כמה באמת א"א לקילו?בקשר לחומץ ואבקת אפיה מתי מוסיפים?
שקיתכמה באמת א"א לקילו?
את רואה שינוי בחלות?שקית
לא יודעת לענות לך.את רואה שינוי בחלות?
את שמה אבקת אפיה וחומץ בנוסף ל2 כפות השמרים??לא יודעת לענות לך.
את החלות שלי אני אוהבת כמו שהן, והן עברו הרבה גלגולים. לא יודעת מה גורם לכל דבר.
משתדלת כמה שפחות שמרים. משתמשת לפי מזג האוויר.את שמה אבקת אפיה וחומץ בנוסף ל2 כפות השמרים??
מתי את שמה חומץ ולשם מה תודה רבה.אני לא עובדת לפי מתכון מסודר אלא מאמצת עקרונות.
מים - צריך שיהיה כמה שיותר, אבל שהבצק לא יהיה מדי דביק.
סוכר - לא לווותר. הכמות? תבחרי כמה מתיקות את רוצה בחלה.
שמרים - מינימום כף, ואם רוצים שיתפח מהר - לשים יותר, עד שתיים וחצי כפות.
שמן - משפיע על מרקם החלה והקרום. אני מוותרת הרבה פעמים. זה עושה קרום פריך יותר ומרקם שמזכיר בייגל.
מלח - בעיקר לא לשכוח, וגם לשים בסוף.
קמח - לא להוסיף אחרי שהבצק מעובד
למצוא דרך להוסיף אוויר לבצק (אני מקיפה את המים, שמרים, סוכר וחצי מכמות הקמח)
חומץ ואבקת אפיה - משפרים תוצאה.
הכמויות - לפי העניין (הקמח שונה, מזג האוויר)
כמו כן לא הבנתי בקשר לשמן מה התכונת?מתי את שמה חומץ ולשם מה תודה רבה.
חום גבוה מדי.השבת אפיתי חלות
מתכון מאחותי
בשבת גילינו שהחלה בפנים לא אפויה מספיק ויצאה במרקם של ג'חנון, מלאווח
מה יכולה להיות הבעיה??
בדיוק ככה אני מכינה, רק התגלית - שמן זיתלא,בשום שלב
אגב יצא לי כמה פעמים להיות במאפיית ויזניץ גם הם רק מרססים מים בלי ביצה
שימי לב לכמות המים, הוסיפי לפי הצורך עד לקבלת בצק נח, ולא לדייק לפי המתכון.אחרי התגובות פה רצתי להכין ולא התאכזבתי בכלל
יצאו חלות מהממות טעימות רכות ... יצרף תמונה בהמשך
רצה להכין שוב, אם אני מכינה עם קמח כוסמין %100 אני צריכה לשנות משהו?
תודה רבה תבורכו
ככה עשיתי, יצא מעולה!!שימי לב לכמות המים, הוסיפי לפי הצורך עד לקבלת בצק נח, ולא לדייק לפי המתכון.
וואו זה בול, אבל ב ו ל המתכון שאני מכינה ! אפילו ההוראות זהותמתכון לחלות
כדאי להשקיע בקמח טרי וטוב עם חלבון לפחות 11 אחוז
אני אישית קניתי של רובינפלד ,או של בר ולחם
שווים את ההשקעה
ועכשיו
המתכון
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כף מלח
שלושת רבעי כוס שמן זית(אפשר גם רגיל אבל לדעתי התוצאה טיפה שונה)
500 מ"ל מים
ההכנה
מניחים בקערת המיקסר קמח סוכר ושמרים ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה
מוסיפים שמן ומים בהדרגה
לשים במשך 10 דק לפחות על מהירות נמוכה ,לקראת הסוף מוסיפים את המלח
הבצק צריך לצאת נעים למגע ולא דביק בכלל לכן כדאי עם המים בזהירות
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
קליעה
מכינים עיגולים במשקל 125 גר
מרדדים לעלה לאורך מגלגלים לרוחב ככה שיוצא גליל ברוחב 7 סמ(מובן?)
ככה מכינים 4 גלילים
מרדדים אותם ביד לאורך 20 סמ כשהקצוות טיפה יותר דקים מהאמצע(זה מה שיוצר את הצורה האליפסית)
מרססים בהרבה מים
טובלים בשומשום
וקולעים בסדר של שני למעלה ראשון לאמצע ,פעם מימין ופעם משמאל
את הקצוות דוחפים מעט מתחת לחלה
מתפיחים שוב ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות
תוך כדי האפיה כדאי לרסס שוב מים
מיד אחרי שמוציאים מהתנור מברישים בשמן זית
אם רוצים לשמור על הטריות כדאי אחרי שמתקררות לעטוף טוב טוב בניילון נצמד(לא להתקמצן..)
ולפני שבת לחמם בתנור
המתכון כמובן לא שלי,אבל ערכתי בו קצת שינוי אז לא כותבת מקור
שבת שלום
ואשמח לקרוא אם הכנתן והצלחתן
או שבסוף תגלו שאתן אחיותוואו זה בול, אבל ב ו ל המתכון שאני מכינה ! אפילו ההוראות זהות
כולל השמן זית, והמשקל של כל כדור.
מענין אם המקור שלנו זהה
(במקור קיבלתי כמות כפולה, אני עושה את הגרסא הזו, שכתבת שהיא חצי)צפה בקובץ המצורף 713602
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: