עזרה חשבתי שזה מובן מאליו- אסור להשתמש באיורים שמועלים לאתר בלי אישור מפורש!

• פותח הנושא levy
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מה שלא רשום עליו שיש זכויות יוצרים אנשים לא אמורים לחשוב על זה לבד
במיוחד מי שלא בתחום
ועל הציור הזה ספציפית אפילו אין חתימה
בערך כמו "מה שלא כתוב עליו טרף הוא כשר"
אבל לא צריך להגיב כי אני יודע לאן זה הולך..
לצערי הרב אני שומעת מלקוח שאיור שאיירתי בשבילו, והוא שילם עליו תשלום מלא,
מסתובב אצל גננות שמשתמשות באיור בלי רשות ובלי ששילמו על כך!
האשכול מתחיל במילים המודגשות,
וכאמור אותי לימדו שלצער את השני זה חמור מאוד
גם אם יש לך אלף ואחד תרוצים שבכלל הוא האשם..

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
ושירים מיוטיוב שאתם מורידים לדיסק אונקי אתם משלמים עליהם??????????????????

אלישבע גוהר

מאיירת דיגיטלית ('אילוסטרייטורית אחת' לשעבר)
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
פעם כשהייתי קטנה גם אני הייתי מורידה מחיפוש בגוגל ומשתמשת לדפי צביעה מאתרים.
אבל לכל התמימים (באמת) תחשבו רגע-
למה שמישהי שעבדה על ציור כך כך הרבה פשוט תעלה לאינטרנט ציור כדי שהמוני אנשים ישתמשו בו להנאתם?
ואל תגידו לי חסד או נדיבות לב כי איתם לא קונים במכולת. חסדים עושים במקומות אחרים, אל דאגה.
הכי הגיוני הוא שאנו כמאיירים נמכור את הציור וזכויותיו ללקוח ואז בכלל גם לנו אין רשות להשתמש בו, או שנמכור אותו לגנים וגננות, אין שום סיבה שיהיה חינם בגוגל, אם כן היינו מציינות.
הדברים שאתם רואים בגוגל הוא 99.9% פעם למטרות תצוגה בלבד!

פעם פנתה אלי מישהי אחרי שאהבה ציור מסוים באתר שלי והתאים לה בול למודעה. היא שאלה אותי במייל לפני האם היא יכולה להשתמש חינם ואם לא כמה המחיר, (בסוף היה לה יקר ומצאה משהו אחר) אבל אני כל כך הודיתי לה על זה שהיא שואלת ולא פשוט מורידה בלי רשות,
אחרי זה התפלאתי על עצמי למה אני כ"כ מודה לה על משהו שכ"כ מובן מאליו.
אבל באמת שיש אנשים שאו מתום לב, או חוסר מודעות או הערכה, (חושבים שזה נשלף 3 דקות מהשרוול, וגם אם זה 2 דקות עבודה, עדיין לא סיבה) לוקחים ומשתמשים בלי רשות וקרדיט.
זה גם מבחינה חוקית אסור, ויותר מזה, הלכה! זה גזל.
תשאלו רשות. אני לא שמה איכות נמוכה באתר שלי כי באמת בא לי להציג אותם בבירור ובכיף, סימן מים מעצבן אותי וחלקם לא חתומים- אבל עדיין אין סיבה לקחת,
מאחורי כל ציור עומד צייר, לרוב לא קשה להשיג אותו ולשאול אם אפשר.

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
ושירים מיוטיוב שאתם מורידים לדיסק אונקי אתם משלמים עליהם??????????????????
לא קשור דווקא ל"מה אתם עושים במקרה פלוני"
בדיוק כמו שאף אחד לא מגיע לאולם שמחות ושואל את בעל השמחה אם הוא מרשה לו לאכול, בדיוק כמו שכשנכנסים לבית הכנסת וראוים כוסות ליד הקולר, אם אין מודעה ש"הכוסות בתשלום" וכדו' אף אחד לא רץ לשאול את הגבאי אם זה גזל להשתמש אותו דבר אם מישהו מעלה ציור כאן ולא מבהיר כי זה נועד לקבלת לייקים בלבד, שלא יתפלא אם מישהו השתמש בזה - כל זמן שהוא לא הודיע שאין להשתמש (ואז מתחיל נושא הלכתי שאין כאן מקומו)
וסליחה על הקטע האישי, אבל אני חושב שמישהו שמוכר ציור למישהו ומעלה את זה כאן, גם אם הוא מודיע שכל הזכויות שמורות ואין להשתמש וכו', ברור שיבואו אליו בטענות איך אתה מוכר לי משהו שלכולם יש בחינם, ואין מה להתבכיין על כך.

אם חיפשתי רעיון לשבע ברכות, ומצאת כאן ע"י האוהבים לעזור שנרתמים לכל נושא ועניין לכל מי שנתקע בכל מצב, אני צריך רשות להשתמש ברעיון ??????
חבר'ה, הגזמתם!

עריכה:
יובהר כי אני לא מתכוון לנושא ההלכתי כלל וכלל, כל אחד ישאל את רבותיו על העבר ועל העתיד, מה שהציק לי זה הפשטות והתמימות שבהודעה/ות, כל כך היה מובן מאליו לפות"ש שהציורים לתצוגה בלבד שהוא אפי' לא ראה צורך להבהיר את זה, והזדעזע כל כולו מעצם הרעיון שיש כאלה שזה לא פשוט להם שאם הוא הולך ברחוב ומפזר כסף, צריך לשאול אותו לפני שלוקחים את זה.

נערך לאחרונה ב:

א.ש!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
למה שמישהי שעבדה על ציור כך כך הרבה פשוט תעלה לאינטרנט ציור כדי שהמוני אנשים ישתמשו בו להנאתם?
ואל תגידו לי חסד או נדיבות לב כי איתם לא קונים במכולת. חסדים עושים במקומות אחרים, אל דאגה.
הכי הגיוני הוא שאנו כמאיירים נמכור את הציור וזכויותיו ללקוח ואז בכלל גם לנו אין רשות להשתמש בו, או שנמכור אותו לגנים וגננות, אין שום סיבה שיהיה חינם בגוגל, אם כן היינו מציינות.
הדברים שאתם רואים בגוגל הוא 99.9% פעם למטרות תצוגה בלבד!
יש הרבה אתרים לגננות להורדה של ציורים חינם! מידיעה
והן עושות את זה ממש בתום לב...

אלישבע גוהר

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
תמונות גוגל זה הפקר!
גם המנות חמות שבמעמדים שמחוץ למכולת הפקר..
עובדה, אם זה שם מונח וכל עובר ושב יכול בקלות להוריד מהמדף, אף אחד לא משגיח ועוקב-סימן שכל דיכפין.

תנו לי להסביר לכם משהו-
אין כזה דבר תמונות גוגל, שום תמונה לא שייכת לחברת גוגל.
לגוגל יש מנוע חיפוש על בסיס תמונות, הוא שואב מאתרים קיימים תמונות בהתאם למילים שתקלידו,
זאת דרך נוחה יותר להסתכל על תמונות ולפי זה להיכנס לאתרים, אם תלחצו קליק על תמונה תישלחו אחר כבוד לאתר שבה היא מונחת, תמונות גוגל זה תצוגה, זה חיפוש ויזואלי ששולח אתכם למקומות, לפעמים התמונה המאונדקסת היא באיכות מאוד גבוהה, זה עדיין לא אומר שלא צריך להיכנס לאתר שממנו היא הגיע- ולתהות על טיבה!

תילתן

משתמש סופר מקצוען
גם המנות חמות שבמעמדים שמחוץ למכולת הפקר..
עובדה, אם זה שם מונח וכל עובר ושב יכול בקלות להוריד מהמדף, אף אחד לא משגיח ועוקב-סימן שכל דיכפין.

תנו לי להסביר לכם משהו-
אין כזה דבר תמונות גוגל, שום תמונה לא שייכת לחברת גוגל.
לגוגל יש מנוע חיפוש על בסיס תמונות, הוא שואב מאתרים קיימים תמונות בהתאם למילים שתקלידו,
זאת דרך נוחה יותר להסתכל על תמונות ולפי זה להיכנס לאתרים, אם תלחצו קליק על תמונה תישלחו אחר כבוד לאתר שבה היא מונחת, תמונות גוגל זה תצוגה, זה חיפוש ויזואלי ששולח אתכם למקומות, לפעמים התמונה המאונדקסת היא באיכות מאוד גבוהה, זה עדיין לא אומר שלא צריך להיכנס לאתר שממנו היא הגיע- ולתהות על טיבה!
ההקצנה לא במקום
חזרתי מרופא ובחדר ההמתנה יש מכונת מים וכוסות..
לא שאלתי רשות, ואם הייתי שואל זה היה פסיכי לחלוטין

המגזר החליט שבחלק מהדברים שומרים על קוצו של יוד,
ובחלק, עושים מה בראש שלי ועוד מביאים אסמכתאות מפוסקים

שוב מחזיר אותך לפתיח "לצערי הרב"
הורדת ? גרמת צער !
טוב לך עם זה, נהדר.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לא קשור דווקא ל"מה אתם עושים במקרה פלוני"
בדיוק כמו שאף אחד לא מגיע לאולם שמחות ושואל את בעל השמחה אם הוא מרשה לו לאכול, בדיוק כמו שכשנכנסים לבית הכנסת וראוים כוסות ליד הקולר, אם אין מודעה ש"הכוסות בתשלום" וכדו' אף אחד לא רץ לשאול את הגבאי אם זה גזל להשתמש אותו דבר אם מישהו מעלה ציור כאן ולא מבהיר כי זה נועד לקבלת לייקים בלבד, שלא יתפלא אם מישהו השתמש בזה - כל זמן שהוא לא הודיע שאין להשתמש (ואז מתחיל נושא הלכתי שאין כאן מקומו)
וסליחה על הקטע האישי, אבל אני חושב שמישהו שמוכר ציור למישהו ומעלה את זה כאן, גם אם הוא מודיע שכל הזכויות שמורות ואין להשתמש וכו', ברור שיבואו אליו בטענות איך אתה מוכר לי משהו שלכולם יש בחינם, ואין מה להתבכיין על כך.

אם חיפשתי רעיון לשבע ברכות, ומצאת כאן ע"י האוהבים לעזור שנרתמים לכל נושא ועניין לכל מי שנתקע בכל מצב, אני צריך רשות להשתמש ברעיון ??????
חבר'ה, הגזמתם!

עריכה:
יובהר כי אני לא מתכוון לנושא ההלכתי כלל וכלל, כל אחד ישאל את רבותיו על העבר ועל העתיד, מה שהציק לי זה הפשטות והתמימות שבהודעה/ות, כל כך היה מובן מאליו לפות"ש שהציורים לתצוגה בלבד שהוא אפי' לא ראה צורך להבהיר את זה, והזדעזע כל כולו מעצם הרעיון שיש כאלה שזה לא פשוט להם שאם הוא הולך ברחוב ומפזר כסף, צריך לשאול אותו לפני שלוקחים את זה.
ההקצנה לא במקום
חזרתי מרופא ובחדר ההמתנה יש מכונת מים וכוסות..
לא שאלתי רשות, ואם הייתי שואל זה היה פסיכי לחלוטין

המגזר החליט שבחלק מהדברים שומרים על קוצו של יוד,
ובחלק, עושים מה בראש שלי ועוד מביאים אסמכתאות מפוסקים

שוב מחזיר אותך לפתיח "לצערי הרב"
הורדת ? גרמת צער !
טוב לך עם זה, נהדר.

אלישבע גוהר

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
מה זה לכולם יש בחינם? ממתי הצהרנו שזה לכולם בחינם!
לא יודעת אם אתם מודעים איפה אתם מונחים אבל שם האתר כאן הוא: פרוג
ומה יש בפרוג? פורומים להתייעצות ותיקי עבודות של מאיירים ומעצבים. בדגש על תצוגה!
ביום ששם האתר יהיה: חלוקת חינם של דפי צביעה לגננות, טענתך תהיה רלוונטית.
וזכותה "להתבכיין".
זכות הלקוח ששילם על הציור ליידע אותה על המחדל, וזכותנו להמשיך להציג עבודות. זאת דרך לקבל עבודות,
וזאת מטרתנו.
אני צריך רשות להשתמש ברעיון ??????
יש הבדל בין רעיון לבין ציור שעבדו עליו. כל ילד יודע להבדיל בין "רעיון" ליצירה.
רעיון נותר גנוז במוחך, ביום ששפכת אותו על הנייר, ועוד ללקוח שמשלם- זאת כבר יצירה.

מקווה שהחכמת.
אני מחזיקה מהאינטלגניציה של יהודים, אין סיבה להקטנת ראש, בטח לא בענינים הלכתיים.

נערך לאחרונה ב:

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זה לא קשור!
יש אתרים שנותנים רשות להורדה
עם תנאים/בלי תנאים
לשמוש מסחרי או אישי
ברשות זה ברשות.

אלישבע גוהר

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אגב באמת יש אתרים שיש להם הסכמים עם ציירות וזה באמת ברשות מלאה ובחינם.
ויש מעטים אתרים לא חוקיים שפשוט שאבו ציורים מהרשת ומרכזים אותם באתר שלהם.

א.ש!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
זה לא קשור!
יש אתרים שנותנים רשות להורדה
עם תנאים/בלי תנאים
לשמוש מסחרי או אישי
ברשות זה ברשות.
ברור שזה אסור!
אבל לאנשים שלא מתמצאים בנושא בכלל הם בטוחים שכל תמונה שיש ברשת היא חינם...
(והיו תלמידות לגרפיקה שאמרו לי שאמרו להם שמותר, לא ברור לי בכלל איך)

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
יכול להיות שהבעיה בתודעה שלנו (אני לא מכליל אף אחד חוץ ממני).
יש מן הרגל כזה פשוט "לזרום"... לא צריך באמת לבדוק מכל הצדדים, זה מרגיש בסדר, אז מן הסתם שזה ככה. שאנטי כזה.. אווירת זן.
לדעתי, יהודי חייב להיות כל הזמן כמו ציפור דרור. איך היא תמיד מסתכלת לכל הכיוונים... לא מפסיקה. למה? כי כל רגע הוא סכנה בשבילה. אין זרימה בעולם, צריך לרכוש תודעה של בדיקה כל הזמן.
ככה נראה לי.

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תשאלו רשות. אני לא שמה איכות נמוכה באתר שלי כי באמת בא לי להציג אותם בבירור ובכיף, סימן מים מעצבן אותי וחלקם לא חתומים- אבל עדיין אין סיבה לקחת,

אם אין לך כח לשים סימן מים וגם בא לך שיראו וגם וגם וגם אז אל תשימי בשטח הפקר

להרבה דעות גוגל זה שטח הפקר לגמרי

בדיוק כמו שתשימי ספה ליד הפח

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
סליחה אבל התגובה הזו מעצבנת אותי מאוד!!!
וכל היחס כאילו גנבתי במודע
אני מסבירה את המצב שהכל בא מתמימות
ואת\ה הופכ\ת אותי לגנב
אבל כשזה בין אדם לחברו שם תחפשו רק גלאט, מהדרין מן המהדרין, בד"צ הכי מחמיר..
נראה לי שגם כאן היה להידור בבין אדם לחברו.
@ט.ק. סיפרה בתום לב שנכשלה (אין לי מושג מבחינה הלכתית, יכוליות שזה בכלל לא בעיה) וקבלה תגובה לא נעימה.

כך או כך, נראה לי שחוץ מהעלאת מודעות לאנשים לבדוק הלכתית את הענין כדאי מאד גם לבעלי זכויות יוצרים ללמוד פרק במוגנות רשת.
במקום לקונן על שימוש בחומרים שלהם כדאי להעלות אותם באופן שלא יהיה שמיש. (סימן מים וכדו')
ושוב, לא מצדיקה הורדות לא חוקיות/ הלכתיות.

נערך לאחרונה ב:

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
מה זה לכולם יש בחינם? ממתי הצהרנו שזה לכולם בחינם!
לא יודעת אם אתה מודע איפה אתה מונח אבל שם האתר כאן הוא: פרוג
ומה יש בפרוג? פורומים להתייעצות ותיקי עבודות של מאיירים ומעצבים. בדגש על תצוגה!
ביום ששם האתר יהיה: חלוקת חינם של דפי צביעה לגננות, טענתך תהיה רלוונטית.
וזכותה "להתבכיין" כהגדרתך הילדותית.
זכות הלקוח ששילם על הציור ליידע אותה על המחדל, וזכותנו להמשיך להציג עבודות. זאת דרך לקבל עבודות,
וזאת מטרתנו.

יש הבדל בין רעיון לבין ציור שעבדו עליו. כל ילד יודע להבדיל בין "רעיון" ליצירה.
רעיון נותר גנוז במוחך, ביום ששפכת אותו על הנייר, ועוד ללקוח שמשלם- זאת כבר יצירה.

מקווה שהחכמת.
אני מחזיקה מהאינטלגניציה של יהודים, אין סיבה להקטנת ראש, בטח לא בענינים הלכתיים.
למרות שאין דרכי להגיב להתקפות אישיות, אחרוג ממנהגי ביודעי כמה מצפון יש לגננות בציבור האיכותי בעולם.
אני מחפש בתוך הדברים איפה הגבת למה שכתבתי ועדיין לא מצאתי.
הטענה שלי היא כדלהלן:
אם מישהו מעלה לאתר שנכנסו אליו 337,452 משתמשים בחודש האחרון, הוא אמור להבין שמי שיראה ציור/תמונה או רעיון שיעזור לו, הוא ישתמש בו.
והוספתי, כי גם אם נניח שיש בזה איסור עפ"י חלק מהפוסקים, עדיין באופן טבעי, ודאי שיהיו כאלה שישתמשו בזה ללא שיחשבו יותר מידי על המונח "זכויות יוצרים" ולא יחשבו על איסור גזל, בדיוק כמו שאף אחד לא חושב על גזל כשהוא הולך לאכול בחתונה של נכד של שכן שלו.
עוד טענה שהעליתי, שגם אם היה כתוב במפורש, שחור על גבי מסך, כי אין להשתמש בציור, עדיין, כיון שיש אנשים שמעתיקים שירים למרות שכתוב עליהם שאסור להעתיק, קצת מגוחך למכור את אותו ציור במחיר מלא ולהיות מופתע מהטענה שמגיע הלקוח ואומר לו שילמתי על משהו שלכולם יש בחינם.

אשמח אם תבהיר/י את תגובתך לדבריי והריני מוחל מראש על כבודי ומאשר לתקוף אותי בכל שפה שהיא, אבל לשמור על ענייניות.
בתודה מראש
אין דברים כאלה (ואולי טוב שאין).

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אם אין לך כח לשים סימן מים וגם בא לך שיראו וגם וגם וגם אז אל תשימי בשטח הפקר

להרבה דעות גוגל זה שטח הפקר לגמרי

בדיוק כמו שתשימי ספה ליד הפח
זה לא כ"כ הוגן לוגית להשוות את גוגל לפח, ומתוך כך להתיר את השימוש.

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
(והיו תלמידות לגרפיקה שאמרו לי שאמרו להם שמותר, לא ברור לי בכלל איך)
תשאל רב, תהיה מופתע (אני בכוונה לא כותב את ידיעותיי בעניין, כיון שזה נושא מורכב מאוד ומחולקת עצומה בפוסקי זמנינו עדיף שכל אחד יעשה עפ"י רבותיו).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה