מאפים זוכרות את האשכול על החלות?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
את רואה שינוי בחלות?
לא יודעת לענות לך.
את החלות שלי אני אוהבת כמו שהן, והן עברו הרבה גלגולים. לא יודעת מה גורם לכל דבר.
 

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
השבת אפיתי חלות
מתכון מאחותי
בשבת גילינו שהחלה בפנים לא אפויה מספיק ויצאה במרקם של ג'חנון, מלאווח

מה יכולה להיות הבעיה??
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

nice205

משתמש רשום
הכנתי את החלות של שרינה לשבת יצא מושלםםםםם
רק יש לי שאלה למה התפוצצה לי החלה באפיה
(לא מתחתי את הבצק בקליעה כפי שכתבו פה וגם נתתי לבצק לתפוח מספיק כפי ההוראות באשכול)
אודה לעזרתכן
תודה,
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אני לא עובדת לפי מתכון מסודר אלא מאמצת עקרונות.
מים - צריך שיהיה כמה שיותר, אבל שהבצק לא יהיה מדי דביק.
סוכר - לא לווותר. הכמות? תבחרי כמה מתיקות את רוצה בחלה.
שמרים - מינימום כף, ואם רוצים שיתפח מהר - לשים יותר, עד שתיים וחצי כפות.
שמן - משפיע על מרקם החלה והקרום. אני מוותרת הרבה פעמים. זה עושה קרום פריך יותר ומרקם שמזכיר בייגל.
מלח - בעיקר לא לשכוח, וגם לשים בסוף.
קמח - לא להוסיף אחרי שהבצק מעובד
למצוא דרך להוסיף אוויר לבצק (אני מקיפה את המים, שמרים, סוכר וחצי מכמות הקמח)
חומץ ואבקת אפיה - משפרים תוצאה.

הכמויות - לפי העניין (הקמח שונה, מזג האוויר)
מתי את שמה חומץ ולשם מה תודה רבה.
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חלות לכבוד שבת...
גם בחופש,הילדים לא מוותרים
IMG-20200814-WA0009.jpg
IMG-20200814-WA0010.jpg
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
@שרינה ,
אני חייבת לך תודה ענקית בשם בעלי
שנים שהוא מבקש שאני אעשה לו את החלות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים
ועפעס לא הצליח לי
הטעם של החלות שלי מעולה ולכן היה לי קשה להחליף
אבל מפעם לפעם בשביל הנסיון החלפתי מתכונים ניסיתי טעמים חדשים
ונאדה
תמיד חזרנו לטעם הישן
והפריכות? התיאשתי
עד שבא הטיפ שלך עם המים והפריך לי את החלות :)
כל שבוע בחודש האחרון אנחנו מתענגים מחדש
על החלות הפריכות (של שרינה)
והטעם הנהדר (שלי :D )

תבורכי!!!
שזכות עונג השבת שלנו תעמוד לך
 

קולאז'

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אחרי התגובות פה רצתי להכין ולא התאכזבתי בכלל
יצאו חלות מהממות טעימות רכות ... יצרף תמונה בהמשך
רצה להכין שוב, אם אני מכינה עם קמח כוסמין %100 אני צריכה לשנות משהו?
תודה רבה תבורכו
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אחרי התגובות פה רצתי להכין ולא התאכזבתי בכלל
יצאו חלות מהממות טעימות רכות ... יצרף תמונה בהמשך
רצה להכין שוב, אם אני מכינה עם קמח כוסמין %100 אני צריכה לשנות משהו?
תודה רבה תבורכו
שימי לב לכמות המים, הוסיפי לפי הצורך עד לקבלת בצק נח, ולא לדייק לפי המתכון.
בעצם ככה אני מכינה תמיד חלות מכל סוג קמח. שכן, יש הבדלים בין קמחים שונים לגבי ספיגת המים ואפילו אותו בסוג קמח, יתכן הבדל בין ליין לליין.
(שמעתי מעובדת במפעל קמח לפני שנים, שכן יש השפעה לאקלים שהחיטה גדלה בה, באקלים לח למשל, הקמח יזדקק לפחות מים בלישה וכן הלאה.)
 

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מתכון לחלות
כדאי להשקיע בקמח טרי וטוב עם חלבון לפחות 11 אחוז
אני אישית קניתי של רובינפלד ,או של בר ולחם
שווים את ההשקעה
ועכשיו
המתכון
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כף מלח
שלושת רבעי כוס שמן זית(אפשר גם רגיל אבל לדעתי התוצאה טיפה שונה)
500 מ"ל מים

ההכנה
מניחים בקערת המיקסר קמח סוכר ושמרים ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה
מוסיפים שמן ומים בהדרגה
לשים במשך 10 דק לפחות על מהירות נמוכה ,לקראת הסוף מוסיפים את המלח
הבצק צריך לצאת נעים למגע ולא דביק בכלל לכן כדאי עם המים בזהירות
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
קליעה
מכינים עיגולים במשקל 125 גר
מרדדים לעלה לאורך מגלגלים לרוחב ככה שיוצא גליל ברוחב 7 סמ(מובן?)
ככה מכינים 4 גלילים
מרדדים אותם ביד לאורך 20 סמ כשהקצוות טיפה יותר דקים מהאמצע(זה מה שיוצר את הצורה האליפסית)
מרססים בהרבה מים
טובלים בשומשום
וקולעים בסדר של שני למעלה ראשון לאמצע ,פעם מימין ופעם משמאל
את הקצוות דוחפים מעט מתחת לחלה
מתפיחים שוב ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות
תוך כדי האפיה כדאי לרסס שוב מים
מיד אחרי שמוציאים מהתנור מברישים בשמן זית
אם רוצים לשמור על הטריות כדאי אחרי שמתקררות לעטוף טוב טוב בניילון נצמד(לא להתקמצן..)
ולפני שבת לחמם בתנור
המתכון כמובן לא שלי,אבל ערכתי בו קצת שינוי אז לא כותבת מקור
שבת שלום
ואשמח לקרוא אם הכנתן והצלחתן
וואו זה בול, אבל ב ו ל המתכון שאני מכינה ! אפילו ההוראות זהות
כולל השמן זית, והמשקל של כל כדור.
מענין אם המקור שלנו זהה :)
(במקור קיבלתי כמות כפולה, אני עושה את הגרסא הזו, שכתבת שהיא חצי)IMG_20200823_205410.jpg
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
וואו זה בול, אבל ב ו ל המתכון שאני מכינה ! אפילו ההוראות זהות
כולל השמן זית, והמשקל של כל כדור.
מענין אם המקור שלנו זהה :)
(במקור קיבלתי כמות כפולה, אני עושה את הגרסא הזו, שכתבת שהיא חצי)צפה בקובץ המצורף 713602
או שבסוף תגלו שאתן אחיות ;)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה