קורונה זוגות צעירים בתקופת הקורונה....

• פותח הנושא rubi
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

rubi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עכשיו, במבט לאחור, אני מציע להורים היקרים, אלו שחסכו עשרות אלפי שקלים של חתונה, להקצות לזוג היקר שלהם עשרת אלפי שקלים לבילוי ופנאי.
הזוג יחליט מה בדיוק יעשו עם הכסף, מסעדות, צימרים, מלונות, טיולים וכו', הכל כיד ה' הטובה עליו.
עשרת אלפים כיכר כסף של המחותנים גם יחד (חמש לכל צד), שיגיעו לידיהם של הזוג אך ורק למטרה זו, יכולים להציל את הזוג מאפילה לאור גדול.
חבל שנתפסת על המיקרו
הבאתי את ענין הבילוי רק לקדימון
והבילוי היה רק דוגמא
זוצ"ים זה לא רק בילוי של מסעדות וטיולים

אני זוכר לטוב את -

ביקור הסבא והסבתא / הגיסים והגיסות

שבת אצל האח שגדול ממני רק בשנה שנתיים

את הקניות שעושים אצל ההורים בתקופה הראשונה [2 תפוח אדמה, 2 ביצים וקופסה אחת של גבינה וחוזר חלילה :)]

אני זוכר את ההרגשה של הפעם הראשונה ללכת לאושר עד / שפע שוק (למי שזוכר) יחד ולמלא עגלה בפעם הראשונה

את החלפת חלק מהמתנות בחנויות הרלוונטיות.

בקיצער, היומיום היה מהנה ומגוון, כאמצעי טוב למטרה.

ואחרי כל זה העיקר זה מה שהבאתי לבסוף

חייב להיות סוף טוב לדבר הזה בענין הכולל והעבודה, כי משם זה מתחיל ומשם זה נגמר.

אם אין כולל ואין עבודה כל השאר מחוויר, אם יש כולל ויש עבודה כל השאר יעבור.

נערך לאחרונה ב:

הני :)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
הכל נכון על נסיונות וכו אבל במציאות זה קשה מאוד
אני נשואה פחות משנה ועדיין היה לי קשה ועברנו את זה ב"ה
אבל קחו לדוגמא 2 חברותיי למחזור שהתחתנו באדר ובשבועות האחרונים נפרדו דרכיהם ל"ע
אני לא חושבת שחופשה יכולה לעזור כי לפעמים מה שצריך זה דווקא שקט (אחד מהשני....) כי הם כ ל הזמן ביחד - לו אין כולל, ואפילו לא 3 פעמים ביום ללכת להתפלל
ולמשל הכלה הצעירה שלא יכולה בוקר אחרי החתונה להתקשר לאמא שלה כי באותו מטר רבוע גם החתן נמצא,
זה קשה מאוד ושאפו לאלו שכן הצליחו להיבנות מזה ולעבור את זה ביחד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

הפקות כתיבה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
אני ממש מסכימה עם זה
מהכרות אישית של כמה זוגות
חסרי כולל עבודה
מלאי זמן ביחד
ב"ה לא בדרך להיפרד אבל זה קשה להם... ולא יודעת אם נכון להגיד שהם מפונקים מדור 2020
בתכל'ס, כשהיינו זוצ רק ייחלתי לכך שלא יהיה עבודה וכולל ואפילו עכשיו בתחילת הקורונה קינאתי בזוצים.... אבל מהר מאד זה עבר לרחמים
בני אדם צריכים לקום בבוקר למטרה מסוימת
לסדר יום
להיפגש אח"כ מתוך שגרה מבורכת של עומס ומטלות
להתגעגע קצת
לטייל הרבה
אני חושבת שלזוג שלא התחתן הרגע יותר קל לשרוד תקופה כזו, כבר מכירים ופתוחים ברמה מספקת (לא מדברת על זוגות "נפיצים" ששם המצב רק מחמיר)
ואילו זוצ שעוד לא מספיק מכיר ולא בנה קשר נורמלי, זה נראה לי הרבה יותר קשה...
...

אולי אפשר לדבר עם עסקני ציבור שיארגנו כולל מתאים?
עבודה מהבית בתחומים שונים?
התנדבויות לזוציות צעירות?
אמנם היום כבר אפשר לטייל והכל אבל זה לא תכל'ס...

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
עכשיו, במבט לאחור, אני מציע להורים היקרים, אלו שחסכו עשרות אלפי שקלים של חתונה, להקצות לזוג היקר שלהם עשרת אלפי שקלים לבילוי ופנאי.
הזוג יחליט מה בדיוק יעשו עם הכסף, מסעדות, צימרים, מלונות, טיולים וכו', הכל כיד ה' הטובה עליו.
עשרת אלפים כיכר כסף של המחותנים גם יחד (חמש לכל צד), שיגיעו לידיהם של הזוג אך ורק למטרה זו, יכולים להציל את הזוג מאפילה לאור גדול.
!!!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל נכון על נסיונות וכו אבל במציאות זה קשה מאוד
אני נשואה פחות משנה ועדיין היה לי קשה ועברנו את זה ב"ה
אבל קחו לדוגמא 2 חברותיי למחזור שהתחתנו באדר ובשבועות האחרונים נפרדו דרכיהם ל"ע
אני לא חושבת שחופשה יכולה לעזור כי לפעמים מה שצריך זה דווקא שקט (אחד מהשני....) כי הם כ ל הזמן ביחד - לו אין כולל, ואפילו לא 3 פעמים ביום ללכת להתפלל
ולמשל הכלה הצעירה שלא יכולה בוקר אחרי החתונה להתקשר לאמא שלה ולספר לה....ולדבר איתה ... כי באותו מטר רבוע גם החתן נמצא,
זה קשה מאוד ושאפו לאלו שכן הצליחו להיבנות מזה ולעבור את זה ביחד.
הפתרון הוא פשוט להכיר שצריך לתת מרחב אחד לשני.
וכן - גם אפשרות לדבר בטלפון ולא חשוב עם מי או מה בדיוק נאמר שם...
קשה לאנשים צעירים לקבל את המציאות הזו לפעמים כי מה, היי, אנחנו נשואים אז הכל צריך להיות שקוף... לא?

שפריצרית

משתמש מקצוען
מאד קל לאנשים שכבר מזמן עברו את הסיטואציה לדבר על הנפיצות והחולשה של זוגות 2020.
משפטים כמו -
מה יש, שיבנו את עצמם / שיכירו אחד את השני / לא צריך כל היום לבלות מנותקים ומרוחקים מהמציאות.
תנסו קצת לרענן את הזיכרון מהתקופה שלאחר החתונה.
אם אתם מצליחים לדמיין את עצמכם חודשיים תמימים עם בן / בת הזוג ולמעט גיחות למכולת, כל מה שאתם רואים זה אחד את השני...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מכיר כמה כאלו שהתחנו
אלו שהתחנו עם התחלת הגל
הם תפסו את זה מאוד קשה
בפרט אלו שגרים בכוכים בירושלים

אלו שהתחנו אחרי לג בעומר והלאה
אומרים שהיה להם פחות קשה
כי התכוונו חודש וחצי לכזה חתונה
וכבר לא היה שום סגר אחרי לג בעומר

כך שאין הרבה זו"צ שהתחנו בסגר האמיתי זה היה אולי 10 ימים הזמן הזה מאחרי פורים עד תחילת ניסן

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מכיר כמה כאלו שהתחנו
אלו שהתחנו עם התחלת הגל
הם תפסו את זה מאוד קשה
בפרט אלו שגרים בכוכים בירושלים

אלו שהתחנו אחרי לג בעומר והלאה
אומרים שהיה להם פחות קשה
כי התכוונו חודש וחצי לכזה חתונה
וכבר לא היה שום סגר אחרי לג בעומר

כך שאין הרבה זו"צ שהתחנו בסגר האמיתי זה היה אולי 10 ימים הזמן הזה מאחרי פורים עד תחילת ניסן
אבל גם אלו שיתחתנו חתונה נורמלית נחתו לחיים לא נורמליים!!!!

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חוץ מזה,
בתחילת ניסן כבר כמעט לא יתחתנו אבל זה היה כי הקדימו לסוף אדר....
ככה שבסוף אדר (החל מיט אדר התחילו חתונות מצוצמות ממש)
התחתנו כמות של מיט אדר עד ו ניסן(5 חברות שלי היו אמורות להנשא בניסן מתוכן 3 בה׳ ניסן, אז על תגידו שאין חתונות כאלו...
רובן הקדימו לסוף אדר כי הבתים לא רצו לתת בניסן)
סה״כ 10 חברות שלי מהמחזור התחתנו בתקופה הזו, ואני ממש לא מאחד הסמינרים הגדולים בארץ.
כמה כיתות בודדות.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
צריך לכל דבר סבלנות ולדעת ששום דבר הוא לא לנצח שאתה מכניס לראש שגם קושי זה עניין זמני ואתה מכניס אמונה ואופטימיות ,מבטיחה שהזוגות לא יתאכזבו מהר כ''כ אחד מין השני ,זה הזמן לפרוח מתוך הקושי ,למה מי אמר שכל הזוגות התחילו עם זהב בפה כולם ברובם עברו התחלה מעניינת ומאתגרת ,החיים צריך לזכור הם דינאמים ומי שנשאר באותה הנקודה הוא חייב לעזור לעצמו במציאת פתרון כי אם אין אני לי מי לי? זוגות שבו על תוכניה מגוונת מה עושים בכל יום שיעשה לנו טוב יותר ויגבש אותנו,אשמח שיתנו פו רעיונות להצמחת הזוגיות והפרחת בתחילת החיים הזוגיים אני הייתי מציעה לעשות מסעדה שבוע אחד(לא סתם מסעדה השקעה עד לפרטים הקטנים לקנות או להכין), שבוע שני יום צילומים,ועל זו הדרך ,לייצר אוירה חיובית ושמחה זה תלוי בכל אחד מבני הזוג!!לא חייבים ים של כסף בשביל זה!
מספיק שאחד מבני הזוג מחליט להתגבר ולהגיד: למרות שיש לי מצב רוח כך או כך אתגבר ,אעשה דברים שישמחו שישנו ומשם מצליחים לצאת ממצבים של לחץ עצב ,צריך ראיה רחבה על החיים למרות שאכן הקושי כואב ,אני כותבת את זה מניסיון אישי !! לפעמים אחרי המעשים הכל משתנה לטובה גם אם לא חפצת בכך זה קורה ומתהווה. יש סיפור שמלווה אותי שספרה לי אישה מבוגרת
פעם לא היה להם מה לאכול בבית בשנות הצנע בעלה קטף לה פרח סביון מהגינה ונתן לה היא לא שוכחת לרגע עד היום את ההרגשה המתוקה שהיתה לה באותו הרגע
,צריך להנות ממה שיש ללמוד להסתפק ללמוד להעריך את היש ורק להודות
מי שמעריך ולא מצפה בודאי לא יתאכזב! אופטימיות!! שלא תחשבו שלי הכל דבש אבל למדתי בחיים אתה צריך להרים את עצמך אם לא איןןןןן מי שיכול לעשות את זה במקומך!

נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אולי אפשר לדבר עם עסקני ציבור שיארגנו כולל מתאים?
עבודה מהבית בתחומים שונים?
התנדבויות לזוציות צעירות?
אמנם היום כבר אפשר לטייל והכל אבל זה לא תכל'ס...
מסכימה עם כל הבעיות שציינת, וחושבת שזה קריטי.
בטוחה שהפתרונות צריכים לבוא מתוך הצעירים עצמם ולא מתוך עסקונה ש'תפתור להם את הבעיה', כי הבעיה העיקרית פה זה העדר המעש.
והעדר מעש פותרים בעשיה, לא בציפיה שמישהו אחר יעשה.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מסכימה עם כל הבעיות שציינת, וחושבת שזה קריטי.
בטוחה שהפתרונות צריכים לבוא מתוך הצעירים עצמם ולא מתוך עסקונה ש'תפתור להם את הבעיה', כי הבעיה העיקרית פה זה העדר המעש.
והעדר מעש פותרים בעשיה, לא בציפיה שמישהו אחר יעשה.
זה נכון. אבל צריך לזכור שלא פשוט "לעשות" עם מישהו שעדיין לא בדיוק מכירים.
אבל ברור שאם יש מספיק רעיונות לעשייה יחד, זה יכול מאוד להועיל.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה נכון. אבל צריך לזכור שלא פשוט "לעשות" עם מישהו שעדיין לא בדיוק מכירים.
אבל ברור שאם יש מספיק רעיונות לעשייה יחד, זה יכול מאוד להועיל.
אני דווקא חושבת שצריך פתרונות לעשיה בנפרד.
יותר דחוף.
קצת מרווח נשימה לכל אחד....
ואת זה אנשים, גם צעירים, יכולים לייצר לעצמם. לפעמים הם רק מחכים לאישור שזה מותר ולגיטימי, להתרחק קצת.
צריך להסביר להם שזה 'ירידה לצורך עליה'.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני דווקא חושבת שצריך פתרונות לעשיה בנפרד.
יותר דחוף.
קצת מרווח נשימה לכל אחד....
ואת זה אנשים, גם צעירים, יכולים לייצר לעצמם. לפעמים הם רק מחכים לאישור שזה מותר ולגיטימי, להתרחק קצת.
צריך להסביר להם שזה 'ירידה לצורך עליה'.
אמת. אבל גם זה לא פשוט, כי כמה אפשר לעשות ביח"ד פצפונת? חלק גדול מהעשייה הוא בחוץ.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אמת. אבל גם זה לא פשוט, כי כמה אפשר לעשות ביח"ד פצפונת? חלק גדול מהעשייה הוא בחוץ.
עכשיו אפשר לצאת כבר.
רק צריך מודעות לכמה זה חשוב, ולא לפחד להתרחק קצת בשביל להתקרב אחר כך.

ויחידת דיור זה באמת סיכון לזוגיות.
לא רק בעידן הקורונה, אגב. הרבה אנשים שעוסקים בנושא שלום בית מזהירים על זה, לא מאתמול. הקורונה חידדה את זה פי כמה וכמה.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עכשיו אפשר לצאת כבר.
רק צריך מודעות לכמה זה חשוב, ולא לפחד להתרחק קצת בשביל להתקרב אחר כך.
לפי מה שהבנתי, דיברו על ההשלכות מתחילת העידן.

ויחידת דיור זה באמת סיכון לזוגיות.
לא רק בעידן הקורונה, אגב. הרבה אנשים שעוסקים בנושא שלום בית מזהירים על זה, לא מאתמול. הקורונה חידדה את זה פי כמה וכמה.
מסכים לגמרי.

מיוזניק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני מסכים עם הרעיון שההורים ישלמו מהכסף שחסכו מי זה שהיה להם חתונה זולה אבל לא לשטויות.....
אלא לתמיכה בזו''צ שיוכל להמשיך להתמודד בתשלומי מים חשמל ארנונה משכנתא/שכירות ואפילו למחיה בזמן שאין להם עבודה!!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה