קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.

lab

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מה שהכי גומר אותי זה שמדובר לכאורה ברופא מומחה
בן לדורות של רופאים (נדמה לי שאביו עוד היה רופא במלחמת העולם הראשונה)
אפילו קיבל כמה פרסים
וכשהוא פותח את הפה הוא פשוט נוראי

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כמה מתו משפעת בשנה האחרונה?
הכל השערות. אבל זה יכול להגיע עד 650,000 מתים רק מתסבוכים נשימתיים בשנים מסויימות. אני לא מוצא בינתיים מספר שכולל את כל התמותה.
צריך גם לזכור שבגלל הפאניקה של הקורונה, המספרים של התמותה אינם מדוייקים כלל, כי סופרים גם את מי שמת עם קורונה, ולא רק כתוצאה ישירה של הקורונה (מה שלא עושים כשסופרים את המספרים של המתים משפעת, כי שם אין אינטרס לנפח את המספרים).

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בינתיים אין תגובה עדיין אז אני ממשיך את מה שרציתי לומר בזה:
הנתונים שיורם לס נתן בזמנו היו בין רבע מליון לשש מאות אלף הרוגים בשנה משפעת.
אנחנו אוחזים בחצי שנה פלוס עם יותר ממליון הרוגים. (אחרי סגרים קשים בכל העולם כמעט)

אז מה זה משנה ה IFR של הקורונה מול שפעת. סוף סוף הקורונה עם הגבלות הורגת בשנה יותר מפי שלוש משפעת בלי הגבלות.
לשפעת יש חיסון, אז זה לא נקרא "בלי הגבלות" בכלל.
כל המספרים הם השערות, אני לא מצאתי משהו מדוייק לגבי שפעת, ובוודאי שלגבי הקורונה המספרים מנופחים.
אבל ה-650,000 זה לשנה רגילה של שפעת.
ב-1968 היתה עונת שפעת קטלנית הרבה יותר, ושם משוער שבין 1 מיליון ל-4 מיליון אנשים מתו בכל העולם. (וזה מראה כמה קשה לשער מספרים מדוייקים, שהרי יש הבדל גדול בין המספרים!)

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כמה מתו משפעת בשנה האחרונה?
פה, למשל, ה-WHO כותב שמעבר ל-650,000 שמתים מדי שנה מסיבוכים נשתמיים של שפעת, הם במהלך לעשות מחקרים לגבי שאר מחלות, כגון מחלות לב שגם הם נגרמות משפעת, ולכן הם מצפים שהמספר הסופי של מתי שפעת כל שנה יהיה גבוה באופן רציני מהמספר הזה.
Further surveillance and laboratory studies of other diseases such as cardiovascular disease, which can be influenza-related, are expected to yield substantially higher estimates over the next few years.
בקיצור, סדר גודל מאוד דומה של תמותה של קורונה ושפעת, זאת המסקנה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לשפעת יש חיסון, אז זה לא נקרא "בלי הגבלות" בכלל.
כל המספרים הם השערות, אני לא מצאתי משהו מדוייק לגבי שפעת, ובוודאי שלגבי הקורונה המספרים מנופחים.
אבל ה-650,000 זה לשנה רגילה של שפעת.
ב-1968 היתה עונת שפעת קטלנית הרבה יותר, ושם משוער שבין 1 מיליון ל-4 מיליון אנשים מתו בכל העולם. (וזה מראה כמה קשה לשער מספרים מדוייקים, שהרי יש הבדל גדול בין המספרים!)
1. ממתי התחיל חיסון השפעת וכמה מקרי תמותה הוא מנע?
2. מחקר בישראל בדק את מתי הקורונה וקבע שלולא הקורונה כמעט כולם היו חיים עוד תקופה שבין כמה חודשים לכמה שנים.
3. ברור שמדברים על שנה רגילה של שפעת ולא על שפעת קטלנית. אחרת בא נשווה לשפעת הספרדית וזהו.

y t

משתמש פעיל

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אפשר לצטט לטובת החסומים?
הפחדים שמכניסים הרשויות בנושא של הנגיף עושה נזקים עצומים בנפש להרבה הרבה אנשים, אני מכיר אנשים שהיו חזקים ומהפחדים האלו לוקחים כדורי הרגעה לצאת ממחלות הנפש,

וצריך לדעת לקחת גם את זה בחשבון, לפעמים אנשי הרפואה מסתכלים רק על נקודה ספציפי ולא מסתכלים על המכלול של הדברים, צריך לדעת וודאי שצריך להיזהר אבל הפחדים שמכניסים זה מזיק מאד מאד להרבה הרבה אנשים אפילו בנושא של רפואה זה מזיק מאד אני מכיודע מסיפורים

שלוומי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הפחדים שמכניסים הרשויות בנושא של הנגיף עושה נזקים עצומים בנפש להרבה הרבה אנשים, אני מכיר אנשים שהיו חזקים ומהפחדים האלו לוקחים כדורי הרגעה לצאת ממחלות הנפש,
חלק בלתי נפרד מהגזירה של אלוקים עלינו בתקופה הזו. אנחנו "אשמים" ולא הרשויות...!

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
1. ממתי התחיל חיסון השפעת וכמה מקרי תמותה הוא מנע?
2. מחקר בישראל בדק את מתי הקורונה וקבע שלולא הקורונה כמעט כולם היו חיים עוד תקופה שבין כמה חודשים לכמה שנים.
3. ברור שמדברים על שנה רגילה של שפעת ולא על שפעת קטלנית. אחרת בא נשווה לשפעת הספרדית וזהו.
1. לא יודע, אבל הבנתי שכולם מייחלים לחיסון לקורונה, אז כנראה שזה רציני.
2. זה סוג המחקרים שמאוד קשה לאמת. גם לא ברור לי הנקודה שאתה נמסה להרוויח פה. שפעת הורגת הרבה יותר צעירים מקורונה, אז אם אנחנו סופרים שנות חיים אבודים, לכאורה התמותה של שפעת גורמת לאובדן גדול יותר של שנות חיים. ראיתי שהגיל הממוצע של מתי קורונה הוא מעל תוחלת החיים הממוצע, כך שלא מדובר בקיצור גדול כל-כך של החיים כמו זה של ילד שנפטר משפעת.
3. המספרים מאוד לא מדוייקים, ולכן זה לא כל כך משנה למה נשווה את זה. שפעת וקורונה זה אותו סדר גודל של תמותה, ולא ברור מי המנצח בין השניים. בכל אופן, הבהלה התחילה כשחשבו שקורונה הורג פי 30 יותר משפעת, ולפי השערת ה-WHO הנוכחית מתברר שזאת הייתה טעות רצינית ביותר עם השלכות רציניות ביותר. יש לציין גם שמומחים כבר מההתחלה בכל העולם (כולל, כן, יורם לס, אבל ממש ממש לא רק) מאוד פקפקו במספרים המבהילים האלו.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
חלק בלתי נפרד מהגזירה של אלוקים עלינו בתקופה הזו. אנחנו "אשמים" ולא הרשויות...!
אם אנשים בוחרים להכנס לפאניקה על לא דבר, אל תתחיל להאשים את האלקים! כמו שאומר הרמב"ם, רוב הצרות של האנושות נגרמות בגלל הבחירה הרעה של האדם, זה לא גזירה מן השמיים!

