*בס"ד*
*חיזוק יומי - כד' תשרי*
*אפשר לנצח כל דבר רק עם אחדות*
בן יחיד היה למלך, הוריו גדלוהו לערכים ודרך ארץ. באחד הימים חטא בן המלך לאביו. החליט האב לשפוט את בנו וגזר עליו עונש - עשרים מלקות.
אימו שנכחה במשפט טענה: "אמנם בני חטא, וגזרתך להכותו אמת וצדק היא, אך אני לא חטאתי כלל, וכשתייסר את בני, יכאב לי הדבר אף יותר משיכאב לו, כיצד תעשה כן, לייסר צדיק כרשע?"
דבריה נשאו חן בעיניי המלך, הוא קיבל את טענתה וביטל את גזר הדין בטענה כי בכאבו של הבן תכאב גם אמו, אשר לא התחייבה בעונש...
אחד הדברים שבורא עולם מצפה מהעם שלו הוא להיות מאוחדים. פירוש הדבר הוא לאהוב את השני, לשמוח בשמחתו ולהצטער בצערו.
אם מצטער אתה בצער חברך, אם מחפש אתה דרך להקל עליו, אתה גורם במעשיך לביטול הדינים והקשיים גם עליך.
אומר בורא עולם: "אם אצער את ראובן עקב מעשיו גורם אני בעקיפין צער לשמעון אוהבו, לכן אמעיט מצערו של ראובן..."
אמר ה"אמרי נועם": *"כשישראל חיים יחדיו באחדות ובאחווה, הם מושכים עליהם השראת שכינה. וכשהשכינה שורה בישראל, ממילא מתמתקים הדינים, הסיבה לכך היא שהשכינה מרגישה בצער ישראל, והיא כמובן לא חייבת לסבול את צערם והדינים מתפוגגים כלא היו".*
כולנו בני איש אחד אנחנו, אחים אנחנו, הבדלים רבים יש ביננו, כמו אחים בכל משפחה... אחים לעולם ישארו באחווה, יאהבו גם אם לא תמיד מסתדר, יפרגנו גם אם זה על חשבון הצלחתם האישית ויסלחו גם אם הפגיעה הכאיבה מעט, כי אחים הם.
גם אנו אחים, במקום להפריד ולהיפרד אחד מהשני, נתקרב ונתאחד. האחדות שלך עם השכן שלך, עם חבר לעבודה או עם אדם שאינך מכיר כלל, תשרה את השכינה בעם, תבטל את הדינים ותביא על ראשך רק ברכות.
במיוחד בעת הזו, כאשר כואבים ובוכים אנו על חללים שכלל איננו מכירים, מראה על כמה בתוכינו אנו עם אחד, עם דרך אחת. רק אחדות כזו תביא לנו ישועה ועטרת ניצחון. יש לנו אלוקים אחד, אשר יכה וישמיד כל צר ומשטין מעלינו. אמן! ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*יום טוב, בשורות טובות, ישועות ונצחונות בקרב על הבית*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!*