דרוש מתכון חלות מוצלחות מקמח מלא

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח למתכון מדויק טעים ומנוסה, יש לי בבית קמח מלא 80% של רובינפלד.
תודה רבה!
 

רישל

משתמש פעיל
מתכון קלאסי מצוין, נראה לי לקחתי מפה. לא זוכרת בדיוק ממי:
לא זוכרת למה הוא מיועד מלכתחילה, אני משתמשת בקביעות בקמח 80% של רובינפלד

כוסות מדידה

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
2.25 כוסות מים חמימים
חצי כוס שמן
כף מלח

שמים את הקמח בקערה, עושים גומה ומכניסים את השמרים והסוכר
שמים את המים ומערבבים
מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש
מוסיפים את המלח ולשים כמה שיותר...

מורחים את הבצק בשמן, מתפיחים להכפלת נפח (כדאי ללוש מדי פעם שוב, משביח מאד!)
קולעים, מתפיחים חצי שעה ואופים בחום גבוה.
בהצלחה!
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתכון קלאסי מצוין, נראה לי לקחתי מפה. לא זוכרת בדיוק ממי:
לא זוכרת למה הוא מיועד מלכתחילה, אני משתמשת בקביעות בקמח 80% של רובינפלד

כוסות מדידה

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
2.25 כוסות מים חמימים
חצי כוס שמן
כף מלח

שמים את הקמח בקערה, עושים גומה ומכניסים את השמרים והסוכר
שמים את המים ומערבבים
מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש
מוסיפים את המלח ולשים כמה שיותר...

מורחים את הבצק בשמן, מתפיחים להכפלת נפח (כדאי ללוש מדי פעם שוב, משביח מאד!)
קולעים, מתפיחים חצי שעה ואופים בחום גבוה.
בהצלחה!
חום גבוה זה 250 מע׳?
 

I) AM)

משתמש מקצוען
בקמח מלא ממש חשוב שיצא אורירי ורך
לחלות אווריריות כדאי לעשות אותן גדולות(ורצועות רחבות ולא צרות מדי), ולא להדק חזק בקליעה
לא לאפות מדי הרבה
בלחמניות עגולות-יש שיטה ממש טובה שיצאו רכות ועסיסיות
ובחלות-אם עושים נחש אחד עבה וארוך ומגלגלים אותו לצורת שבלול בלי להדק- החלה יוצאת מאוד רכה
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני אופה קבוע מקמח 80%, אוהבת את הכוסמין יותר מהחיטה
שמה בקערה לפי הסדר:
כף קמח
קילו קמח
2 כפות שמרים
0.5 כוס סוכר
500 מ"ל מים
מתחילה ללוש ואחרי חצי דקה מוסיפה 3/4 כוס שמן

לשה 7-10 דקות במהירות גבוהה
מוציאה לקערה משומנת לשעה וחצי התפחה יפה

טיפ לתוספת עסיסיות: מיד אחרי האפיה למשוח בשמן זית
 

120161

משתמש מקצוען
בחורף ההתפחה איטית במיוחד בקמח מלא
אפשר להדליק חימום בחדר
או להכניס לתנור מכובה עם כלי מתכת עם מים רותחים בתחתית
מוסיף לחות לבצק.
לאחר ההתפחה חובה להוציא את המים מהתנור ואז לאפות
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
המתכון שלי כאן:
 

I) AM)

משתמש מקצוען
משטחים חתיכת בצק קטנה/בינונית למלבן, ואז מחברים באויר (לא על השיש) את 2 הקצוות שלו , ואח"כ גם את 2 הצלעות שנותרו ואת כל הקצוות לצורת עיגול
בעצם משאירים בפנים אויר שגורם ללחמניה להיות מאוד אורירית ולא דחוסה. לכן חשוב לא לגעת בבפנים של הלחמניה אלא רק בקצוות
מקווה שמובן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה