קורונה חדשות חיוביות - קורונה

דודסטו

משתמש סופר מקצוען

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אהרן רבינוביץ: קצב ההחלמה בירושלים גבוה באופן מובהק מקצב ההדבקה. ירידה מובהקת גם במספר החולים החדשים פר יום.

כ-55% מתוך כ-3,200 חולים פעילים נכון לאתמול (היום כ-2,900 בלבד), מגיעים משכונות מזרח העיר. כ-23% חרדים וכ-16% כללי ומעורב.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
העיתונאי אהרן רבינוביץ בראיון אתמול לקו החרדי: "ישנה מגמה התייצבות ברורה בתחלואת הקורונה בירושלים. קצב ההחלמה בי-ם גבוה באופן מובהק מקצב ההדבקה ונרשמת ירידה מובהקת גם במספר החולים החדשים. המגמה התהפכה ומרבית החולים בשכונות הערביות בעוד אצל החרדים הירידה נמשכת. ניתן לזהות שהחולים בשכונות החרדיות צעירים יותר והמבוגרים נשמרים יותר. האתגר הגדול ביותר כרגע אלה חגי תשרי. מספר החולים בקרית בעלז נמצא בירידה משמעותית"

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ישיבת בית מתתיהו צהלה ושמחה
לאחר זמן קיץ אשר נערמו על הישיבה קשיים ומהמורות, עתה היא פותחת את שעריה בבטחה בגיל ובקול זמרה

בתמונה: התלמידים בהיכל הישיבה
1598532515539.png

ראש הישיבה הגר"ב וייסבקר במסירת שיעור כללי
1598532673461.png

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
לאחר עבודת שתדלנות: הנשיא אישר את כניסת כל היהודים עד חצות
נדמה כי לעת עתה באה לסיומה סאגת כניסת היהודים לאוקראינה. יו"ר איגוד הקהילות היהודיות באוקראינה שוחח עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלינסקי וסיכם עמו כי כל היהודים התקועים בשדה התעופה יכנסו למדינה. עוד סוכם, כי כל כל היהודים שיגיעו עד כניסת הצו לתוקף - יורשו להיכנס
חדשות בעולם27.8.2020 | 18:48

88a859d467324608ed48.jpg

נשיא אוקראינה זלנסקי צילום: צילומסך כאן 11

לאחר שעות ארוכות בהן דווח על עשרות יהודים שהגיעו בטיסות מישראל, עוכבו בשדות התעופה באוקראינה ולא הורשו להיכנס למדינה בדרכם לאומן - בשעה האחרונה, לאחר פעילות מדרג הדיפלומטי, הם שוחררו, ויורשו להיכנס למדינה - בכפוף לבדיקת קורונה שלילית.

השינוי הגיע לאור פעילותו של יו"ר איגוד הקהילות היהודיות באוקראינה הרב מאיר סטמבלר, ששוחח בעצמו עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלינסקי וביקש לאפשר את כניסת הישראלים שמיהרו להגיע לאוקראינה קודם הזמן בו הטיל הקבינט את איסור הכניסה.

f4dcd707d6879c8b0730.jpg

חסיד ברסלב בשדה התעופה באודסה. צילום: אומן סטטוס

בהסכמת הנשיא זלינסקי, כל היהודים שהגיעו ושיגיעו לאוקראינה עד הלילה בחצות - אז תכנס לתוקפה ההגבלה על כניסת אזרחים זרים לתוקף - יורשו להיכנס למדינה - בכפוף לבדיקת קורונה שלילית.

כפי שדווח ב'בחדרי חרדים', חסידי ברסלב שהגיעו ביממה האחרונה לשדה התעופה באודסה, סורבו להיכנס למדינה. לפי עדויות מהמקום שהגיעו ל'בחדרי חרדים', החסידים נדרשו לחתום על טפסים שיאלצו אותם לשוב לישראל. עד אז, נאלצו החסידים הרבים המשתוקקים להגיע לציונו של רבם, לשהות בתנאים קשים בשדה התעופה.

נערך לאחרונה ב:

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
יוסי אליטוב: ירידה דרמטית בתחלואה במגזר החרדי. שימו לב לטבלה הבאה. ב-30,7, היינו עם 606 חולים ביום, ואילו בימים האחרונים אנחנו סביב מאה חולים ביום בלבד. כשלוקחים בחשבון את הבדיקות ההמוניות בישיבות, כעשרים אלף עד כה, אנחנו מגיעים לירידה של שמונים אחוז.

1598595738489.png

yoelyoel8

משתמש צעיר
אני רוצה לשתף משהו חיובי שיצא לי מהקורנה...
שנים רבות אני סובל מצינון בלתי פוסק,אמרו זה מוצרי חלב,אמרו לי שזה אלרגיה לאבק...
אבל ראו זה פלא מאז תחלת הקורנה שהתחלתי לשטוף ידים עם סבון בצורה יסודית וריצנית,
הצינון ירד לי ב95%....אני מניח שהדברים קשורים כי אני לא מוצא הסבר אחר....

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני רוצה לשתף משהו חיובי שיצא לי מהקורנה...
שנים רבות אני סובל מצינון בלתי פוסק,אמרו זה מוצרי חלב,אמרו לי שזה אלרגיה לאבק...
אבל ראו זה פלא מאז תחלת הקורנה שהתחלתי לשטוף ידים עם סבון בצורה יסודית וריצנית,
הצינון ירד לי ב95%....אני מניח שהדברים קשורים כי אני לא מוצא הסבר אחר....
אולי כי אתה עם מסיכה?
אם מקור הצינון אלרגי, אז פחות חלקיקים (איבוק של פרחים, קרדיט אבק) נכנסים בעקבות המסיכה. או שנדבקים פחות מאנשים בוירוסים סתם שמסתובבים.
קראתי ראיון עם רופא שטען שבוא לא צופה עליה בחורף ועומס בבתי החולים.
לפי הנתונים שמגיעים מהחצי השני של כדור הארץ שהם בסוף החורף, היו אפילו פחות חולים בשפעת מכל שנה, והוא תולה את זה בחבישת המסיכות ופחות הצטופפות של אנשים.

עוקר הרים

משתמש מקצוען
לפי הנתונים שמגיעים מהחצי השני של כדור הארץ שהם בסוף החורף, היו אפילו פחות חולים בשפעת מכל שנה, והוא תולה את זה בחבישת המסיכות ופחות הצטופפות של
מאוד הגיוני
מקדם ההדבקה של השפעת נמוך בהרבה מהקורונה, אם ההגבלות מורידות את מקדם ההדבקה של הקורונה לבערך 1 השפעת לא תוכל להתפשט באוכלוסייה.
כנראה שהפחד מקריסה בחורף בגלל השפעת לא מוצדק.

yoelyoel8

משתמש צעיר
זה בהחלט אפשרות אני באמת די מקפיד על מסיכה,למרות שלמרבה האבסורד...היכן שאני מתגורר דווקא אלה שהקפידו על מסכה נדבקו בסוף...וגם בתחילת הקורנה לא הקפדתי מי יודע מה על מסיכה אבל הגיינת ידים תפסה אותי כבר מהתחלה אז אני נשאר בצ"ע....;)

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ישראל מנהלת במגעים מתקדמים לפתיחת יעדים נוספים לכניסת ישראלים ללא בידוד-ואחד היעדים האטרקטיביים הוא - תאילנד. בין היתר ישנם מגעים גם עם טייוואן, פורטוגל, הונגריה קפריסין, איסלנד וגיאורגיה.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אליטוב בטוויטר: שימו לב לנתון הבא: על פי המדד החדש של תוכנית הרמזור של רוני גמזו, מבין 29 הרשויות האדומות, מככב רק יישוב חרדי אחד, עמנואל. כל הערים החרדיות יצאו מהגדרת הערים האדומות.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מסתמן: נתניהו עומד להחליט נגד 'סגר' בחגים "התחלואה יציבה"

רה"מ נתניהו מתרחק מאופציית הסגר בחגים הקרובים, אפשרות של סגר אינה רלוונטית גם מפני שמערך קטיעת שרשראות ההדבקה שנבנה כעת בצה"ל עדיין לא בשיאו

נתניהו עם ראשי המפלגות החרדיות // צילום: יונתן סינדל -  Flash 90
נתניהו עם ראשי המפלגות החרדיות // צילום: יונתן סינדל - Flash 90
בעקבות נתוני התחלואה היציבים אך הגבוהים בשבועות האחרונים, מסתמן כי ראש הממשלה נתניהו הכריע נגד סגר בחגי תשרי. בחדשות 12 פרסמה קרן מרציאנו כי נתניהו מאמין שמספר החולים קשה יציב ושמערכת הבריאות יכולה לעמוד בעומס. עוד הוא סובר שסגר לא שווה את הפגיעה הכלכלית הקשה שתגיע בעקבותיו.
בנוסף על כך לפי הפרסום הזה, אפשרות של סגר אינה רלוונטית גם מפני שמערך קטיעת שרשראות ההדבקה שנבנה כעת בצה"ל עדיין לא בשיאו. לכן סוברים הגורמים המקצועיים כי אין טעם להטיל סגר שאחריו תחזור ישראל לאותו המצב. ההערכה היא שמערך קטיעת שרשראות ההדבקה יגיע לשיאו רק לקראת סוף אוקטובר. כל זאת בהנחה שפתיחת שנת הלימודים לא תקפיץ את מספר החולים בצורה דרמטית.
גורמים במשרד הבריאות אמרו כי אחת הדאגות המרכזיות מבחינת התחלואה בישראל מכוונת בימים אלו כלפי המצב בחברה הערבית, שם יש כ-650 חולים בשבוע האחרון. מדובר מספר גדול בהרבה מזה שנרשם בערים החרדיות, והאמונה היא שהסיבה לכך היא בעיקרה בשל החתונות והאירועים המשפחתיים.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ארי קלמן: בתיאום עם שר הבריאות אדלשטיין ופרויקטור הקורונה פרופ' גמזו, מינה רה״מ את השר אלקין לעמוד בראש צוות שרים שיבחן את האפשרות למתווה נסיעה לאומן, תחת הגבלות מחמירות של הרשויות באוקראינה. בצוות חברים שר החוץ אשכנזי, שר הפנים דרעי ושר המדע יזהר שי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  61  פעמים

לוח מודעות

למעלה