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
1. לא יודע, אבל הבנתי שכולם מייחלים לחיסון לקורונה, אז כנראה שזה רציני.
2. זה סוג המחקרים שמאוד קשה לאמת. גם לא ברור לי הנקודה שאתה נמסה להרוויח פה. שפעת הורגת הרבה יותר צעירים מקורונה, אז אם אנחנו סופרים שנות חיים אבודים, לכאורה התמותה של שפעת גורמת לאובדן גדול יותר של שנות חיים. ראיתי שהגיל הממוצע של מתי קורונה הוא מעל תוחלת החיים הממוצע, כך שלא מדובר בקיצור גדול כל-כך של החיים כמו זה של ילד שנפטר משפעת.
3. המספרים מאוד לא מדוייקים, ולכן זה לא כל כך משנה למה נשווה את זה. שפעת וקורונה זה אותו סדר גודל של תמותה, ולא ברור מי המנצח בין השניים. בכל אופן, הבהלה התחילה כשחשבו שקורונה הורג פי 30 יותר משפעת, ולפי השערת ה-WHO הנוכחית מתברר שזאת הייתה טעות רצינית ביותר עם השלכות רציניות ביותר. יש לציין גם שמומחים כבר מההתחלה בכל העולם (כולל, כן, יורם לס, אבל ממש ממש לא רק) מאוד פקפקו במספרים המבהילים האלו.
1. לא קשור. חיסון השפעת יש מוחלש ויש מומת, אחד מהם הוכנס ממש בשנים האחרונות והשני לא יודע מתי. אבל שניהם אינם ניתנים לרוב האוכלוסיה. ועדיין השפעת קוטלת "רק" כמה מאות אלפים.
2. אז תגיד שאינך מאמין למחקר ואני מאמין ונגמר הסיפור. (לפחות עד שלא יבוא מחקר מבוסס אחר ויסתור אותו)
לא התכוונתי לספור שנות חיים אלא להראות שמדובר באנשים שהיו חיים לולא הקורונה. (כדי שלא יאמרו שזה "עם קורונה").
3. ושוב מדובר בשאלה של אימון. והפעם מדובר במחלוקת בינך (שאתה מסתמך על לס וחבריו) לבין כל הרופאים והאחיות בכל בתי החולים בעולם. קל לנחש למי אבחר להאמין.

עוקר הרים

משתמש מקצוען
אפשר לקבל קישור/הפניה?

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בינתיים אין תגובה עדיין אז אני ממשיך את מה שרציתי לומר בזה:
הנתונים שיורם לס נתן בזמנו היו בין רבע מליון לשש מאות אלף הרוגים בשנה משפעת.
אנחנו אוחזים בחצי שנה פלוס עם יותר ממליון הרוגים. (אחרי סגרים קשים בכל העולם כמעט)

אז מה זה משנה ה IFR של הקורונה מול שפעת. סוף סוף הקורונה עם הגבלות הורגת בשנה יותר מפי שלוש משפעת בלי הגבלות.
לפי אחוז התמותה בארגון חסדי עמרם כנראה שלס מתחיל להיות צודק (בלי אבנים בבקשה).
אנחנו מדברים על 0.01 אחוז מתים מתוך חולים קשה! (ובחלקו עכ"פ מתוך ציבור שבכלל לא שומר על ההנחיות).
חתיכת נתון.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לפי אחוז התמותה בארגון חסדי עמרם כנראה שלס מתחיל להיות צודק (בלי אבנים בבקשה).
אנחנו מדברים על 0.01 אחוז מתים מתוך חולים קשה! (ובחלקו עכ"פ מתוך ציבור שבכלל לא שומר על ההנחיות).
חתיכת נתון.
שלא מסתמך על כלום חוץ מאמונה תמימה בדובר.

לא סותר את העובדה שהם עושים עבודת קודש, בתנאים שלהם.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שלא מסתמך על כלום חוץ מאמונה תמימה בדובר.
זה באמת מפליא אותי.
משרד הבריאות נתפס פעם אחר פעם בשקרים (כמו אחוזי תפוסת המיטות בביה"ח למשל) וכולם ממשיכים להאמין לכל הגה שיוצא מפיהם.
עומד אברך יר"ש, איש חסד אמיתי בנשמתו (ולא רק מהקורונה) ונותן נתונים, אבל הוא כנראה שקרן.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
רוצה לספר על העמדה שלי בנושא.

אני, ועוד כמה חברים כמוני עם אינטלקט נמוך, לא חושבים שמשיטוט אגבי ברשת נצליח להגיע למידע מדוייק וחתוך האם קורונה זה בסך הכל שפעת עם יחסי ציבור. או לא.

אנחנו, כאנשים עם אינטלקט גבולי, כנ"ל, בוחרים להאמין לרופאים. לרופאים, הכוונה לשדרה המרכזית של הרפואה, של הרופאים המקובלים בעולם. אנחנו יודעים שנמצא רופא שיגיד לנו כל דבר, אבל אנחנו נאמין לרפואה המקובלת. (ולא לאברך יר"ש ובעל חסד ולמדן... שאגב, לא מספר על שום נתון אמפירי מחקרי, על על קבוצה רנדומלית. אבל לא חשוב, כי דעתו בלאו הכי לא חשובה. אני בטוח שגם אם הוא יקרא את זה הוא לא יעלב ).

רק שלמרות שאני יודע שדעתי לא חשובה יש לי דעה, אז בא לי לספר עליה. אז כך: בשביל להחליט אם המספרים האסטרונומיים (אצלי אלפיים זה אסטרונומי) של מתי הקורונה מתו "עם" או "בגלל" צריך להיות רופא.

אבל בשביל לראות שקורונה זה הרבה יותר משפעת לא צריך לדבר על המתים. צריך להסתכל בסביבה הקרובה מה היא עושה במקרים רבים מאוד לאנשים צעירים ובריאים. הן בתקופת ההתפרצות - חולשה מטורפת, בעיות נשימה, והן אחר כך - איבוד חוש ריח וטעם, חולשה לאורך זמן, בעיות שינה, ועוד ועוד.

אנחנו מכירים את השפעת טוב מאוד. לאורך שנים. היא לא עשתה עשירית מזה.

אז בעיני הדיוט, אם הוירוס הזה אלים עדכ כדי להשכיב צעירים ובריאים, הוא הורג מבוגרים וחלשים. והקשר היחיד בין קורונה לשפעת, הוא יחסי ציבור של טיפוסים כמו לס.

ועוד אגב שלא יאומן. מרוב סיפורים על חלוקת תמרים, יש לאנשים כבר הנחת יסוד שהיא כביכול קבועה שאין עליה ויכוח - שלארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות וסתם רופאים קונבנציונליים יש "אינטרס" בקורונה. וכביכול כל השאלה שנותר לנו לברר זה עד כמה הם חשודים לשקר לצורך האינטרס הידוע שיש להם... פשוט לא יאומן.

וסתם נתון שיודעים גם אנשים עם אינטלקט גבולי. אחת הבעיות של קורונה זה שהיא מדבקת הרבה יותר מנגיפים אחרים - ושפעת בתוכם. לכן ההשוואה בינה לשפעת אינה מתחילה במה אחוז התמותה של כל אחד מהנגיפים.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
וקצת על "ההפחדות הנוראיות שהפחידו אותנו שיהיו 10,000 הרוגים ואיך שיקרו אותנו כל ההיסטריקנים האלו".

אז דבר ראשון, כמובן, המספר הזה היה נימוק למה לעשות סגר. ועשו את הסגר. אם אחרי הסגרים הגענו ל2,000, אז בלי סגרים 10,000 הוא לא מספר כזה מופרך (כמובן בהנתן שלא הכירו אז צעדים אפקטיביים שונים. למשל היעילות של המסכה שלא הייתה כ"כ מוכחת).

אבל הכי חשוב. הם לא הבטיחו שזה מה שיהיה. הם דיברו על חשש. המידע שהגיע מהעולם, על וירוס חדש אלים, במרה כזו או אחרת, נתן תמונה שיש אפשרות מסויימת ל10,000 הרוגים.

כשאנחנו מדברים על חיים של אנשים, הם היו צריכים להתריע. זו חובתם. חובתם להתריע גם כשזה לא בטוח במאה אחוז. אחרת הם היו מועלים בתפקידם.

ואלו שאמרו "לא יקרה", יכולים להיות גם אפידמיולוגים מומחים ונבואיים, ולחילופין - אנשים שחיי אדם אינם חשובים להם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה