איך בפועל קונים קרן מחקה מדד? [עם מינימום עלויות ניהול]כשקונים קרן מחקה מדד רחב, ומחזיקים אותה לאורך שנים, מבלי לסחור בה, ומבלי להתעסק בזה כלל, אין כמעט שום סיכון
איך בפועל קונים קרן מחקה מדד? [עם מינימום עלויות ניהול]כשקונים קרן מחקה מדד רחב, ומחזיקים אותה לאורך שנים, מבלי לסחור בה, ומבלי להתעסק בזה כלל, אין כמעט שום סיכון
תראה פהאיך בפועל קונים קרן מחקה מדד? [עם מינימום עלויות ניהול]
אני לא רבנית אבל הנה שאלה ותשובה שנוגעים לקרן הנ"ל.מבחינה הלכתית הדרך שהוא מבצע בסרטון מותרת?
אם מישהו יודע משהו מעבר לכך שאפשר לשאול רב אודה על כך...
לא כל כך הבנתי על פי הסרטון הנ"ל מה עם המיסים מתי זה יורד
כשמוכרים את הנייר ערך, הבנק יוריד זאת באוטומט.לא כל כך הבנתי על פי הסרטון הנ"ל מה עם המיסים מתי זה יורד
אין המרה זה בש"ח.וגם מה עם המרה כלומר באיזה מטבע אני קונה את זה
אגב למתחילים אפשר להקים באתר הבנק תיק השקעות וירטואלי.קודם כול תודה על התשובות
רק עוד דבר אחד כמה עמלה זה יוצא
ואם זה שווה ביחס לקופת גמל וכדומה (לא קרן השתלמות שבזה יש פטור מס וזה ודאי עדיף)
אני סבור שמשם אנשים מתחילים לסמוך על עצמם ולומר, עקבתי אחרי מניית 'טבע' ובלה בלה בלה, עדיף להקטין ראש, לקבל החלטה לעשור הקרוב ושלום.אגב למתחילים אפשר להקים באתר הבנק תיק השקעות וירטואלי.
כדי לנסות להבין מה בדיוק עושים ואיך זה נראה. קונים שם נירות (הכל נראה באמת, חוץ משלא יורד כסף מהחשבון), רואים בימים הקרובים עליות, ירידות וכו'. זה מסביר טוב.
למרות שאין לזה משמעות וכשמשקיע פסיבי ממילא לא אמורים להתענין בדברים האלה. אבל זה כן נותן הבנה לאיך הדברים עובדים וכמה שזה פשוט..
כל אחד לפי התנאים שהוא מקבל מהבנק/בית השקעות שלו.קודם כול תודה על התשובות
רק עוד דבר אחד כמה עמלה זה יוצא
לכאורה כן.ואם זה שווה ביחס לקופת גמל וכדומה (לא קרן השתלמות שבזה יש פטור מס וזה ודאי עדיף)
אתה לא עוקב אחרי מניית טבע אם לא קנית אותה...אני סבור שמשם אנשים מתחילים לסמוך על עצמם ולומר, עקבתי אחרי מניית 'טבע' ובלה בלה בלה, עדיף להקטין ראש, לקבל החלטה לעשור הקרוב ושלום.
החישוב שכל הזמן נעשה על מדד S&P 500 הוא ע"פ הממוצע של 8%, החישוב נעשה ע"פ לקיחת כל הירידות והעליות של כל השנים האחרונות והממוצע ביניהם.
החישוב נכון,החישוב שכל הזמן נעשה על מדד S&P 500 הוא ע"פ הממוצע של 8%, החישוב נעשה ע"פ לקיחת כל הירידות והעליות של כל השנים האחרונות והממוצע ביניהם.
אך האמת היא שאם אדם השקיע 100 ש"ח, ובשנה הבאה היתה ירידה של 40%, ובשנה שאחריה היתה עליה של 40%, אמנם ע"פ הכלכלנים הממוצע הוא 0%, אך האמת היא שהוא נשאר עם 84 ש"ח.
אם החישוב הנ"ל נכון א"א לעשות ממוצע לפי הממוצע של כל השנים.
איפה הטעות שלי??
למה לא ככה מחשבים?? אם החישוב נכון, אז לומר שהממוצע הוא רווח של 8% לשנה הוא לא נכון.החישוב נכון,
הטעות, שלא ככה הכלכלנים מחשבים את זה.
החישוב שאתה עשית הוא נכון.למה לא ככה מחשבים?? אם החישוב נכון,
החישוב שאתה עשית הוא נכון.
אבל כשבאים לחשב חישוב ממוצע לא עושים זאת שאם שנה אחת הייתה ירידה של 40% ושנה אח"כ עלייה של 40% אז הממוצע 0% לשנה, אלא לפי המציאות האמיתית. וצריך גם לחשב דיבידנדים.
1. לא כל החברות מחלקים דיבידנדים.צריך גם לחשב דיבידנדים
באמת תמוה נורא, צריך לבדוק זאת.לא ברור לי למה חישוב כ"כ פשוט לא נעשה בצורה נכונה???
מי זה "הם" שבודקים ככה?אבל הם בודקים לפי נקודות, לא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: