מידע שימושי חוסר רגישות של קופת צדקה

מצב
הנושא נעול.

מסתקרן

משתמש חדש
חבר שלי בעל משפחה ברוכת ילדים בלעה"ר עמל קשה לפרנסתו, דא עקא שבחודשים האחרונים פוטר מעבודתו ומתקשה מאוד בפרנסת ביתו.
אולם משתדל מאוד להעלים מילדיו את מצבו הכלכלי, וגם כדי שלא לפגוע במנוחת נפשם.

על פי עצתי הוא מילא טופס בקשה של "קופת הצדקה של XXXXX" והגיש אותה באמצעות הקופה השכונתית שאישרה את הפרטים.

אולם שוד ושבר, אמש צלצל הטלפון בביתו, הילדים שהרימו את הטלפון שמעו הודעה קולית המבשרת "להם" כי הבקשה שהגישו לקבלת סיוע מאת הקופה XXXXX התקבלה, והם זכאים לתווי מזון ב"אושר עד" בסך כולל 900 ש"ח, הבשורה היכתה את הילדים בתדהמה, פני ההורים חוורו והחליפו צבעים כאשר הילדים ביררו האמנם אנחנו מקבלים "מתנות לאביונים" מ"הקופה XXXXX"?? וכדי בזיון וקצף.
אמר לי חברי שהוא "מוחל טובות" ומוותר על התלושים הנ"ל ולא על כבודו ועגמת נפשו, ולו ידע כי כך מתנהלת קופה זו היה מעדיף לסבול דוחק גדול עוד יותר ולא לעבור השפלה זו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
ומה עם קרן טובה וברכה ש80 אחוז מהציבור מקבלים ממנה?
ועוד כל מיני קופות קמחא דפסחא של הכוללים?
האבא צריך להגיד בקלילות: אה, זה הקמחא דפסחא השכונתי. מעולה!
וככה הילדים יקבלו את זה. בקלילות.

רואים חלוקות שכל העיר מגיעה עם רכבים לקחת,
ואף אחד אינו מסמיק או מרגיש לא נח.
(זה גם נושא לדיון)..
אין סיבה שירגישו עכשיו רע עם זה.
מה גם, ש900 שח חד פעמיים בתלושים ממש לא נקרא סכום ענק בהוצאות של ערב פסח
למשפחה כזו..

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
אמר לי חברי שהוא "מוחל טובות" ומוותר על התלושים הנ"ל ולא על כבודו ועגמת נפשו, ולו ידע כי כך מתנהלת קופה זו היה מעדיף לסבול דוחק גדול עוד יותר ולא לעבור השפלה זו.
כמאמר החכם, אנשים לא מתים מרעב אלא מן הבושה...

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לקופת העיר יש לפני החגים אפשרות לתת להרבה מאד משפחות,
משפחות עם נראה לי 5 ילדים ומעלה והכנסות לא גבוהות יכולות לקבל כ 1000 שח,
זה דבר מאאאאד נפוץ,
אני אישית מכירה מלא משפחות כאלה וזה ממש לא בושה בשבילם.
לא אומרת שההתנהלות הזו בסדר אבל שיגיד לילדים שחצי שכונה מקבלת את זה.

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הצורה הכי טובה והכי נכונה, היא לפנות דרך רב הקהילה, שגם אמור להכיר את המקרה, וגם יש לו דרך להגיע לקופת העיר, שבדרך כלל עובדת מול רבני הקהילות, ומחלקת עשרות מליוני שקלים בשנה בכל רחבי הארץ.
ולא ידוע לי על רווח שהיא עושה מכך.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
הצורה הכי טובה והכי נכונה, היא לפנות דרך רב הקהילה, שגם אמור להכיר את המקרה, וגם יש לו דרך להגיע לקופת העיר, שבדרך כלל עובדת מול רבני הקהילות, ומחלקת עשרות מליוני שקלים בשנה בכל רחבי הארץ.
ולא ידוע לי על רווח שהיא עושה מכך.
ואם זה לא עבד

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא הוגשו נתונים בצורה המקובלת, או כל כיו"ב. א"א להסתמך רק על איזה טלפון חד פעמי שעושה מישהו למישהו, שזה הטלפון ה300 שהוא קיבל באותו יום.

שירה 34

משתמש מקצוען
קטע
בדיוק היום אמרתי לבעלי שאנחנו הדפוקים היחידים בשכונה שלא מקבלים עזרה בחג מאיזה קימחא דפסחא וכד'
ולא, אנחנו ממוצעים מינוס...

מה שנשדר לילדים זה זה מה שהם יקבלו,
ובפסח במיוחד שכמעט כולם מקבלים.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הוא צודק 100%
אבל במקום פרוג הייתי כותב/מסביר לקופה את הבעיתיות במשלוח הודעות באופן הזה
אולי יפנימו וישנו את הדרך

איש עברי

משתמש מקצוען
שיקח את הילדים לראות את רכבי היוקרה שמגיעים לקחת מהחלוקות של פסח, הילדים יבינו לבד שגם אנשים אמידים לוקחים לפסח.
כמובן שאין כוונתי להליץ טוב על המנהג הזה, רק שזה יכול להועיל לנשוא האשכול.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חבר שלי בעל משפחה ברוכת ילדים בלעה"ר עמל קשה לפרנסתו, דא עקא שבחודשים האחרונים פוטר מעבודתו ומתקשה מאוד בפרנסת ביתו.
אולם משתדל מאוד להעלים מילדיו את מצבו הכלכלי, וגם כדי שלא לפגוע במנוחת נפשם.

על פי עצתי הוא מילא טופס בקשה של "קופת הצדקה של XXXXX" והגיש אותה באמצעות הקופה השכונתית שאישרה את הפרטים.

אולם שוד ושבר, אמש צלצל הטלפון בביתו, הילדים שהרימו את הטלפון שמעו הודעה קולית המבשרת "להם" כי הבקשה שהגישו לקבלת סיוע מאת הקופה XXXXX התקבלה, והם זכאים לתווי מזון ב"אושר עד" בסך כולל 900 ש"ח, הבשורה היכתה את הילדים בתדהמה, פני ההורים חוורו והחליפו צבעים כאשר הילדים ביררו האמנם אנחנו מקבלים "מתנות לאביונים" מ"הקופה XXXXX"?? וכדי בזיון וקצף.
סיפר לי תלמיד במבוכה שהוא ענה לטלפון בבית ואמרה לו אישה ברוב חוכמתה שימסור לאמא שהסדנא של ה"שלום בית" מתחילה בשעה זו וזו...
הילד שכמובן לא ידע מכלום נכנס לחרדות ולא ידע איך לצאת מזה!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה