חבל"ז, מצטרף לשאלה האם בכשרות ?האם מישהו שמע על הקרן פנסיה הזאת של מגדל באיזה כשרות היא?
ומבחינה "מקצועית" האם שווה לעבור ממסלול S&P500 למסלול נאסדק?לפי מה שאני יודעת אז לכאורה אין לזה שום כשרות כרגע.
השיטה הפאסיבית היא לא לנסות למצוא את התחום וכדו' שבזמן מסוים יניב תשואה גבוהה יותר.ומבחינה "מקצועית" האם שווה לעבור ממסלול S&P500 למסלול נאסדק?
אז צוין.בכתבה מצוין שהמסלול קיבל הכשר
אבל השאלה היא האם לטווח הארוך לא עדיף לקחת את הסיכון של נאסדקהשיטה הפאסיבית היא לא לנסות למצוא את התחום וכדו' שבזמן מסוים יניב תשואה גבוהה יותר.
ולכן אע"פ שמדד S&P 500 ג"כ לא מושלם מהבחינה הזאת, אבל הוא עדיין עדיף ממדד הנאדס"ק.
א. מאותה סיבה שאני לא בוחרת באפל או טסלה וכדו' שהניבו בשנים האחרונות תשואה הרבה הרבה יותר גבוהה מכל מדד שהוא.אבל השאלה היא האם לטווח הארוך לא עדיף לקחת את הסיכון של נאסדק
כיון שלאורך ההיסטוריה התשואה של הנאסדק הכפילה את S&P
לדוגמא הS&P הרוויח ב40 שנה האחרונים 2752%
והנאסדק הרוויח 5097%
נאסד"ק 100 כולל 100 חברות הכי גדולות בארה"ב, אבל זה מיוחד לתחום הטכנולוגיה, זה לא כמו מניית אפל או טסלה לחוד, גם S&P 500 מרוכז באחוזים גדולים של כמה חברות ספורות בתחום הטכנלוגיה.א. מאותה סיבה שאני לא בוחרת באפל או טסלה וכדו' שהניבו בשנים האחרונות תשואה הרבה הרבה יותר גבוהה מכל מדד שהוא.
ב. מדד S&P 500 כולל דיבידנדים שהושקעו מחדש הניב ב40 שנה האחרונות תשואה של 6844%!!
כמה שיותר מפוזר יותר סולידינאסד"ק 100 כולל 100 חברות הכי גדולות בארה"ב, אבל זה מיוחד לתחום הטכנולוגיה, זה לא כמו מניית אפל או טסלה לחוד, גם S&P 500 מרוכז באחוזים גדולים של כמה חברות ספורות בתחום הטכנלוגיה.
התכוונתי שכפי שאני לא בוחרת מניות בפינצטה לפי תשואות עבר או תחזיות לעתיד, כך אני גם לא אבחר מדד מצומצם לתחום אחד מאותה סיבה.נאסד"ק 100 כולל 100 חברות הכי גדולות בארה"ב, אבל זה מיוחד לתחום הטכנולוגיה, זה לא כמו מניית אפל או טסלה לחוד, גם S&P 500 מרוכז באחוזים גדולים של כמה חברות ספורות בתחום הטכנלוגיה.
יש כשרות למסלולים האלו?מצורף עלון מידע.
אגב לא מוצא קרן פנסיה כזאת, כנראה רק קופת גמל.האם מישהו שמע על הקרן פנסיה הזאת של מגדל באיזה כשרות היא?
זה מתחיל בחודש הבא.אגב לא מוצא קרן פנסיה כזאת, כנראה רק קופת גמל.
יש כשרות למסלולים האלו?
לפי מה שאני יודעת אז לכאורה אין לזה שום כשרות כרגע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: