חום גבוה וחומץ

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שמעתי שיש פטנט להוריד חום לילד באמצעות חומץ בגרביים, יש למישהו מושג איך בדיוק?
דחוף, החום לא ממש יורד מנורופן ואקמול!!!!
תודה

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שמעתי מרופא בכיר (אחרי כמה ילדים שלי שלא מורידים חום מהר) שהעיקר שהחום יורד בטמפרטורה אחת (נגיד מ40 ל39) למרות שהחום נשאר גבוה זה בסדר. כל עוד הילד לא אפטי ולא ישנוני ונותנים לו לשתות

dn

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
תשפכי על הגרב חומץ, אפשר לסחוט קצת ולהלביש לילד. זה עוזר מאד.
את יכולה לשים אותו גם באמבטיה של מים פושרים (כמובן לא מיד קרים אלא בהדרגה)

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי12;1071881:
אני שמעתי מרופא בכיר (אחרי כמה ילדים שלי שלא מורידים חום מהר) שהעיקר שהחום יורד בטמפרטורה אחת (נגיד מ40 ל39) למרות שהחום נשאר גבוה זה בסדר. כל עוד הילד לא אפטי ולא ישנוני ונותנים לו לשתות
זה הענין שהוא משלשל ומסרב לשתות והחום ירד במעלה אחת
גם אמבטיה כבר עשיתי.

Rachel27

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בעבר התנסתי עם חומץ וזה הוריד את החום פלאים
לא שמעתי על גרביים... אמא שלי היתה מורחת לנו את כפות הרגליים, הרגליים וגם בידיים.

אני רק לא זוכרת אם זה היה חומץ רגיל או חומץ תפוחים

shiran a

משתמש רשום
אצל הרופא כבר היית? חום שלא יורד מעיד בד"כ על דלקת (הילד לא חייב להתלונן שכואב לו. יש מושג של דלקת מתפתחת שמקפיצה חום.)

מירה כ

משתמש סופר מקצוען
פעם קראתי שהחומץ מסוכן, אולי כי הוא מוריד את החום יותר מידי?

חברה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אני דווקא מכירה את זה כששמים ערק או אלכוהול (אבל תזכרי שהיום בקבוק אלכוהול עולה 190 ש"ח...) כמובן שלשים כמות קטנה מאד

תאוצה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
צריך מאד להזהר עם חומץ כי זה מוריד את החום בצורה דרסטית מידי, כך אמרה לי מורה לע"ר.

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אכן קבלתי כמה וכמה אזהרות לגבי השימוש בחומץ, לכן, אשמח לשמוע אם יש כמות מסוימת שצריך לשים/אולי לדלל עם מים? או שזה כבר לא יהיה אפקטיבי?
כמו"כ לכמה זמן שמים את זה?

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
חום שלא יורד - סכנה

לביתי היה חום גבוה שלא ירד מספר ימים בסוף גילינו שיש לה דלקת ראות חריפה (דו צדדית) סמויה , אם לא היה לה חום לא היו מגלים את זה בחיים, לכי תבדקי, ממליצה בחום ....

rach

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
לבני היה מקרה כזה שבוע שעבר, בסוף התגלה כדיזינטריה (כמובן שגם שלשל).

אם זה חום מאד גבוה ללא תסמינים נלווים - זה יכול להיות וירוס בשם אדמדמת, שלאחר שהחום יורד יוצאת פריחה בכל הגוף לכמה ימים. הבעיה שמזהים את הוירוס הזה רק למפרע.

הרופא המליץ לי לתת לתינוק-ילד כאשר יש חום גבוה שלא מצליח לרדת בעזרת משככי כאבים, אדויל לילדים שזה כמו אקמולי, נוזלי, והשפעתו חזקה יותר, ואכן הצליח להוריד את החום באופן דרסטי.

Mמשה

משתמש רשום
לגבי אמבטיה-
רופא אמר לי שכשמים את הילד באמבטיה, מים פושרים,
צריך להרטיב לו את הגוף ואז להפסיק-לחכות קצת שהמים יתייבשו ואז להרטיב שוב.
הוא אמר שהמשב רוח קל שיש מהחלון וההמתנה שהמים יתייבשו מוריד את החום יותר מהר.

ניסיתי ואכן זה עזר... (כי לפעמים הייתי עושה אמבטיות וכל הזמן מרטיבה לילד את הגוף ללא הפסקה והיה לוקח המון זמן עד שהחום ירד-אם בכלל...)

רפואה שלימה

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
המון נוזלים!!!!! שלא יתייבש
תדחפי עם מזרק אפי' שלא רוצה, עם מעט מיץ אולי העיקר שיכניס נוזלים. אם לא אוכל ולא שותה הרבה זמן להתייעץ עם רופא רוקח לגבי תוספת מינרלים. שלא יתייבש!

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י album;1072027:
המון נוזלים!!!!! שלא יתייבש
תדחפי עם מזרק אפי' שלא רוצה, עם מעט מיץ אולי העיקר שיכניס נוזלים. אם לא אוכל ולא שותה הרבה זמן להתייעץ עם רופא רוקח לגבי תוספת מינרלים. שלא יתייבש!

או! חיכיתי להודעה הזו!
ילד שמשלשל ולא שותה ממש נמצא בסכנת התייבשות, ח"ו. חייבים לדאוג שישתה, לא חייבים הרבה בבת אחת - כל 10 דקות כמה טיפות, אפשר באמת עם מזרק - לפעמים במנות קטנות זה יותר קל לילד (ולאמא...)

דסי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אולי 'איגלו'? גם קר גם טעים לילדים. לפעמים הם מסכימים גם עם חום
אני נתתי פעם לילדה עם חום טרופית. רק את זה היא הסכימה להכניס לפה

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
בן כמה הילד?
שלשולים שמלווים בחום אכן עלול להיות דיזנטריה ואם מדובר בתינוק קטן (עד שנה כמדומני) אז יתכן שצריך אפילו מיון. (אותי שלחו פעם באמצע הלילה עם ילד ששלשל והעלה חום ובמיון אפ' לא חיכו לתוצאה של הבדיקות - מיד נתנו אנטיביוטיקה) אז אם עדין לא פנית לרופא הייתי ממליצה לך להתקשר למוקד אחיות בקופה ולשאול.

רפואה שלמה
חני

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קודם כל תלוי אם זה ילד או תינוק

אבל לא להיבהל מחום - הקב"ה ברא מנגנון נפלא שבו המערכת החיסונית עובדת במלוא כוחה דווקא כשחום הגוף גבוה. לעומת חיידקים שפוסקים מלהתרבות בחום.

לתת אקמול זה בעצם לחסום את התגובה החיסונית הבריאה של הגוף, ולאפשר לנגיף להתרבות באין מפריע וגם לנדוד לאזורים אחרים בגוף ה"י. למה לעשות את זה?

כשמורידים חום באמצעים טבעיים עדינים נותנים לגוף אפשרות להתגבר, ומונעים את השוק שנגרם עם התפוגגות התרופה (עליה פתאומית ומהירה של חום הגוף מנורמלי לגבוה עלולה לגרום לפרכוסים)

(הנכתב אינו מהווה תחליף לאבחון או מעקב רפואי)

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סליחה מראש אם אני אגעיל מישהו.
(אבל אם עדיין לא הלכת לרופא, אז צריך שמישהו יאמר את זה במקומו...)
דזינטריה אפשר לזהות לפי היציאות.
אם יש בהן ריר וזה נראה כמו ליחה סביר להניח שזה דזינטריה. שאגב יכולה לעבור גם בלי אנטיביוטיקה.
לא צריך להיבהל מהחום ולא משנה כמה הוא ולא כמה ימים.
העיקר זה השתיה ועדיף בכמויות קטנות. וכמובן לשים לב למראה הילד ולרמת פעילותו.

ובכלל בזמן שילשולים לפעמים עדיף להימנע מלתת לילד לאכול בכלל או לתת רק דברים קלים וכאלה שמתאימים לבטן הרגישה.

מוזיקאית

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Mמשה;1072020:
לגבי אמבטיה-
רופא אמר לי שכשמים את הילד באמבטיה, מים פושרים,
צריך להרטיב לו את הגוף ואז להפסיק-לחכות קצת שהמים יתייבשו ואז להרטיב שוב.
הוא אמר שהמשב רוח קל שיש מהחלון וההמתנה שהמים יתייבשו מוריד את החום יותר מהר.

ניסיתי ואכן זה עזר... (כי לפעמים הייתי עושה אמבטיות וכל הזמן מרטיבה לילד את הגוף ללא הפסקה והיה לוקח המון זמן עד שהחום ירד-אם בכלל...)

רפואה שלימה

זה ברור גם למה!!
למה שמשהו רוצה להתרענן\שחם לו הוא שוטף פנים...את שוטפת פנים הרוח מנגבת אותם ונהיה לך נעים..כמו מין מצרמורת שעוברת בגוף והגוף מתקרר..
זה בעצם מה שהרופא התכוון לצמרמרות האלה שגורמות לגוף לנער את החם...
בכל אופן רפואה שלימה !!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה