חדש: קטרון SD9

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה נושא מאד אמוציונאלי...
בתור אחד שמתמצא בטכנולוגיה ולאו דווקא באורגנים - דווקא התחום שלי הוא יותר מיקסרים דיגיטליים (תבדקו את השם שבחרתי לעצמי...) - אני מכיר את שני הדגמים ואשתדל להסביר לכל אחד את הצד השני- לא כל (ואני מתכוון רוב) מי שבונה על אורגן אחד מכיר את השני.

א. החלפת הצלילים בטיירוס היא באמת יותר קלה.
מה שהם עשו בטיירוס זה לקחת את המקביל של ה"סונג בוק"- שבטיירוס ובקטרון נקרא "רגיסטריישן" ולחסום אותו לשינויים, כלומר שלא יחליף מקצב ולא שום דבר אלא רק צליל, וזה באמת יותר נוח, כי יש להם 8 כפתורים נגישים בכל בנק ולחצני +- כדי לשנות בנקים.
לעומת הקורג שבאמת מסורבל באירוע, צריך לבחור קטגוריה, טאב ושם את הצליל.

ב. בקורג יש STS שזה שמירה של 4 פרפורמנס לכל מקצב, אבל למי שלא יודע גם בטיירוס יש!
זה נקרא OTS (בקורג "סינגל טאץ' סטינגס" ובטיירוס "וואן טאץ' סטינגס") וזה אותו דבר בדיוק.

ג. לגבי הסאונד "הפלסטיק של הטיירוס" זה מן מיתוס מסויים, אחרי שאח שלי (גם בתחום) אמר א"ז למישהו אחד כולם התחילו לדבר על הפלסטיק של הטיירוס, אבל זה כבר נגמר, רוב מי שמנגן בכלי הזה יודע לסדר לעצמו סאונד טוב. (אני זוכר עוד את הימים שחשבתי שסאונד מסתיים באקולייזר. :))

ד. לגבי בניית מקצבים.
בשביל לבנות כמו שצריך בטיירוס צריך מחשב צמוד. קורג בקושי פתחו שתי תוכנות עזר, כי פשוט אין צורך!
כל דבר שתרצה לערוך אתה יכול לבצע באורגן. למחוק/לערוך תו/קונטרולר מסויים/את הכל מבית/כל המקצב/פתיח/מעבר וכו'.
מי שעובד עם טיירוס לומד להסתדר (או שיעוף מהשוק- זה שוק רצחני היום) כמו שכתב גורם בכיר, אבל בקורג לא צריך לחשוב מחוץ לקופסה, אתה מקבל "all in one".
דבר אחר, בטיירוס אין לחצני מעברים. אותם לחצנים משמשים לוריאציות ולמעברים.

ה. סאונדים של האורגן.
אני אישית מעדיף לקרוא להם צלילים.
נשיפה - טיירוס.
בראסים - די שווה.
פסנתר - קורג.
גיטרות סולו - ימהה.
גיטרות אקורדים - קורג.
תופים - בעיקרון קורג, אבל צריך עבודה על הסטים.
סינטי - אין ספק שימהה.
בכל מקרה- היום הרוב דוגמים כך שזה פחות משנה.

ו. לאולפנים (הכנת פלייבק באורגן, לייצא אותו בערוצים ולמקסס שוב)- קורג לוקח, בראשות יענקי כהן.
עד כאן דעתי.
אני מציין שאני בא מהמגזר החסידי וצריך לזכור שצורת העבודה היא שונה.

להזכירכם הנושא המקורי היה הSD9, שאין בארץ- כלי זמר הפסיקו ליבא קטרון אחרי ה"אודיה 5" כמדומני.
אגב, אני משתומם לפעמים על טכניקס (דוד מרדכי הזכיר - למי שמכיר) על העליונות הטכנולוגית שהייתה להם לפני שנים- עד שהם סגרו.
היה לך ממשק קל שכל ילד יכול להבין, ומצד שני האורגן תמך בקונטרולים ואפקטים והיה את ה-DSP שלו- כלים מדהימים. יש לי חלום לדגום אותם ולמכור דגימות. זה יכול לרוץ.
(כרגע ה-X1 בתיקון אז ה-KN6000 פתוח אצלי עכשיו).
לדוד מרדכי,
הרבה זמן חיפשתי מישהו שבנה פעם על X1 ויכול להעריך עבודה עליו. אני מעלה לחוו"ד (באשכול אחר שפתחתי) מקצב שבניתי על X1 ומעניין אותי התגובות. (לא עכשיו- בל"ג בעומר!!)

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שכוייח על התגובה המושקעת.
עם הרוב אני מסכים, אך בשורה תחתונה כמנגן בשמחות ויוצר מקצבים...
לגבי הזכרונות: הסונגבוק בPA4 התפתח בהרבה מבPA3, והוא מאפשר בחירה גם בלחיצת כפתור אחת, בלי מסך.
למעשה יש בקורג רגיסטרציה וכו', רק שזה נמצא בצלילים. כשבוחרים צליל דרך הכפתורים - למעשה בוחרים בבת אחת 3 צלילים לימין, 1 לשמאל, מיקס ואפקטים ועוד המון הגדרות. למעשה זה משנה גם מקצב וטרנספוזיציה, רק שבברירת מחדל הם נעולים. דווקא לצלילים עצמם (החלפת צליל אחד לערוץ) אין כפתורים, בשונה מרוב האורגנים.
בפועל החלפת צליל בתוך כדי נגינה היא לחיצה אחת על הSTS, או אם רוצים גיוון: 2 לחיצות - אחת על הכפתור ואחת על המסך, מתוך הפרפורמנס. (בעקרון גם טאב, אבל שמים את השימושיים בעמוד הראשון)
בעניין המסך מגע שהרבה לא אוהבים כי הוא לא תמיד מגיב טוב - בPA4 המסך הוא כמו של סמארטפון מתקדם. מגיב מצויין ובקלילות. בקודמים אפעס...

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
ואם מדברים על טכניקס, היה לי את KN7000. נראה מליון דולר, גם די קל לבנות בו. הסאונד הכללי הוא בדיוק ההיפך מקטרון, ודי דומה לVA7. הממשק אמנם מאד קל, אבל מתאים לנגינה ביתית. חסר לו כמה כפתורים בסיסיים, שחלקים גם חסרים בטיירוס. גם יש לו מעט מאד זכרון, אפשר לשמור המון על כרטיס SD אבל אי אפשר לנגן מתוכו.
דבר מעניין שיש לו: 8 פיל-אין לכל מקצב! 2 לכל וריאציה.
נלב"ע בפתע פתאום, על הבמה, רגע לפני החופה. יהי זכרו ברוך.

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אבא;2078969:
רגע.. ו? מה עשית?!

טלפונים בהולים לחיפוש אורגניסט פנוי באיזור שיואיל להשאיל את האורגן שלו...

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מי שמסך מגע לא מגיב לו טוב- כנראה שלא שמע על כיול...
יכול להיות שבאמת קצת הגזמתי בזילזול בPA4X. יש בו הרבה שדרוגים מהPA3X והדבר הראשון הוא שלא צריך לשוטט ב-4 תפריטים שונים כדי לשמור. דבר שני ההחלפה של פיידר הבאלאנס ב"נוב". באירוע מאד היה קשה לדייק בפיידר.
בשביל שההבדלים בחומרה (רק חיצוניות...) יהיו ברורים לכולם אני מצרף צילומי מסך מהמדריכים של שניהם:

1- ירוק: STS/OTS שב-PA4X הפך ל-KBS (קי-בוארד סטינגס). לשניהם יש 4.

2- סגול: רגיסטרציה/סונגבוק- שימו לב לנגישות בטיירוס לעומת הקורג שיש צורך ללחוץ על כפתור (KBS list - קצת מוסתר בתמונה) ואז כל אחד הבנקי הצלילים הופך לקיצור. אין גישה לבנק הצלילים בשימוש בזה- ומספר הקיצורים מוגבל לעומת הטיירוס- 8 לחצנים בבנק * לא זוכר כמה בנקים.
{תיקון: בקורג יש ג"כ רגיסטרציה די טובה, "דוד מרדכי" תיקן אותי.}

3- אדום: פרפורמנס- שב-PA4X הפך ל-KBS. יש עדיפות לטיירוס בכפתור "הולד" ל"לואואר".

4- תכלת: בעיה רצינית בקורג למי שרגיל לחסידי. בסגנון החסידי הנגינה ביד ימין אמורה להיות רציפה, והיא יותר חשובה מהאקורדים שאותם (אל תגידו שאמרתי...) כמעט אף אחד לא שומע (רוב האנשים באמת לא מבינים.) לכן אורגניסט חסידי יעדיף להשתמש ביד שמאל לשינויי טמפו, טרנספוזיציה וסינכרו סטארט/סטופ. אבל בPA4X זה בלתי אפשרי (במיוחד בארוך) להגיע לקצה הימני של המקלדת. בטיירוס זה ממוקם באזור השמאלי.

5- צהוב: אין לטיירוס לחצני מעברים. יש אינטרו 1-3, ואריאציות 1-4, ברייק, אנדינג 1-3.
המעברים הם בלחיצה נוספת על הואריאציות.

זהו, אני סיימתי להיום.
רק צריך לשנות את שם האשכול ל"סקירה: טיירוס VS קורג!" ולנעוץ אותו.

קבצים מצורפים

• הדגמה.jpg
    2.2 MB · צפיות: 41

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שכוייח כל הכבוד.
הערה אחת: יש בנקים בסונגבוק. רק קוראים לזה set list. אפשר לעשות כמה שרוצים.
נראה שבכללי המנגנים לקהל הליטאי מעדיפים את קורג, והמנגנים לקהל החסידי מעדיפים את טיירוס.
(כתבתי קהל היעד, כי הרבה פעמים הקלידן עצמו הוא לא מהעדה של הקהל שלו...)

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י דוד מרדכי;2079017:
שכוייח כל הכבוד.
הערה אחת: יש בנקים בסונגבוק. רק קוראים לזה set list. אפשר לעשות כמה שרוצים.
נראה שבכללי המנגנים לקהל הליטאי מעדיפים את קורג, והמנגנים לקהל החסידי מעדיפים את טיירוס.
(כתבתי קהל היעד, כי הרבה פעמים הקלידן עצמו הוא לא מהעדה של הקהל שלו...)

החסידים יותר אוהבים טראנס ודאנס, וטיירוס מתאים לזה עם כל הצלילי סינטי שלו(שלטעמי אני מעדיף צלילי תזמורת ולא סינטים וחשמליים).
אצל הליטאים מנגנים יותר רוק ופאנק.

כמובן יש יוצאי דופן...

e.ch

משתמש צעיר
אחרי שכתבתי תגובה ארוכה במיוחד הכל נמחק לא יודע למה, פשוט לא עלה לאתר.אוף!!!
ועכשיו אין לי כח לכתוב עוד פעם!

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה מצחיק שחתונות ליטאיות הרבה יותר חסידיות מחתונות חסידיות...:)

יש בנקים בסונג בוק?
לא ראיתי, אולי תסביר לי?
אני לא ישבתי על הPA4X, אני פשוט קורא את המדריכים של האורגנים. אני מאמין שאפשר לראות את זה מהצורה שבה אני כותב.
מה קורה בלחיצה על ה-set list?
אני הבנתי שהכפתור סונג בוק זה אותה פעולה כמו בPA3X, וה-set list מפעיל את הקיצורים על הבנקים, וכל בנק הוא STS אחד.

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י e.sh;2079027:
אחרי שכתבתי תגובה ארוכה במיוחד הכל נמחק לא יודע למה, פשוט לא עלה לאתר.אוף!!!
ועכשיו אין לי כח לכתוב עוד פעם!

:):):)תתעודד...:):):)

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י קורג;2079022:
החסידים יותר אוהבים טראנס ודאנס, וטיירוס מתאים לזה עם כל הצלילי סינטי שלו(שלטעמי אני מעדיף צלילי תזמורת ולא סינטים וחשמליים).
אצל הליטאים מנגנים יותר רוק ופאנק.

כמובן יש יוצאי דופן...

נכון. אם כי הקורג שלי עושה דאנסים נהדרים. ולא עם הדגימות של האלסיס, מקובעים!;)
קהל היעד שלי ליטאי בד"כ. נראה שהתקרבותי לרבינו לא עושה מספיק רושם על החסידים האלה, הם צריכים לראות חליפה ארוכה וטירוס:confused:

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י dLive;2079031:
זה מצחיק שחתונות ליטאיות הרבה יותר חסידיות מחתונות חסידיות...:)

יש בנקים בסונג בוק?
לא ראיתי, אולי תסביר לי?
אני לא ישבתי על הPA4X, אני פשוט קורא את המדריכים של האורגנים. אני מאמין שאפשר לראות את זה מהצורה שבה אני כותב.
מה קורה בלחיצה על ה-set list?
אני הבנתי שהכפתור סונג בוק זה אותה פעולה כמו בPA3X, וה-set list מפעיל את הקיצורים על הבנקים, וכל בנק הוא STS אחד.

כשלוחצים על כפתור set list יש מעל הריבועים רשימה נגללת תחת הכותרת list
בפופ אפ אפשר ליצור list חדש

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
תמשיכו, תמשיכו להתקוטט
ואני אשאר בלי שום מידע על הרולנד הזקן שלי :) :) :)
אשכול מוצלח!

יוסי אבגדה

משתמש רשום
לסיכום האשכול (שלא יגמר לעולם) בקצרה:
הקורג הוא כלי למקצוענים עם כל יכולת ה Edit שלו, והסמפלר האיכותי שלו, ולא רק יכולת העתקת קטעים או אקורדים ממקצבים של האורגן עצמו, (קצת הגזמתי, וסליחה על הציניות). והמקצוענים ידעו גם להוציא ממנו גם את הסאונד ה"חם" של הטיירוס, (סליחה, רותח... כמעט נכוויתי).
אגב כבר לפני חודש ו.. קורג הוציאו גירסא לPA4X שיש בה יותר זיכרון בסמפלר ע"י קימפרוס ואפשר להגיע ל750 מ"ב.

בבקשה תעברו על כל האשכול ותראו שזהו הסיכום המדוייק שכולם מודים.

העיקר שכ"א יהנה מהכלי שלו ויפיק ממנו את מירב התועלת.

shalom-m

משתמש פעיל
פרסום וקופי
D I G I T A L
עד עכשיו אני לא התערבתי אבל אני מגיע מאחד הישבות החסידיות ושם כולם אוהבים את הטיירוס בגלל הדאנס עד שהגיע בחור מוכשר עם קורג והצליח להוציא מהקורג אתכמעט כל המעלות של הטיירוס שכתבתם פה
1מקצבי דאנס מטורפים
2קולות סינטי כמו בטיירוס
3סאונד חם כמו בטיירוס
והבחורים פשוט השתגעו ממנו אז הגעתי למסקנה שהכל עניין של תפעול וכיוון מי שיודע קצת אנגלית ויודע לתפעל נכון את האורגן הוא מוציא ממנו דברים יפים לא משנה אם זה ימהה או קורג (אולי הימהה מגיע עם דברים יותר מוכנים לסגנון החסידי)

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
צריך לשנות את שם האשכול ל Korg VS Yamaha

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
האשכול הזה יגמר כשאנשים יוכלו לנגן במקום לדבר על נגינה...

ופעם זה היה בדיוק הפוך.
כולם עברו לקורג, עד שהגיעו ש. לוטרמן וארי פרקש והפכו את היוצרות.
בקשר לסאונד של הקורג, אין אפשרות להגדיר דברים כאלה במילים.
כל הסאונדמנים משתמשים בהגדרות כמו "חם", "צלול", "קריספי" ואפילו יותר מוזרות.
מניסיון שלי באירוע חי זה ממש עבודה לסדר את הקורג שישמע טוב.

ובקשר לבחורי הישיבות החסידיות אני שמח שהעלו את הנושא.
הם לא באמת מבינים מילה אחת.
הם רק יודעים לדקלם מה שהם שמעו אצל המקצועיים.
הם לא מבינים בתדרים, לא במוסיקה, וגם לא ברגש.
זה לא לעניין לערב את דעתם פה, אם כי חייבים להתייחס אליהם יפה שלא יפגעו.
מספיק שלא תהיה לך סבלנות להעתיק לו חתונה, והוא כבר ישמיץ אותך.
כבר שמעתי ממישהו שלקח ציוד הגברה לא מוכר, ובחור צעק עליו "בחתונה שאתה מנגן אצלנו (לא במשפחה, בישיבה שלהם) אתה לוקח מקי!"
הם פשוט כמו עדר, ברוב הישיבות זה סגור את מי לוקחים, ואם מישהו לוקח אורגניסט אחר צועקים עליו שהוא הורס לעצמו את החתונה ועוד שטויות כאלו.

"שמחלע",
למה בדיוק הבחורים אהבו את הטיירוס?
ממה הם "השתגעו" מהקורג?
הם יכולים להסביר לי שגם אני אבין, או שגם הם לא הבינו?

אני זוכר שפעם דיברתי עם בחור שלמד נגינה ועמד לקנות אורגן.
אני המלצתי על ימהה, המורה שלו המליץ ימהה, הבחור רצה ימהה, אבל קנה קורג כי "בישיבה אמרו לו שזה עדיף".

בכל אופן יש כמה שהצליחו עם הקורג בחסידי, אם כי לא הרבה.

דייב

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
דווקא שם האשכול מאוד מתאים, כי אם יש כאן משהו שכולם מסכימים איתו זה קטרון - ממנ"פ אם בחסידי עסקינן אז ברור שמנסים לחקות את קטרון, ואם תשאלו את המקצוענים, הם גם יגידו לכם שהם מתגעגעים לסאונד שלו. ;)
ולמי שאמר שאפשר לעשות את שני הפעולות בשני הכלים, זה ממש לא הנושא, כי גם ההבדל בין פוטושופ לוורד, זה רק עניין של זמן... :eek:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה