קינוחים חגיגת מוסים---ועוד קצת----

a rivki

משתמש פעיל
איך מערבבים את השוקולד המומס עם הקצפת? ואת הנוגט?
תוך כדי ערבוב נהיו לי גושים
@בקר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איך מערבבים את השוקולד המומס עם הקצפת? ואת הנוגט?
תוך כדי ערבוב נהיו לי גושים
@בקר
לא אמורים להיות לך גושים

את יכולה להמתין שהשוקולד לא יהיה רותח
או להעביר חלק מהקצפת לשוקולד ולערבב כדי להגיע לטמפרטורה נמוכה יותר בשוקולד ואז לערבב עם הקצפת

אבל ל מעולם לא נהיו גושים
 

a rivki

משתמש פעיל
ערבוב ידני? קיפול? במיקסר?
סליחה על השאלות אני מנסה להבין בדיוק
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ערבוב ידני? קיפול? במיקסר?
סליחה על השאלות אני מנסה להבין בדיוק
את שואלת על מה?
בערבוב של מעט מהקצפת לשוקולד- ידני

בערבוב של השוקולד עם הקצפת- במיקסר. מהירות הקצפה גבוהה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר העלית תמונה של הבר באיזשהו מקום?
ממש אשמח לראות
 

אינסוף

משתמש מקצוען
תודה רבה!
זכרתי שראיתי פעם...
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@ה. בקר יש לי מתכון שאני חושבת שהוא ממך.

למתכון קורים מוס פיסטוק שולקולד,
ויש לו ציפי של גנש שוקולד.

רציתי לשאול איך את מעבירה את הגנש לכוסיות בצורה הכי נקיה ?
כמוכ האם כדי להקפיא את המוס לפני יצקת הגנש?

הגנש הוא 250 ג ריץ + 300 ג שוקולד במסה על הגז.

תודה על כל המתכונים!!
אני באמצע להכין כמה מוסים מהמתכונים שלך!!!

עריכה: עכשיו מתאתי את המקור.
המתכון נמצא בחוברת מתכונים שלך.
תודה!!!
השאלה עודה במקומה.
אשמח מאוד לתשובות. אני באמצע..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר יש לי מתכון שאני חושבת שהוא ממך.

למתכון קורים מוס פיסטוק שולקולד,
ויש לו ציפי של גנש שוקולד.

רציתי לשאול איך את מעבירה את הגנש לכוסיות בצורה הכי נקיה ?
כמוכ האם כדי להקפיא את המוס לפני יצקת הגנש?

הגנש הוא 250 ג ריץ + 300 ג שוקולד במסה על הגז.

תודה על כל המתכונים!!
אני באמצע להכין כמה מוסים מהמתכונים שלך!!!
אפשר להקפיא לפני הגנאש. בהחלט רצוי הקפאה קלה כדי שהגנאש לא יתערבב במוס

אני מזלפת את הגנאש משקי עם חור קטן וכך יוצא נקי
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר להקפיא לפני הגנאש. בהחלט רצוי הקפאה קלה כדי שהגנאש לא יתערבב במוס

אני מזלפת את הגנאש משקי עם חור קטן וכך יוצא נקי
ווהוווו העני איזה מהירות
עוד לא הספקתי לקום מהכיסא..
תודה ענקית!!!
 

yucv

משתמש פעיל
כמה זמן מראש אפשר להכין את המוסים? ואיך מאחסנים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כמה זמן מראש אפשר להכין את המוסים? ואיך מאחסנים?
אני מקפיאה גם לחודש [ויותר...] בכוסיות עם מכסה ובנוסף שמה בקופסא עם מכסה ומכסה בניילון נצמד
 

טריידמארק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מוס שוקולד דובדבן
כמות לבערך 20 כוסיות, תלוי בגודל.
קודם כל תודה רבה!!
הכנתי לשבע ברכות יצא מעולה
רק שאלה אחת-
המוס דובדבן והמוס שוקולד יצאו לי כמעט באותו גוון
לא ידוע לי שחרגתי בכמויות של השוקולד/ מלית דובדבנים
יש לך מושג למה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
קודם כל תודה רבה!!
הכנתי לשבע ברכות יצא מעולה
רק שאלה אחת-
המוס דובדבן והמוס שוקולד יצאו לי כמעט באותו גוון
לא ידוע לי שחרגתי בכמויות של השוקולד/ מלית דובדבנים
יש לך מושג למה?
יש מליות דובדבן שהגוון שלהם נוטה יותר לחום ואז זה יוצר די דומה
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
בראוניס

האמת שזה מתכון די בסיסי,
רק קישטתי בצורה שיראה "וואו"

הם נימוחים. לא אפויים יותר מדי. רכים ושוקלדיים למרות שאן בהם שוקולד.
הכנתי פי שתיים וחצי מתכון
למה?
כי כך אני עובדת
בנסיון מקסם את העשיה ולהוריד את זמן ההכנה למינימום, חושבת מראש מה אני רוצה להכין שאפשר להכין חלקית לפחות בו זמנית וכך עובדת.
כן-
שם המשחק הוא תכנון!
כך עבדתי עם המוסים והוצאתי 7 סוגי מוס ב- 3 שעות. מוס התות הוכן בנפרד ברגע של לא ברור לי מה בדיוק שעבר לי פתאום בראש.

כמות כפולה הכנתי כדי למלא תבנית תנור בשביל אלו:
צפה בקובץ המצורף 1153501

ועוד חצי כמות בשביל שכבת בראוניס נמוכה בתבני A4, בשביל בסיס לעוגת שכבות שוקולד-פיסטוק הזו:
צפה בקובץ המצורף 1153502


מתכונים?
בוודאי.


בראוניס-
הכמות היא לתבנית A4, אני כאמור עבדתי כמו שרשמתי לעיל.

4 ביצים
1 ו 3/4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
1 ו 1/4 כוסות קמח

מערבבים יחד את כל הרכיבים במיקסר במהירות נמוכה בתחילה כדי שהקמח והקקאו לא יעופו כמו ענן וילכלו לכם את כל מה שבסביבה, כולל את עצמכם.
לאחר שהרכיבים התערבבו זה עם זה מעלים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה.


משטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלו כ-30 דקות עד שהעוגה לא רטובה אבל רכה ממש למגע.
מקררים.

ציפוי:
לבראוניס עם הדפס, תבנית A4:

3 כפות שמן
200 גרם שוקולד מריר
דף טרנספר לשוקולד- חתוך בגודל התבנית

ממיסים שמן ושוקולד ויוצקים על העוגה.
מורחים בצורה אחידה.
כשהשוקולד עודנו רטוב מניחים עליו בעדינות את דף הטרנספר. שמים לה להניח כשצד ההדפב כלפי מטה- כלומר יצמד לשוקולד.
מקפיאים להקתשות מוחלטת של השוקולד.
רק כשהשוקולד קשה ממש וקפוא, מסירים בעדינות את דף הטרנספר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.

לבראוניס בציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי
1 כף שמן
1 כפית מחית פיסטוק [לא חובה. אפשר להוסיף עוד חצי כף שמן במקום]
פיסטוקים שבורים לקישוט. אם לא שמים מחית פיסטוק אפשר לקשט בכל דבר אחר כמו אגוזים קצוצים, זילוף פסים שוקולד כהה, קרוקנט בוטנים וכיוצ"ב

ממיסם שוקולד עם שמן ומחית פיסטוק
יוצקים על העוגה ומרחים
מקשטים במה שרוצים

אצלי זה היה נראה כך לפני החיתוך, תבנית חד פעמית ענקית- חצי-חצי:
צפה בקובץ המצורף 1153511
תודה על המתכון המקסים יצא יפה וטעים מאד אבל השוקולד נשבר כולו בחיתוך
מה יכול להיות?
 

תמממממי

משתמש פעיל
@ה. בקר
רוצה להכין לבר מצווה גמה קינוחי כוסות ולא רק - מרשימים אזור ה 5 סוגים
איזה מתכונים אני יכולה לעשות - רק קלים
ועדיפות לדברים חופפים- בסיס אותו דבר קרם עם החלפות בסיסיות

תודה לכולן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה