כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מתכון זו"צית עובדת ואובדת (עצות) שלא מסתדרת

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מדובר פה ממש בהצלת נפשות!!!!
תבואי אלי בוקר, ואלמד אותך מהבסיס.
בע"ה, תצאי אלופה!
מכירה סיפור שזה המשיך הרבה שנים עד שמישהי
"הצילה". טוב שאת שמת לב מוקדם!
 

אפונה וגזר

משתמש פעיל
מצטרפת להמלצה על האתר של 10 דקות ששלחו כאן.
האתגר שלי בבישול זה שלא משנה כמה תיבול אני שמה מסתבר שזה לא מספיק... ויוצא תפל.
חוץ ממתי שאני מכינה מתכונים של האתר 10 דקות, כי היא כותבת בדיוק כמויות גם של התבלינים.
ושניצלים זה ממש לא משהו קל למישהי שרק עכשיו מגששת את צעדיה במטבח!!!
ובכלל דברים שדורשים טיגון... זה הרבה מיומנות- כמה שמן לשים, איזה חום הוא צריך להגיע, כמה זמן לטגן כל צד...
הרבה יותר קל בעיני מתכונים של בישול/אפיה.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
יש לך חברה שאת בקשר טוב איתה ונעים לך לבקש ממנה עזרה?
לי יצא ללמד חברה (כלה) לבשל,
היא באה אליי כמה פעמים, בישלנו יחד, היה מדהים!
עד היום היא לא גומרת להודות לי ש"הצלתי" אותה...
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תחפשי מתכונים שכתוב כמויות מדויקת גם של התבלינים.
לא - מלח, פלפל פפריקה.

ממליצה מאד על המתכונים של מיקי ב.
פשוטים, ברורים ומחומרים זמינים.
 

מלכה שליסל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איך אפשר לדעת לטגן שניצל בלי הוראות מפורטות?
כמה שמן, איזה עובי השניצל, אילו פרורים טעימים, איך הכי טוב שהפרורים ידבקו לשניצל ולא יפלו לשמן במחבת וישרפו?
הדרך הכי טובה זה לראות בעיינים איך עושים, לכן חפשי לך אחת כזו ו...אם תזכרי, לתת לבנות שלך גם את חווית המטבח.
עיצה מצויינת בעיני!
מוסיפה על כך
עיצה עתיקה ששמעתי פעם (זה אפילו כתוב איפשהו, תיכף מישהו יביא לך מקור מדויק:)
"לא הביישן למד" !
אז גם כשאת רואה אצל מישהי
ובמיוחד אם את מקבלת מתכון, ולא צפית בזמן אמת איך עושים אותו
פשוט תבקשי הסברים מפורטים ברחל ביתך הקטנטנטנטנטה
הרבה פעמים כתוב במתכון: לאדות בצל / להקציף עד לקצף יציב / להקפיץ את החזה
לי הביטויים האלו לא אמרו כלום. זו הייתה שפה חדשה עבורי. הייתי צריכה להתחיל ללמוד מא' ב'
ותארי לעצמך שהייתי מצפה מעצמי לדעת כבר לקרוא עם טעמי המקרא... איזה טעם היה יוצא לזה? [רמז: לא טעים!]
אז הלכתי "וחפרתי" לנותנות המתכונים (ותודה גדולה לסבלניות מביניהן! שלי ושל מטבחי - שלכן הוא!)
וזה אומר שבשלב ההוא, כשעוד הייתי בהקבצה ד', המתכונים שלי היו נראים כך:

לאדות בצל = לחכות עד שהם יהפכו להיות שקופים (אם מתחיל להזהיב קצת, לא נורא כשכתוב "לטגן בצל" הכוונה שהם יהיו כבר מוזהבים ואפילו שחומים, צריך להזיז את חתיכות הבצל במחבת עם כף עץ מצד לצד כדי שלא יישרפו)

להקציף עד לקצב יציב = עד שרואים שנהיה בקצף גלים גלים כאלו, ואז להשאיר לעוד כמה שניות. טיפ: כשנראה מוכן לעצור את ההקצפה, להרים את המקצף ולראות אם הקצף שעליו נשאר באויר ולא נוזל, סימן שזה מוכן!)

להקפיץ את החזה = עם כף עץ להפוך ולהזיז את חתיכות החזה במחבת מצד לצד, וגם להפוך... צריך לראות שהצבע הורוד של קוביות החזה, הופך ללבן מכל הצדדים

וכן על זה הדרך

בעזרת ה', יום אחד, הבת שלך כבר לא תצטרך מתכונים כאלו,
כי את תדעי ללמד אותה את כל עוד הרבה לפני שתתחתן
ואם לא....
לא נורא...
תמיד יהיו לה התפריטים המפורטים שלך;)

ממליצה מאד לעשות את זה גם אם את נמצאת ביחד עם מישהי במטבח ומכינה איתה / היא מכינה איתך
יש כל כך הרבה פעולות, וטיפים והסברים תוך כדי שההיא אומרת/ עושה אותם באופן טבעי
(והרבה פעמים הם בעצם אלו שעושים את ההבדל בין אוכל טעים לבלתי כזה)
ולך, בשלב הזה, המאד התחלתי, כדאי לעשות רישום שיעזור לך לזכור אותם באופן מלאכותי.


ובזה הרגע נפל לי ווארט:
נכון שבינה מלאכותית זה יתרון בלתי מבוטל?
ונכון שבינה יתרה ניתנה באישה?
אז... זהו. שמסתבר שלפעמים הבינה נעוצה דווקא בנכונות להיות מלאכותית לזמן מה.
שנאמר: "איזו אישה נבונה? שבתחבולות מלאכותיות עושה מלחמה. וארוחה טעימה."
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
איזה קטע, זה באמת ככה, אני מזדהה.
אני הכי קטנה, הייתי עוזרת בבית בניקיונות, כביסות, גיהוץ, הכנת חדרים לנשואים, לא נגעתי במטבח!!!
כשהתחתנתי לא ידעתי מה עושים עם.......
ת'כלס היום, גמאני נשואה 3 שנים ומבשלת ואופה המוןןןןן יותר מאישה רגילה נראלי, מרב שהתרגלתי והתחברתי והשתפשפתי......
אז, באמת תתחילי עם מתכונים קלים של תנור וכו'...בלי אפיות וכל מיני מסובכים.....
ולאט לאט את תלמדי!!!!
בהצלחה!
אני בכורה! בת לאמא מרוקאית ממה שאני רואה נשים מרוקאיות לא מכניסות את הבנות למטבח
(עוגות ופיצות לא נחשב..) אמא שלי בעצמה בכורה שידעה לעשות הכל הכל חוץ מלבשל וסבא וסבתא שלי שתיהם
היו מבשלים בישיבות\ סבא שלי גם בהכנסות אורחים בארץ ובחו"ל. לא יודעת למה זה ככה
ראיתי עוד משפחות שהאמא מרוקאית הבנות לא מבשלות לפני החתונה (זה כזה שייך לאמא)
תמיד שאלתי את אמא שלי איך את יודעת מה לשים? יש כ"כ הרבה תבלינים? זה היה נראה לי חסר סיכוי.
אבא שלי לפני החתונה הזהיר אותי שטוסטים ומרק זה לא אוכל :)
היום אני מזמינה אותו מסעדה שלי;)

זה יכול לעזור לך




 
נערך לאחרונה ב:

אגוז מלך

משתמש פעיל
אני חושבת שהעניין הוא להיצמד למתכונים ברורים ומדויקים,
אמא שלי מבשלת אלופה, הכל אצלה יוצא טעים בול במינון,
היא ממציאה מתכונים ורעיונות,
לי כשהתחתנתי היא אמרה - פשוט לעשות בדיוק מה שכתוב,
כשאת עובדת עם עוד ועוד מתכונים,
את קולטת את הרעיון והנוסחה של כל תבשיל / חומר גלם,
לאט לאט עד שאת נהיית מיומנת,
ואת לא חייבת על כל שניצל או מרק לפתוח ספר מתכונים,
אבל בהתחלה בהחלט מומלץ!!!!
 

#1

משתמש רשום
מצטרפת להמלצה על האתר של ניקי בי, גם אני לא ממש ידעתי לבשל, וכל דבר שאני מנסה מהאתר שלה פשוט מצליח, היא מפרטת כמויות מדויקות והרבה פעמים יש לה סרטון/תמונות שמסבירות את מהלך העבודה/
כשאני רוצה להכין ארוחה אני בודקת מה הבסיס שממנו אני רוצה להכין ומחפשת אצלה באתר - לדוג אם יש לי חזה עוף ופתיתים - אני מחפשת חזה עוף/שניצל ופתיתים (https://nikib.co.il/lunch/53960/, https://nikib.co.il/food-for-kids/45852/)
יש לה גם מתכונים טובים במאפים - לדוג העוגיות אלפחורס שלה ממש קלות להכנה ויוצאות טעימות מאד
לאט לאט קולטים מה העקרונות בתיבול ובישול וכבר לא רצים כל רגע לאתר
בהצלחה
 

וידאומקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
האמת שלא עברתי על כל האשכול, רק ראיתי מלמעלה את השאלה שלך,
אז אני אישית מאוד אוהב את המתכונים של האתר הזה:
 

צביה ר.

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
כמה המלצות חשובות:

1) לעולם לא להתייאש!!! תמשיכי לנסות, תתפללי, ובעז"ה תצליחי.

2) כדאי לך לרכוש ספרי בישול שמיועדים לכלות / למתחילות במטבח, חפשי בחנויות הספרים. יש שם המון חומר, עקרונות וטיפים חשובים ובסיסיים לכל מי שמתחילה את דרכה במטבח.

3) אל תתפתי לנסות מתכונים שנראים מרשימים אבל מסובכים להכנה. לכי על הדברים הכי קלים ופשוטים.

4) בתור התחלה השתמשי רק במתכונים שמביאים כמויות מדוייקות של תיבול, ולא כותבים באופן כללי: מלח ופלפל, או: מעט גריל עוף.... רק מתכונים שכותבים מידה מדוייקת של כפיות / כפות - תשתמשי בהם. עם הזמן והניסיון תדעי לתבל לפי הרגשה, אבל בוודאי לא בהתחלה.

המון הצלחה וסיעתא דשמיא!
 

מחדשת

משתמש פעיל
אתמול הכנתי שניצלים קריספיים ממש מוצלחים וטעימים הם מתקבלים פריכים כמו חטיף!
מצרפת לך את המתכון.
חשוב לטבול ממש בעדינות שיצא דק ולא שמן הציפוי...
אני משתמשת בתערובת תיבול לשניצלים בטעם שום של מיה.
פורסת ודופקת את החזות דק דק וכן עושה אותם קטנים.
בזכותיך הכנתי היום, באמת מיוחד
תודה!!!
 

אליש:)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קודם כל..
שניצל את צריכה לבדוק שהשניצל מההקפאה טוב, טיבול- לטבול במיונז ואז פירורי לחם
לאחר מכן את שמה במחבת עם שמן מבעבע חם
מחכה 10-15 שעה על אש נמוכה
ויש לך שניצל
בתאבון!

דבר שני..
תנסי, לא להתייאש
תכיני אוכל
תבקשי מחברה או מאמא שתפשט לך מתכון
לחתוך חזה עוף לריבועים
להוסיף רסק עגבניות סוכר וכו'
לקלף תפוחי אדמה, מלח ולשים את שניהם ביחד
טעם מושלם
לפשט זה הסוד של כל הצעירות!
בהצלחהההה
 

saralulu

משתמש מקצוען
כמה המלצות חשובות:

1) לעולם לא להתייאש!!! תמשיכי לנסות, תתפללי, ובעז"ה תצליחי.

2) כדאי לך לרכוש ספרי בישול שמיועדים לכלות / למתחילות במטבח, חפשי בחנויות הספרים. יש שם המון חומר, עקרונות וטיפים חשובים ובסיסיים לכל מי שמתחילה את דרכה במטבח.

3) אל תתפתי לנסות מתכונים שנראים מרשימים אבל מסובכים להכנה. לכי על הדברים הכי קלים ופשוטים.

4) בתור התחלה השתמשי רק במתכונים שמביאים כמויות מדוייקות של תיבול, ולא כותבים באופן כללי: מלח ופלפל, או: מעט גריל עוף.... רק מתכונים שכותבים מידה מדוייקת של כפיות / כפות - תשתמשי בהם. עם הזמן והניסיון תדעי לתבל לפי הרגשה, אבל בוודאי לא בהתחלה.

המון הצלחה וסיעתא דשמיא!
אני גם אוהבת מתכונים מדויקים, ככה אני בטוחה שבטוח יצא טעים בעז״ה! ומקסימום בפעם הבאה אני משנה את כמויות התיבול לפי טעמי האישי.
אם את אוהבת קוגל תפו״א יש לי מתכון ממש טוב!
שיניתי קצת את המתכון המקורי אחרי שהכנתי מלא פעמים והגעתי לנוסחה מוצלחת ומנצחת!
לא יודעת אם זה נקרא קל, אבל מרוב שהמתכון מדויק אין סיבה לא להצליח.
אם תרצי אעלה כשיהיה לי כח להעתיק מהספר מתכונים שלי...
בכזה מזג אוויר אין כמו פרוסה חמה ועסיסית של קוגל תפו״א טרי... והריח שממלא את הבית וואו!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה