דרוש מתכון חלב שקדים

היפי

משתמש פעיל
בשל המנעות ממוצרי חלב, קניתי כתחליף חלב שקדים, אבל ממש לא טעים לי. ניסיתי עם קורנפלקס, ודייסת קוואקר, ובשתיהם הטעם השונה היה לי מודגש מדי.

האם יש רעיונות לשימוש בחלב שלא יהיה מדי מודגש, או אפילו ייתן ערך מוסף?
חשבתי אולי כתחליף לחלב בעוגה, שהטעם של השקדים "ישדרג", אבל אין לי מתכון ספציפי.

אשמח לכל רעיון, לאו דווקא עוגה.
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
של איזו חברה? של תנובה לטעמי מצוין בקפה, לא מרגישים בכלל טעם שונה. בעיקרון כל דבר שלא החלב הוא הרכיב העיקרי אמור להיות בסדר.
סתם כך, לתנובה יש גם חלב שקדים-קוקוס שהוא עוד יותר טעים והכי קרוב לחלב רגיל
 

יוכבדית

משתמש פעיל
גם אני עם חלב שקדים של תנובה - אלטרנטיב
בתחילה התחלתי עם סויה והוא נוראאאא
אבל השקדים עדין יותר עם קפה - פחות אוהבת עם הקוקוס כי מרגישים אותו....
אבל אם תשאלי אותי - זה טעם נרכש...
 

a Computer

טכנאי מחשבים
D I G I T A L
רק רעיון, חלב שקדים ניתן להכין לבד בבית. אפשר ממש משקדים, יש תהליך מסוים ויש אפילו לקנות מכונה ייעודית!
ואפשר פשוט מחמאת שקדים, שקדיה וכו' (אפילו של קדמה שנמכר במשנת יוסף) להוסיף לבקבוק/קופסא אטומה עם מים כמה כפיות/כפות. אפשר גם חצי כפית או יותר דבש. ולנער היטב. בצורה כזו אפשר גם לשלוט על החוזק ועל הטעמים. יוצא נפלא ובריא גם לנשים במצבים מיוחדים.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
רק רעיון, חלב שקדים ניתן להכין לבד בבית. אפשר ממש משקדים, יש תהליך מסוים ויש אפילו לקנות מכונה ייעודית!
ואפשר פשוט מחמאת שקדים, שקדיה וכו' (אפילו של קדמה שנמכר במשנת יוסף) להוסיף לבקבוק/קופסא אטומה עם מים כמה כפיות/כפות. אפשר גם חצי כפית או יותר דבש. ולנער היטב. בצורה כזו אפשר גם לשלוט על החוזק ועל הטעמים. יוצא נפלא ובריא גם לנשים במצבים מיוחדים.
כשהכנתי ככה משקדיה, לא יצא מרקם מוצלח. יותר הזכיר מים עם רסק שקדים.
יצא לי מרקם טוב הרבה יותר כשטחנתי בבלנדר מוט שקדיה עם מעט מים רותחים, ואח"כ הוספתי עוד מים רגילים.
 

a Computer

טכנאי מחשבים
D I G I T A L
כשהכנתי ככה משקדיה, לא יצא מרקם מוצלח. יותר הזכיר מים עם רסק שקדים.
זה בהחלט תלוי בערבוב. זה חייב להיות ניעור עוצמתי לכמה דקות אפילו, אחרת זה כמו שתיארת. מי שלא מסוגל, בלנד בהחלט עושה את המלאכה היטב.
 

יעל בויאר

משתמש מקצוען
וחלב סויה בטעם וניל?
מהנסיון שלי הוא ממש מתקרב לחלב.
כמובן שאין השוואה, אבל לפחות הוא לא ממש הורס את הקפה..
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אומרים שהכי קרוב לחלב פרה בטעם, זה חלב שיבולת שועל.
למעשה זה נטו עניין של הרגל, מי שהורגל לקפה עם חלב סויה כבר לא טעים לו חלב רגיל....

לפותחת האשכול, אם הבנתי נכון ואת מחפשת מה לעשות עם החלב שיש לך בבית,
תוכלי להשתמש בפנקייקים במקום בחלב רגיל.
 

היפי

משתמש פעיל
מרשימה - תודה, הבנת אותי נכון.
המתכון לפנקייק שיש לי הוא גם עם לבן, יש למישהי רעיון במה להחליף?

ותודה לכולן על העזרה.
קפה אני כמעט לא שותה, בטח לא בקיץ.
ולא נראה לי שאנסה שוב תחליפים לחלב.

ואולי עוד רעיונות לשימוש בחלב שקדים?
 

P.S.

משתמש מקצוען
ואולי עוד רעיונות לשימוש בחלב שקדים?

יש קינוח שאני מכינה לפעמים:
כוס חלב שקדים (240 מ"ל), 1 ריץ, וחבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל - מקציפה הכל יחד, בסוף מערבבת בפנים שברי עוגיות, ומקפיאה.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ואולי עוד רעיונות לשימוש בחלב שקדים?
בעוגות טורט להתשצש בחלב שקדים במקום מים. (בעוגת שוקולד לא יודעת עד כמה יורגש)
ובגדול,
כל מתכון שצריך מים, אפשר לשדרג עם חלב שקדים ויישאר פרווה.
אפשר גם לפרישייק
המתכון לפנקייק שיש לי הוא גם עם לבן, יש למישהי רעיון במה להחליף?
חפשי מתכון בלי לבן. אין לי בשלוף, אבל יש שמלא, ורובם בלי לבן.

ואגב,
זה לגמרי עניין של הרגל אני שותה חלב שקדים , בלי סוכר, והיום לא מסוגלת לשתות קפה עם חלב פרה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה