אין חולק על זה!מהרושם של כל ההודעות אני מרגיש צורך לכתוב...
אני מכיר זוג טרי שהיו בכל תקופת הקורונה (הגל הראשון) ביחד ולא התארחו בכלל
- והם עדיין ביחד וטוב להם....
מן הסתם מקרי הגירושין הם המקרים הקיצוניים, אבל זה רק מעיד על כך שלהרבה זו"צים קשה בתקופה הזו, וצריך לחשוב איך לסייע.אין חולק על זה!
פשוט יש צורך לדעת שגם קרה הפוך!
מה שנראה הוא שהמקרים הנ"ל מועטים (גרושין)
מן הסתם מקרי הגירושין הם המקרים הקיצוניים, אבל זה רק מעיד על כך שלהרבה זו"צים קשה בתקופה הזו, וצריך לחשוב איך לסייע.
לא נכון!
והנה התשובה...
אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....)
ברוך השם שלא@לש"ם הרי המציאות מראה שהרוב לא התגרשו ב"ה.
לי לא היה מצב רוח לבזבז 10,000 שח לבילויים אם הייתי במצב ח"ו שגם אני וגם בעלי מובטלים הייתי אולי שומרת את זה ככרית בטחון , למרות שאין אפשרות לחסוך את הכסף במצב ששני בני הזוג ללא הכנסהעכשיו, במבט לאחור, אני מציע להורים היקרים, אלו שחסכו עשרות אלפי שקלים של חתונה, להקצות לזוג היקר שלהם עשרת אלפי שקלים לבילוי ופנאי.
הזוג יחליט מה בדיוק יעשו עם הכסף, מסעדות, צימרים, מלונות, טיולים וכו', הכל כיד ה' הטובה עליו.
עשרת אלפים כיכר כסף של המחותנים גם יחד (חמש לכל צד), שיגיעו לידיהם של הזוג אך ורק למטרה זו, יכולים להציל את הזוג מאפילה לאור גדול.
הנה לנו המקרה היחיד בעולם (כנראה) שעגול יכול להיות גם דוקר.זה ממש לחיות עם אפס עגול
זה נכון תמיד, אבל לא עונה על הבעיה הספציפית.אני מסכים עם הרעיון שההורים ישלמו מהכסף שחסכו מי זה שהיה להם חתונה זולה אבל לא לשטויות.....
אלא לתמיכה בזו''צ שיוכל להמשיך להתמודד בתשלומי מים חשמל ארנונה משכנתא/שכירות ואפילו למחיה בזמן שאין להם עבודה!!!!
וההורים אמורים להחנק ולהכנס לעוד כמה מעגלי גמ"חים בשביל הוואו של הזו"צים?זה נכון תמיד, אבל לא עונה על הבעיה הספציפית.
אחרי הכל ולפני הכל, זמן הבילוי ביחד תורם המון לקשר אישי.
נכון, נכון שגם קניות באושר-עד בהתחלה זו חוויה (ורק בהתחלה), ונכון שביקור אצל ההורים בהתחלה זה חוויה (לפעמים רק בהתחלה), ועוד כהנה וכהנה, אבל לא זה מה שבעיקר חסר להם.
הטיולים, הבילוי, הבזבזנות של תחילת החיים על שטויות של כיף, זה מה שזקוקים בני הזוג כמו אוויר לנשימה.
זוג כזה, אסירי ציון מיום הינשאם, פתאום יבלו להם שתי לילות במלון בצפון, עם אפשרויות להגיע לכל האתרים המעיינות והמסלולים, מה שזה יעשה להם. וואו.
וההורים אמורים להחנק ולהכנס לעוד כמה מעגלי גמ"חים בשביל הוואו של הזו"צים?
רק שאני אבין.
בשביל שני לילות בצפון עובדים כמה וכמה ימים,
וזה משהו שזוג בכל גיל צריך ללמוד.
מוטב מוקדם ממאוחר.
אני אומר מהשערה...אין חולק על זה!
פשוט יש צורך לדעת שגם קרה הפוך!
מה שנראה הוא שהמקרים הנ"ל מועטים (גרושין)
כאילו ההורים 'חסכו' עשרת אלפים ש"ח של חתונה.כל מילה
יש כאלו פה ששוכחים שגם על ההורים עברה תקופת קורונה לא קחה והרבה מהם אבדו מקורות הכנסה או קבלו משכורת מקוצצת של חלת. וגם להם הערב חתונה היה לחוץ ולא וודאי.
ומה עם זה?אני אומר מהשערה...
אלו שהתגרשו הם כאלו שבכל מצב היו מתגרשים, אלא במצב רגיל היה לוקח להם כמה חודשים עד שיכירו זה את זה ואת החסרונות שלהם, ובמצב הקורונה תוך שבוע הזוגות מכירים זו את זו מידי טוב, כך שהתהליך מקוצר.
אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....)
לכן הדגשתי בתשובתי שהוא אמר שזה מקרי קיצון אז עניתי את הספור הנ"ל שהוא לא מקרי קיצוני!@לש"ם הרי המציאות מראה שהרוב לא התגרשו ב"ה.
מתגובתך נשמע כאילו באתי בזאת בפסק הלכה שכל מי שחיתן את ילדו בתקופה הקורונה חייב לממן לו טיולים.כאילו ההורים 'חסכו' עשרת אלפים ש"ח של חתונה.
נשאר להם בצד, הם מתלבטים מה לעשות עם זה.
בסך הכל הם מגלגלים עשרת אלפים פחות בגמ"חים, זה הכל.
אנחנו לא באמת יודעים אף פעם מי עלול להתגרש ומי לא.אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....)
"או שזה מחשל או שזה מחסל".
מה שנוגע לכולנו- התקופה הזאת או קירבה או ריחקה- אין אמצע!
לא הבנתי,אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: