עכשיו מגיעה תקופה מאוד ארוכה של גל חום ופלוס חגא מוסלמית בתחילת שבוע הבא שיש מחסור בנהגים
אתה נוסע בתוך העיר ואתה יודע שעל הדרך למקום שאתה נוסע מחכים הרבה מאוד בחורים ואברכים
שעוצרים טרמפים או מחכים בתחנה (לתענוג של נסיעה באוטובוס עמוס שחיכית לו רבע שעה והנסיעה איתו עוד רבע שעה) ופשוט ממשיך הלאה ומתעלם רציתי רק להבין למה זה, כי אנשים תמיד ממהרים, או לא רוצה שיחדרו לך קצת לפרטיות
אני עומד רבע שעה בחום עוצר טרמפים עוברים עשרות רכבים עם הנהג בלבד ואף אחד לא עוצר ודוקא מי כן עוצר החברה הדתיים יותר הפחות חרדים למה זה?
אשמח להסבר לא שאני חושב שבדיוק אתה תקרא את זה ומחר תעצור לי אבל אשמח להבין
אתחיל בזה שאני כמעט
תמיד עוצרת בתחנה הלוך וחזור מהעבודה (מישוב חרדי קטן לעיר גדולה),
מכריזה "לנשים בלבד, לכיוון X",
גם בעלי כמעט
תמיד מעלה טרמפים.
והרב וואזנר זצ"ל אמר שבימינו הכנסת אורחים = טרמפים.
ומשתדלים להחזיק שתיה באוטו לטרמפיסטים בימים חמים,
כשעדיין לא היה לנו ילדים קנינו בוסטר - כדי שנוכל לעלות מתחנות נידחות זוג + ילד,
ואחרי כל ההקדמה הזו....
ועדיין - יכול להיות שאנחנו אחד מרכבים שלא עוצרים---
רצית סיבות?
אולי אני על ההגה ואני עוצרת רק לבנות,
אולי בעלי באמצע שיחה עם משהו קריטי שחיכה לו כבר כמה ימים ולא אפשרי שתאזין,
אולי עוד 2 מטר הוא עוצר / עושה פרסה / נכנס ל20 דקות לתחנת דלק,
אולי כרגע הרכב ריק אך עוד כמה בנינים ממתין טרמפ אחר שבקש מראש להצטרף,
אולי כל קרקעית הרכב מלאה חפצים
וטכנית אין מקום להושיב אותך,
אולי כזוג יש לנו נושא חשוב לדבר עליו ואין לנו דקה אליו מעבר לזמן הנסיעה (נדיר, אבל קרה לנו),
אולי הוא כ"כ עייף שלא שם לב אליך כי עמדת ממש בצל בצד,
אולי אתה בתחנה עם מצלמות של דוחות אוטומטיים (קרה לנו, בני ברק 250 ש"ח על טרמפיסטית קשישה, היה שווה! בשביל קשישה לא בשביל בחור צעיר).
ועוד משהו לטרמפיסטים: לפעמים רוצים מאוד לעצור אך הטרמפיסט עומד במקום לא בטיחותי לעצירה! לפעמים הספקנו לסמן לאדם "תתקדם ונעצור לך", לרוב לא.
והכי קריטי - המתכון הכי טוב שלא יעצרו לכם, הושיטו יד לטרמפ לידת ניידת, עדיף של משטרת התנועה, כמובן באדום-לבן / מעבר חצייה וכו'