אני רוצה לעדכן אותך, שהמילים המקוריות של השיר אין בהם מצד עצמם שום דבר רחובי. אבל אני מבין שבציבור הם נתפסים אחרת, ולכן תיקנתי.גם אני בעד מלים מכובדות. בכלל, שירה מטבע ברייתה השתמשה במלים היותר חגיגיות ולא בלשון השוק. העובדה ששירה מודרנית (כמו אמנות מודרנית) ירדה לשפת הרחוב, ובמקומות מסוימים אפילו למטה מזה, לא צריכה להיות לנו סמן דרך.
מעשה שהייה, שמעתי מסבא ז"ל לפני פטירתו.
תשעים וחמש שנותיי הינן לצידי
חלש אני, גם זקני לבן, הדור וכה נאה
השורה הראשונה תמיד שלי
ובהתחשב בגילי ובכוחי, זה כל כך יאה
היה זה אתמול בין הערביים
ישבתי בנוח בתחנה, לנסיעה ארוכה
המתנתי בסבלנות, והנה ארבע מאות ושתיים
יש תדירות, זאת לא הבעיה
האוטובוס עוצר, רציתי לקום ברננה
אך אויה! נשמעת הקריאה בנחרצות
"האוטובוס מלא, יש רק בעמידה
חכו בסבלנות, יש נוסף בעוד 5 דקות"
ולפתע מהחלון ראיתי התלחשוית,
אבך'ציק צעיר וגמרא בידו, כמה נחרד
אוף, יש כאן זקן שרוצה לעלות
עכשיו יצטרך לעמוד, הן תכנן בנסיעה ללמוד
ואו אז צץ לי זכרון קלוש במוח
הן רבי שמעון בן אלעזר כבר אמר
'זקן יראת- מכאן לזקן שלא יטריח'
ומי כמוני רוצה לגרום לשכינה צער??
אז זהו, ישבתי עוד קצת וחיכיתי.
לאוטובוס אחר עליתי
והיה כה נח, וכה נעים
הייתי שלם עם עצמי ללא לבטים
ולמה אני מספר לכם את זה כעת?
שתדעו שלא תמיד צריך לספר סיפורים
הכי קל לתת מוסר לאברכים ולבעלי יכולת
אבל לפעמים הלכות ודינים, יש גם לחלשים...
אני רואה שיותר מדי אנשים לא הבינו את הכוונה של הבלדה, ונתפסו לפרטים. ומשום מה נתפתח לן חיבור תורני בענין קימה למעוברת.ב"ה
שמחתי מאד שמעוררים כאן גם את הצד השני של המטבע
ורציתי להוסיף
מה יעשה אברך שהוא מג"ש בישיבה קטנה שיעור ג' אשר 30 בחורים תחת חסותו וצריך לתת לכל אחד ואחד יחס אוהב וחם ומנסיון האברך הזה יודע שהיות והוא מתכונן לשיעור כמעט כל הלילה ואין לו זמן לנוח, לקח לעצמו אברך זה את הזמן המיוחד הזה שעת הנסיעה בבוקר אשר אורך לו כל יום שעה ואז הוא נח לו ומחליף כח על מנת לבוא לישיבה עם ראש על הכתפיים ועם כח ומוח לתת יחס לבחורים אשר מצפים לבואו וליחסו אליהם, ואם הוא יקום עכשיו מכסאו יהיה זה נזק לשיעור שלו ולתלמידים האהובים, האם גם הוא צריך לקום או אולי אף הוא נמצא במצב "מיוחד" ???
ואם זהו הזמן שהוא מסדר לעצמו את השיעור שהולך למסור ע"י כתיבת ראשי פרקים ואם יוותר ע"ז ויקום כל השיעור הלך, האם גם הוא צריך לקום?
ואם האברך הזה לאחרונה יש לו כאבים ברגליים כשהוא עומד ממושכות ובשנים האחרונות משלם למקום לימים נוראים טבין ותקילין עקב זה שהוא מוכרח מפעם לפעם לשבת ולהרים את רגליו, האם אין הוא במצב "מיוחד"?
וכל האברכים המדוברים האלו שנוסעים מידי יום ביומו נסיעה ממושכת, ומוכרחים לשבת, יש שמגדילים לעשות והולכים מיוחד לתחנה הראשונה ע"מ לשריין לעצמו מקום לשבת עקב הצורך וההכרח למקום ישיבה,
האם זה הוגן שתעלה לה מטרוניתא בתחנה האחרונה, ושהוא יקום בשבילה? ויצטער כל הדרך וכל היום ע"י כן
אולי אם היא במצב מיוחד שגם היא תקדים ללכת לתחנה הראשונה ע"מ לשריין לעצמה מקום לשבת, ושלא יהיה מצב שהיא מקימה אנשים לצער אותם
אני לא מוריד מהערכה הגדולה שאני מעריך את הקמים בפני אשה זקנה או במצב מיוחד או אדם זקן, זהו חסד אדיר וזהו הקרבה גדולה ומסירות נפש וודאי מעדן ומתקן את המידות
אבל מכאן עד לומר שמי שלא קם הוא בעל מידות מושחתות? אני חושב שזה הגזמה, היות ומידות מושחתות לא מסתכלים על התוצאה שקרה כגון שאשה עמדה כל הדרך וזה סיפור מזעזע כל לב, מידות מושחתות נמדדות על הקלות של הבן אדם לעמוד ולרסן את עצמו בהתנהגות האחרת ולא עמד בהם,
אבל לתת מקום לאשה בו בזמן, שהוא יצטרך לעמוד כל הדרך ולפעמים זה יותר משעה ולפעמים הוא בהצטופפות ובברקסים וטלטלות עזות שיעברו עליו מכאן ועד להודעה החדשה, ואח"כ יבוא לעבודה שלו וכדו' מותש וסחוט, אחרי סיוט של נסיעה, (וביודעי ומכירי קא אמינא) ומי יודע כמה אנשים בסביבתו עוד יסבלו היום מהסיפור העצוב הזה
---ובמקום הזה וודאי שאין בזה שלא קם מפניה כדי ליקראות "בעל מידות מושחתות"--
אני לא בטוח שבכל מצב עצת ה' היא "תקום" !
אלא אולי לפעמים הנכון הוא להשאר בבחינת "אוה למושב לו" ונחלתו לא יעזוב"
דוד
דבר ראשון,רק לגרום לאדם לשים לב לאיפה הסברות שלו מוליכות אותו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: