ב"ה
חצ'פורי – מאפה גבינות גיאורגי
ראיתי באחד האשכולות ש @אלבומים גיגיטליים חולמת להכין חצ'פורי מקורי עם גבינה מהדרין.
תמונות הסבר כבר יש לי, אז אם אפשר להגשים חלום ליהודיה למה לא : )
לגבי 'חצ'פורי מקורי': יש מס' גרסאות והן אכן תלויות במקור...המתכון משתנה לפי חבלי הארץ השונים בגיאורגיה.
בגדול, חלק מהמתכונים מבוססים על בצק שמרים והם פחות דורשים מיומנות מיוחדת.
ויש את ה מתכון שמבוסס על בצק עלים דק דק. נראה לי שמי שחולם על חצ'פורי מתכוון דווקא אליו : )
בהמשך אתייחס לאחיו הקטן של החצ'פורי שסובל (ולא בצדק בכלל!) מחוסר יחצ. (לוביאני)
לטעמי, הוא לוקח בהליכה את החצ'פורי, אבל כשאני אומרת את זה בקול מזכירים לי שאני חצי מרוקאית ומה אני מבינה באוכל גרוזיני...
הכנת הבצק והעבודה איתו זהה בשניהם ודורשת סבלנות. המיומנות מגיעה תוך כדי תנועה. או תנועות, מי סופר.
***
לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 1 כפות מלח
1 כף סוכר
4 כפות חומץ
1 ביצה
3/4 2 כוסות מים (ח"פ)
1/4 כוס שמן ללישה ראשונית
1/2 כוס שמן להטמעה ביתר הלישות
הכנת הבצק:
מכניסים את כל חומרי הבצק פרט לשמן המיועד להטמעה בהמשך, למיקסר (וו לישה) ולשים כ 5 דקות.
מוסיפים חלק מהשמן שהשארנו בצד וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
משהים את הבצק ל 10 דקות, ואח"כ לשים שוב למשך כ 3 דקות ומוסיפים את השמן.
ושוב, משהים אותו ל 10 דקות נוספות ולשים אח"כ במשך 3 דקות נוספות. (רשת גלוטן וזה.)
אמור להתקבל בצק: לא מאד חלק; לא אלסטי (בינתיים. זה יבוא לו בשינה...לא לדאוג);
ובשום אופן לא דליל או דביק. במקרה שהוא דביק/דליל: להוסיף מעט קמח.
זה דביק למשל:
כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת ומשהים אותו מינימום למשך שעתיים, והטופ –למשך לילה.
(או 10-12 שעות בכל חלק אחר של היממה. וואטאבר)
לפני המנוחה:
אחרי המנוחה:
מילוי גבינות - חצ'פורי:
בעיקרון אם יש לכן מלית גבינות מלוחה לאפיה שאהובה עליכן – זה יכול לשמש אתכן גם כאן.
המליחות/נותני טעם אחרים זה לטעמכן האישי.
לא לשכוח ביצים וקמח ! (כותבת ונזכרת בשקשוקת-החצ'פורי שהוצאתי מהתנור, כשכן שכחתי : (
למילוי:
1 ק"ג גבינת חמד
250 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת קוטג'
2 ביצים
5 כפות קמח
מלח - לפי הטעם
הכנת המילוי:
מפוררים ביד ומאחדים לקבלת עיסה.
תהליך העבודה:
עכשיו מתחיל הכיף:
מחלקים את הבצק ל 25-30 כדורים, מניחים על משטח מקומח, ומכסים בניילון למניעת התייבשות פני הבצק.
עובדים כל פעם עם מס' קטן של כדורי בצק כששאר כדורי הבצק מכוסים.
מרדדים את הכדור לגודל פיתה
מותחים כל 'פיתה' בעדינות מהאמצע כלפי חוץ (לגודל מופלטה בערך)
מותחים את שולי הבצק בזהירות ואז שוב את הבצק עצמו עד לקבלת עלה דק ככל האפשר ושקוף.
מניחים אותו על משטח עבודה משומן, ו...מותחים עוד, כן : )
מקפלים וממלאים לפי ההסבר.
חצ'פורי – מאפה גבינות גיאורגי
ראיתי באחד האשכולות ש @אלבומים גיגיטליים חולמת להכין חצ'פורי מקורי עם גבינה מהדרין.
תמונות הסבר כבר יש לי, אז אם אפשר להגשים חלום ליהודיה למה לא : )
לגבי 'חצ'פורי מקורי': יש מס' גרסאות והן אכן תלויות במקור...המתכון משתנה לפי חבלי הארץ השונים בגיאורגיה.
בגדול, חלק מהמתכונים מבוססים על בצק שמרים והם פחות דורשים מיומנות מיוחדת.
ויש את ה מתכון שמבוסס על בצק עלים דק דק. נראה לי שמי שחולם על חצ'פורי מתכוון דווקא אליו : )
בהמשך אתייחס לאחיו הקטן של החצ'פורי שסובל (ולא בצדק בכלל!) מחוסר יחצ. (לוביאני)
לטעמי, הוא לוקח בהליכה את החצ'פורי, אבל כשאני אומרת את זה בקול מזכירים לי שאני חצי מרוקאית ומה אני מבינה באוכל גרוזיני...
הכנת הבצק והעבודה איתו זהה בשניהם ודורשת סבלנות. המיומנות מגיעה תוך כדי תנועה. או תנועות, מי סופר.
***
לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 1 כפות מלח
1 כף סוכר
4 כפות חומץ
1 ביצה
3/4 2 כוסות מים (ח"פ)
1/4 כוס שמן ללישה ראשונית
1/2 כוס שמן להטמעה ביתר הלישות
הכנת הבצק:
מכניסים את כל חומרי הבצק פרט לשמן המיועד להטמעה בהמשך, למיקסר (וו לישה) ולשים כ 5 דקות.
מוסיפים חלק מהשמן שהשארנו בצד וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
משהים את הבצק ל 10 דקות, ואח"כ לשים שוב למשך כ 3 דקות ומוסיפים את השמן.
ושוב, משהים אותו ל 10 דקות נוספות ולשים אח"כ במשך 3 דקות נוספות. (רשת גלוטן וזה.)
אמור להתקבל בצק: לא מאד חלק; לא אלסטי (בינתיים. זה יבוא לו בשינה...לא לדאוג);
ובשום אופן לא דליל או דביק. במקרה שהוא דביק/דליל: להוסיף מעט קמח.
זה דביק למשל:
כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת ומשהים אותו מינימום למשך שעתיים, והטופ –למשך לילה.
(או 10-12 שעות בכל חלק אחר של היממה. וואטאבר)
לפני המנוחה:
אחרי המנוחה:
מילוי גבינות - חצ'פורי:
בעיקרון אם יש לכן מלית גבינות מלוחה לאפיה שאהובה עליכן – זה יכול לשמש אתכן גם כאן.
המליחות/נותני טעם אחרים זה לטעמכן האישי.
לא לשכוח ביצים וקמח ! (כותבת ונזכרת בשקשוקת-החצ'פורי שהוצאתי מהתנור, כשכן שכחתי : (
למילוי:
1 ק"ג גבינת חמד
250 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת קוטג'
2 ביצים
5 כפות קמח
מלח - לפי הטעם
הכנת המילוי:
מפוררים ביד ומאחדים לקבלת עיסה.
תהליך העבודה:
עכשיו מתחיל הכיף:
מחלקים את הבצק ל 25-30 כדורים, מניחים על משטח מקומח, ומכסים בניילון למניעת התייבשות פני הבצק.
עובדים כל פעם עם מס' קטן של כדורי בצק כששאר כדורי הבצק מכוסים.
מרדדים את הכדור לגודל פיתה
מותחים כל 'פיתה' בעדינות מהאמצע כלפי חוץ (לגודל מופלטה בערך)
מותחים את שולי הבצק בזהירות ואז שוב את הבצק עצמו עד לקבלת עלה דק ככל האפשר ושקוף.
מניחים אותו על משטח עבודה משומן, ו...מותחים עוד, כן : )
מקפלים וממלאים לפי ההסבר.
נערך לאחרונה ב: