מאפים חלות שמתפוררות

מיכל Design

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
שבוע טוב
אני אופה חלות ע"פ מרשם מצוין שלאמא שלי יוצא מוצלח מאד.
אצלי החלות יוצאות טובות , טעימות, (הבצק עצמו יוצא מצוין) אבל מאד מתפוררות, מה שאצלה לא.
ההבדל היחיד בינתיים ששמתי לב ביננו זה שהיא עושה עם מיקסר ואני לשה ביד. (הרבה זמן....)
מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לזה להתפורר?

(המתכון הוא: כף מלח, מעל זה קילו קמח, 2 כפות שמרים, כמעט חצי כוס שמן, 3 כוסות מים פושרים בהדרגה, בין 1/2 ל- 3/4 כוס סוכר)
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נשמע שהבעיה היא בעיבוד הבצק, בלישה ביד צריך לעבוד הרבה זמן כדי להגיע לתוצאה של מיקסר,
וזה בהחלט דורש מיומנות.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני אופה חלות ע"פ מרשם מצוין שלאמא שלי יוצא מוצלח מאד.
אצלי החלות יוצאות טובות , טעימות, (הבצק עצמו יוצא מצוין) אבל מאד מתפוררות, מה שאצלה לא.
ההבדל היחיד בינתיים ששמתי לב ביננו זה שהיא עושה עם מיקסר ואני לשה ביד. (הרבה זמן....)
מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לזה להתפורר?
אני גם אופה, ויוצא לי מתפורר.
הבצק יוצא מעולה, תופח יפה , אבל מתפוררות, במיוחד למחרת(אם לא הקפאתי).
מאוד רוצה לדעת למה.
האם משפר אפיה עוזר לכך?
 

יוגורט

משתמש מקצוען
את השמן והמים את שמה ביחד?
אם כן מומלץ להפריד, זה עולם אחר של בצק.
קודם את המים להביא ממש לבצק אחיד, ורק אח"כ לשלב את השמן וללוש עם אגרופים עד שהשמן משתלב. זה לוקח הרבה זמן אבל זה מבטיח זמן לישה ארוך, ושימי לב לשיטה של הלישה, אולי מישהי תוכל להסביר לך בדיוק מה טוב ומה לא טוב.
 

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
החלות מתפוררות כשהן מתייבשות,
אפיה לא ארוכה מידי והקפאה עד לזמן הסמוך לאכילה.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הקרום החיצוני מתפורר או גם בפנים?
אפייה בטורבו?
יתכן שגם זה מייבש וממילא הקרום מתפורר.
 

מיכל Design

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
את השמן והמים את שמה ביחד?
אם כן מומלץ להפריד, זה עולם אחר של בצק.
קודם את המים להביא ממש לבצק אחיד, ורק אח"כ לשלב את השמן וללוש עם אגרופים עד שהשמן משתלב. זה לוקח הרבה זמן אבל זה מבטיח זמן לישה ארוך, ושימי לב לשיטה של הלישה, אולי מישהי תוכל להסביר לך בדיוק מה טוב ומה לא טוב.
אני עושה ככה וזה לא עובד
תנסי להוריד כמות מים
ניסתי גם ולא עבד
החלות מתפוררות כשהן מתייבשות,
אפיה לא ארוכה מידי והקפאה עד לזמן הסמוך לאכילה.
אני לא אופה הרבה בכלל
ואני תמיד מקפיאה
הקרום החיצוני מתפורר או גם בפנים?
אפייה בטורבו?
יתכן שגם זה מייבש וממילא הקרום מתפורר.
הקרום החיצוני מצויין
רק הבפנים יבש אבל מתפורר לי גם עם טורבו וגם בלי...



תודה לכולן
 

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שמה לך קישור להמלצה לאפיית חלות ששמתי בעבר
תנסי לעבוד בצורה הזו
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
1. קמח לבן או מלא?
אם את אופה בקמח מלא, תנסי להוסיף ביצה
מאוד עוזר שלא יתפורר

2. לישה ארוכה, כמה שיותר יותר טוב
אני לשה באופה לחם וזה בלי השוואה ללישה ביד
 

ברכת הבית

משתמש צעיר
חלות צריכות הרבה סבלנות!
דבר ראשון צריך שמרים טריים ולא יבשים. לא להאמין כמה משמעותי ההבדל
ב. סדר החומרים גם מאוד חשוב- קמח,שמרים סוכר, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את המים, כשהמים נספגים להוסיף שמן ורק אז את המלח. ללוש, לתת לבצק לנוח, ללוש, לתת לבצק לנוח- 3 פעמים לפחות, להגיע למצב של בצק רך במרקם חלק.
לאחר הקליעה להתפיח שוב. להכניס לתנור חם, לאפות 10 ד' על חום של 225 מעלות ואח"כ להוריד ל-200 מעלות לחצי שעה עד 40 ד' תלוי בעוצמת התנור שלך
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
דבר ראשון צריך שמרים טריים ולא יבשים. לא להאמין כמה משמעותי ההבדל
לא בהכרח.
חלות יכולות לצאת נפלאות גם עם שמרים יבשים.
סדר החומרים גם מאוד חשוב- קמח,שמרים סוכר, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את המים, כשהמים נספגים להוסיף שמן ורק אז את המלח. ללוש, לתת לבצק לנוח, ללוש, לתת לבצק לנוח- 3 פעמים לפחות, להגיע למצב של בצק רך במרקם חלק.
בהחלט.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חלות צריכות הרבה סבלנות!
דבר ראשון צריך שמרים טריים ולא יבשים. לא להאמין כמה משמעותי ההבדל
ב. סדר החומרים גם מאוד חשוב- קמח,שמרים סוכר, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את המים, כשהמים נספגים להוסיף שמן ורק אז את המלח. ללוש, לתת לבצק לנוח, ללוש, לתת לבצק לנוח- 3 פעמים לפחות, להגיע למצב של בצק רך במרקם חלק.
לאחר הקליעה להתפיח שוב. להכניס לתנור חם, לאפות 10 ד' על חום של 225 מעלות ואח"כ להוריד ל-200 מעלות לחצי שעה עד 40 ד' תלוי בעוצמת התנור שלך
מסכימה מאוד לגבי שלבי החומרים והלישה
לגבי האפיה
200 מעלות 40 דקות בתנור טוב לא תשאר חלה..
אני מורידה ל180 למקסימום חצי שעה
לרוב אפילו 20 דקות ויוצא מושלם, ב״ה
לגבי השמרים לא ממש נכון, אני משתמשת שנים בשמרים הרגילים ויוצא מעולה, ויש לי נסיון גדול בחלות.
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם לי פעם יצא קצת פירורי כזה.אולי שמתי קצת יותר שמרים בטעות.השתמשתי בשמרים טריים.והבצק נילוש במיקסר.ועשיתי לפי מתכון מדויק שהיה מודפס על אריזת הקמח.מה שכן הקמח היה 100% מלא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני פחות ותיקה בעניין החלות ולא נצמדת למתכון מסוים אבל אני חייבת לציין שדווקא המתכון שבו מוסיפים שמן ואחר כך מים התקבל עם הבצק הנוח ביותר לעבודה.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
7625381


 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לאחרונה כמעט בכל יום נפתח אשכול בנושא חלות, כדאי לבדוק בחיפוש, יש המון טיפים מעולים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה