כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מתכון זו"צית עובדת ואובדת (עצות) שלא מסתדרת

אבא תודה!

משתמש פעיל
אני זוצית צעירה התחתנתי די לאחרונה
עובדת כל יום ב"ה (רק) עד 14:30
מלאת חשה ומוטיבציה, אבל פשוט לא מכירה את המטבח.
לא מצליחה להכין אוכל בטעם שפוי (האמת שאני כבר לא כ"כ מנסה)
נמאס לי לקושש אוכל ועוגות מההורים
אשמח לכל מתכון ועצה מה אוכל לעשות (בוקר, צהריים, ערב, עוגות, לחמניות)
כל מי שיעזור (וגם מי שלא) תבוא עליו הברכה.
מדובר פה ממש בהצלת נפשות!!!!
תודה מראש
 

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
תנסי מהאתר הזה,מתכונים קלים ומהירים

ולא חייבים להתחיל בבת אחת מהכל כולל לחמניות.
 

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את הבכורה בבית?
אם לא, אולי תלכי לאחות לקבל ממנה עצות וטיפים באופן מעשי

אני בתחילת החתונה הייתי מכינה כמעט כל יום תבשיל עם חתיכות חזה וירקות, את זה קיבלתי מאחותי,
עוד משהו מהיר, לשים בתבנית שוקיים או כנפיים עם פרוסות תפוח"א, בצל, בטטה, לתבל עם מלח ופלפל שחור,
לאפות במשך 45 דקות על 180 מע', וזהו, ארוחת צהרים מושלמת, את יכולה להוסיף עם סיר קטן של אורז,
קודם לטגן טיפה את האורז, וכשמעלה אדים להוסיף מים (כדאי רותחים מהקומקום) ביחס של 2 כוסות מים לכוס אורז, להוסיף מלח, (אני אוהבת לתבל לפעמים בכורכום בשביל הצבע...) כשהאורז מתחיל לבעבע להדליק טיימר של 20 דק', זהו, ארוחת צהרים טעימה ומשביעה

בהצלחה

יש את האתר של עוז תלם עם מלא עצות וטיפים, (אולי יש עוד אתרים בסגנון הזה..)

יש לי ספר של אביגיל מייזליק "איתך במטבח", גם עם הרבה טיפים
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
בהתחלת הנישואין לרובן לא יוצא אוכל טוב
תנסי להתעסק בעיקר עם חזה עוף/דגים זה לא כזה מסובך להתעסק עם זה
בהתחלה שראיתי שאני שורפת אוכל בהתחלה הכנתי בורקס(זוגלובק)/נקניקיות /טבעות עוף-דג/שניצל תירס...
בעלי העדיף את זה מאשר אוכל לא טעים
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
היה כאן איזה אשקול דומה אני זוכרת שכתבתי שם רעיונות .
אף אחת לא נולד יודע לומדים.
אני לא ידעתי גם להכין כלום אני נשואה 3 שנים והיום אני יודעת לבשל כמעט כל דבר
ואני מופתעת מעצמי..עד היום אני משתדלת לצלם לאבא שלי שיאמין:)
אנחנו לא מסוגלים לאכול בחוץ מבחינתנו זה ירידה ברמה.:sne:
כל הזמן אני מנסה עוד דברים לאחרונה ממש התחלתי לעשות פיתות עם כיס -קלי קלות (אם את רוצה מתכון תכתבי לי אני ארשום אותו)
את שמה מוקפץ עם סלט וציפס או פלאפל אפשר גם צלחת חומוס גדולה ומעל בשר טחון עם פיתות וציפס.
תפו"א בתנור יש לי 3 סוגים-גם קל וגם טעים.
פיצות\פוקצות\בייגל-אני עושה מאותו בצק וכל אחד יוצא שונה לגמרי אני זוכרת שכתבי את זה פעם בפרוג אני אחפש ויעתיק .
בהצלחה
 

:)Rachel

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש דברים שהם ממש בקלות להכין
תתחילי איתם
ואחרי שתקליטי את העקרון של הבישול תתקדמי

עיקריות:
שניצלים
חזה עוף
מוקפץ
דג מושט
קיצות טונה

תוספות:
קוסקוס משקית
פסטה
תפו"א אפויים

סלטים חיים תמיד מגוון להוסיף ולא צריך לדעת כלום
חסה
כרוב
ירקות
עגבניות

אם את רוצה מתכון של משהו תעדכני
 

בתשבע ויסנשטרן

-צלמת-
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
היה כאן איזה אשקול דומה אני זוכרת שכתבתי שם רעיונות .
אף אחת לא נולד יודע לומדים.
אני לא ידעתי גם להכין כלום אני נשואה 3 שנים והיום אני יודעת לבשל כמעט כל דבר
ואני מופתעת מעצמי..עד היום אני משתדלת לצלם לאבא שלי שיאמין:)
אנחנו לא מסוגלים לאכול בחוץ מבחינתנו זה ירידה ברמה.:sne:
כל הזמן אני מנסה עוד דברים לאחרונה ממש התחלתי לעשות פיתות עם כיס -קלי קלות (אם את רוצה מתכון תכתבי לי אני ארשום אותו)
את שמה מוקפץ עם סלט וציפס או פלאפל אפשר גם צלחת חומוס גדולה ומעל בשר טחון עם פיתות וציפס.
תפו"א בתנור יש לי 3 סוגים-גם קל וגם טעים.
פיצות\פוקצות\בייגל-אני עושה מאותו בצק וכל אחד יוצא שונה לגמרי אני זוכרת שכתבי את זה פעם בפרוג אני אחפש ויעתיק .
בהצלחה
איזה קטע, זה באמת ככה, אני מזדהה.
אני הכי קטנה, הייתי עוזרת בבית בניקיונות, כביסות, גיהוץ, הכנת חדרים לנשואים, לא נגעתי במטבח!!!
כשהתחתנתי לא ידעתי מה עושים עם.......
ת'כלס היום, גמאני נשואה 3 שנים ומבשלת ואופה המוןןןןן יותר מאישה רגילה נראלי, מרב שהתרגלתי והתחברתי והשתפשפתי......
אז, באמת תתחילי עם מתכונים קלים של תנור וכו'...בלי אפיות וכל מיני מסובכים.....
ולאט לאט את תלמדי!!!!
בהצלחה!
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא מצליחה להכין אוכל בטעם שפוי (האמת שאני כבר לא כ"כ מנסה)
יש תבלינים שעושין עבודה יפה -
כמון משדרג המון.
צ'ילי עושה קסמים
רוטב פטריות, נעזרת בו המון.
עכשיו חורף, מרקים כתוספת או כעיקר .
והכי חשוב, אוכל צריך סבלנות.
שווה לך לבשל מהלילה ברוגע מאשר כשאת חוזרת מהעבודה.
 

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מצטרפת להמלצה הזאת:
תנסי מהאתר הזה,מתכונים קלים ומהירים

ולא חייבים להתחיל בבת אחת מהכל כולל לחמניות.
מה שטוב באתר הזה שהוא מיועד גם למתחילים, מחולק לנושאים ומאוד קל למצוא שם מתכונים לכל דבר.
לגבי הטעם -
תסתכלי בתגובות של כל מתכון. אם יש שם הרבה שכותבים שהוא קל, טעים ומוצלח, תנסי גםאת.
אם יש שם הרבה שמסתבכים (יותר מ1-2) אז אולי עדיף לא לנסות, כדי לא להתאכזב.
כמו כן, גם אם אין לך אחד מהמצרכים במתכון תעשי חיפוש בתגובות. יכול להיות שכבר שאלו על זה. זאת שכותבת את המתכונים נותנת תחליפים למצרכים שחסרים.
 

אבא תודה!

משתמש פעיל
הבעיה שלי שאני מפחדת לנסות, כי כל מה שניסתי (מלבד דג) יצא לא מאוד אכיל
ובעלי מחכה לאוכל.......
מתביישת להגיד לכל האלו שהציעו שניצלים וכו שגם את זה אני לא יודעת
אבל אני רואה שאין ברירה בשביל לדעת צריך לנסות....
תודה לכול העוזרת זה ממש חסד אמיתי
 

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הבעיה שלי שאני מפחדת לנסות, כי כל מה שניסתי (מלבד דג) יצא לא מאוד אכיל
ובעלי מחכה לאוכל.......
מתביישת להגיד לכל האלו שהציעו שניצלים וכו שגם את זה אני לא יודעת
אבל אני רואה שאין ברירה בשביל לדעת צריך לנסות....
תודה לכול העוזרת זה ממש חסד אמיתי
מה היתה הבעיה?
נשרף? לא מבושל מספיק? מלוח מידי / פחות מידי? טעם מוזר?
הכל בסדר, אף אחד לא נולד עם יכולת לעשות שניצלים
 

saralulu

משתמש מקצוען
אתמול הכנתי שניצלים קריספיים ממש מוצלחים וטעימים הם מתקבלים פריכים כמו חטיף!
מצרפת לך את המתכון.
חשוב לטבול ממש בעדינות שיצא דק ולא שמן הציפוי...
אני משתמשת בתערובת תיבול לשניצלים בטעם שום של מיה.
פורסת ודופקת את החזות דק דק וכן עושה אותם קטנים.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אולי חסר מלח?
בנוסף, אומנם אבקת מרק זה לא דבר עם יחסי ציבור היום.
אבל בראשית הדרך זה ממש יכול לעזור לתת טעם טעים קלאסי.

ובהמשך ככל שמשתפשפים ומכירים תבלינים ניתן להפחית בה.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל בסדר, כולנו התחלנו מאיפשהו.
מה שחשוב זה לא להתייאש ולהמשיך לנסות.
אני בתור זוצית הקדחתי הרבה תבשילים....
מה שחשוב- לא ללכת על המורכב אלא על הפשוט והמוכר,
כדאי לקחת מתכונים מאמא או אחות ולבקש גם את הטיפים הכי קטנים שלהן כבר ברורים מאליהן- גובה אש, מכוסה/ לא מכוסה, גודל סיר, כמות תיבול וכד'
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוד משהו, אם יש לך באזור מישהי שבעלך אוהב את האוכל שלה (וגם את!)
אז אולי שווה לך לבקש ממנה שתבשלי איתה, תהיי איתה כשהיא מבשלת ותתבונני בכל פרט והיא תהיה סבלנית להרחיב מעבר לרק לתקתק, ואולי אפילו לשתף אותך.

אין כמו סטאז' כדי לרכוש מיומנויות.
 

חוה ש

משתמש מקצוען
איך אפשר לדעת לטגן שניצל בלי הוראות מפורטות?
כמה שמן, איזה עובי השניצל, אילו פרורים טעימים, איך הכי טוב שהפרורים ידבקו לשניצל ולא יפלו לשמן במחבת וישרפו?
הדרך הכי טובה זה לראות בעיינים איך עושים, לכן חפשי לך אחת כזו ו...אם תזכרי, לתת לבנות שלך גם את חווית המטבח.

אפשר לחתוך את החזה בעובי ל2 במקום לדפוק אותו.
אח"כ להשרות ל10 דקות בתערובת: ביצים, חרדל, שום. כל תבלין לפי תעמכם.
לפי איזה יחס? לדוגמא מגש של שניצל לדעתי צריך 3 ביצים, 3 שיני שום כתושות או כף גדושה גבישי שום וכפית חרדל
אחרי ששרה 10 דקות לקחת עם מזלג חתיכה חתיכה ולטבול בפרורי לחם מוזהבים.
לנער קלות שלא יהיו פרורים שלא נדבקו אך שלא יפול מה שכן נדבק.
לטגן בשמן, מה גובה השמן? לכסות את המחבת שיהיה מכוסה ועוד קצת.
אם מטגנים הרבה ונראה שצריך עוד שמן, להוסיף.
כדאי מאד ל"העמיד" נייר כסף מסביב למחבת למנוע אח"כ נקיון של נתזי שמן.
גם כמה פרוסות של גזר במחבת מתחילת הטיגון עוזר למנוע את השפריצים.

בהצלחה!!!
 

מלכה שליסל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קודם כל, ממליצה מאד על האתר של ניקי ב https://nikib.co.il/main-course/43994/
יש לה מתכונים מאד קלים וברורים, עם תמונות
והיא עונה על שאלות בקשר למתכון, בתגובות
(אם יש לך שאלות, תבדקי קודם כל אם ענתה עליהם כבר
מניסיוני עוד אף פעם לא הייתה לי שאלה שלא הייתה לה כבר תשובה בתגובות
או שאני לא מספיק יצירתית)
עוד דבר:
יש לך תנור בשרי?
אם כן, את מוזמנת לזרוק לתבנית
כנפיים / שוקיים/ ירכיים
לשפוך עליהם שמן זית/שמן רגיל
(למרוח את השמן עליהם ככה שיכסה אותם מכל הכיוונים)
אחר כך את "מפזרת" מלמעלה את התיבול
(בצורה של פיזור/ בזיקה לא חיעב למרוח על הכל ממש)
נותנת לך כמה רעיונות
(אבל האמת שאפילו שמן זית ומלח בלבד יוצא טעים)
דבש/סילאן + תבלין גריל עוף (מעדן!)
רוטב צ'ילי
פפריקה/ פלפל שחור/ כמון / כרכום
דבש + שום כתוש
רוטב בטעם ברביקיו: (מניקי ב) ללקק את האצבעות!
2 כפות גדושות קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות חומץ בלסמי (אני שמתי רגיל, יצא מעולה!)
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות חרדל מעט פחות
2 כפות גדושות סילאן

עוד רוטב מעולה מניקי ב:
שליש כוס שמן זית
כף רוטב סויה
כף גדושה סילאן / דבש
כף שטוחה גריל עוף
3/4 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
חצי כף א. מרק עוף

שימי לב: כשמדובר ברוטב עם כמה מרכיבים
זה נקרא "מרינדה"
את מכינה את זה בצלחת מרקיה, מערבבת שם הכל
ואז שופכת על העוף מכל הכיוונים
או משרה את העוף בפנים ואז מפזרת בתבנית
אפשר גם להכין בלילה את העוף במרינדה בתוך סיר סגור במקרר (אחרת כל המקרר יריח מהמרינדה)
ובצהריים ישר לתבנית ומשם לתנור
זה אפילו משביח במידה מסויימת כי העוף סופח אליו את כל הטעמים.

קיצור, אחרי שהעוף מתובל
את מכניסה לתנור 200 מעלות
למשך זמן שבין 40 דקות (כנפיים) לשעה (ירכיים)
העוף אמור להיות שחום היטב
(תמיד את יכולה להוציא, לטעום אחד לראות אם יצא מספיק מוכן, ואם לא, להחזיר לתנור לעוד כמה דקות...)

את יכולה באותה תבנית לשים גם תפוחי אדמה חתוך כמו ציפס
ואז יש לך גם תוספת במכה אחת!
אם תוסיפי גם גזר/בטטה/קישוא/קולורבי חתוכים כמו ציפס
אז בכלללללל יש לך תוספת בליגה!

יש לך פה דוגמה לחזה עוף בלי (אפילו בלי ביצה ובלי פירורים, אקסטרה קל:) https://nikib.co.il/lunch/46777/
בהצלחה רבה!
ושיהיה בתיאבון ולבריאות!

בנימה אישית,
אני כל כך מזדהה איתך!
כשאני התחתנתי ידעתי רק להכין
חביתה, פסטה, פתיתים ופירה
והיום, בזכות ניקי ב, ובס"ד
יש פה אוכל טעים ומגוון.
התחלתי מהכי בסיסי
וככה קיבלתי ביטחון להתנסות עוד
היום אני מרכיבה סעודות שלימות, על כל מנותיהן
רק מהאתר שלה.
האורחים תמיד מבקשים עוד
וגם מתכונים, אם אפשר
ואז אני חולקת איתם את "שתי הסודות הגדולים והפשוטים" שלי:
1. תפילה קצרה להצלחה מבעל השל"ה הקדוש:
הֲרֵינִי רוֹצֶה לֵילֵךְ
(למקום פלוני. ויאמר את שם המקום אליו בכוונתו ללכת. פה אני אומרת: לאפות עוגה/ להכין מרק וכו')
בִּרְשׁוּת ה’ יִתְבָּרֵךְ וּלְמַעַן שְׁמוֹ.
רבונו שֶׁל עוֹלָם: בְּדִבְרֵי קָדְשְׁךָ כָּתוּב לֵאמֹר: הַבּוֹטֵחַ בַּהּ’ חֶסֶד יְסוֹבְבֶנוּ.
ה’ אֱלֹקִים אֱמֶת, תֵּן לִי בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֶׂה יָדַי,
כִּי בָּטַחְתִּי בְּךָ שֶׁתִּשְׁלַח לִי בְּרָכָה,
וִיְקוּיַם בִּי מִקְרָא שֶׁכָּתוּב “הַשְׁלֵךְ עַל ה’ יְהָבְךָ וְהוּא יְכַלְכְּלֶךָ”, אָמֵן.
2. קישור לאתר של ניקי ב https://nikib.co.il/
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה