@הכי בעולם
אחותי מתמודדת בדיוק עם מה שאת מתארת -
היא טיפוס מרצה, ובגלל זה היא שומרת הרבה על ילדי שכנים, למרות שהיא לא יכולה, עייפה וכו'.
זו תחושה מאוד מתסכלת של ניצול, ובגלל זה היא מרגישה מתוסכלת גם כשמבקשים ממנה לשמור והיא כן יכולה, כי היא פיתחה ממש אנטי לנושא.
מה שמאוד עזר לה, זה לדבר עם מישהו קרוב (במקרה שלה זו היתה אני
)
ולנתח את המצב מכל הכיוונים.
אצלה זה הגיע למצב קטסטרופלי, ששכנה מסויימת שהיא גם קרובת משפחה,
היתה שולחת לה את הילדים שלה ללא הפסקה, עד שעות מאוחרות.
לאחותי עדיין לא היו אז ילדים, והיא טענה באוזניה בשמחה שבטח לא מפריע לה, כי עדיין אין לה ילדים וכו'.
היא גם היתה מבקשת ממנה הרבה פעמים שתבוא לביתה לעזור לה, ואחותי היתה מגיעה בלית ברירה - על חשבון הבית שלה.
(ספציפית על האישה הזו אין כעס, כי היא מסכנה ומתמודדת מול אתגרים לא פשוטים).
או למשל מול שכנה אחרת, שכל פעם שהיא דופקת אצל אחותי כדי לבקש משהו, או שאחותי דופקת אצלה - ארבעת ילדיה מיד מבקשים: "רוצים לשחק אצלך!"
ואחותי פשוט לא מסוגלת לומר להם לא, למרות שהיא לא יכולה.
ניתחנו יחד את המצב, היא שיחררה קיטור וכעס, ויחד הגענו להבנה שלא אכפת לה לעזור לאנשים, והיא אפילו שמחה - כל עוד היא יכולה.
אבל אם מבקשים ממנה עזרה והיא לא יכולה, אבל עושה זאת כי לא נעים לה - זה מפתח בה תחושות נגד גם בפעמים שהיא כן יכולה.
כלומר, בגלל שהיא מתקשה לומר "לא", היא גם לא נהנית מפעמים של "כן".
ופשוט עשינו סימולציה, אחת מול השניה: מה קורה כשאיקס מבקשת ממנה עזרה?
איך היא מתנסחת? באילו מילים היא מבקשת? באיזה טון דיבור היא מדברת?
אחותי ממש חיקתה את הצורה הזו,
ואז, כששתינו נינוחות, היא חשבה למה היא לא מרגישה בנוח לענות "לא", והגיעה למסקנה (אחרי חשיבה), שהיא פוחדת שיחשבו עליה שהיא לא בסדר.
אחרי שהגענו למסקנה הזו, נתנו הוכחות שהמחשבה הזו מוטעית, והיא הכי בסדר בעולם.
הרי היא כן שומרת על הילדים או עוזרת כשהיא יכולה - ואפילו בשמחה!
ולסיום, חשבנו יחד על מגוון תשובות נעימות ואסרטיביות שהיא יכולה לענות בשלוף.
אני יכולה לומר לך, שהשיטה הזו מאוד עזרה לה, ומול אחת השכנות היא כבר ממש אסרטיבית ולא פוחדת לומר "לא".
והכי יפה שהיא אמרה לי בשמחה, שהיום כשהשכנה הזו מבקשת ממנה עזרה ואחותי יכולה - היא ממש שמחה לעזור לה, ומאוד נהנית מכך.
טוב, יצא לי ממש ארוך ולא התכוונתי,
אבל מקווה מאוד שיעזור לך!
הרבה הצלחה, ותזכרי שככל שתתרגלי את זה יותר - לאט-לאט תראי שקל לך עם זה.