קורונה חדשות חיוביות - קורונה III

מצב
הנושא נעול.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אזרחי ישראל,

החשיבה החיובית בתקופת הקורונה היא קריטית עבור כל אחד ואחד מאיתנו, היא הוכחה כיעילה ביותר לניצחון המחלה.

אשכול זה, שלישי במספר, יביא באופן שוטף עידכוני קורונה חיוביים מהמחקרים המתקדמים ביותר, מספרים מעודדים של מחלימי הקורונה שיוצאים כל יום מלוח הבקרה של משרד הבריאות, ועוד שלל כתבות וסקירות מעניינות בגישה חיובית לתקופה הנוכחית.

אנו מצפים שכל מי שיכול לתרום מזמנו ומכוחו, שיגיב ברוח האשכול.

חורף בריא והמשף קריאה מהנה
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מיום ראשון: התחבורה הציבורית חוזרת לפעילות במתכונת כמעט מלאה
0 תגובות
לפי מתווה החזרה לשגרה, יפעלו מיום ראשון ואילך רוב הקווים העירוניים עד לשעה 20:00 בערב. רוב הקווים הבינעירוניים יתוגברו ללוח זמנים מלא על פי אותו מתווה, אך לא יפעלו בשישי ומוצ"ש. האוטובוסים ימשיכו לפעול בתפוסה מוגבלת של עד 50%, וכך גם הרכבת הקלה ורכבת ישראל

בהערכת מצב שקיימה שרת התחבורה, תא"ל (במיל') מירי רגב עם בכירי משרדה, הוחלט כי החל מיום ראשון ה-11 באוקטובר, תחל התחבורה הציבורית לחזור לפעילות כמעט מלאה.

במהלך ימי הסגר עמד מספר הנוסעים הממוצע ביום על כ-700 אלף, בהשוואה לכ-300 אלף נוסעים בתקופת הסגר הראשון. המשרד צופה כי מספר הנוסעים יגדל אחרי החג. לאור נתונים אלה, וכדי למנוע צפיפות-יתר באוטובוסים, החליטה שרת התחבורה לתגבר את פעילות התחבורה הציבורית כבר בשבוע הבא.
לפי מתווה החזרה לשגרה, יפעלו מיום ראשון ואילך רוב הקווים העירוניים עד לשעה 20:00 בערב. ביום שלישי תערך הערכת מצב נוספת לאור החלטות הממשלה הצפויות. השינויים שיגובשו בהמשך להערכת המצב יפורסמו לציבור בהמשך.
רוב הקווים הבינעירוניים יתוגברו ללוח זמנים מלא על פי אותו מתווה, אך לא יפעלו בסופי השבוע (שישי ומוצ"ש). גם מתווה הקוים הבינעירוניים יבחן בהערכת המצב שתערך ביום שלישי ושינויים , אם יהיו, יפורסמו בהמשך. קווים המשרתים מוסדות חינוך, אתרים דתיים ואזורי בילוי שאינם פעילים בימים אלה, יחזרו לפעילות לפי אישור החלטות הממשלה.
האוטובוסים ימשיכו לפעול בתפוסה מוגבלת של עד 50%, וכך גם מוניות השירות, הרכבת הקלה ורכבת ישראל. הנסיעה ברכבת ישראל תתאפשר רק באמצעות הזמנת שובר נסיעה מראש.
"אנו מזכירים לציבור לשמור על כללי הזהירות למניעת תחלואה, להקפיד על עטיית מסיכה כל זמן השהות באוטובוס ובתחנה, ולשמור מרחק זה מזה", נמסר ממשרד התחבורה.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
שר הביטחון כרע על ברכיו כדי לדבר עם חולה קורונה חרדי
במהלך סיור במחלקת הקורונה התת קרקעית ברמב"ם הפתיע ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ כשכרע ברך כדי להאזין לחולה חרדי המאושפז במחלקה. הוא התעניין בשלומו ואיחל לו בלבביות בריאות איתנה ושלימה

בריאות / קורונה13.10.2020 | 09:59

e26cc03be10cf908d292.jpg


בני גנץ במחלקת קורונה של רמב"ם צילום: דוברות בית החולים

שר הביטחון בני גנץ קיים ביום ראשון ביקור במחלקת קורונה של בית החולים התת קרקעי של רמב"ם בחיפה שהוסב למתחם קורונה מבודד לעשרות חולים. במסגרת הסיור בין המחלקות הבחין בגבר חרדי מבוגר תושב הצפון שיושב על כסא מיוחד, הוא ניגש אליו כרע לידו והתעניין במצב בריאותו והיכן נדבק.

כזכור מחלקות 'כתר' צה"ל הוקמו כחלק ממבצע 'שבט אחים' והצטרפו למחלקות בית החולים רמב"ם בטיפול בחולי קורונה.

מחלקות הקורונה מופעלים על ידי כ-100 אנשי צוות רפואי צבאי הכוללים רופאים ורופאות, אחים ואחיות, חובשים, חובשות וסגל רפואי נוסף מתוך מערך הרפואה הצבאי הסדיר של חיל הרפואה.

במהלך השבוע החולף, עברו אנשי הצוות הרפואי הצבאי הכשרה מקצועית ומקיפה על ידי סגל הקריה הרפואית ברמב"ם, שהותאמה להנחיות משרד הבריאות. ההכשרה כללה תכנים עיוניים ומעשיים אשר הכינו את הצוותים לטיפול בחולי הקורונה העתידים להגיע למחלקות באופן המקצועי והאנושי ביותר.

eed45ba0b4f2d6273313.jpg
גנץ בסיור. צילום: דוברות ביה"ח רמב"ם.

ביום ראשון התקיים מעמד חניכת המחלקות הצבאיות 'שבט אחים' לטיפול בחולי קורונה בבית החולים רמב"ם, בראשות שר הביטחון בני גנץ, שר הבריאות יולי אדלשטיין, סגן הרמטכ"ל אלוף אייל זמיר, קצין הרפואה הראשי תת-אלוף פרופסור אלון גלזברג ומנכ"ל בית החולים רמב"ם, ד"ר מיכאל הלברטל. אך הרגע שתפס את עדשת המצלמה של צלם בית החולים, היתה של בני גנץ כורע ברך ומתעניין בשלומו של חולה חרדי מבוגר.

dad3ec5f660666fd3fc4.jpg
גנץ כורע כדי להתעניין במצב החולה.

מצה"ל נמסר לאחר הביקור, כי חיל הרפואה הינו חלק ממערך הבריאות הציבורי והלאומי ויסייע למערך זה ככל שיידרש לכך. צה"ל רואה במשימה זו שליחות וחשיבות עליונה ובעזרת סגלי הרפואה, אשר נבחרו בקפידה, נערכו למשימה במהירות יוצאת דופן, ותוך שיתוף פעולה הדוק עם בית החולים רמב"ם, יוענק הטיפול הרפואי הטוב ביותר לאזרחי מדינת ישראל.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
איש התקשורת החרדי: "האשפוז הביתי הציל את אבא"

איש התקשורת החרדי אבי מימרן מצדיק את האישפוז הביתי של ארגוני החסד החרדים ואומר כי האישפוז הביתי הציל את אביו ממחלת הקורונה "ברוך ה' המצב של אבא שלי היה טוב והוא אדם בריא בסך הכל וללא מחלות רקע".


אבי-מימרן-30q3jdgwo2vxzhoo7c75l6

בעקבות הפרסום בחדשות 12 אודות מערך האשפוז הביתי של עסקני 'מאה שערים', סיפר איש הרדיו החרדי אבי מימרן כיצד האשפוז הביתי שהוענק לאביו המבוגר על ידי ארגון 'חסדי עמרם' הציל את חייו.
"הרעיון הזה עשוי לעשות מהפכה בכל ההסתכלות שלנו על מאושפזי הקורונה, שישליך גם על מיליוני אזרחים בריאים. אנחנו נמצאים כרגע בסגר בגלל שברגע שעוברים את הקו האדום של מספר הנדבקים, עולה חשש שמערכת הבריאות תקרוס ולא תהיה מסוגלת להכיל את כמות המאושפזים – ולכן עושים סגר", אמר מימרן לרדיו 'קול חי'.
הכתבה מתוך חדשות 12:


מימרן העניק הצצה על מה שקורה במחלקות הקורונה בבתי החולים. "חולה שמתאשפז בבית החולים נכנס למחלקת קורונה שהיא סגורה לחלוטין ומבודדת. לרוב, מי שמגיע למחלקה הזו אלו האנשים המבוגרים, גם אדם מבוגר שמגיע למחלקת קורונה רוב הזמן הוא בסך הכל הוא נמצא שם תחת מעקב. נותנים לו תמיכה נשימתית אם צריך, אנטיביוטיקה, עושים לו בדיקות בערך פעמיים ביום, וחלילה אם המצב שלו ממש מדרדר והוא זקוק להנשמה – אז בית חולים זה המקום.
"אבל אדם שמאושפז שם, הוא נכנס למצב נפשי מאוד ירוד וקשה כי הוא לבד, רוב הקשישים גם לא יודעים לתקשר באמצעות הטכנולוגיה וכדומה והם לא נמצאים בסביבה הטבעית שלהם וזה משפיע על המצב שלהם".
מימרן סיפר כיצד התוודע לארגון. "לפני חודשיים שלושה אנחנו מקבלים את הבשורה שאבי מורי בגילו המתקדם, מעל 80, אובחן כחולה קורונה. כמובן שזה מלחיץ מאוד כשמדובר בגיל הזה. התחלתי לעשות בירורים מה הדבר הכי טוב והכי נכון לעשות על פי ניסיונם של אחרים.

"דיברתי עם יועצים רפואיים ואנשים שונים והגעתי לבסוף לרב יצחק מרקוביץ, יהודי ירושלמי ממאה שערים, איש היישוב הישן. כשאתה מדבר איתו בטלפון אתה בכלל שואל את עצמך 'מה הוא מבין בתחום הרפואה ואיך זה קשור אליו', ואתה פתאום מגלה מערכת אדירה של תמיכה רפואית בבתיהם של חולי הקורונה המבוגרים".
בדבריו תיאר עד כמה מקיף המערך הרפואי הנמצא בארגון. "סיימתי איתו את השיחה אחרי חצי שעה-שעה הגיע לבית של ההורים שלי רופא, ביצע בדיקות דם ושלח את זה למעבדה רשמית של משרד הבריאות, קיבל תשובות תוך שעתיים-שלוש ועל פי התשובות האלה נתן דיאגנוזה מסודרת ואמר מה צריך לעשות, ומיד הם ב'חסדי עמרם' שולחים לך לבית בלוני חמצן, מחוללי חמצן, סיטורציה, מד לחץ דם. כל מה שצריך.
"זה מכשירים ותרופות שאם עובדים איתם נכון מצליחים לשמור על החולה ועל איזון בגוף שלו כדי לא להגיע למצב שיזדקק להנשמה. ברוך ה' המצב של אבא שלי היה טוב והוא אדם בריא בסך הכל וללא מחלות רקע".
"יש איזושהי נקודה קריטית שאם עוברים אותה צריך להתאשפז בבתי חולים. הקו האדום הזה הוא מאוד רחוק – הוא לא קורה ברגע. אם מדובר באדם עם מחלות רקע מאוד קשות ונמצא ממש בסיכון והמצב שלו יכול לדרדר בחמש דקות – אז יתכן שעדיף בית חולים. אבל רוב האנשים בגיל המבוגר אומנם יש להם איזה מחלה אחת או שניים, אבל אם מתחזקים נכון את כל מערכות הגוף כל הזמן אז לא מגיעים לנקודה האדומה הזו. ברוך ה' אחרי שלושה שבועות של אשפוז ביתי עברנו את זה ואבא החלים לגמרי. מאותו רגע התמסרתי לעניין הזה".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ירידה של 40% במספר המאומתים מהציבור החרדי בירושלים; רק שתי שכונות אדומות
ירושלים
קורונה
0 תגובות
ל'מקומי JDN' נודע כי מהנתונים שהוצגו בביקור גמזו ונומה בעיריית י-ם עולה עוד כי כל השכונות החרדיות בבירה מוגדרות ירוקות, צהובות וכתומות למעט רמת שלמה ונווה יעקב שעדיין מוגדרות אדומות, נווה יעקב קרובה להפוך לכתומה. ליאון: "להשמיש פארקים וגנים לטובת הלימודים"

פרויקטור הקורונה הלאומי פרופ' רוני גמזו והממונה על הקורונה בציבור החרדי האלוף במיל' רוני נומה הגיעו היום (שלישי) לדיון על מצב הקורונה בעיר ירושלים יחד עם ראש העיר ירושלים משה ליאון והצוות העירוני.
ל'מקומי JDN' נודע כי מהנתונים שהוצגו במהלך הביקור עולה כי יש ירידה של ארבעים אחוז במספר המאומתים בקרב הציבור החרדי בירושלים. וכי כל השכונות החרדיות בירושלים מוגדרות ירוקות, צהובות וכתומות לפי מודל הרמזור של משרד הבריאות למעט שתי שכונות שעדיין מוגדרות אדומות: רמת שלמה עם נתוני תחלואה הגבוהים בבירה ושכונת נווה יעקב שמוגדרת אדומה אך קרובה להפוך לכתומה.
מגמת התחלואה בעיר ירושלים ממשיכה לרדת. מספר החולים נכון להיום עומד על 5773 מאומתים. כאמור, השכונות היחידות המוגדרות אדומות בעיר הן רמת שלמה ונווה יעקב. שיעור המאומתים בשבוע האחרון עומד על 10.9 בכלל האוכלוסיה. כאשר באוכלוסיה הכללית ובמזרח העיר הנתון הוא 6.6%

ראש העיר ירושלים, משה ליאון אמר בדיון: "ישנה מגמת שיפור בכל המגזרים בעיר. במזרח העיר ישנו שיפור משמעותי מאוד. ביקשתי מפרופ גמזו שיאפשר לבתי המלון בירושלים להיות הראשונים שתקבל מכשירי סופיה לצורך פיילוט שיאפשר פתיחת התיירות בעיר".
בנושא העסקים הקטנים אמר ראש העיר: "אני מבקש לפתוח את העסקים הקטנים כמה שיותר מהר. הפגיעה בכלכלה היא עצומה". עוד אמר ראש העיר לגמזו: "אני מודה לך בפני כולם על עבודתך הנהדרת, אני מקווה שתישאר בתפקיד כמה שיותר. בנוסף אני רוצה להודות לרופאת המחוז ולפיקוד העורף שעושה עבודת קודש למיגור התחלואה בעיר".
לגבי החינוך הוסיף ראש העיר כי "צריך למצוא פתרונות חילופיים ללימודים בכיתות הגבוהות. בירושלים יש הרבה פארקים וגנים ואנחנו מוכנים לקחת אחריות להשמיש לטובת הלימודים. אסור להפקיר את הילדים. תנו לנו את הסמכויות ואנחנו ננהל את הלימודים בהתאם להנחיות".
בנוסף ראש העיר ביקש מפרויקטור הקורונה רוני גמזו שירושלים תהיה הראשונה שתקבל את מכשיר הסופיה לבדיקות קורונה מהירות (תוך 15 דק) עבור בתי המלון במטרה לפתוח באופן בטוח.
פרופסור רוני גמזו אמר בביקור: "ירושלים מתנהלת ברמה של מדינה. זה העיר הכי מורכבת בארץ, והיא מתנהלת ברמה בין לאומית. בכל ביקור אני מתרשם מהמקצועיות של העירייה והיכולת שלה לטפל בכל המגזרים בצורה מקצועית עם פתרונות ייחודיים שמקרינים על כל הארץ. הנתונים שהצגתם פה, הם נתונים שאין לי אותם ברמה הלאומית. אני לומד מכם הרבה".
גמזו הוסיף: "רוצה להגיד שאפו גדול לראש העיר על ניהול האתגר הזה. יצרתם באמצעות שיטת ניהול ייחודית, אפשרות לשלוט במצב, עם סיוע בשכונות, בערבות הדדית, ועל זה כל הכבוד".
גמזו סקר את ההתמודדות עם הנגיף ברמה הלאומית: "אחרי שלושה שבועות של סגר יש עדיין 3000 חולים בתנאים של סגר הדוק. נשארו עוד שלושים ערים אדומות בהם יש קושי לרדת ברמת התחלואה. יש שכונות בירושלים שנמצאות בצבע האדום. המשימה שלנו להמשיך לרדת. יש שכונות שזה מורכב בהם, אבל אם הצלחתם במזרח העיר, אין דבר שגדול עליכם".
"צריך להגביר את הבדיקות, זה יעזור להוריד את מקדם ההדבקה. יש אנשים שמרגישים בריאים והם חולים ומפיצים בטעות את המחלה.
מבחינתי בירושלים לא צריך הפניה לבדיקות. שיעשו כמה שיותר בדיקות". בנושא החינוך הוסיף גמזו: "יחד עם שר הבריאות ומשרד החינוך אנסה למצוא דרך לפתוח את מערכת החינוך מוקדם יותר בהתאם למודלים שהצגתם".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ההערכה: בשבועיים הקרובים תיראה ירידה בעומס בבתי החולים
דו"ח של חוקרים מהאוניברסיטה העברית מצביע על ירידה מהירה בתחלואת הקורונה וממליץ לבצע מיד התאמות להקלת הסגר תוך מניעת מעבר ממוקדי התפרצות למקומות עם תחלואה נמוכה
מערכת דוקטורס אונלי13.10.2020, 15:26
מחלקת קורונה בישראל. צילום: נתי שוחט/ פלאש 90
שתפו
תגובות
הדפיסו
שלחו במייל
בימים האחרונים נצפית ירידה מהירה הן של חולי קורונה קשים והן של מאומתים, כאשר בהנחות סבירות ייקח יותר משבוע עד לביסוס מקדם הדבקה של 0.8. כך קובע דו"ח חדש של צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית ו"הדסה" שמדגיש: מספר הנדבקים הנמוך כמו גם מקדם ההדבקה הנמוך של הימים האחרונים עלולים לנבוע מתת דגימה ולכן יש להיזהר מאופטימיות יתר.
על מנת להגיע לרמות נשלטות של תחלואה נדרש ייצוב של מקדם הדבקה נמוך (0.8 ומטה) למשך מספר שבועות. המשך ירידה בתחלואה בהתאם לדינמיקה הנוכחית יוביל לסך כולל של כ-2,500-3,000 נפטרים עד המחצית השנייה של נובמבר, נכתב בדו"ח.
לצד זאת מציינים החוקרים כי צפויה ירידה משמעותית בעומס בבתי החולים בשבועיים הקרובים. "רצוי וניתן לייצב שגרה שתאפשר המשך ירידה מונוטונית בשבועיים הקרובים", הם ממליצים. "שגרה זו יכולה לכלול פתיחה מדורגת ומושכלת. בנוסף, יש צורך בהגברת ההסברה, הקפדה על עטיית מסיכות ומניעת התקהלויות במקומות סגורים. ירידה בכמות החולים תאפשר ייצוב מקדם הדבקה נמוך".
בהתאם לנתונים, על מנת לאפשר ייצוב שגרת חיים גם בזמן ההתפרצות ולאור ניסיון תחילת מאי וסגר ראש השנה, החוקרים ממליצים: להחזיר לפעילות את מערכת החינוך בכיתות נמוכות בקפסולות בלבד, הכוללות הפרדת סגל (בשונה ממה שבוצע בעבר); החזרת פעילות משקית ללא קבלת קהל, ללא התקהלויות וללא החרגות. לדבריהם, ניתן לבצע התאמות בסגר הנוכחי שלא צפויות להביא לשינוי משמעותי במקדם ההדבקה.
עוד לפי החוקרים, יש יתרון בהקפדה על המשטר הנוכחי במוקדי התפרצות. ניתוח נסיעות מערים אדומות מראה כי הקפדה כזו דורשת יישום של הפרדה המונעת מעבר בין מוקדי התפרצות לאזורים סמוכים (לדוגמה בין בני ברק לרמת גן) למניעת זליגה של הדבקה.
עוד מומלץ שימוש בבדיקות וניטור הדבקה ייעודי לצורך זיהוי קשר ישיר בין פתיחה להתפרצויות ולצורך אפשור של הקלות, דוגמת ניטור הדוק של צוותים בגנים ובתי ספר, בדיקות של בעלי חנויות וכל מסגרת אחרת עם פתיחתה.
על המסמך חתומים פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית ופרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה יחד עם פרופ' רונית קלדרון-מרגלית מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטה העברית בירושלים ו"הדסה" ופרופ' רן ניר-פז מבית החולים הדסה.
 

פסגות

משתמש מקצוען
רופא בכיר ל'בחדרי חרדים': השיטה החרדית - רפואת העתיד
על רקע סערת החשיפה לפיה חולים חרדים מטופלים בבתיהם, אומר רופא בכיר כי "אם אכן החולים מטופלים בבתיהם כשהם מנוטרים תחת השגחה של רופאים - זו בדיוק השיטה היעילה שאולי מסבירה את התמותה הנמוכה יחסית בציבור החרדי" • הוא קובע: "זו בדיוק רפואת העתיד"
בריאות / קורונה13.10.2020 | 15:15

c2bd81cf304bd06e27d7.jpg


חולה מטופל בביתו באמצעות חמצן צילום: צילומסך

ימים לאחר חשיפתו של הכתב יאיר שרקי בחדשות 12 לפיה חולים חרדיים רבים ("מאות", כפי שפורסם בכתבה), חלקם הגדול כאלו שמוגדרים כחולים קשים, מטופלים בבתיהם ואינם מפונים לבתי החולים - ומתברר כי הכתבה שביקשה אולי להציג את הציבור החרדי כמי שמתנהל כ'מדינה בתוך מדינה' דווקא מציגה אותו באור חיובי. מאז הפרסום, ניכרת התעניינות רבה מצד חלקים רבים בציבור המבקשים לדעת כיצד המערכת הזו פועלת, ומה גורם לכך שיהודים מוכנים לעשות הכול עבור חולה שהם לא מכירים, ובלבד שחייו ינצלו.

התופעה גררה עמה גינוים רבים, ובעיקר פניות לבתי החולים שם מבקשים בני משפחות של חולים לברר האם יש להם אפשרות לטפל בחולים בבתיהם - דבר שכמובן לרוב בלתי אפשרי כאשר החולה מוגדר כמצב קשה או כמי שעשוי להגיע להידרדרות חלילה. במקביל, דאגו רופאים בכירים, ביניהם פרויקטור הקורונה הפרופ' גמזו, להבהיר כי אין תחליף לבתי החולים וכי הטיפול הביתי מהווה סכנה. דווקא שר הבריאות, יולי אדלשטיין, פרסם הודעה שבה הצדיע לתעשיית החסד שפורחת במגזר החרדי אם כי גם הוא הצביע על הצורך שלא לדלג על הרפואה הממוסדת.

אך בתוך המהומה, יש מי שלא מתבייש להודות שהשיטה הזו היא פשוט מצילת חיים. רופא בכיר, פרופסור נודע, שביקש שלא להתראיין בשמו, אומר היום ל"בחדרי חרדים" כי "צפיתי בעניין רב בכתבה, ואני יכול לומר - בהסתייגות המתבקשת כמובן - כי אם אכן הפעילות היא כפי שהדבר מתואר בכתבה, שהחולים אמנם שוהים בבתים אך מנוטרים באופן רציף בידי רופאים שיודעים לשים את האצבע על הגבול ולומר מתי הוא הרגע שבו יש לבצע פינוי מיידי לבית חולים או לפחות למרפאה, הרי שזו בדיוק השיטה היעילה ביותר לטיפול בחולים".

אם לא די בכך, אותו פרופ' אף מוסיף כי "אין ספק שהיום החולים המטופלים במחלקות הקורונה זוכים לטיפול מיטבי, ברמה הגבוהה ביותר, כשאזרחי ישראל יכולים רק להודות על כך שהם זוכים למערכת רפואה ציבורית משופרת שאפילו אזרחי ארה"ב לא זוכים לה. עם זאת, עם כל הכבוד למערך הרפואי, עדיין יש לזכור שהחולה שוכב במחלקה מבודדת, הוא מנוטר מרחוק דרך מסכים, רופא ואחיות נכנסים אליו פעם פעמיים ביום כשהם ממוגנים ולבושים כחייזרים, והתחושה הזו לא משפיעה על מצב רוחו. שלא לדבר על כך שכאשר הוא נזקק לסיוע הוא יכול למצוא את עצמו ממתים שעה ושעתיים לכוס מים, והדבר לא נעים, וזאת בלשון המעטה".

"לתחושה כזו" הוא אומר, "ישנה השפעה ישירה על המצב הבריאותי. וכאשר החולה מטופל בבית, בסביבתו החמה והתומכת, הוא נהנה משתי העולמות: הוא אינו מנותק ומבודד והוא זוכה למעטפת של תמיכה חמה כשהוא לא מנותק מסביבתו הטבעית. ומאידך, הוא זוכה לניטור רפואי כשזהו חלק בלתי נפרד מהחבילה. אם אכן לצד התמיכה הביתית ישנו מעקב רציף ומקצועי ומוסדר של רופא, כשאני מדגיש שמדובר בשירות מוסדר, עם רישום לפרוטוקול וניהול תיק ולא במשהו פיראטי, הרי שזו הנוסחה הטובה ביותר לריפוי".

הוא אף מוסיף ש"אם אכן הפעילות מתנהלת בצורה זו, אני חושב שיש בכך תשובה לשאלה מדוע התמותה בציבור החרדי נמוכה יחסית, וזאת על אף ההדבקה הנרחבת שחווה המגזר החרדי".

לסיום הוא מתייחס גם לפרסומים, שהוכחשו, לפיהם רבנים ואדמו"רים ידועים טופלו בבתיהם וכך צלחו את המחלה והוא אומר כי "שוב, איני נכנס לגופו של עניין, אבל אם אכן הטיפול בוצע בסביבה ביתית ותוך מעקב רציף ומסודר של רופא שבכך מנע אשפוז אך בה בעת ניטר את המצב הרפואי, הרי שזו בדיוק רפואת העתיד שאנו שואפים אליה. יתכן מאד, ובעקבות הקורונה שכידוע הביאה עמה גם פריצה של טכנולוגיות מתקדמות, בעיקר בתחום הרפואה מרחוק (טלרפואה), נראה גם פריחה והתקדמות בתחום אשפוזי הבית כשכך נרוויח מכל הבחינות: גם חולים המטופלים בבתיהם והם נהנים מהחיבור הביתי, גם פחות חשיפה לזיהומים, וגם חיסכון בעלויות הגבוהות שבהן כרוך האשפוז בבתי החולים".
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
איש התקשורת החרדי: "האשפוז הביתי הציל את אבא"

איש התקשורת החרדי אבי מימרן מצדיק את האישפוז הביתי של ארגוני החסד החרדים ואומר כי האישפוז הביתי הציל את אביו ממחלת הקורונה "ברוך ה' המצב של אבא שלי היה טוב והוא אדם בריא בסך הכל וללא מחלות רקע".


אבי-מימרן-30q3jdgwo2vxzhoo7c75l6

בעקבות הפרסום בחדשות 12 אודות מערך האשפוז הביתי של עסקני 'מאה שערים', סיפר איש הרדיו החרדי אבי מימרן כיצד האשפוז הביתי שהוענק לאביו המבוגר על ידי ארגון 'חסדי עמרם' הציל את חייו.
"הרעיון הזה עשוי לעשות מהפכה בכל ההסתכלות שלנו על מאושפזי הקורונה, שישליך גם על מיליוני אזרחים בריאים. אנחנו נמצאים כרגע בסגר בגלל שברגע שעוברים את הקו האדום של מספר הנדבקים, עולה חשש שמערכת הבריאות תקרוס ולא תהיה מסוגלת להכיל את כמות המאושפזים – ולכן עושים סגר", אמר מימרן לרדיו 'קול חי'.
הכתבה מתוך חדשות 12:


מימרן העניק הצצה על מה שקורה במחלקות הקורונה בבתי החולים. "חולה שמתאשפז בבית החולים נכנס למחלקת קורונה שהיא סגורה לחלוטין ומבודדת. לרוב, מי שמגיע למחלקה הזו אלו האנשים המבוגרים, גם אדם מבוגר שמגיע למחלקת קורונה רוב הזמן הוא בסך הכל הוא נמצא שם תחת מעקב. נותנים לו תמיכה נשימתית אם צריך, אנטיביוטיקה, עושים לו בדיקות בערך פעמיים ביום, וחלילה אם המצב שלו ממש מדרדר והוא זקוק להנשמה – אז בית חולים זה המקום.
"אבל אדם שמאושפז שם, הוא נכנס למצב נפשי מאוד ירוד וקשה כי הוא לבד, רוב הקשישים גם לא יודעים לתקשר באמצעות הטכנולוגיה וכדומה והם לא נמצאים בסביבה הטבעית שלהם וזה משפיע על המצב שלהם".
מימרן סיפר כיצד התוודע לארגון. "לפני חודשיים שלושה אנחנו מקבלים את הבשורה שאבי מורי בגילו המתקדם, מעל 80, אובחן כחולה קורונה. כמובן שזה מלחיץ מאוד כשמדובר בגיל הזה. התחלתי לעשות בירורים מה הדבר הכי טוב והכי נכון לעשות על פי ניסיונם של אחרים.

"דיברתי עם יועצים רפואיים ואנשים שונים והגעתי לבסוף לרב יצחק מרקוביץ, יהודי ירושלמי ממאה שערים, איש היישוב הישן. כשאתה מדבר איתו בטלפון אתה בכלל שואל את עצמך 'מה הוא מבין בתחום הרפואה ואיך זה קשור אליו', ואתה פתאום מגלה מערכת אדירה של תמיכה רפואית בבתיהם של חולי הקורונה המבוגרים".
בדבריו תיאר עד כמה מקיף המערך הרפואי הנמצא בארגון. "סיימתי איתו את השיחה אחרי חצי שעה-שעה הגיע לבית של ההורים שלי רופא, ביצע בדיקות דם ושלח את זה למעבדה רשמית של משרד הבריאות, קיבל תשובות תוך שעתיים-שלוש ועל פי התשובות האלה נתן דיאגנוזה מסודרת ואמר מה צריך לעשות, ומיד הם ב'חסדי עמרם' שולחים לך לבית בלוני חמצן, מחוללי חמצן, סיטורציה, מד לחץ דם. כל מה שצריך.
"זה מכשירים ותרופות שאם עובדים איתם נכון מצליחים לשמור על החולה ועל איזון בגוף שלו כדי לא להגיע למצב שיזדקק להנשמה. ברוך ה' המצב של אבא שלי היה טוב והוא אדם בריא בסך הכל וללא מחלות רקע".
"יש איזושהי נקודה קריטית שאם עוברים אותה צריך להתאשפז בבתי חולים. הקו האדום הזה הוא מאוד רחוק – הוא לא קורה ברגע. אם מדובר באדם עם מחלות רקע מאוד קשות ונמצא ממש בסיכון והמצב שלו יכול לדרדר בחמש דקות – אז יתכן שעדיף בית חולים. אבל רוב האנשים בגיל המבוגר אומנם יש להם איזה מחלה אחת או שניים, אבל אם מתחזקים נכון את כל מערכות הגוף כל הזמן אז לא מגיעים לנקודה האדומה הזו. ברוך ה' אחרי שלושה שבועות של אשפוז ביתי עברנו את זה ואבא החלים לגמרי. מאותו רגע התמסרתי לעניין הזה".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
פרופ׳ גבי ברבש לשעבר מנכ״ל משרד הבריאות למימרן ב׳קול חי׳ - ״אני בעד אישפוזי בית, זה הדבר הנכון לעשות והמדינה מסוגלת לעשות. אם כמה אנשים מוכשרים ממאה שערים יודעים לעשות את זה, אז בטח שמדינת ישראל יכולה, פשוט החברה שם במשרד הבריאות צריכים להתעורר״.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ירידה דרמטית בשיעור המאומתים: 5.4% בלבד מהנבדקים - חיוביים
בדרך ליציאה מהסגר: מנתוני משרד הבריאות המתפרסמים הבוקר עולה כי ההתנהלות בחגי תשרי תחת ההגבלות מביאה תוצאות • מגמת הירידה שנצפתה בימים האחרונים נמשכת כשהיום אחוז הבדיקות החיוביות צונח עוד ועומד על כ-5.4% • מספר המונשמים מתייצב אף הוא
בריאות / קורונה14.10.2020 | 08:50

d441989cbae033c539a8.jpg


צילום: דוד כהן, פלאש 90

2,255 חולי קורונה נוספים אובחנו בישראל במהלך היממה האחרונה, בכך עלה מספר החולים מתחילת התפרצות הנגיף בארץ ל-297,274 כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (רביעי). על פי הנתונים, אמש בוצעו 44,369 בדיקות לחשודים כחולי קורונה.

יש לציין, כי מגמת הירידה באחוז הבדיקות החיוביות נמשכת . 5.4% בלבד מסך הבדיקות הכולל יצאו חיוביות.

מספר החולים הפעילים עומד נכון להבוקר על 48,015. מספר המונשמים ממשיך להתייצב ועומד כעת על 240 חולים הזקוקים למכונת הנשמה מתוך 808 חולים במצב קשה המאושפזים בבתי החולים. מספר הנפטרים עולה אף הוא ועומד כעת על 2,055. 247,202 חולים החלימו עד כה מהנגיף.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
פחות חולים - נסגרה אחת ממחלקות הקורונה בבית החולים
לאחר שבבית החולים פעלו ארבע מחלקות קורונה ונערכו לפתיחת חמישית, סגרו היום בבית החולים לגליל בנהריה את אחת המחלקות: "הסגר החל לתת את אותותיו"
בריאות / קורונה13.10.2020 | 23:48



צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

לאחר שהמחלקות נפתחו בזו אחר זו, הגיעה גם עת סגירה: לראשונה אחרי זמן רב ירד מספר המאושפזים במחלקות הקורונה בבית החולים לגליל בנהריה מתחת ל-60 חולים, וכעת הוא עומד על 55 בלבד, כמחצית ממה שהיה לפני חודש. בעקבות זאת נסגרה היום אחת ממחלקות הקורונה, בניהולו של ד"ר אדוארד קייקוב. מחלקה זו תשוב לתפקד כמחלקה גריאטרית, לרווחת 600 אלף התושבים אותם משרת המרכז הרפואי.

נכון לעכשיו ישנן במרכז הרפואי שלוש מחלקות קורונה פעילות: מחלקת כתר מונשמים, שהוקמה במקום מחלקת השיקום, ומחלקות כתר א' וכתר ב', שהוקמו במקום שתי מחלקות פנימיות. כאמור, בשלוש המחלקות יחד מאושפזים כעת 55 חולים מאומתים.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה