חיסון נגד שעלת בהריון

chayasl

משתמש סופר מקצוען
זה דבר חדש נכון?
מישהי שמעה על זה?
מומלץ?

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
הרופאים ממליצים,
אבל אני יודעת על חברה שלי שעשתה ונהייתה ממש חולה מזה.

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הרופאים ממליצים ואני לא עשיתי

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
העתקתי לך מפורום "ונשמרתם לנפשותיכם" בנושאי בריאות
שמנהלת ד"ר יעל טוקצ'ינסקי באתר "לדעת"

תחקיר זה בא לבדוק ולבחון את המדע עליו מתבססת ההמלצה הגורפת של מש' הבריאות לחסן נשים בהריון נגד שעלת. התחקיר מתבסס רובו-ככולו על החלטות "ועדת החיסונים" (ACIP) של ה-CDC שהמליצה בשנת 2011 לחסן את כל הנשים בהריון בחיסון נגד שעלת, בכדי להגן על תינוקותיהן בחודשי חייהם הראשונים.

השפעת החיסון על העוברים ועל התפתחותם התקינה של התינוקות מעולם לא נבדקה.

יעילות החיסון מבוססת כולה על הנחות תאורטיות ו"תחושות בטן".

בכך את הנשים בהריון במדינת ישראל הופכים לשפנות ניסוי של חיסון שבטיחותו עבורן כמעט ולא נבדקה, בטיחותו עבור עוברן לא נבדקה מעולם, ויעילותו היא לא יותר מספקולציה.

מנתוני ה-CDC בארה"ב עולה תמונה של תחלואה נמוכה יחסית של שעלת בתינוקות, הגורמת למקרה מוות אחד משעלת לכל 200,000 תינוקות (פחות ממקרה פטירה אחד בשנה בישראל). התחלואה בשעלת בנשים בהריון אינה גבוהה משיעורה בנשים שאינן בהריון. יתר על כן, לא נתגלעו סיבוכים אצל נשים בהריון שחלו בשעלת: אין דיווחים על לידה מוקדמת או על סיבוכים בלידה. לא נמצא קשר סיבתי בין תחלואת שעלת של האם בהריון ובין פגמים, מחלות או בעיות התפתחות בעובר.

כשמדברים על חיסון שעלת לנשים בהריון, אין המדובר בחיסון לשעלת בלבד, כיוון שחיסון כזה אינו קיים, אלא בחיסון משולש של טטנוס, דיפטריה ושעלת (Tdap). כלומר, אשה בהריון ש"מתחסנת לשעלת" מקבלת על הדרך עוד שתי "מתנות" בדמות חיסון לדיפטריה (מחלה שלא קיימת בישראל כבר עשרות שנים) וחיסון לטטנוס (שעשוי להיות מיותר אם התחסנה ב-10 השנים האחרונות).

החיסון אושר לשימוש בבני נוער ומבוגרים בארה"ב בשנת 2005, אך לא לנשים בהריון, מפני שהחיסון לא נבדק מעולם בנשים בהריון. הנה מה שכתוב בעלון היצרן של חיסון Adacel של חברת סאנופי-פסטר [עמ' 14, כאן], אחד משני החיסונים המאושרים לשימוש בארה"ב ובישראל:

Animal reproduction studies have not been conducted with Adacel vaccine. It is also not known whether Adacel vaccine can cause fetal harm when administered to a pregnant woman or can affect reproduction capacity.

לגבי יעילותו הצפויה של המהלך לחסן נשים בהריון על מנת להגן על ילודים, קובעת הועדה:

"אין בנמצא ראיות המוכיחות שהעברת נוגדנים דרך השיליה, נוגדנים שנוצרו על ידי חיסון נשים בהריון ב-Tdap, תגן על התינוקות משעלת." (No evidence exists demonstrating whether transplacental antibody induced by Tdap administered during pregnancy will protect infants against pertussis).

לסיכום נשים בהריון ועובריהן פגיעים במיוחד לחומרים זרים ורעילים הקיימים בתרופות, חיסונים, מזון וכו'. עד היום ידענו כולנו שעל כל אשה בהריון יש לשקול בקפדנות איזה תרופה היא לוקחת במהלך הריונה תוך התיעצות עם איש מקצוע. הציפיה מרופאים ואנשי מקצוע אחרים היא לנהוג על פי מידת הזהירות ולא להמליץ על תרופות לגביהן אין פרופיל בטיחות מוכח לנשים בהריון.

המלצת ה-CDC (ומש' הבריאות הישראלי) לחסן נשים בהריון לשעלת מפרה בצורה גסה את כלל הזהב הזה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),

אילה1

משתמש רשום
הייתי בטיפת חלב עם הבן שלי לחיסונים ראשונים והיא שאלה אותי אם קיבלתי חיסון נגד שעלת בהריון וארתי לה שלא והיא אמרה לי שעכשיו הבן שלי צריך לקב 3 חיסונים של שעלת בשביל להגיע למנה אחת שאז זה מתחיל להשפיע (ב3 פעמים לא כולם ביחד ז"א בערך כל חודש) (מקווה שהייתי מובנת)
אם הייתי עושה בהריון אז התינוק היה מחוסן כבר מהלידה
היא אמרה לי שכל מי שאני מכירה שהיא בהריון שאני אגיד לה להתחסן כי זה מאוד מאוד מסוכן
(במחוז ירושלים היו לאחרונה 3 מקרי מוות משעל לא עלינו)
בקיצור הם מאוד מאוד ממליצים להתחסן

chayasl

משתמש סופר מקצוען
האחות בקופ"ח אמרה לי שלתינוק אסור לקבל את החיסון עד גיל 3 חד', לכן אם אני מתחסנת, אז הוא גם מחוסן...
זה משהו שצץ רק בשנה האחרונה, לכן אני חוששת סתם ללכת להתחסן.

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לי הודתה האחות שכל זה עדין במחקר! אני יעשה צעד כזה רק ברגע שיהיו מסקנות ברורות והחלטות, מאד נח לרופאים לדחוף ולהמליץ ולספר ספורים מלחיצים אם לא עושים זאת אבל זה בכלל לא פשוט לדחוף לגוף נגיפים כאלו.

chayasl

משתמש סופר מקצוען
את האמת, שאלתי כמה בצוות שם, ואף אחת לא אמרה לי בצורה חד משמעית "בטח תעשי זה חשוב מאד וחייב.."
אלא סוג של המלצה בעדינות
כנראה לא מרגישות מדי בטוחות לדחוף את זה

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני עשיתי את החיסון,ללא תופעות.
אחד מילדי היה מאושפז שבוע בביה"ח בגלל שעלת, בגיל חודשיים.
כך שהעדפתי לעבור את החיסון מאשר להיות עם תינוק מאושפז.
אני אישית ממליצה.

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י chayasl;1639653:
האחות בקופ"ח אמרה לי שלתינוק אסור לקבל את החיסון עד גיל 3 חד', לכן אם אני מתחסנת, אז הוא גם מחוסן...
זה משהו שצץ רק בשנה האחרונה, לכן אני חוששת סתם ללכת להתחסן.

אני עשיתי את החיסון הזה בהריון
וברוך ד' לא היה שום תופעות לוואי
ובכל אופן עכשיו הילד שלי בן 7 שבועות ועשו לו את החיסון נגד שעלת ממש אתמול
מאחר שהם מאוד חוששים אז הקדימו את החיסון הזה לגיל 6 שבועות
אני יודעת על מישהי שהבן שלה היה עם שעלת ואמרו לה שאם היא הייתה מתחסנת בהריון לא היה חשש לעניין....

mediadesign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני עשיתי בלי שום תופעות לואי, ודוקא הרופאה שלי מאוד המליצה (יש לציין שאני לא קבילתי בילדותי אז אולי בגלל זה)

תרצה613

משתמש מקצוען
אני קראתי את האשכול של יעל טוקצ'ינסקי בלדעת, ובאמת החלטתי שהסיכון גדול מדי ולא התחסנתי
הייתי אצל הרופא השבוע והוא כמעט הרג אותי על זה. הוא אמר שהשבוע נפטרו שלושה ילדים משעלת, והקדימו את החיסונים וכו'. אמר לי שאני חייבת לעשות.
דיברתי עם אחות, ושאלתי אותה אם אין ילדים שקיבלו חיסון והיתה להם שעלת אח"כ (רציתי לדעת אם החיסון אכן יעיל) היא אמרה שכן, יש כאלו שמקבלים, רק בצורה יותר קלה.
רק לחשוב על תינוק פיצפון שמשתעל בלי הפסקה מחריד אותי..

אבל עדיין לא התחסנתי, ואני בדילמה :confused:

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני עשיתי לבן שלי את החיסון לשעלת בשבוע שעבר מפני שממש המליצו לי.. אמרו שבירושלים יש עכשיו וירוס רציני ובמחוז ירושלים נותנים חיסונים מוקדמים ואפילו בלי תור...קבעו לי תור לעוד מנה עוד חודש (במקום בגיל 4 חד' ג"כ בגלל הוירוס..הם אמרו שהם לא רוצים להלחיץ אבל זה מסוכן..זה שיעול שיכול לגרום לחנק)
מה שכן אף אחד לא שאל אותי האם עשיתי את החיסון בהריון...(המליצו לי ולא שמעתי על זה בעבר אז לא עשיתי)

פרפר

משתמש מקצוען
הרופאה שלי מאד המליצה לי, ואני הייתי חשדנית מאד ולא עשיתי. אחרי ששמעתי על מקרה קרוב אלי של תינוק שנדבק בשעלת בגיל כמה שבועות והיה מאושפז המון זמן בטיפול נמרץ, אני כבר חושבת על זה אחרת. המטרה של החיסון היא לחסן את הילוד ואני חושבת שזו ההשתדלות שאני צריכה לעשות. (לתינוקות קטנים שעלת יכולה להיות מחלה קטלנית). ועל ד"ר יעל טוקצינסקי חיפשתי קצת מידע וראיתי שלשיטתה אני לא אמורה לתת לילדי גם חיסונים בסיסיים נוספים, אז צריך להחליט באופן כללי אם הולכים בקו שלה או לא.

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מעניין ילדתי לפני 4 חודשים ולפני הלידה
הרופאה שלי לא אמרה לי כלום בעיניין החיסון לשעלת

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אחינית שלי בת שבעה חודשים עברה בגיל חודשים שעלת
היתה 3 ימים בביה"ח ועד עכשיו כל הזמן משתעלת שיעולים רציניים
מייום ליום הולך ונחלש אבל עדיין רציני

אחותי (לא אם התינוקת...) בהריון עכשיו עברה את החיסון- לא היו תופעות לואי

שבוע שעבר הגעתי עם הילד לטיפת חלב בגיל שנה וחודש לבדיקת רופאה
האחות ראתה שרק עוד שבוע הבן צריך לעבור אץ החיסון ואמרה לי שזה מידי מאוחר והריצה אותי באותה דקה לעשות את החיסון

ממליצה כן לעבור!

פנינה ש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דיני 2013;1639703:
אני עשיתי את החיסון,ללא תופעות.
אחד מילדי היה מאושפז שבוע בביה"ח בגלל שעלת, בגיל חודשיים.
כך שהעדפתי לעבור את החיסון מאשר להיות עם תינוק מאושפז.
אני אישית ממליצה.

אני מכירה אחת שלפני הלידה היה לה שעלת כי לא התחסנה - והתינוק שלה בגיל חודשיים חלה בשעלת-ממש רחמנות עליו
בטח שלעשות חיסון!!!!!!!!!!!!!!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פרפר;1640016:
ועל ד"ר יעל טוקצינסקי חיפשתי קצת מידע וראיתי שלשיטתה אני לא אמורה לתת לילדי גם חיסונים בסיסיים נוספים, אז צריך להחליט באופן כללי אם הולכים בקו שלה או לא.

אני מחכה שיכנס חוק שהורה שלא מחסן את ילדיו בחיסונים המינימליים כמו מחומש לא יקבל קצבת ילדים.

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תינוקות/עוברים לא נפטרים משעלת. הם נפטרים כי ככה השם קצב להם חיים.

מי שחושב שההשתדלות שלו לבריאות היא כן לחסן - שיחסן.
ומי שחושב שההשתדלות היא לא לחסן - אסור לו לחסן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה