חידה למבריקים! (מי שמכיר לא מגלה!!!!)

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
בציור שלמטה, מוצגים ארבעה אנשים שנקברו עד צווארם באדמה. הם לא יכולים לזוז ויכולים להסתכל קדימה בלבד. בין ג' ל-ד' יש קיר שחור שלא ניתן לראות דרכו.
האנשים יודעים שעל ראשם יש 4 כובעים - 2 שחורים ו-2 לבנים - אך הם לא יודעים מהו צבע הכובע שעל ראשם.

על מנת להימנע מתלייה, על אחד מהם לצעוק את צבע הכובע שלו תוך 10 דקות, אך אסור להם לדבר אחד עם השני. במידה והוא טועה, כולם יתלו.

לאחר דקה, אחד מהם צעק את צבע הכובע שעל ראשו.

שאלה: מי מהם צעק? כיצד הוא יכול היה להיות בטוח ב-100% בצבע הכובע שעל ראשו?

זו אינה שאלה מכשילה. אין השפעות חיצוניות ואין בין האנשים שום תקשורת. הם לא יכולים לזוז והם קבורים בקו ישר. ד' ו-ג' יכולים לראות רק את הקיר שמולם. ב' יכול לראות את ג', א' יכול לראות את ב' ו-ג'.

קבצים מצורפים

• 4 גברים.jpg
    KB 15.5 · צפיות: 42

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
להינצל מתליה ;)
או:
שפשוף למוח!

זה הפרס....

YG&K

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יותר פשוט נראה לי או שמרב שאני טפשה אני לא מבינה, ב רואה את א וג שהם לבנים , אז ברור שהוא שחור...

YG&K

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הבנתי את הטפשות שלי...

אשר לב

סופר, עורך וקופירייטר
פרסום וקופי
ב' הוא זה שידע את התשובה
הוא רואה שלג' יש כובע לבן וא' לא צעק את התשובה זה סימן שהכובע שלו הוא לא לבן כי אז א' היה יודע ששלו הוא שחור
לכן הוא מבין שהכובע שלו הוא שחור
מקוה שהסברתי ברור

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
---

ב.

הוא רואה שלג' יש כובע לבן, והוא אומר לעצמו, "אם גם לי היה לבן, א' כבר היה צועק שחור, כי יש רק שני כובעים לבנים, והם על ראשי ועל ראשו של ג'".

והוא ממשיך לחשבן, "כיון שא' לא צעק שחור, סימן שעל ראשי ועל ראשו של ג' אין שני כובעים לבנים. ואם על ראשו של ג' כובע לבן, סימן שעל ראשי כובע שחור".

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אופק רחב;877993:
ב' הוא זה שידע את התשובה
הוא רואה שלג' יש כובע לבן וא' לא צעק את התשובה זה סימן שהכובע שלו הוא לא לבן כי אז א' היה יודע ששלו הוא שחור
לכן הוא מבין שהכובע שלו הוא שחור
מקוה שהסברתי ברור
בדיוק כך חשבתי לפני שראיתי את תשובתך
אשמח לקבל פה עוד כאלה חידות בסגנון, מתאים לי להביא כאלה לשיעור מתמטיקה ..
אשמח שתעלו עוד...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה