואה ממשרד השיכון(בגין חסר דיור/נכות)?
תודה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
אשכול ישן, אבל ברשותכם כמה שאלות-
א' אין לי כלל הכנסות עם תלוש, רק כויללים וקצבה מביטוח לאומי, בשביל עצם החיים הם מספיקים לי, ב"ה.
אבל משכנתא יש מצב שאני מקבל ככה,
ואם לא, אז מה הפיתרון הכי מהיר וישים, תודה,
ב' אני מעוניין לקנות דירת גג, ולבנות עליה עוד קומה, עדיף לקחת את כל המשכנתא בפעם אחת כבר בקניית הדירה, או שאין צורך,
ג' יש לי נכס שאינו מגודר כדירה, אלא כקרקע/מגרש, זה מפריע לקבלת תעודת זכאות להלוואה ממשרד השיכון(בגין חסר דיור/נכות)?
תודה.
א' - תלוי סכומים כמובן.
ב' - אין אפשרות כזאת, תשלים את הרכישה ורק אז תוציא על הרחבה.
ג' - מגרש לבנייה לדיור, לא.

יעית

משתמש פעיל
א' - תלוי סכומים כמובן.
ב' - אין אפשרות כזאת, תשלים את הרכישה ורק אז תוציא על הרחבה.
ג' - מגרש לבנייה לדיור, לא.
לא הבנתי את התשובות,
א' - במצב הזה אני מבין, אני לא יכול להוציא משכנתא רצינית, אז אולי אני יכול לעשות תלושים, זה יעזור? לכמה חודשים אני אצטרך?
ב' - יש לי מספיק הון עצמי בשביל לקחת משכנתא יחסית קטנה על קניית הדירה, אני רוצה לדעת אם את השאר מה75% משכנתא, אני יכול/צריך לקחת מיד בקניה או אח"כ,
ואם אח"כ, מה זה שונה מבעת הקניה?
ג' - לא, שמה, שאני לא זכאי להלוואה?
תודה!!!!!

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
לא הבנתי את התשובות,
א' - במצב הזה אני מבין, אני לא יכול להוציא משכנתא רצינית, אז אולי אני יכול לעשות תלושים, זה יעזור? לכמה חודשים אני אצטרך?
ב' - יש לי מספיק הון עצמי בשביל לקחת משכנתא יחסית קטנה על קניית הדירה, אני רוצה לדעת אם את השאר מה75% משכנתא, אני יכול/צריך לקחת מיד בקניה או אח"כ,
ואם אח"כ, מה זה שונה מבעת הקניה?
ג' - לא, שמה, שאני לא זכאי להלוואה?
תודה!!!!!
א, שים לב שלא כתבת כמה כסף יש לך מכוללים, וכמה קצבה. ייתכן ויש הרבה ותוכל לקחת משכנתא גדולה.
מה זה "רצינית" לא הבנתי..
תלושים צריך 3 חודשים, אבל צריך שהוותק בתלוש לא יתחיל מלפני 3 חודשים!..
ב, עסקת הרכישה, והבנייה - הן 2 עסקאות נפרדות. קודם תשלים את הרכישה בשיעור מימון של 75% משכנתא מהרכישה (חוזה/שמאי) הנמוך מביניהן, ואח"כ תקבל עוד 75% משווי הדירה אחרי ההרחבה והשיפוץ.
ג, אם הקרקע אי ה לדיור, לא תוכל לקבל

אמיגו

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
האם שימוש בסכומים גבוהים בכרטיסי אשראי עלול להוות בעיה בעת נטילת משכנתא?

יעית

משתמש פעיל
א, שים לב שלא כתבת כמה כסף יש לך מכוללים, וכמה קצבה. ייתכן ויש הרבה ותוכל לקחת משכנתא גדולה.
מה זה "רצינית" לא הבנתי..
תלושים צריך 3 חודשים, אבל צריך שהוותק בתלוש לא יתחיל מלפני 3 חודשים!..
ב, עסקת הרכישה, והבנייה - הן 2 עסקאות נפרדות. קודם תשלים את הרכישה בשיעור מימון של 75% משכנתא מהרכישה (חוזה/שמאי) הנמוך מביניהן, ואח"כ תקבל עוד 75% משווי הדירה אחרי ההרחבה והשיפוץ.
ג, אם הקרקע אי ה לדיור, לא תוכל לקבל
א' אני יכול לעשות עכשיו 3 תלושים, על ה3 חודשים אחרונים? או שהם צריכים להינפק במשך ה3 חודשים, (בקיצור- אפשר לעשות פה שטיקע'ס או שלא?)
ב' [לדוג'- יש לי הון עצמי של 1.400.000 ואני רוצה לקנות דירה שעולה 2.200.000, והבניה תעלה לי עוד 700.000, ס"ה 2.900.000, על דירה בשווי 2.200.000 אני יכול לקחת משכנתא ע"ס 1.650.000 + הון עצמי 1.400.000 = 3.050.000, ]
הבנק יאפשר לי זאת? ואם לא, אני יכול לא לספר שיש לי הון עצמי כ"כ גדול, וכן לקבל? אז השאלה שלי היא, אם יש לי רווח מהקומבינה הזאת, או שאין שינוי האופי תנאי המשכנתא, אם אני לוקח אותה ככה, או שאני לוקח אותה רשמית בשביל הבניה אחרי שיש לי כבר דירה קנויה?
ג' גם לא בגין נכות?
תודה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה