קודם כל, ממליצה מאד על האתר של ניקי ב
https://nikib.co.il/main-course/43994/
יש לה מתכונים מאד קלים וברורים, עם תמונות
והיא עונה על שאלות בקשר למתכון, בתגובות
(אם יש לך שאלות, תבדקי קודם כל אם ענתה עליהם כבר
מניסיוני עוד אף פעם לא הייתה לי שאלה שלא הייתה לה כבר תשובה בתגובות
או שאני לא מספיק יצירתית)
עוד דבר:
יש לך תנור בשרי?
אם כן, את מוזמנת לזרוק לתבנית
כנפיים / שוקיים/ ירכיים
לשפוך עליהם שמן זית/שמן רגיל
(למרוח את השמן עליהם ככה שיכסה אותם מכל הכיוונים)
אחר כך את "מפזרת" מלמעלה את התיבול
(בצורה של פיזור/ בזיקה לא חיעב למרוח על הכל ממש)
נותנת לך כמה רעיונות
(אבל האמת שאפילו שמן זית ומלח בלבד יוצא טעים)
דבש/סילאן + תבלין גריל עוף (מעדן!)
רוטב צ'ילי
פפריקה/ פלפל שחור/ כמון / כרכום
דבש + שום כתוש
רוטב בטעם ברביקיו: (מניקי ב) ללקק את האצבעות!
2 כפות גדושות קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות חומץ בלסמי (אני שמתי רגיל, יצא מעולה!)
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות חרדל מעט פחות
2 כפות גדושות סילאן
עוד רוטב מעולה מניקי ב:
שליש כוס שמן זית
כף רוטב סויה
כף גדושה סילאן / דבש
כף שטוחה גריל עוף
3/4 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
חצי כף א. מרק עוף
שימי לב: כשמדובר ברוטב עם כמה מרכיבים
זה נקרא "מרינדה"
את מכינה את זה בצלחת מרקיה, מערבבת שם הכל
ואז שופכת על העוף מכל הכיוונים
או משרה את העוף בפנים ואז מפזרת בתבנית
אפשר גם להכין בלילה את העוף במרינדה בתוך סיר
סגור במקרר (אחרת כל המקרר יריח מהמרינדה)
ובצהריים ישר לתבנית ומשם לתנור
זה אפילו משביח במידה מסויימת כי העוף סופח אליו את כל הטעמים.
קיצור, אחרי שהעוף מתובל
את מכניסה לתנור 200 מעלות
למשך זמן שבין 40 דקות (כנפיים) לשעה (ירכיים)
העוף אמור להיות שחום היטב
(תמיד את יכולה להוציא, לטעום אחד לראות אם יצא מספיק מוכן, ואם לא, להחזיר לתנור לעוד כמה דקות...)
את יכולה באותה תבנית לשים גם תפוחי אדמה חתוך כמו ציפס
ואז יש לך גם תוספת במכה אחת!
אם תוסיפי גם גזר/בטטה/קישוא/קולורבי חתוכים כמו ציפס
אז בכלללללל יש לך תוספת בליגה!
יש לך פה דוגמה לחזה עוף בלי (אפילו בלי ביצה ובלי פירורים, אקסטרה קל https://nikib.co.il/lunch/46777/
בהצלחה רבה!
ושיהיה בתיאבון ולבריאות!
בנימה אישית,
אני כל כך מזדהה איתך!
כשאני התחתנתי ידעתי רק להכין
חביתה, פסטה, פתיתים ופירה
והיום, בזכות ניקי ב, ובס"ד
יש פה אוכל טעים ומגוון.
התחלתי מהכי בסיסי
וככה קיבלתי ביטחון להתנסות עוד
היום אני מרכיבה סעודות שלימות, על כל מנותיהן
רק מהאתר שלה.
האורחים תמיד מבקשים עוד
וגם מתכונים, אם אפשר
ואז אני חולקת איתם את "שתי הסודות הגדולים והפשוטים" שלי:
1. תפילה קצרה להצלחה מבעל השל"ה הקדוש:
הֲרֵינִי רוֹצֶה לֵילֵךְ
(למקום פלוני. ויאמר את שם המקום אליו בכוונתו ללכת. פה אני אומרת: לאפות עוגה/ להכין מרק וכו')
בִּרְשׁוּת ה’ יִתְבָּרֵךְ וּלְמַעַן שְׁמוֹ.
רבונו שֶׁל עוֹלָם: בְּדִבְרֵי קָדְשְׁךָ כָּתוּב לֵאמֹר: הַבּוֹטֵחַ בַּהּ’ חֶסֶד יְסוֹבְבֶנוּ.
ה’ אֱלֹקִים אֱמֶת, תֵּן לִי בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֶׂה יָדַי,
כִּי בָּטַחְתִּי בְּךָ שֶׁתִּשְׁלַח לִי בְּרָכָה,
וִיְקוּיַם בִּי מִקְרָא שֶׁכָּתוּב “הַשְׁלֵךְ עַל ה’ יְהָבְךָ וְהוּא יְכַלְכְּלֶךָ”, אָמֵן.
2. קישור לאתר של ניקי ב https://nikib.co.il/