חתולה שחורה בבניינו

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
העופות שאנחנו אוכלים סבלים הרבה יותר במפעל.
אף אחד לא שופך עליהם מים רותחים ,
למרות שתנאי הגידול שלהם למטה מכל ביקורת, זו האופציה היחידה שלי בינתיים.
(ובכל אופן זה לא גרימת צער בעלי חיים, אלא תמיכה בעקיפין)
ובמאמר מוסגר, לא מבינה איך נותנים הכשר למקומות כאלו, ואיפה הבד"ץ שידרוש מכל הלולים האלו שישמרו על תנאים קצת יותר הגיוניים (רציתי לכתוב אנושיים ;))

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
העופות שאנחנו אוכלים סבלים הרבה יותר במפעל.
ההיתר לצער בעל חיים זה על מנת לאכול אותם. וגם אז אני לא שוחטת ביד וצר לי וכואב לי שמצערים אותם. כי זה לא אמור להיות ככה בשביל להבריח אין התר להתעלל. אפשר וצריך לגרש במינימום סבל. מינימום. צער בעלי חיים דאורייתא

חיים הקטן

משתמש פעיל
לא מבינה איך נותנים הכשר למקומות כאלו, ואיפה הבד"ץ שידרוש מכל הלולים האלו שישמרו על תנאים קצת יותר הגיוניים
אולי שידרשו גם שלא יעסיקו סודנים, וישלמו לעובדים בזמן, ושלא יפרסמו בטלויזיה, ושיכינו אוכל יותר טעים, ושגם יהיה יותר בריא, ושימכר יותר בזול, ושלא יהיה חסר אף פעם בסופר...
הרי בשביל זה הוקמה מערכת הכשרות...

לצו

משתמש פעיל
אולי שידרשו גם שלא יעסיקו סודנים, וישלמו לעובדים בזמן, ושלא יפרסמו בטלויזיה, ושיכינו אוכל יותר טעים, ושגם יהיה יותר בריא, ושימכר יותר בזול, ושלא יהיה חסר אף פעם בסופר...
זה כן קשור לכשרות! מי אם לא הם צריכים לפקח על זה?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כל הרשימה הנ"ל לא רלוונטית להלכה.
האם הם יתנו הכשר גם למפעל שעובד בשבת ?
כנראה שלא, בעבר העדה החרדית לא נתנה הכשר למלונות בגלל טעמים שקרובים להלכה,
אפשר לצפות שבאותה המידה לפחות לא יתנו הכשר למפעלים שעוברים בגלוי על הלכות צער בעלי חיים בתהליך הייצור עצמו.
(ואני לא מבקשת גידול במרחבי דשא עם מוזיקה.. רק מינימום , כמו הריגה של אפרוחים זכרים בהמתה מהירה ללא סבל, ומרחב חיים מעבר לסנטימטרים הדרושים לתרנגולת כדי לעמוד)

חיים הקטן

משתמש פעיל
גם פרסומות לא צנועות קשור להלכה, גם ביומו תיתן שכרו, וגם הונאת ריע כשאין בסופר...
מלחבד הכשרות בעצמה ושבת, הם לא אמורים לפקח על שום דבר נוסף

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
גם פרסומות לא צנועות קשור להלכה, גם ביומו תיתן שכרו, וגם הונאת ריע כשאין בסופר...
מלבד הכשרות בעצמה ושבת, הם לא אמורים לפקח על שום דבר נוסף
הונאת ריע זו כבר היסחפות.. וקשורה למשווקים לכל הדעות,
למה שבת כן ?
ומלבד זאת נתתי לך דוגמא של דברים שהם כן הקפידו , לא קשור ישירות להלכה בשביל הרייטינג
(בסוף הכסף ניצח את האידיאולוגיות...)
אולי באמת התקווה צריכה לבוא ממשרד הבריאות שיעדכן את התקנות הנוראיות שמכשירות לול כמפוקח.

חיים הקטן

משתמש פעיל
הונאת ריע זו כבר היסחפות.. וקשורה למשווקים לכל הדעות,
למה שבת כן ?
ומלבד זאת נתתי לך דוגמא של דברים שהם כן הקפידו , לא קשור ישירות להלכה בשביל הרייטינג
(בסוף הכסף ניצח את האידיאולוגיות...)
אולי באמת התקווה צריכה לבוא ממשרד הבריאות שיעדכן את התקנות הנוראיות שמכשירות לול כמפוקח.
דוקא היה נידון ארוך בענין שבת, שהרבנות התעקשה לא לתת הכשר לפתוחים בשבת, והיה על זה הרבה בתי משפט ובגצי"ם...
למה זה שונה?
אפשר להבין

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה