חומר בבאורי תפילה לאשרי יושבי ביתך

ריקושלה

משתמש רשום
יש למישהי מוקלט תפילת אשרי יושבי ביתך בלשון הקודש במנגינה??

ממליצה לשים דגש על חיבור רגשי לתפילה הרבה יותר מאשר לבאור המילים.
כמורה בכיתה ב' מלמדת שעור על "אשרי" כך:
סיפור על אישה בתהליכי תשובה שהגיעה לסמינר ערכים ובאותה שבת ישנו ארוע אליו היא מוזמנת כזמרת. היא חושבת לצאת באמצע הסמינר ולהשתתף בארוע אך אט אט עם שמיעת ההרצאות מתחילה להתלבט בענין.
בליל שבת רואה אישה צדקנית, בכיסוי ראש ולבוש צנוע היושבת ובוכה. מניחה שמדובר באחת מנשות צוות הסמינר, וניגשת לשאול אם ניתן לסייע לה.
האישה עונה - את בת בית ואני אורחת - לא תביני...
המתחזקת מבקשת הסבר.
האישה מסבירה: להיות אורחת זה נחמד מאד - אבל לזמן קצר, אחר כך חסרה השייכות. את לא יכולה לפתוח ארונות, להכנס לחדרים בלי רשות וכל התחושה פחות שייכת...
מי שהוא בן בין יש לו יותר עול של מחויבות. צריך לעזור בבית ולהיות שותף אך הוא שייך. זה הבית שלו!
אני - אומרת האישה - אני רק אורחת - אני בתהליכי גיור. אני לא שייכת לעמ"י עדיין. הייתי אמורה לעבור גיור השבוע והנה הגיור נדחה ברגע האחרון - ואני צריכה לחלל את השבת - לכן אני בוכה. את - את שייכת לעמ"י! יש לך את הזכות והחובה לקיים את המצוות. את בת בית ביהדות! אשרי יושבי ביתך! אשרי העם שככה לו!
לאחר הסיפור בהרחבה והעמקה במשל של אורחת מול בת בית, אני פונה לקרוא עם הבנות מתוך הסידור.
מסבירה להן שאנו משבחים לה' בכל האותיות מא' ועד ת'. מתחילה ועד הסוף. ומוצאת איתן את האותיות. ומגלה ב"הפתעה" שאין נ', ומסבירה שזה מכיון שהנ' מראה על נפילה, ומבהירה שהנ' נרמזת בס' - סומך נופלים. ומדגישה את הענין של אמירת "פותח את ידך" בכוונה - שהוא פתח לפרנסה ברווח, כשזוכרים ויודעים שהכל משמים.
וכותבת על הלוח בגדול: "כל האומר תהילה לדוד... מובטח לו שהוא בן העולם הבא". ומלהיבה על כך.
ומשלימים דף עבודה קצרצר. צרפתי.

קבצים מצורפים

• אשרי.docx
    KB 15.1 · צפיות: 20

ריקושלה

משתמש רשום
תודה רבה. ממש מחזק.
חשבתי גם בסוף השיעור לשיר איתן את אשרי. יש לך אותו מוקלט עם מנגינה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה