נכתב ע"י בדיחה;1071972:לביתי היה חום גבוה שלא ירד מספר ימים בסוף גילינו שיש לה דלקת ראות חריפה (דו צדדית) סמויה , אם לא היה לה חום לא היו מגלים את זה בחיים, לכי תבדקי, ממליצה בחום ....
טעות, הצמרמורת היא מנגנון הגנה בפני הקור, לא בפני החום.נכתב ע"י מוזיקאית;1072142:זה ברור גם למה!!
למה שמשהו רוצה להתרענן\שחם לו הוא שוטף פנים...את שוטפת פנים הרוח מנגבת אותם ונהיה לך נעים..כמו מין מצרמורת שעוברת בגוף והגוף מתקרר..
זה בעצם מה שהרופא התכוון לצמרמרות האלה שגורמות לגוף לנער את החם...
בכל אופן רפואה שלימה !!
על כמה מעלות את מדברת?נכתב ע"י רותי בן שימ;1072146:לא צריך סתם להבהיל. ולקבוע קביעות.
חום כמה ימים לא מסוכן, גם לתינוק בן שנה.
ואפילו שבוע ואפילו אם לא יורד עם אקמולי או כל תרופה אחרת.
זה שאצל הבת שלך גילו דלקת ראות זה לא אומר כלום על אחרים.
הכל תלוי בילד ובהרגשת אמו אביו וכ"ו
נכתב ע"י קקטוס;1072168:על כמה מעלות את מדברת?
(ומה קשורה הרגשת אביו ואימו?)
הנקודה היא כזאת:נכתב ע"י רותי בן שימ;1072173:אני מדברת גם על 40 מעלות במשך 4- 6 ימים.
אני אומרת את זה מנסיון עם שני ילדים שלא מורידים חום מאקמולי או נורופן.
ז"א מורידים מ 40 ל 39 ואני רק מחכה שיעברו 4 שעות כדי לתת שוב ובכל זאת החום לא יורד.
בהתחלה הייתי נלחצת ורצה לרופא והתשובה הייתה תמיד: ויראלי. שום דבר, רק לדאוג לשתיה לא קרה כלום. ובאמת אחרי הימים האלו ירד החום ויצאה פריחה שזו הוכחה שזה בעצם היה "כלום".
פעם שכבר כן הלכתי כי אמרו לי שאני משוגעת, הרופא אמר לי למה הגעת? אם אין דברים נלווים כמו נשימות כבדות או חנוקות שיעול נזלת וכ"ו, זה פשוט וירוס או שיניים וכ"ו.
הרגשת אביו ואמו התכוונתי הכרותם עם הילד ועם איך שהוא מתנהג עם חום ובזמן חום.
נכתב ע"י קקטוס;1072174:הנקודה היא כזאת:
לכתוב בפורום דברים בלי פירוט מספיק, זה עלול להטעות אנשים ולגרום להם לחשוב שבכל סיטואציה הם יתנהגו על פי מה שהם קראו.
ייתכן ואת צודקת במקרה שלך, אבל לא בכל מקרה זה נכון, השיקול של "מה יאמר הרופא", הוא שיקול מוטעה, שהרי הרופא שם בשביל לאבחן, אז אין סיבה שההורה הפשוט יעשה את העבודה בשבילו.
שנית, לא תמיד המדחום מדוייק מספיק, ובחום גבוה, ההבדל בין חיים למוות הוא קטן מאוד, חום של 42 מעלות הוא קטלני, בכל מצב.
לכן עדיף להיות "טיפש", ובמקרה של ספק, לנקוט את הכלל של "יש ספק -אין ספק", ללכת לרופא, לברר, ולהיות אחראי, לא תמיד האבחון שלנו מדוייק, אנחנו לא מכירים את כל המחלות ולא תמיד נדע לאבחן את כל התסמינים, לכן ההמלצה הכללית היא, בחום שלא יורד מספר ימים, יש לגשת להיבדק.
נכתב ע"י רותי בן שימ;1072173:אני מדברת גם על 40 מעלות במשך 4- 6 ימים.
אני אומרת את זה מנסיון עם שני ילדים שלא מורידים חום מאקמולי או נורופן.
ז"א מורידים מ 40 ל 39 ואני רק מחכה שיעברו 4 שעות כדי לתת שוב ובכל זאת החום לא יורד.
בהתחלה הייתי נלחצת ורצה לרופא והתשובה הייתה תמיד: ויראלי. שום דבר, רק לדאוג לשתיה לא קרה כלום. ובאמת אחרי הימים האלו ירד החום ויצאה פריחה שזו הוכחה שזה בעצם היה "כלום".
פעם שכבר כן הלכתי כי אמרו לי שאני משוגעת, הרופא אמר לי למה הגעת? אם אין דברים נלווים כמו נשימות כבדות או חנוקות שיעול נזלת וכ"ו, זה פשוט וירוס או שיניים וכ"ו.
הרגשת אביו ואמו התכוונתי הכרותם עם הילד ועם איך שהוא מתנהג עם חום ובזמן חום.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: