קורונה זוגות צעירים בתקופת הקורונה....

• פותח הנושא rubi
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

מיוזניק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מהרושם של כל ההודעות אני מרגיש צורך לכתוב...
אני מכיר זוג טרי שהיו בכל תקופת הקורונה (הגל הראשון) ביחד ולא התארחו בכלל
- והם עדיין ביחד וטוב להם.... :)
אין חולק על זה!
פשוט יש צורך לדעת שגם קרה הפוך!
מה שנראה הוא שהמקרים הנ"ל מועטים (גרושין)

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אין חולק על זה!
מן הסתם מקרי הגירושין הם המקרים הקיצוניים, אבל זה רק מעיד על כך שלהרבה זו"צים קשה בתקופה הזו, וצריך לחשוב איך לסייע.

מיוזניק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מן הסתם מקרי הגירושין הם המקרים הקיצוניים, אבל זה רק מעיד על כך שלהרבה זו"צים קשה בתקופה הזו, וצריך לחשוב איך לסייע.
לא נכון!
והנה התשובה...
אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....;))

rubi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
@לש"ם הרי המציאות מראה שהרוב לא התגרשו ב"ה.
ברוך השם שלא
השאלה כמה משקעים הם יצרו כבר בתחילת הדרך
ואם לא יתפסו את זה בזמן ויטפלו בזה נכון
זה יהיה איום ונורא גם אם לא נפרדו

פפרר

משתמש מקצוען
עכשיו, במבט לאחור, אני מציע להורים היקרים, אלו שחסכו עשרות אלפי שקלים של חתונה, להקצות לזוג היקר שלהם עשרת אלפי שקלים לבילוי ופנאי.
הזוג יחליט מה בדיוק יעשו עם הכסף, מסעדות, צימרים, מלונות, טיולים וכו', הכל כיד ה' הטובה עליו.
עשרת אלפים כיכר כסף של המחותנים גם יחד (חמש לכל צד), שיגיעו לידיהם של הזוג אך ורק למטרה זו, יכולים להציל את הזוג מאפילה לאור גדול.
לי לא היה מצב רוח לבזבז 10,000 שח לבילויים אם הייתי במצב ח"ו שגם אני וגם בעלי מובטלים הייתי אולי שומרת את זה ככרית בטחון , למרות שאין אפשרות לחסוך את הכסף במצב ששני בני הזוג ללא הכנסה
וזה באמת קטסטרופה להתחיל כך את החיים , מהסיבה שמי שלא עבד אף פעם לא יהיה זכאי לדמי אבטלה ולא להבטחת הכנסה
אז זה ממש לחיות עם אפס עגול

נערך לאחרונה ב:

תלמוד

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני מסכים עם הרעיון שההורים ישלמו מהכסף שחסכו מי זה שהיה להם חתונה זולה אבל לא לשטויות.....
אלא לתמיכה בזו''צ שיוכל להמשיך להתמודד בתשלומי מים חשמל ארנונה משכנתא/שכירות ואפילו למחיה בזמן שאין להם עבודה!!!!
זה נכון תמיד, אבל לא עונה על הבעיה הספציפית.
אחרי הכל ולפני הכל, זמן הבילוי ביחד תורם המון לקשר אישי.
נכון, נכון שגם קניות באושר-עד בהתחלה זו חוויה (ורק בהתחלה), ונכון שביקור אצל ההורים בהתחלה זה חוויה (לפעמים רק בהתחלה), ועוד כהנה וכהנה, אבל לא זה מה שבעיקר חסר להם.
הטיולים, הבילוי, הבזבזנות של תחילת החיים על שטויות של כיף, זה מה שזקוקים בני הזוג כמו אוויר לנשימה.
זוג כזה, אסירי ציון מיום הינשאם, פתאום יבלו להם שתי לילות במלון בצפון, עם אפשרויות להגיע לכל האתרים המעיינות והמסלולים, מה שזה יעשה להם. וואו.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה נכון תמיד, אבל לא עונה על הבעיה הספציפית.
אחרי הכל ולפני הכל, זמן הבילוי ביחד תורם המון לקשר אישי.
נכון, נכון שגם קניות באושר-עד בהתחלה זו חוויה (ורק בהתחלה), ונכון שביקור אצל ההורים בהתחלה זה חוויה (לפעמים רק בהתחלה), ועוד כהנה וכהנה, אבל לא זה מה שבעיקר חסר להם.
הטיולים, הבילוי, הבזבזנות של תחילת החיים על שטויות של כיף, זה מה שזקוקים בני הזוג כמו אוויר לנשימה.
זוג כזה, אסירי ציון מיום הינשאם, פתאום יבלו להם שתי לילות במלון בצפון, עם אפשרויות להגיע לכל האתרים המעיינות והמסלולים, מה שזה יעשה להם. וואו.
וההורים אמורים להחנק ולהכנס לעוד כמה מעגלי גמ"חים בשביל הוואו של הזו"צים?
רק שאני אבין.
בשביל שני לילות בצפון עובדים כמה וכמה ימים,
וזה משהו שזוג בכל גיל צריך ללמוד.
מוטב מוקדם ממאוחר.

