מצטרף לממליצים על ההרים. זה יכול להיות הרי הקווקז, הדולומיטים, הפירנאים, הקרפטים, האלפים… (…האלפצ׳ים, הרוקי, ההימלאיה או בכלל האוורסט… טוב, נסחפתי…).
הצד השווה בכולם, שמדובר במקומות קרירים, ואנשים לבושים בלבוש מלא (במעילים, או לפחות בקפוצ׳ונים), במקום בלבוש למחצה, לשליש ולרביע (בעיקר לרביע…).
מעבר לכך, כל מדינה שבה חורף עכשיו גם תתאים, רק שבשביל זה תצטרכו להדרים הרבה מעבר לקו המשווה, מה שאני מניח שלא מתאים לכם אם כל מה ששקלתם זה את אירופה או שאר מדינות במרחק שעות טיסה בודדות…
עם זאת, יתכן שמדינות כמו איסלנד וצפון סקנדינביה יתאימו. אלו מדינות מאוד צפוניות ויחסית קרירות גם בקיץ.
הייתי ממליץ גם על כמה מדינות ערביות מתונות (כמו מרוקו, ואפילו ערב הסעודית לבעלי אזרחות זרה), אבל בתקופה הנוכחית זה לא מומלץ.
??
א. איסור יציאה מהארץ מפורש בגמרא בכמה מקומות ואין בו שום מחלוקת.
ב. גם ליוצאים מן הכלל מדובר על יציאה למטרת פרנסה חתונה ולימוד תורה בלבד
(אם זו הדרך שאיסור שיש "דרך לעקוף" הוא קל יותר אז גם שמירת העיניים אפשר לזלזל כיוון שיש מה שמותר אשתו בתו וכדו')
איכשהו אני מניח שלא למדת את הסוגיה כהוגן. תעיין במנחת אשר על פרשת מסעי (אם אינני טועה מדובר בסימן ע׳ או ע״א אות ו׳), ואח״כ תעדכן מה דעתך. (גם אם לא תסכים עם מסקנת דבריו (שהיא, בקצרה, שכל הדיון בנושא לא נוגע בכלל ליציאה עראית של כמה ימים), עכ״פ תראה שהסוגיה לא כה פשוטה כפי שאתה מציג אותה).
מכל מקום לא זו היתה שאלתו של פותח האשכול…
עצוב שפה בארץ לא מכבדים את המקומיים האמיתיים בכל מה שקשור בלבוש
זה כי הם לא חושבים שאנחנו המקומיים האמיתיים, בוודאי שלא ברוב ערי הארץ. למעשה מבחינה מספרית, למרבה הצער המקומיים האמיתיים הם חילונים.