אביזרים זהירות מקנית גגות מוצמדות לדירה בבנינים חדשים

ה' הוא מלכינו

משתמש חדש
רציתי להזהיר את הציבור על דבר נפוץ מאוד.
אנשים שרוכשים דירות גג מהקבלנים עם הצמדה של הגג בטאבו ואנשי המכירות של הקבלנים משווקים את הדירות האלו עם פוטנציאל לבניית יח"ד על הגג ושלא צריך אישור שכנים כי הגג מוצמד להם בטאבו ודורשים על הצמדת הגג סכום מכובד ומסרבים לכתוב זאת בחוזה וכדו' בטענה של בעיה בניסוח משפטי. יש לי חבר שלאחרונה נפל בכזו עסקה עם קבלן שנחשב אמין מאוד בבני ברק שלאחר שיווק כל הפרויקט מכחיש לגמרי, בטענה שאדרבה הוא מתנגד לבנית יח"ד והצמיד את הגג רק להרחבת הדירה. מה שהותיר את ידידי עם חובות עצומים על ההשקעה המרובה [מה שגם הוא קנה את הדירה בסכום גבוה למה שיכול לעמוד בו בהבנה שיוכל להכניס מהיח"ד]
מה שידוע שהקבלן הזה משווק כעת פרויקט גדול במרכז בני ברק .
ידע הציבור ויזהר

דוד​

פירוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יודעת בדיוק על מה אתם מדברים
כל כך הרבה בנינים יש ב"ב ישנים וגם חדשים עם גג בטאבו, ואנשים בנו שם יחידות
ולא היתה כל בעיה מצד השכנים!
בכל בניה-
מצד הבונה- הבונה חייב להתחשב בשכנים
השכנים- בהרבה מהמקרים מאשרים לבונה לבנות גם יחידה, יש מקרים שלא שואלים בכלל...
זה תלוי במידות טובות או ההיפך, וכן זה מאוד תלוי בהתנהלות של הבונה.

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
יותר מזה
אנחנו קנינו דירה בתל ציון לפני כ20 שנה עם אופציה להרחבה בגג ואף שילמנו יותר על האופציה
לאחר שמימשנו את האופציה החלטנו לעבור לירושלים (לפני 10 שנים) וכבר חתמנו על חוזה מכירה לפתע הסתבר לנו שאי אפשר למכור את הדירה ללא אישורי בניה ואישורי שכנים (היו שכנים שהגדילו לעשות וסרבו לחתום לנו כי הם היו בחו"ל ולא רצו להתעסק בנושא מחשש לכאבי ראש)
בסופו של דבר ב"ה מצאנו מקורב למלכות במטה בנימין ועם 75% חתימות דיירים הצלחנו למכור ולעמוד בזמני החוזה
מאז מכרנו וקנינו פעמיים ואני מאוד נזהרת עם העניין של האופציה וכל דבר בודקים היטב עם עו"ד כדי לא להגיע לעוגמת נפש ולחץ שכזה
לכן כדאי ורצוי לבדוק היטב כאלה דברים עם עו"ד מומחה דווקא לזה

נערך לאחרונה ב:

112123

משתמש מקצוען
אנשים שרוכשים דירות גג מהקבלנים עם הצמדה של הגג בטאבו ואנשי המכירות של הקבלנים משווקים את הדירות האלו עם פוטנציאל לבניית יח"ד על הגג ושלא צריך אישור שכנים כי הגג מוצמד להם בטאבו ודורשים על הצמדת הגג סכום מכובד ומסרבים לכתוב זאת בחוזה וכדו' בטענה של בעיה בניסוח משפטי. יש לי חבר שלאחרונה נפל בכזו עסקה עם קבלן שנחשב אמין מאוד בבני ברק שלאחר שיווק כל הפרויקט מכחיש לגמרי, בטענה שאדרבה הוא מתנגד לבנית יח"ד והצמיד את הגג רק להרחבת הדירה. מה שהותיר את ידידי עם חובות עצומים על ההשקעה המרובה [מה שגם הוא קנה את הדירה בסכום גבוה למה שיכול לעמוד בו בהבנה שיוכל להכניס מהיח"ד]
ידע הציבור ויזהר

דוד​

יותר מזה
אחד מהמשפחה שלי קנה את הגג והכניסו לו בחוזה סעיף שהגג שלו חוץ ממה שנצרך עבור השכנים
הוא מיוזמתו העלה את כל הדוודים של השכנים למקום גבוה (בסכמתם) וכך כל הגג התפנה (מעל 100 מ"ר).

וכמה מ"ר העו"ד של החברה רשם לו בטאבו?
פחות מ-30 מ"ר!!!
אפי' בלי קשר ליחידת דיור

נחמי3

משתמש מקצוען
מזה נקרא לעלות מיוזמתו את כל הדודים של השכנים
הוא יודע איזה נזק יכול להיות על הדרך? הוא מוכן לשאת בנזקים עתידיים, הוא לוקח אחריות על מעשיו
הוא יודע שמרחק של דודי שמש מהדירה מבחינת גובה בבנין מנמיך את מהירות הגעת המים החמים לדירה עצמה, ונגנב כל רחיצה זמן ומים ?? מנסיון !

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ידע הציבור ויזהר

דוד​

בשביל זה צריך לבדוק את התקנון בנין.
אני מכיר בניינים שכתוב ב'תקנון' מפורש שהשכנים נותנים את הסכמתם לכל בניה עתידית.

112123

משתמש מקצוען
רשם לו בחוזה או בטאבו?
בחוזה הוא כתב שהגג שלו חוץ ממה שנצרך לשכנים. ובטאבו 30 מ"ר
מזה נקרא לעלות מיוזמתו את כל הדודים של השכנים
הוא יודע איזה נזק יכול להיות על הדרך? הוא מוכן לשאת בנזקים עתידיים, הוא לוקח אחריות על מעשיו
הוא יודע שמרחק של דודי שמש מהדירה מבחינת גובה בבנין מנמיך את מהירות הגעת המים החמים לדירה עצמה, ונגנב כל רחיצה זמן ומים ?? מנסיון !
הם עשו דברים אחרים שהיה צריך את הסכמתו (הרבה פחות מקובלים שגם הוא סובל מזה בדומיה ואכמ"ל)
כך שכל הצדדים מרוצים ומבינים שצריך להתחשב אחד בשני

ה' הוא מלכינו

משתמש חדש
בשביל זה צריך לבדוק את התקנון בנין.
אני מכיר בניינים שכתוב ב'תקנון' מפורש שהשכנים נותנים את הסכמתם לכל בניה עתידית.
לפי דברי חברי הנ"ל גם בחוזה אצלו כתוב כנ"ל.
אבל הקבלן טוען שהוא יכול להוסיף דיורים אם ירצה והוא לא מכר את הזכות הזאת
להצמדה בגג.

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לפי דברי חברי הנ"ל גם בחוזה אצלו כתוב כנ"ל.
אבל הקבלן טוען שהוא יכול להוסיף דיורים אם ירצה והוא לא מכר את הזכות הזאת
להצמדה בגג.
זכויות השותפים מעוגנות בתקנון הבנין
אם הבנין עדיין לא נרשם בצורה מסודרת זה משהו אחר.
שחברך יבדוק את התקנון ולא את החוזה.
החוזה הוא ההתחיבות של הקבלן מולו, אולם זה לא מחייב את השותפים במה שהקבלן יתחייב לו.
אולם אם בתקנון כתוב שיש לו זכויות אין דבר שיכול להיות כנגד

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה