בשרי חזה עוף שישאר עסיסי בליל שבת

dini pitrkowski

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
לי יש מתכון מטריף:

מטגנים המוןןן בצל!
בינתיים משרים פרוסות חזה בתערובת של פפריקה, אבקת שום, גריל עוף, רוטב צ'ילי... מה שאוהבים...

שוטחים את הבצל בתבנית גדולה, מעל זה מניחים את החזות בשכבה אחת ומעליהן מפזרים פרורי לחם מוזהבים שיכסה את הכל.
אופים 20 דקות מכוסה ועוד 10 דקות פתוח על 200 מעלות.
יוצא טעייייםםםם ובעיקר עסיסי!!!!
היהטעים :) תודה!
 

tailor

משתמש חדש
מתכון שנשאר עסיסי באחריות:

מתכון מהיר ומעולה: (בהשראת מתכון של בני סיידא)
חזה עוף ביין לבן, פטריות, ובצל.
מרכיבים:
חזה עוף מעוף אחד – חתוך לשניצלים קטנים (בלי לדפוק!)
קמח לקימוח
2 בצלים גדולים – פרוסים לרצועות
5-8 פטריות גדולות (שמפיניון ופורטבלה) – פרוסות עבה. וכל המוסיף - הרי זה משובח.
5 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה – קצוץ גס
עשבי תיבול – מרווה, רוזמרין, טימין, טרגון(אחד מהם או יותר)
כוס יין לבן יבש
כוס וחצי מרק עוף (לגנוב מהמרק של שבת זה בסדר גמור)
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים במחבת כבדה את השמן, לחום גבוה.
מקמחים את חזה העוף בקמח, ומנערים את העודפים
מכניסים את העוף לטיגון קצרצר, עד שהמעטפת שלהן מלבינה.
מוציאים ושומרים בצד במקום חמים.
מטגנים את הבצל למשך כמה דקות, לא נותנים לו להסמרטט.
מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה שתיים.
מכניסים את העוף ואת הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים דקה.
מוסיפים את היין, עשבי התיבול (לא את הפטרוזיליה), מרק העוף, מביאים לרתיחה מבשלים שלוש דקות.
מכניסים את הפטרוזיליה, מחכים דקה ומכבים את האש.
הגשה:
מגישים חם על מצע של אורז לבן.
הכנתי בעבר יצא מעדן ברמות!!
עכשיו רוצה להכין שוב אך אין לי כוס וחצי של מרק עוף, אפשר לוותר? להוסיף אבקה? או משהו אחר?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הכנתי בעבר יצא מעדן ברמות!!
עכשיו רוצה להכין שוב אך אין לי כוס וחצי של מרק עוף, אפשר לוותר? להוסיף אבקה? או משהו אחר?
אפשר או לוותר, או להכין מאבקה
 

לאה דבורץ

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בתור אחת שיש לה רק תנור חלבי וטוסטר אובן בשרי קטן ולא נוח אני כמעט לא אופה חזה עוף אלא:
חוץ משניצלים וסטייקים על הפלנצ'ה כמובן,
רצועות חזה עוף, מקמחת, מטגנת ומוציאה מהמחבת ואז מטגנת בפנים בצל ומוסיפה חרדל, דבש ושום כתוש. קצת מים ליצירת רוטב ומחזירה את רצועות החזה עוף להרתחה קצרה. רוטב נוסף הוא במקום חרדל דבש ושום- שופכת פנימה רוטב צ'ילי מתוק וחריף, מים ומכניסה חזרה את הרצועות.
עוד אפשרות זה חזה עוף מוקפץ עם ירקות בכל הוואריציות- בצל+ גזר+ בטטה+ קישוא+ פלפל הכל רצועות דקות+ קוביות חזה עוף. תיבול פפריקה מתוקה וחריפה, מל"פ ורוטב סויה. או בצל+ רצועות פלפל+ פרוסות פטריות חיות+ קוביות חזה עוף. תיבול מל"פ ורוטב סויה.
וחוץ מזה אפשר לבשל במים, לקצוץ לחתיכות קטנות, לתבל ולמלא בלינצ'עס/ טורטיות....
כנ"ל קניתי תבלין שווארמה ואז רק מטגנת המון בצל, רצועות חזה עוף ומעל הכל תבלין שווראמה.
(בתנור אני מכינה בעיקר חזה עוף ממולא בירקות/אורז, או שיפודים עם כל מרינדה שרק עולה על הדעת)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה