עזרה טבריה - זעקת השבת!!!!

מצב
הנושא נעול.

ANK

משתמש פעיל
שלום לכולם. מה שהידברות עשו בשבת היה פשוט יוצא מן הכלל!!! הם פשוט הוסיפו המון אור, שממילא יגרש את החושך. כי להלחם עם החושך ישירות , זה רק יעצים אותו ויחזק אותו. אם נוסיף במתיקות השבת ולא נתייחס ישירות לגופו של אדם. השבת תנצח! ( אותו אדם חי מפרובוקציות, וניזון מיחס שלילי או חיובי, אם נתעלם ממנו הוא ינבול לבד.) צריכים להחדיר את המסר של מתיקות נועם השבת, כמו ''לשון הרע לא מדבר אלי'' - ובסוף בסוף ברור לכווווולם שיש מנצחת אחת, והיא .... השבת!

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלום לכולם. מה שהידברות עשו בשבת היה פשוט יוצא מן הכלל!!! הם פשוט הוסיפו המון אור, שממילא יגרש את החושך. כי להלחם עם החושך ישירות , זה רק יעצים אותו ויחזק אותו. אם נוסיף במתיקות השבת ולא נתייחס ישירות לגופו של אדם. השבת תנצח! ( אותו אדם חי מפרובוקציות, וניזון מיחס שלילי או חיובי, אם נתעלם ממנו הוא ינבול לבד.) צריכים להחדיר את המסר של מתיקות נועם השבת, כמו ''לשון הרע לא מדבר אלי'' - ובסוף בסוף ברור לכווווולם שיש מנצחת אחת, והיא .... השבת!
כמו שאמר הבעש"ט:
מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך
הרבה אור דוחה את כל החושך

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
מה שעשית זה לא חיזוק בענייני שבת, אלא קירור המחאה על חילולי השבת בטבריה.
חבל שזו הפרשנות.
אני ראיתי את זה כקריאה נוספת. לא במקום אלא כתוספת למחאה בטבריה, שכל יהודי יבדוק במה הוא יכול לכבד את השבת יותר, והאם יש הלכות שהוא לא מספיק מקפיד בהם.
אני בהחלט מאמינה בזה שאם אשתדל להכניס שבת מקודם, או לפרוש מפה לבנה כבר ביום חמישי, או כל השתדלות אחרת - אשפיע בזה על יהודי טבריה ועל הרגשתם כלפי השבת.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שצריך גם וגם.
גם להתחזק בעצמי בענייני שבת, ולא רק לצפות מהיהודים אחרים לעשות משהו שקשה להם מאד, כי מי שלא גדל על שמירת שבת, רואה את זה כהפסד, וקשה לו.
נראה אותנו מוותרים בקלות על הליך עסקי שנראה כלפי חוץ שמביא לנו מלא כסף.

ובמקביל, לנסות לדבר בנועם עם בעלי החנויות ולהראות כמה הדבר כואב ואינו ראוי.
וכמובן- להיכנס ולתמוך בשומרי שבת ולא להכנס למחלליה, שיראו את זה בכיס שלהם, ואז יהיה להם קל יותר לשמור את השבת, וזו תהיה הזכות שלנו בעצם.
הידברות עשו דבר מקסים.
תכלס, רון קובי נראה לי צומיסט אמיתי, שוחר מדון וחי ממריבות,
לא מכירה אותו יותר מדי, רק מההסרטות שהיו ממנו בהידברות..
הוא ממש נהנה מכל המהומה הזו, יען כבר שנים לא קיבל ככ הרבה צומי במנות מוגדלות.
מחפש אותן בנרות..

לכל אחד יש תפקיד בעולם כנראה.
אולי הוא בא לחזק אותנו.
אם אנחנו ככ נלחמים על השבת, בואו נילחם קודם בגזרה שלנו.
כי הכי קל ללכת נגד רון קובי ולצפות ממנו להעריך את השבת,
מאשר ללמוד שתי הלכות שבת בשבוע..
בלי לסתור כמובן את הצורך בהסברה ובמחאה מכובדת.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה