מצאתי כמה רעיונות באתר
"אינפו חבד"
משחק ה"פריזים"
מתהלכים בחדר והאחראי על המשחק מכריז – פריז! עכשיו כולם הופכים ל/הולכים כמו… סביבונים/נרות/מכבים ועוד. כדאי לתת לילדים להמציא רעיונות, לתת מקום ליצירתיות שלהם ולראות לאן זה מוביל.
משחק דיאלוג א'-ב'
עבור משחק זה מתחלקים לזוגות.
מנחה המשחק נותן לכל זוג בתורו סיטואציה (אפשר להחליט מראש על הנושא, למשל סיטואציה הקשורה למשפחה – התארגנות לשבת אצל סבא סבתא או הדלקת נרות חנוכה אצל מקורבים).
את הדיאלוג על הזוג לנהל על פי האלף בית. הראשון מתחיל במשפט שפותח באות א', השני ממשיך במשפט הפותח באות ב', הראשון מגיב באות ג' וכן הלאה.
הכלל הוא שגם אם אין מה לומר אסור לעצור וחייבים לומר מילה באות שהגענו אליה (לדוגמה: בדיאלוג על שבת אצל סבא וסבתא באות ד': "דלעת! דלעת…דלעת… אני אכין סלט דלעת!").
משחק פנטומימה
כל משתתף בתורו ממחיז בפנטומימה קטע או דמות מסיפור חנוכה, או סיטואציה הקשורה לנושא שנבחר. על המשתתפים לנחש מי הדמות או מה המצב שהוא מתאר.
מינימום השקעה, מקסימום תוצאה
משחק "מכנה משותף"
אחד המשחקים היותר אהובים הוא משחק שבו אנו מחפשים ומגלים במשפחה המורחבת דברים משותפים.
בכדי לשחק את המשחק יש להכין מראש דף לכל קבוצה, עליו נדפיס מילה הקשורה לחנוכה, כאשר כל אות במילה מחולקת לריבועים ריקים הניתנים לצביעה.
תשובה נכונה תזכה את הקבוצה בצביעת מספר ריבועים מוחלט מראש לכל משימה. הקבוצה שתסיים ראשונה לצבוע את כל המילה היא המנצחת.
כל משימה מוגבלת בזמן. יש להכין מראש רשימת משימות או שאלות, למשל:
*שמות במשפחה שקשורים לאור.
*בני דודים שנולדו באותו יום או בתקופת החגים.
*דודים ואחיינים בעלי אותו שם.
*המשימה הסופית תתמקד בדרך כלל בסבא וסבתא, למשל –
להרכיב מהאותיות הראשונות של כל בני המשפחה את האיחול הכי ארוך.
בינגו ילדים
אפשרות נוספת היא לארגן משחק בינגו נפרד לילדים. נחלק דף בינגו ריק לכל ילד (טבלה של 3*3 משבצות). כל ילד ישבץ בלוח הבינגו שלו שמות של תשעה מהילדים המשתתפים במשחק (בכל משבצת שם אחד).
בנוסף, כל ילד יכתוב על פתק את שמו ופרט אחד על עצמו מהחודש האחרון. האחראי על המשחק יאסוף את הפתקים, וכעת – מתחילים. האחראי מקריא בכל פעם מידע על ילד אחר (מתוך הפתקים שאסף). על המשתתפים לנחש במי מדובר.
מי שבלוח הבינגו שלו מופיע שם זה, מניח דיסקית על אותה המשבצת (או מסמן סימון כלשהו בעיפרון). מנצח: הראשון שסימן שורה שלמה בלוח שלו (אורכית, אופקית או אלכסונית), או לחילופין – מי שמילא את כל הלוח.
בנוסף, אפשר להכין מראש שאלון שקשור בחנוכה, שאלון חסידי ועוד.
המשחק צריך להתאים לדינמיקה המשפחתית, לכמות הזמן שרוצים להשקיע, לתוכן שרוצים ליצוק, למפגש ולסגנון, אבל העיקר: לשחק כדי ליהנות, להתחבר ולהעמיק את הקשר.
סביבון ממוחזר
מכינים סביבונים מדיסקים ישנים- מקשטים במדבקות זוהרות, ומדביקים עם דבק חם גולת משחק במרכז הדיסק.
רעיון נוסף: עורכים תחרויות סביבונים, מחפשים חומרים למחזור ויוצרים מהם סביבונים מקוריים. אפשר גם לשחק משחקי אור וחושך עם פנסים.