מתכון שנשאר עסיסי באחריות:
מתכון מהיר ומעולה: (בהשראת מתכון של בני סיידא)
חזה עוף ביין לבן, פטריות, ובצל.
מרכיבים:
חזה עוף מעוף אחד – חתוך לשניצלים קטנים (בלי לדפוק!)
קמח לקימוח
2 בצלים גדולים – פרוסים לרצועות
5-8 פטריות גדולות (שמפיניון ופורטבלה) – פרוסות עבה. וכל המוסיף - הרי זה משובח.
5 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה – קצוץ גס
עשבי תיבול – מרווה, רוזמרין, טימין, טרגון(אחד מהם או יותר)
כוס יין לבן יבש
כוס וחצי מרק עוף (לגנוב מהמרק של שבת זה בסדר גמור)
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים במחבת כבדה את השמן, לחום גבוה.
מקמחים את חזה העוף בקמח, ומנערים את העודפים
מכניסים את העוף לטיגון קצרצר, עד שהמעטפת שלהן מלבינה.
מוציאים ושומרים בצד במקום חמים.
מטגנים את הבצל למשך כמה דקות, לא נותנים לו להסמרטט.
מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה שתיים.
מכניסים את העוף ואת הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים דקה.
מוסיפים את היין, עשבי התיבול (לא את הפטרוזיליה), מרק העוף, מביאים לרתיחה מבשלים שלוש דקות.
מכניסים את הפטרוזיליה, מחכים דקה ומכבים את האש.
הגשה:
מגישים חם על מצע של אורז לבן.