נערך לאחרונה ב:

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אולי ידברו עם אריה דרעי ,או עם הרב סורוצקין שיפתח כולל לכאלה שהתחתנו עכשיו ... אם יש פו בפרוג מקורבים לאריה דרעי אנא הרימו טלפון אחד ותעשו חסד שהבעלים יהיו עסוקים קצת וכך יהיה מרווח נשימה לכלה הצעירה.

sem

משתמש פעיל
וההורים אמורים להחנק ולהכנס לעוד כמה מעגלי גמ"חים בשביל הוואו של הזו"צים?
רק שאני אבין.
בשביל שני לילות בצפון עובדים כמה וכמה ימים,
וזה משהו שזוג בכל גיל צריך ללמוד.
מוטב מוקדם ממאוחר.

כל מילה

יש כאלו פה ששוכחים שגם על ההורים עברה תקופת קורונה לא קלה והרבה מהם אבדו מקורות הכנסה או קבלו משכורת מקוצצת של חלת. וגם להם הערב חתונה היה לחוץ ולא וודאי.

נערך לאחרונה ב:

Sofer

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אין חולק על זה!
אני אומר מהשערה...
אלו שהתגרשו הם כאלו שבכל מצב היו מתגרשים, אלא במצב רגיל היה לוקח להם כמה חודשים עד שיכירו זה את זה ואת החסרונות שלהם, ובמצב הקורונה תוך שבוע הזוגות מכירים זו את זו מידי טוב, כך שהתהליך מקוצר.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כל מילה

יש כאלו פה ששוכחים שגם על ההורים עברה תקופת קורונה לא קחה והרבה מהם אבדו מקורות הכנסה או קבלו משכורת מקוצצת של חלת. וגם להם הערב חתונה היה לחוץ ולא וודאי.
כאילו ההורים 'חסכו' עשרת אלפים ש"ח של חתונה.
נשאר להם בצד, הם מתלבטים מה לעשות עם זה.
בסך הכל הם מגלגלים עשרת אלפים פחות בגמ"חים, זה הכל.

מיוזניק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני אומר מהשערה...
אלו שהתגרשו הם כאלו שבכל מצב היו מתגרשים, אלא במצב רגיל היה לוקח להם כמה חודשים עד שיכירו זה את זה ואת החסרונות שלהם, ובמצב הקורונה תוך שבוע הזוגות מכירים זו את זו מידי טוב, כך שהתהליך מקוצר.
ומה עם זה?
אני מכיר זו''צ שהתחתן בתקופה ההיא זוג מצוין שאין סיכוי שירפדו דרכם הבעל צדיק יראי שמים אבל רח"ל נפרדו דרכם בגלל השהיה ביחד הרבה זמן.........(כי ראו את החסרונות אחד של השני מאד מהר....;))

תלמוד

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כאילו ההורים 'חסכו' עשרת אלפים ש"ח של חתונה.
נשאר להם בצד, הם מתלבטים מה לעשות עם זה.
בסך הכל הם מגלגלים עשרת אלפים פחות בגמ"חים, זה הכל.
מתגובתך נשמע כאילו באתי בזאת בפסק הלכה שכל מי שחיתן את ילדו בתקופה הקורונה חייב לממן לו טיולים.
לא, ממש לא, לא חייב.
אבל ההורים שרוצים בטובת ילדיהם לא פחות מהזוג עצמו (ובודאי לא פחות ממני...), ולא בהכרח דחוף להם לממן לבן שלהם חתונה נוספת :(
אם הם מחפשים דרך לעזור, אז הנה, הצעתי דרך מעולה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אנחנו לא באמת יודעים אף פעם מי עלול להתגרש ומי לא.
מכירה זוג שהתחתן בסתם תקופה. הבעל צדיק, האישה צדיקה, שניהם יראי שמים בעלי מידות טובות במיוחד. בהדגשה על במיוחד.
ובכל זאת נפרדו דרכיהם.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
לא הבנתי,
אם הם זוג מצוין אין סיכוי שהם ייפרדו?
ואם הבעל צדיק ויר"ש אין מצב שיתגרש?
וכל הגירושים לא היו באים לעולם אם לא הקורונה?
במחילה, זו נאיביות לשמה.

אולי זה מה שמכרו לכם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה