חייבת לשתף בתוצאות.
אני היסטרית ואיסטניסטית מטבעי, ולכן החלטתי שאני חייבת למצוא את מקור ההתרבות של החיפושיות (למרות שראיתי כמה בודדות בבית)
אז עשיתי את כלללל המטבח פסח באקונומיקה, פתחתי כל אריזה של מאכל, וזרקתי כל דבר שלא היה סגור הרמטית , אפילו מה שהיה בקופסאות זרקתי, השארתי רק מה שלא נפתח עדיין כלל וניקיתי את כל האריזות הסגורות באקונומיקה, (היסטרית, אמרנו?!), מיותר לציין שהתבלינים שלי נמצאים אך ורק בקירור תמיד, אז הם לא המקור בטוח,(למרות שגם אותם בדקתי
)
בקיצור, אחרי יום וחצי של עבודה מתישה ומלא צער על כל מה שזרקתי, לא מצאתי את הבעיה, לא במקרר ולא מתחתיו, ולא בארונות, ולא בתנור ולא מעל הארונות, בקיצור, בשומקום.
ואז----
התקשרתי לרב ויא שליט"א, והוא אמר לי שמה שבקופסא סגורה בכלל לא צריך לזרוק, וגם אם רואים הכל נקי ואין ג'וקים אז לא זורקים, כמה עצוב
ושיש מכה רצינית של החיפושיות עכשיו, בעיקר בבני ברק, אין שם כמעט בית בלי, ככה הוא אמר, ואין מה לעשות ואיך להדביר כי הן באות מחוץ לבית, (אולי אצלי היו רק שלוש ארבע כי אני גרה רחוק מבני ברק)
בקיצור, תמצית דבריו, לאחסן מוצרים יבשים בקופסאות סגורות במכסה אפילו חד פעמיות פשוטות.
ולא להשאיר דברים פתוחים כי יש להן כנפיים דקיקות והן זריזות ומתעופפות מהר, ככה הרב אמר.
תבלינים וקמח שכבר פתחנו כמובן ששומרים רק בקירור - זה לא הוא אמר כי זה ידוע שנים.
וכמובן תיזהרו אם אתם רואים במטבח או במקום אחר איזה שומשום חום ולא השתמשתם בכזה לאחרונה.
ברררררררררר------