דרוש מידע טיפים לצום קל

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
אסור בתשעת הימים!!
הרבה טועים בזה..

העצה שלי:
אם הוא שותה קפה כל יום
להפסיק מהיום את שתיית הקפה עד אחרי הצום
הקושי הגדול אצל הרבה אנשים זה הדרישה של הגוף לקפאין והכאב ראש בעקות זה..

הבנתי שזה נכון גם לצרכני קולה.
בשנים האחרונות (מתוך 6 שנים 5 שנים) יכלו לשתות מיץ ענבים
הצום היה במוצ"ש
ולכן יכלו לשתות בשבת מיץ ענבים
וזה סיבה שגרמה להרבה לשכוח ששנה כזו אין אפשרות

נערך לאחרונה ב:

ספרינגית

משתמש מקצוען
(לא קראתי תגובות קודמות)
@אשקלון
בהרגשה שלי מיץ ענבים לא עושה כלום. זה המוןןן סוכר.
ענבים עדיף
אבטיח מאד ממלא ויש כאלה שזה עושה לא טוב במעיים
אני ראיתי שיפור ממש גדול כשהתמקדתי ב-3 דברים
1) הראשון- הכי: להגביר בכל היום של ערב הצום- חלבונים. מלא עוף ודגים (תשעת הימים אז רק דגים), ארבעס, מרק עדשים, ביצים. קטניות. תמצאו את הדברים שהוא אוהב וממש להעדיף את זה , גם במקום פחמימות.
(תפו"א למשל נראה משביע אבל זה פחמימות ריקות)
2) להגביר שתיה החל מרגע זה!!! לא עוזר לשתות בשעות שלפני הצום
3) מחר- יותר בבוקר- לאכול פירות עסיסיים. אפרסק מנגו תפוח מילון. הם מ כילים הרבה נוזלים וזה נוזלים שנספגים טוב. ובמשך היום ירקות חיים בארוחות. כנל על אותו רעיון עם הנוזלים
4) אמרו לי השנה שמאד עוזר B12. אני לקחתי הבוקר, ועוד אחד אקח בערב. וכן מחר עוד פעמיים. זה כדור מציצה מתחת הלשון. אין לי נסיום עם היעילות אבל למה לא לנסות??
5) כנל קלי צום. בעיני זה השתדלות קלה ב-20 שקל. לדעת אם זה מה שעוזר- זה קשה
מאד מעניין אם הנ"ל יעזור לו. אשמח שתעדכני אותנו !!!

גל מגולגל

משתמש רשום
בלתק
מנסיון - השתיה לפני הצום פחות חשובה
תאכלו הרבה!!! לחם!!! ופחמימות!!!
תרגישו טוב, לא יכאב לכם הראש, לא תרגישו חולשה,
תרגישו רק רעב
בתקווה שיבוא גואל במהרה והעצה תחכה ליום כיפור

כ.

משתמש צעיר
בלת''ק חלקי.
באמת עוזר?? מישהו יודע?
קנינו את זה פעם ראשונה
שנה שעברה לקחתי לפני תשעה באב ולא הרגשתי שינוי
אבל לפני יוכ"פ גם לקחתי ולא הרגשתי צום עד שעות אחה"צ המאוחרות!!!!
היה לי כ"כ קל! שהייתי בהלם
כך שזה פשוט לנסות ולקוות....

גל מגולגל

משתמש רשום
טיפים להנקה יש?
תודה
בהנקה - כדאי לשאוב לפני הצום
משעות אחה"צ של הצום כדאי לתת את החלב השאוב, או לתגבר עם מטרנה
אחרי הצום, לדאוג להחזיר לגוף את הנוזלים.
לפעמים עיקר הבעיה של צום בהנקה היא שאין חלב ביום שאחרי הצום
ולכן כדאי מאד גם לנוח הרבה - גם בצום וגם ביום שאחריו

גולש בנט

משתמש מקצוען
הטיפים שלי:

לאכול בלפני הצום אבל לא להגזים, כי אם מגזימים את מערכת העיכול עובדת קשה וזה מעייף ומצמיא את הגוף.

לאכול ענבים לפני הצום. זה עוזר שיישאר סוכר בגוף גם בצהרי הצום וזה מונע כאבי ראש.

לא להתרוצץ ולהיות במזגן, בפרט השנה שיש עומס חום כבד.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בלתק
מנסיון - השתיה לפני הצום פחות חשובה
תאכלו הרבה!!! לחם!!! ופחמימות!!!
תרגישו טוב, לא יכאב לכם הראש, לא תרגישו חולשה,
תרגישו רק רעב
בתקווה שיבוא גואל במהרה והעצה תחכה ליום כיפור
הנסיון שלי הפוך בדיוק,
רק לשתות הרבה מאוד, ולא לאכול כמעט כלום, חוץ מביצה קשה ואיזה מלפפון או שתים.
כנראה זה אינדיבידואלי.

אשקלון

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
(לא קראתי תגובות קודמות)
@אשקלון
בהרגשה שלי מיץ ענבים לא עושה כלום. זה המוןןן סוכר.
ענבים עדיף
אבטיח מאד ממלא ויש כאלה שזה עושה לא טוב במעיים
אני ראיתי שיפור ממש גדול כשהתמקדתי ב-3 דברים
1) הראשון- הכי: להגביר בכל היום של ערב הצום- חלבונים. מלא עוף ודגים (תשעת הימים אז רק דגים), ארבעס, מרק עדשים, ביצים. קטניות. תמצאו את הדברים שהוא אוהב וממש להעדיף את זה , גם במקום פחמימות.
(תפו"א למשל נראה משביע אבל זה פחמימות ריקות)
2) להגביר שתיה החל מרגע זה!!! לא עוזר לשתות בשעות שלפני הצום
3) מחר- יותר בבוקר- לאכול פירות עסיסיים. אפרסק מנגו תפוח מילון. הם מ כילים הרבה נוזלים וזה נוזלים שנספגים טוב. ובמשך היום ירקות חיים בארוחות. כנל על אותו רעיון עם הנוזלים
4) אמרו לי השנה שמאד עוזר B12. אני לקחתי הבוקר, ועוד אחד אקח בערב. וכן מחר עוד פעמיים. זה כדור מציצה מתחת הלשון. אין לי נסיום עם היעילות אבל למה לא לנסות??
5) כנל קלי צום. בעיני זה השתדלות קלה ב-20 שקל. לדעת אם זה מה שעוזר- זה קשה
מאד מעניין אם הנ"ל יעזור לו. אשמח שתעדכני אותנו !!!
וואו!!!
אין מילים...
רק לגבי ה3 - דווקא כאלה שסופגים בתוכם נוזלים רבים?

ספרינגית

משתמש מקצוען
וואו!!!
אין מילים...
רק לגבי ה3 - דווקא כאלה שסופגים בתוכם נוזלים רבים?
לא.. כל הפירות והירקות מעולים!
גם חסה...
בכוונה לא כתבתי מזונות מעצבנים אבל תבחרי לפי מה שאוהבים
למשל במקום תפו"א - בטטה הרבה יותר טוב.
אורז מלא ולא לבן
קינואה זה פצצה ולא פתיתים..(וזה חלבון)
לחם/לחמניה מקמח מלא. ולא לבן...
וכן הלאה
קיצור אני עושה חזרה בתשובה בנושא התזונה ליומיים האלה שלפני הצום...

אשקלון

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
לא.. כל הפירות והירקות מעולים!
גם חסה...
בכוונה לא כתבתי מזונות מעצבנים אבל תבחרי לפי מה שאוהבים
למשל במקום תפו"א - בטטה הרבה יותר טוב.
אורז מלא ולא לבן
קינואה זה פצצה ולא פתיתים..(וזה חלבון)
לחם/לחמניה מקמח מלא. ולא לבן...
וכן הלאה
קיצור אני עושה חזרה בתשובה בנושא התזונה ליומיים האלה שלפני הצום...
שמך מעיד כמה את צריכה לעשות חזרה בתשובה ;)
אם פירות וירקות עוזרים לצום נראה לי שאנחנו בגדול מסודרים ---
כמובן שהראשון שנעדכן זה יהיה אותך.

מצב רוח תקין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בלת"ק
1: במשך היממה שלפני הצום לשתות מים בכל שעה, להקפיד על שתיה הדרגתית ולא לשתות המון לפני הצום.
2: לקראת הארוחה האחרונה לפני הצום חשוב לקחת כפית דבש. הדבש גורם שהנוזלים ישארו בגוף ולא יופרשו מהר. כך שעד למחרת בצהריים תרגישו רווים ללא תחושת צמא
3: השתיה האחרונה שלפני הצום ללגום משקה מר למשל בירה לבנה או תה חזק. סיום ההכנה ע"י משקה מר נשבר הצימאון וכך בליל תשעה באב לא מרגישים צמא
4: ביום שלפני הצום כדאי לאכול גזר. אפי' גזר מבושל. הגזר מחזיק הרבה זמן בקיבה ונותן תחושת שובע.
5: לפני הצום לאכול 7/8 שקדים העיכול שלהם ארוך והוא נשאר הרבה זמן בגוף, מומלץ להשרות את השקדים ולקלף את הקליפה החומה וכך האפקט שלו חזק יותר.
6: במהלך הצום כדאי להצטייד בריח מנטה. אם תתקוף אתכם הרגשת סחרחורת תוכלו לנשום חזק מהריח של המנטה וההרגשה תחלוף. במקרה שאין לכם ותקפה אתכם סחרחורת כדאי ללחוץ כמה שניות באיזור מעל האף עד שההרגשה תחלוף.
8: לאלו שרגילים לשתות הרבה קפה כדאי להפחית מס' ימים לפני הצום בהדרגה את שתיית הקפאין.
9: ביממה שלפני הצום לאכול בצורה הדרגתית דברים שיש בהם חלבון. חלבון נמצא בדגים, בקטניות, בביצים וגם בשקדים.
10: קיים מיתוס על שתיית סוכר ענבים תעשייתי לפני הצום. הדבר מזיק. הסוכר ענבים הוא מזוקק ותעשייתי. הוא גורם לעלייה חדה של הסוכרים בגוף וצניחה מהירה. כדאי בכל היממות שלפני הצום לאכול דברים שיש בהם סוכרים שמתפרקים לאט כמו תמרים או לחם מלא.
11: למעט מאוד במלח ביממות שלפני הצום. הוא מגביר ומשבש את מנגנון הצמא של הגוף. כמו"כ מטוגן או מתובל מידי מאוד לא מומלץ בפרט ביום שלפני הצום.
12: להרבות באכילת פירות וירקות מכל סוג . יש בהם הרבה ויטמינים וסיבים ששומרים את המים בגוף לאורך זמן.
13: מרק ירקות/עוף.
14: לנשים בהריון או מניקות לקחת כבר 3 ימים לפני הצום ויטמין C בכמויות גדולות
15: כבר יומיים לפני הצום לקחת ויטמין B12
16: העיצה החשובה ביותר- שתיה ואכילה מרובה שעתיים לפני הצום לא תורמים לצום קל יותר. חשוב לדעת כי הגוף צריך להכין את עצמו בצורה הדרגתית ומדודה. שתיה מרובה יוצאת מהגוף בצורה מהירה ואינה תורמת להרגשה טובה במהלך הצום. מי שמכין את עצמו לצום בצורה ראויה, בשעתיים שלפני הצום הוא יכול לאכול מעט לפי הכללים שאמרנו.
במהלך הצום למעט מאוד במאמץ. לא להיחשף לשמש, ששורפת נוזלים. לא להיות באותו תנוחה הרבה זמן.

בברכה, שנזכה לראות בבניין בית המקדש במהרה בימינו. אמן.

אשקלון

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
בלת"ק
1: במשך היממה שלפני הצום לשתות מים בכל שעה, להקפיד על שתיה הדרגתית ולא לשתות המון לפני הצום.
2: לקראת הארוחה האחרונה לפני הצום חשוב לקחת כפית דבש. הדבש גורם שהנוזלים ישארו בגוף ולא יופרשו מהר. כך שעד למחרת בצהריים תרגישו רווים ללא תחושת צמא
3: השתיה האחרונה שלפני הצום ללגום משקה מר למשל בירה לבנה או תה חזק. סיום ההכנה ע"י משקה מר נשבר הצימאון וכך בליל תשעה באב לא מרגישים צמא
4: ביום שלפני הצום כדאי לאכול גזר. אפי' גזר מבושל. הגזר מחזיק הרבה זמן בקיבה ונותן תחושת שובע.
5: לפני הצום לאכול 7/8 שקדים העיכול שלהם ארוך והוא נשאר הרבה זמן בגוף, מומלץ להשרות את השקדים ולקלף את הקליפה החומה וכך האפקט שלו חזק יותר.
6: במהלך הצום כדאי להצטייד בריח מנטה. אם תתקוף אתכם הרגשת סחרחורת תוכלו לנשום חזק מהריח של המנטה וההרגשה תחלוף. במקרה שאין לכם ותקפה אתכם סחרחורת כדאי ללחוץ כמה שניות באיזור מעל האף עד שההרגשה תחלוף.
8: לאלו שרגילים לשתות הרבה קפה כדאי להפחית מס' ימים לפני הצום בהדרגה את שתיית הקפאין.
9: ביממה שלפני הצום לאכול בצורה הדרגתית דברים שיש בהם חלבון. חלבון נמצא בדגים, בקטניות, בביצים וגם בשקדים.
10: קיים מיתוס על שתיית סוכר ענבים תעשייתי לפני הצום. הדבר מזיק. הסוכר ענבים הוא מזוקק ותעשייתי. הוא גורם לעלייה חדה של הסוכרים בגוף וצניחה מהירה. כדאי בכל היממות שלפני הצום לאכול דברים שיש בהם סוכרים שמתפרקים לאט כמו תמרים או לחם מלא.
11: למעט מאוד במלח ביממות שלפני הצום. הוא מגביר ומשבש את מנגנון הצמא של הגוף. כמו"כ מטוגן או מתובל מידי מאוד לא מומלץ בפרט ביום שלפני הצום.
12: להרבות באכילת פירות וירקות מכל סוג . יש בהם הרבה ויטמינים וסיבים ששומרים את המים בגוף לאורך זמן.
13: מרק ירקות/עוף.
14: לנשים בהריון או מניקות לקחת כבר 3 ימים לפני הצום ויטמין C בכמויות גדולות
15: כבר יומיים לפני הצום לקחת ויטמין B12
16: העיצה החשובה ביותר- שתיה ואכילה מרובה שעתיים לפני הצום לא תורמים לצום קל יותר. חשוב לדעת כי הגוף צריך להכין את עצמו בצורה הדרגתית ומדודה. שתיה מרובה יוצאת מהגוף בצורה מהירה ואינה תורמת להרגשה טובה במהלך הצום. מי שמכין את עצמו לצום בצורה ראויה, בשעתיים שלפני הצום הוא יכול לאכול מעט לפי הכללים שאמרנו.
במהלך הצום למעט מאוד במאמץ. לא להיחשף לשמש, ששורפת נוזלים. לא להיות באותו תנוחה הרבה זמן.

בברכה, שנזכה לראות בבניין בית המקדש במהרה בימינו. אמן.
מניסיון או שקיבלת במייל?...

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: כ.

M . A

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לבנות: אולי גם בנים להכנס למטבח ולאפות ולאפות ולאפות
עוזר להמון אנשים שאני מכירה

כמובן רק אם אתם מכירים אתת עצמכם ויודעים שלא תלקקו בטעות איזה משהו
בלת"ק
כשאני במטבח בתשעה באב אני שמה מסכה
עוזר מאוד!

ספרינגית

משתמש מקצוען
שמך מעיד כמה את צריכה לעשות חזרה בתשובה ;)
אם פירות וירקות עוזרים לצום נראה לי שאנחנו בגדול מסודרים ---
זה לא אמרתי !!!
זה השלישי בחשיבות
הכי חשוב (לדעתי) זה מים וחלבונים
כמובן שהראשון שנעדכן זה יהיה אותך.
אשמח מאד!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה